Αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραπέντε, paragliding, νέα, συζητήσεις, σχολές
Καλωςήρθατε στο sky.gr. Από το 2000 προσφέρουμε το πιο πλήρες περιεχόμενο για αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραπέντε, paragliding στην Ελλάδα.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ!

logo_acrΤρία μεγάλα συγκροτήματα βουνών πλέκουν τον κορμό των Ιμαλαϊων με μήκος κάτι περισσότερο από 2400 χλμ. Φανταστείτε ατέλειωτες χιονισμένες κορφές, ανεξερεύνητες κρυμμένες κοιλάδες, τοπία που σου κόβουν την ανάσα, αύρα μύθου και  κρυμμένα γέτι. Τα Ιμαλάϊα χωρίς καμμία αμφιβολία, είναι ένα από τα κρυφά διαμάντια της Ινδίας. Το συγκρότημα εκτείνεται από Δύση σε Ανατολή με μήκος πάνω από 2400 χλμ περνώντας από τα κρατίδια Jammu και Kashmir, Himachal Pradesh, Uttar Pradesh, Sikkim, διασχίζει όλο το Νεπάλ, το Βασίλειο του Μπουτάν και καταλήγει πάλι στην Ινδία. Από τους αρχαίους χρόνους, αυτό το γεωγραφικό θαύμα έχει δημιουργήσει την ανάγκη στους ανθρώπους να ξεπεράσουν σύνορα, τόσο πνευματικά όσο και φυσικά. Με το τεράστιο μέγεθός τους, αυτά τα βουνά έχουν ενθαρρύνει τον άνθρωπο να κατανοήσει το μεγαλείο του πνεύματος και να επεκτείνει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Οι πρώτοι ταξιδιώτες και προσκυνητές του φημισμένου δρόμου του Μεταξιού, είχαν ριζωμένα τα πόδια τους, στέρεα στη γη και πίστευαν ότι μόνο φωτισμένοι ασκητές και πουλιά, μπορούσαν να πετάξουν πάνω από τα Ιμαλάϊα.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ACROSS HIMALAYA

To ACROSS HIMALAYA είναι ένα φιλόδοξο πενταετές σχέδιο. Σκοπός του είναι, η διάσχιση με αλεξίπτωτο πλαγιάς μίας παρθένας διαδρομής κατά μήκος των Ιμαλαϊων. Η πρόκληση θα ξεκινήσει στα σύνορα Ινδίας – Πακιστάν, θα περάσει όλο το Νεπάλ, το Μπουτάν και θα τερματίσει στην Ινδία, στο κρατίδιο του Arunachal Pradesh.

Το 2009 έγινε δοκιμαστικά το πρώτο κομμάτι της διαδρομής μήκους 500 χλμ. από την Ινδία, τερματίζοντας στα σύνορα του Νεπάλ. Το Across Himalaya 2010 θα έχει 15 πιλότους απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι σε διάστημα 25 περίπου ημερών θα προσπαθήσουν να πετάξουν περίπου 1400 χλμ. ακολουθώντας την ασφαλέστερη διαδρομή.

Πετώντας άλλοτε σε μεσαία υψόμετρα 5000 – 6000 μ. και άλλοτε δίπλα από κορφές όπως το Nanda devi (7800 μ.) και το Dhaulagiri (8167 μ.), θα απογειωθούν από το Patni Top (2200 μ.). Η διαδρομή θα είναι από κορυφή σε κορυφή και η πτήση θα είναι bivouac flying, δηλαδή ύπνος στο σημείο προσγείωσης και απογείωση από το ίδιο σημείο.

Ο Δημήτρης Μπουραζάνης, θα πετάξει με αλεξίπτωτο NOVA Factor και κάθισμα Supair Altirado XP.

Οι χορηγοί που θα υποστηρίξουν την προσπάθειά του είναι η εταιρεία ένδυσης βουνού ODLO και συγκεκριμένα ο αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, ACTIVE POINT  www.pathfindershop.gr καθώς και η FREEDOM Paragliding, του Διονύση Βλασόπουλου.

Για περισσότερες πληροφορίες www.acrosshimalaya.org

acr1

acr3

acr4

acr5