Αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραπέντε, paragliding, νέα, συζητήσεις, σχολές
Καλωςήρθατε στο sky.gr. Από το 2000 προσφέρουμε το πιο πλήρες περιεχόμενο για αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραπέντε, paragliding στην Ελλάδα.
HTML clipboardΤο διήμερο των εξετάσεων στον Κιθαιρώνα (29-30 Νοεμβρίου) ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο καιρός έκανε μερικώς την χάρη στους εξεταζόμενους την Κυριακή και μπόρεσαν να κάνουν μια πτήση για την πρακτική εξέταση.
Το Σάββατο συγκεντρώθηκαν οι εξεταζόμενοι στην πλατεία των Πλαταιών και οι 3 εξεταστές (Γιώργος Αμαξάς, Διονύσης Βλασόπουλος και Ιωακείμ Σκόνδρας) ξεκίνησαν τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις στο παλιό δημαρχείο Πλαταιών. Πολλοί πιλότοι από όλη την Ελλάδα εξετάσθηκαν και για αυτό η διαδικασία διήρκησε όλη μέρα. Ούτως ή άλλως ο καιρός ήταν απαγορευτικός για πτήση, νοτιοδυτικοί άνεμοι και πλήρης κάλυψη του ουρανού από βαριά σύννεφα.

Την Κυριακή ο ουρανός το πρωί ήταν καθαρός στον κάμπο της Θήβας και παρ'ολο που ο μετεωρολογικός άνεμος ήταν δυτικός ασθενής κάποια σύννεφα πίσω από το Κιθαιρώνα ρουφούσαν και έτσι μπόρεσαν να απογειωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι οι πιλότοι προς εξέταση και να εξεταστούν στα πρακτικά. Οι συνθήκες αυτές κράτησαν για μιάμιση ώρα περίπου. Μετά ο άνεμος ξαναγύρισε ούριος.

Τυχεροί ήταν οι πιλότοι που έδιναν για Ε.Π. και Π.Λ. διότι η μια πτήση που έκαναν ήταν αρκετή. Αντίθετα όσοι έδιναν για Π. δεν προλάβαιναν στη σύντομη τσουλήθρα να κάνουν και σπιράλ και b-line με αποτέλεσμα να χρωστάνε μια πτήση ακόμα.