Ημερομηνία Πέμ Μαρ 28, 2024 7:02 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Ιαν 11, 2015 7:32 pm

Γατάκια μου, επιτέλους πάμε χιόνια. Που θα πάει δε θα χιονίσει στα βουνά κάποτε?

Eάν είστε από την ευρύτερη περιοχή Βόρειας, Δυτικής, ορεινής και προς τα κει Ελλάδας να βάλετε ένα τραγούδι και να πάτε για καφέ μετά τα βίντεο. Οι εκπαιδευτές παραπέντε και βουνού αν δε βαριέστε διορθώστε με. Πείτε για τα βουνά που δεν ξέρω να είμαστε κομπλέ όσοι ξέρουν πλιζ. Σούλα σε αγαπάω γύρνα.

Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να πας με τα πόδια να πετάξεις σε χιονοδρομικό. Με το που πετάξεις με πέδιλα θα δεις ότι τσάμπα ταλαιπωρείσαι με τα πόδια.

Απαραίτητο επίπεδο σκι θα έλεγα σχεδόν αρχάριος προς μέτριος, άνεση να έχεις δεν έχει θέμα. Σε 3-5 μέρες αυτό το σκι άνετα το μαθαίνεις.

Mα Face?: Στον δάσκαλό σας και για επίγεια. Το back start ξέχνα το κανένας δεν φεύγει back με πέδιλα. Αν είναι σούπερ φύγε back αλλά θα δεις δεν έχει νόημα. Αν ο δάσκαλός σας βαριέται 10-20-30-100 face μη σου πω και ήδη απορείς με το χιόνι στην μούρη των άλλων. Θα φεύγεις σούπερ άνετα. Μάθε σκι έχει λιφτ με λόφους. Μάθε σκι έχει λόφους με λιφτ. Μάθε σκι το πιασες. Nαι εσύ με το snowboard την πάτησες μάθε σκι. Ελάτε Παρνασσό ή Καλάβρυτα να κάνουμε face με σκι έχει πλάκα.

Προετοιμασία: Ιδανική κλίση είναι 15-30 μοίρες. Παίρνουμε το φτυαράκι ή τα πεδιλάκια μας (αν έχει και ήδη κάνα έτοιμο το ανάγλυφο το εκμεταλλευόμαστε) και φτιάχνουμε μια επίπεδη επιφάνεια 2μ χ 0,4μ στην οποία τοποθετούμε τα πέδιλά μας και το κάθισμα. Η επίπεδη επιφάνεια τελειώνει με μεγάλη κλίση απότομα ώστε με ένα βήμα με τα σκι να πιάσουμε απευθείας φόρα. Προσοχή ανάμεσα στο πανί και στα πέδιλά μας να έχει χιόνι και όχι παγοανεμοσχηματάκια ή βραχάκια να εξέχουν, πιάνουν αρντάνες. Ιδανική είναι μια ρατρακιά που απλά ισιώνουμε την ένωση της με την κατηφόρα. Αν σε ένα σημείο ξέρεις ότι θα ξαναπετάξεις καλό είναι να φτιάξεις ένα ημικύκλιο που θα υποδέχεται το πανί σχεδόν σαν φουσκωμένο. Αν έχει φρέσκο χιόνι και μικρή κλίση καλό είναι να πατήσουμε μια το σημείο που θα πάρουμε φόρα μην την πάθετε όπως εγώ στα Ύδατα πήγα 50 μέτρα κάτω να μαζέψω φόρα.

Απλώνουμε το αλεξίπτωτο σε απόσταση που θα τεντώσουν οι αρντάνες -2 βήματα, όπως στο face ας πούμε αλλά + ένα μέτρο πιο κοντά μας το πανί. Δένουμε το πανί, κάθετα στον αέρα κλπ κλπ κανονικά, ελέγχουμε για εμπλοκές, φρένα καθαρά, δεμένα πόδια και πέδιλα στη δέστρα με κλάκ σωστό.

Αν δεν έχουμε ετοιμάσει απογείωση όπως στην Δυτική της Στύγας παρακάτω, φοράμε τα πέδιλα κάθετα στη πλαγιά αφού έχουμε δεθεί με το κάθισμα, κάνουμε V να μείνουμε ακίνητοι, κοιτάμε πίσω, με V πάμε στο κέντρο του αλεξιπτώτου και φύγαμε.

