Αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραπέντε, paragliding, νέα, συζητήσεις, σχολές
Καλωςήρθατε στο sky.gr. Από το 2000 προσφέρουμε το πιο πλήρες περιεχόμενο για αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραπέντε, paragliding στην Ελλάδα.

merelisΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σχολή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Fly Active Paragliding, σε συνεργασία με την Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας, διοργανώνει σεμινάριο  S.I.V στην παραλία της Πούντας Αιγιαλείας, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου 2015

Τι είναι το S.I.V: Το σεμινάριο SIV είναι η προσομοίωση δύσκολων καταστάσεων στις οποίες μπορεί να περιέλθει η πτέρυγά μας όταν πετάμε και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους με καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτή πάνω από ασφαλές υδάτινο περιβάλλον αλλά και η εκμάθηση –προπόνηση σε μανούβρες  /τεχνικές για γρήγορη απώλεια ύψους.  Ο αέρας δεν είναι ένα σταθερό περιβάλλον αλλά μια συνεχώς μεταβαλλόμενη μάζα μέσα στην οποία εμείς οι πιλότοι καλούμαστε να διατηρούμε την ισορροπημένη πτήση του παραπέντε μας. Συχνά η ισορροπία και η ηρεμια της πτησης μας διαταράσσεται και καλούμαστε με ετοιμότητα και επίγνωση του τι συμβαίνει, να αντεπεξέλθουμε στις ξαφνικές αλλαγές που μπορούν να συμβούν στην πτέρυγα μας.

Σκοπός του σεμιναρίου: Η εξειδικευμένη εκπαίδευση των πιλότων παραπέντε στην ενεργό πτήση και  η προετοιμασία τους στις μανούβρες που απαιτούνται για την απόκτηση των διπλωμάτων τους, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΛΑΟ.

Σε ποιούς απευθύνεται: στον εκκολαπτόμενο  πιλότο που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στην ανεμοπορία για  να βελτιώσει την επικοινωνία του με την πτέρυγα και να πετάει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Επίσης στον  παλαιότερο πιλότο που θέλει να επεκτείνει την εμπειρία του, να δοκιμάσει και να γνωρίσει καλύτερα το παραπέντε του ή τώρα αγόρασε μια καινούρια πτέρυγα δοκιμάζοντας μανούβρες πάνω από το νερό.  Σε κάθε περίπτωση, ο συμμετέχων θα κατανοήσει στην θεωρία και στην πράξη την αεροδυναμική της πτέρυγάς του, θα εξοικειωθεί με την αίσθηση που προκαλούν οι καταστάσεις που μπορεί να του συμβούν στον αέρα και θα εξασκήσει τις δεξιότητές του και τις σωστές αντιδράσεις του.

Τι περιλαμβάνει : Η θεωρητική γνώση και η ταυτόχρονη πρακτική εξάσκηση είναι ο καλύτερο τρόπος να μάθουμε να πετάμε ενεργά και να είμαστε οι κυρίαρχοι του παραπέντε μας. Στο σεμινάριο, θεωρητικό και πρακτικό μέρος, έχουν εξίσου πολύ μεγάλη βαρύτητα για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Μετά το πέρας του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν την Βεβαίωση Συμμετοχής. Δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικού προγράμματος πρακτικών ασκήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες σας, μετά από συνεννόηση.

ΘΕΩΡΙΑ

Η Θεωρία περιλαμβάνει την παρουσίαση των ασκήσεων, την αεροδυναμική της πτέρυγας πριν και κατά τη διάρκεια της μανούβρας. Απολογισμός των ασκήσεων βασιζόμενοι στα βίντεο των ασκήσεων.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ (ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ)

  1. Pitch control
  2. Big ears + speed
  3. Asymmetric collapse
  4. Asymmetric collapse held
  5. Front collapse
  6. Point of spin
  7. Point of stall
  8. Spiral

Τοποθεσία Σεμιναρίου: Παραλία Πούντας Αιγιαλείας, δίπλα στο ΔΔ Διακοπτού

Υπεύθυνος εκπαιδευτής:  Μέρελης Ανδρέας- Fly Active Paragliding

Ποσό συμμετοχής: 150 ευρώ

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Σάββατο 4/4/2015

8:00

Εγγραφές - Γνωριμία

9:00 - 11:00

Θεωρία και έλεγχος εξοπλισμού των εξεταζόμενων

11:15

Αναχώρηση για απογείωση

12:00

Έναρξη πτήσεων

16:00

Λήξη των πτήσεων

17:00 - 10:00

Απολογισμός

Κυριακή 5/4/2015

9:00 - 11:00

Θεωρία

11:15

Αναχώρηση για απογείωση

12:00

Έναρξη πτώσεων

16:00

Λήξη πτήσεων, απολογισμός

17:00

Απονομή διπλωμάτων

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση από εδώ: link

Δηλώσεις ενδιαφέροντος και επικοινωνία:

Μέρελης Ανδρέας τηλ: 6974756402

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.