Αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραπέντε, paragliding, νέα, συζητήσεις, σχολές
Καλωςήρθατε στο sky.gr. Από το 2000 προσφέρουμε το πιο πλήρες περιεχόμενο για αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραπέντε, paragliding στην Ελλάδα.

Γενικά Θέματα

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στο φόρουμ και αφορά την εξεύρεση χορηγών για την Εθνική Ομάδα που θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 στη Γαλλία.

Περισσότερα...

eap-civlΗ ΕΑΠ ανακοίνωσε την δυνατότητα ασφάλισης διθέσιων αλεξιπτώτων (για αστική ευθύνη)

Η κάλυψη παρέχεται μέσω της AXA.

Περισσότερα...

 

altΟι διαφωνίες και αντιπαραθέσεις σχετικά με την πιστοποίηση στα αλεξίπτωτα πλαγιάς είναι τόσο παλιά όσο το ίδιο το άθλημα. Δηλαδή όχι πολύ παλιά αλλά έχει διαρκέσει αρκετά για να δημιουργεί σύγχυση ακόμα και σε αυτούς που ασχολούνται ενεργά με το άθλημα και τις λήψεις αποφάσεων. Στο κείμενο αυτό θα δοθούν απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις και θα αναλυθούν όσο πιο απλά γίνεται οι διάφορες πτυχές του θέματος.

Περισσότερα...

Έχω γράψει και πέρσι ότι το Leonardo Live χρειάζεται κατά βάση ΄συμβόλαιο' για να στείλει τα δεδομένα του στον server. Η μόνη καρτοκινητή στην Ελλάδα που δουλεύει σωστά με το leonardo Live είναι η Momad. 

Γράφω εδώ τώρα για 2 λόγους:

1) η Momad διπλασιάζει την άξια της κάρτας ανανέωσης , δηλαδή ουσιασικά μειώνει στο μισο το κόστος για το Leonardo Live. Με βάση τα νέα δεδομένα το κόστος ανά ώρα στέλνοντας το στίγμα ανα 4 secs !  είναι κάτω από 6 λεπτά!!! Δηλ μια πτήση 5 ωρών κοστίζει κάτω από 30 λεπτά. Για τους φραγκοφονiαδες μπορούν να επιλέξουν να στέλνει ανά 10 secs και η 5ωρη πτήση να τους βγεί 10 λεπτά !!! Για κάποιον που πετάει 200 ώρες τον χρόνο το κόστος του μπορεί να είναι 4 ευρώ το χρόνο!

 2) Τωρα τα κακά νέα : Παρατήρησα οτι οι καρτες Momad γίνονται όλο και πιο δύσκολα να τις βρει κανείς !!! Γι' αυτό θα σας πρότεινα να καβατζώσετε 1 κάρτα σύνδεσης αν μπορείτε να τις βρείτε, ακόμα και αν δεν θα την χρησιμοποιήσετε άμεσα. μόνο προσοχή στην ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία! 


Προς: Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία
Κοιν/ση: Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς

Αθήνα 30/3/04

 

Αγαπητοί κύριοι,

Μετά από αρκετό προβληματισμό για την μέχρι τώρα πορεία του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην χώρα μας, έχουμε διαπιστώσει ότι όλα αυτά τα χρόνια από την αρχή αυτού του αθλήματος, έγιναν προσπάθειες να δημιουργηθούν κάποιοι κανονισμοί, οι οποίοι δεν εφαρμόστηκαν σχεδόν ποτέ. Σαν αποτέλεσμα είχαμε και έχουμε μέχρι και σήμερα πολλά προβλήματα να διαιωνίζονται παρολες τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν, και μέχρι σήμερα δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

Έναρξη
Προηγούμενο
1