Απογείωση:Με ένα βήμα φτάνουμε στο σημείο που αρχίζουμε να παίρνουμε φόρα. Σιγουρευόμαστε ότι τα χέρια μας είναι σε θέση 0 φρένου. Με το επόμενο βήμα φτάνουμε τα πεδιλα στο σημείο που τα έχει πιάσει η κλιση και φεύγουν για την κατηφόρα. Η ακύρωση εκεί αν γίνει θα γίνει πάνω στα πέδιλά σου. Πάνω στα πέδιλά σου, μείνε πάνω στα πέδιλά σου δεν θες να βάλεις πχ πλάτη στο χιόνι. Δοκίμασε μια δυο ακυρώσεις μια μέρα που θα έχεις κάποιον να σου ξαναανοίξει το πανί θα καταλάβεις.

Φτάσαμε στο σημείο που θα φουσκώσει. Ή θα φουσκώσει στραβά ή σωστά. Προσωπικά ρίχνω μια κλεφτή ματιά αριστερά πχ και αν δεν δω κάτι που να μοιάζει με σωστό φούσκωμα κάνω μια αριστερή στροφή με τα πέδιλά μου ακύρωσα νο προμπ. Αν το φούσκωμα μοιάζει σωστό το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τους Α στο σωστό σημείο και να μην φας μπροστινό όπως σε κάθε σου απογείωση λιγο πιο γρήγορα θα γίνει αλλά πολύ πιο εύκολα. Αν φας μπροστινό και δεν έχεις κάμερα αναμένη σε έφαγα. Διόρθωσε με πέδιλα και φρένα αλλά γενικά αν έχει κλίση πάνω από 20 μοίρες το πανί θα το πάρεις μαζί, όχι όπως στο έδαφος που θα του μείνει η κλιση. Η γενική συμβουλή είναι διόρθωσε με φρένα αλλά προσωπικά προτιμώ να έχω πρώτα διορθώσει με τα πέδιλα.

Διθέσια στο Val D Isere και στο Les Arcs, η πρώτη σε μια ρατρακιά και η δεύτερη με φτυάρι και ωραία υποδοχή για το πανί έτοιμο να φουσκώσει.



Στύγα Δυτική. Λάθος μου που δεν του είπα "ασε το αλεξίπτωτο κάτω".



Στύγα Ανατολική Υδατα Στυγός. Η μαγική στιγμή που τα έχεις κάνει όλα λάθος, κινδυνεύει σοβαρά η ζωή στο επόμενο λάθος και μετά βλέπεις το βίντεο με τα σχόλια των θεατών. Έπρεπε να είχα πατήσει το φρέσκο ή να είχα πάει λίγο πιο πέρα που έχει πιο μεγάλη κλίση



Απέναντι στην πλαγιά του Αυγού αν σας αρέσει η πτήση πάνω από χιονισμένα δάση. Έχει δρομάκι λίγο πιο κάτω από την πίστα μάλλον από εκεί θα φεύγουμε



Προσγείωση: Στην προσγείωση κάνε ότι θες μόνο να έχει πολύ άσπρο, βαθύ άσπρο και ανοιχτές κάμερες. Κάτω και δίπλα από άσπρο πονάει, μείνε στο άσπρο. Αν έχει ήλιο κόντρα κοίτα μπροστά/κάτω εναλλάξ μια άντε δυο φορές και μετά πλάι/κάτω. Βοηθάει πολύ να έχεις κάνει στην προσγείωση κάτι, ότι να ναι πχ να έχει περάσια με τα πέδιλα. Εχθρός σου είναι μόνο το να είναι ολόλευκο και να μην μπορείς να κρίνεις το ύψος.

Αν έχεις άπνοια και έχεις να διαλέξεις διάλεξε την ανηφόρα και ας είσαι ψιλο ούριος, ψιλο λέμε. Η κατηφόρα μπορεί να σε οδηγήσει 200 μέτρα κάτω και να μην έχεις πατήσει ακόμα. Μέχρι 10 μοίρες κλίση πχ αν έχει λιγότερο από 5 χλμ αέρα βάλέ τα πέδιλα ίσια νο προμπ. Σε αυτό τη σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι Έλληνας πολίτης μετρίου αναστήματος έχει πατήσει στον δρόμο στα Κελλάρια πριν τα εισητήρια με μικρό πανί 20 μοίρες κλιση με άπνοια, το ρεκόρ σας περιμένει ανοιχτή κάμερα λέμε.

Προσοχή στο μαλακό και υγρό χιόνι στην προσγείωση. Αν κολλάει θα κολλήσετε όπως αν κάνετε σκι και θα φάτε faceplant, ενώ αν δεν βγει το πέδιλο πάμε για χιαστό. Καλό είναι να έχουμε έναν έλεγχο σε τι χιόνι θα πατήσουμε. Στα 2250 έχει ολόφρεσκο, αν το δει ο ήλιος στο 1750 μπορεί να είναι λάσπη.

Αν ξεμείνεις από χιόνι και θα προσγειωθείς σε χωράφι έχεις δύο επιλογές. Σε ίσιο χωράφι, γκαζόν, χωματόδρομο καλό flare και βάρος πίσω να πατήσει φτέρνα πεδίλου. Πωλούνται μεταχειρισμένα πέδιλα πολύ φτηνά. Σε "κακό" χωράφι κοιτάς κάτω όσο κάνεις εσάκια, εξασφαλίζεις ότι δεν υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί από κάτω σου, ούτε περιουσίες ανθρώπων, κλακ κλακ τα στέλνεις για skydiving πάλι πωλούνται μεταχειρισμένα πέδιλα πολύ φτηνά. Μην μπεις ούριος με τις μπότες.

Ξαναπέτα: Αν αφήνεις το κάθισμα δεμένο, μεγάλο τεμπέλη, βγάζεις τα πέδιλα, το πετάς μέσα, βάζεις τα πέδιλα ξαναπάς στην απογείωση. Δεν έχεις να φοβάσαι για χορταράκια κλπ σε 3 λεπτά έχεις ξαναετοιμαστεί. Αν λύνεις το κάθισμα απλά πρέπει να ξαναδεθείς. Πάρε τα λιφτ ανέβα και ξαναπέτα. Από κάποιο μέγεθος καθίσματος και κάτω δεν χρειάζεται καν να το βγάλεις σε συρόμενα ή εναέρια λιφτ. Σερί επάνω

Νότια Ελλάδα υψόμετρα άνω των 2200 μέτρων θεωρώ ότι έχουν οι εξής χχ ΠΛ στην Ελλάδα και οι ψψ αναρχοαυτόνομοι, σε Παρνασσό και Καλάβρυτα θα σας ζητηθεί δίπλωμα Π ή παρουσία εκπαιδευτή. χχ και ψψ να το κανονίσουμε να πετάτε

Παρνασσός: Έχει βάλει νέο υπερλιφτ θα πάθετε πλάκα, άλλαξε το βουνό.
1.Κορφή συνδετικού λιφτ. Βγαίνει Αμφίκλεια με δυάρι, με παλιό αργό ασόδυο και άσο πας για στόλισμα σε έλατο. Προτείνω προσγείωση στο κάτω παρατημένο baby ή αν είναι άδειο το πάρκινγκ εκεί. Αλλιώς στα snowmobile. Προσοχή για ρότορες κάτω. Ξηρέ ζούμε πετώντας με τα πέδιλα να σου 'ρθούμε
2. Κορφή 6 ή Δια. Βγαίνει Αμφίκλεια με δυάρι αλλιώς στόλισμα. Προσγείωση δεν έχω ιδέα αυτοσχεδίασε κάτω από το λιφτ της 14 στον δρόμο που έρχεται από Σαχάρα προτείνω 10 μέτρα πάνω από τον δρόμο. Αλλιώς γύρα το βουνό και στο πάρκινγκ κελάρια.

Η πτήση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του χιονοδρομικού απαγορεύεται αυστηρά, μολαταύτα θα διοργανωθεί πάλι fly event να πετάξουμε Ηρακλή, Βάκχο κλπ

Καλάβρυτα:
1 Κορφή Στύγας: ανοίξαμε και σας περιμένουμε και μπρος και προς τα ύδατα. Προσγείωση πάρκινγκ. Βγείτε πάνω από τη Νεραιδόραχη για selfie αξέχαστο.
2. Κορφή Άρτεμης: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Με Αανατολικό για Πάρκινγκ, με Δυτικό για Λουσούς ή Καλάβρυτα και Πάτρα άμα λάχει...

Και στα δύο βουνά το ότι έχει 0 αέρα στην κορφή δεν σημαίνει ότι δεν έχει ρότορες παρακάτω. Στον Παρνασσό με Ανατολικό η κορφή του Βάκχου έχει 0 και 500 μέτρα παρακάτω στο πάρκινγκ έχει ρότορες με 40χλμ Βοριά, το κάνει γύρα το βουνό. Και στα δύο βουνά πρακτικά προσγειώνεσαι υπήνεμος. Μέχρι 5 άντε 10χλμ μετεορολογικό αέρα τα πετάμε, παραπάνω αρχίζουμε και ρισκάρουμε.

Φαλακρό από κορφή τετραθέσιας προσγείψση διαλέχτε

Ανήλιο...

Καρπενήσι βασικά είναι μικρή η υψομετρική αλλά μάλλον αξίζει με τα πόδια πάνω από το τριπλό και προσγείωση στην πόλη. Αξίζει σίγουρα τον κόπο. Για καπνιστες μη οδηγούς βουνού κορφή τριπλού και στον γκρεμό. Προσοχή περίεργοι αέρηδες.

Βασιλίτσα από κορφή διπλού προσγείωση αυτοσχεδιάστε, προσοχή μην έχει κόσμο κάτω

3-5 Πηγάδια κορφή για γήπεδο, Προσοχή περίεργος ρότορας κάτω

Καιμάκ κορφή διπλού για όπου θες

Σέλι...

Πήλιο...για μπάνιο με τα σκι...

Γάντια: Ακριβά γάντια του σκι και από μέσα ακριβά λεπτά γάντια του σκι, αλλιώς θερμαινόμενα. Προσοχή εάν βραχεί έστω και λίγο το δάχτυλο όπως στρώνεις το πανί πχ πάει τελείωσες πρέπει να το στεγνώσεις τελείως και να το ζεστάνεις. Όσο μπορείς κατέβαζε τα χέρια κάτω από ύψος της καρδιάς συχνά.

Κάθισμα: Αφαίρεσε το κουκούλι. Δέσε την επιτάχυνση κάπου να είναι πιασμένη στην απογείωση. Προφανώς το μη ξαπλωτό κάθισμα έχει τεράστιο πλεονέκτημα αλλά και με ξαπλωτό πετάς. Αν δεν βγαίνει το κουκούλι μάλλον πρέπει να κάνεις πατέντα με την επιτάχυνση ή να την βγάλεις. Πολλοί στις Άλπεις πετάνε χωρίς επιτάχυνση αλλά δεν το προτείνω.

warning/disclaimer:

Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να πετάμε στα χιονοδρομικά για χρόνια. Για να πετάμε στα χιονοδρομικά για χρόνια και να μην σε θυμόμαστε για πάντα σαν τον μαλάκα που φταιει και μας απαγορευσαν να πετάμε ΚΑΙ στα Καλάβρυτα τα παρακάτω:Αυστηρά και μόνο επιπέδου Π/ΠΠ δίπλωμα. Διθέσια αυστηρότατα και μόνο ΠΔ. ΠΛ παρουσιά του εκπαιδευτή τους που έχει δίπλωμα εκπαιδευτή. Εσύ που είσαι πιλοταράς αλλά δεν έχεις δίπλωμα πάρε με ένα τηλ να κανονίσουμε να σε αφήνουν. Το δίπλωμα μαζί σας. Αυστηρότατα απαγορεύεται η πτήση 100 μέτρα από αναβατήρα και 50 μέτρα από πίστα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στις φάσεις της προσγείωσης και της απογείωσης μπορείτε να είστε πιο κοντά αλλά με πορεία αντίθετη από το λιφτ ή την πίστα όχι προς αυτά.Επειδή κάποιος δεν έκανε τα παραπάνω στον Παρνασσό πιο παλιά, απαγορεύεται σχεδόν να πετάμε στον Παρνασσό, οπότε παρακαλώ όλους προσοχή προσοχή όχι προς τα λιφτ και τον κόσμο μακρυά από αυτά όσο μπορούμε για να τα χαιρόμαστε για χρόνια.

viewtopic.php?f=13&t=5491


Τρολλάρω από εδώ και κάτω αλλά έλα πες την αλήθεια...Το χειμώνα λυπάμαι αλλά μερικοί από εσάς θα πάνε στο βουνό με καιρό. Αυτό στη ναυτική ορολογία είναι αυτοκτονιά και στην χειμερινή ορολογία είναι αυτοκτονία. Στο βουνό ποτέ μόνος θα σε σκοτώσει. Στο κρυο ποτέ μόνος, θα σε σκοτώσει. Για σένα νοιάσου και γυμνάσου. Δυο φίλοι μας τα τελευταία χρόνια σκοτώθηκαν γιατί τους έκλεισε ο καιρός χειμώνα μόνους στο βουνό. Και τα δύο βουνά δεν ήταν πάνω από 1000 μέτρα.

Στο βουνό υπάρχει ένας χρυσός κανόνας αν δεν είσαι μέσα σε χιονοδρομικό. Υπάρχει ομάδα. Η ομάδα έχει αρχηγό/οδηγό. Αν είσαι μόνος σου είσαι ο αρχηγός του εαυτού σου. Αν δεν είσαι ο αρχηγός αναρωτήσου ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις και αν είναι γίδι μην τον ακολουθείς. Αν είσαι ο αρχηγός και δεν είσαι σίγουρος 100% ότι ξέρεις τι κάνεις κάνε την κότα.

Καιρός θερμοκρασίες: Έλα πες την αλήθεια κάνει κρύο. Ότι λάθος και να κάνεις θα πονέσει. Αν είναι χοντρό το λάθος θα πονέσει πολύ. Απ παν μεχρ κατ τσεκ σπίτι. @Λουκάς

Καιρός σύννεφα: Αν έχει κούμουλα μπορεί να έχει ήλιο, μπορεί να βρέξει, μπορεί και να χιονίσει. Αν δεν έχει κούμουλα κάνε ότι καταλαβαίνεις. Αν δεν βλέπεις τα κούμουλα ή δεν ξέρεις τι είναι μην πας. @Γρια από την Κόνιτσα

Καιρός γενικά: Βουνό είναι ότι θέλει θα κάνει. Στο υποθετικό σενάριο που υπάρχει ήλιος ή/και νερό μπορεί και να χιονίσει και να βρέξει ΔΕΝ είσαι αγριολούλουδο. @Καζαντζίδης

Κλείσιμο καιρού: Ο καιρός σε κάθε βουνό μπορεί να κλείσει το χειμώνα σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα. Αν νομίζεις ότι προλαβαίνεις μπορεί και να έχεις άδικο.

Χρήματα: Ναι θα κοστίσει. Αλλιώς για τσεκ στον πλησιέστερο βουνίσιο άνθρωπο για έλεγχο θερμοκρασίας, εξοπλισμού και γνώσεων. Σακούλες στις μπότες, στρώσεις ρούχα, αδιάβροχο παντελόνι 10 ευρώ, αν θες και γούνα εγώ πάσο. Το -2 πολλοί το έχουν, το -16 μόνο οι πλούσιοι και οι βουνίσιοι. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ -30 WIND CHILL με αυτό το μπουφαν. Κανένας δεν το έχει με αυτό το μπουφαν μόνο. Τα υπόλοιπα στο επόμενο σεμινάριο βουνού του Μήτσου είμαι σίγουρος ότι κάνει συχνά.

Καταβάτες: Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι ώρα θα μπει ο καταβάτης. Οι κρατήρες των καταβατών είναι άφθονοι μια έρευνα θα σας πείσει. @Mauer. Και ο Παρνασσός και τα Καλάβρυτα έχουν απίθανους καταβάτες με το που σκιάσει κάτι χειμώνα μπορεί να μπει ο καταβάτης. Δεν θες να σε πιάσει. Επίσης και τα δυο βουνά έχουν πρωινό καταβάτη μέχρι τις 10 άνετα. Θα απέφευγα οποιαδήποτε πτήση αν δεν είναι ο ήλιος πάνω από 30 μοίρες πχ.

Υψόμετρο: Σε υψόμετρο 2000 μέτρων χωρίς νερό δεν μπορείς να ανέβεις 200 μέτρα σε αφράτο χιόνι αν έχεις κοιμηθεί στο επίπεδο της θάλασσας. Εσύ που μπορείς δεν μπορείς στα 4.000. Άσε μας ρε.

Νύχτα: Θα καταβάλεις κάθε δυνατή προσπάθεια ότι κάνεις να το κάνεις νωρίς. Αν απόγειωθείς από τον Παρνασσό πχ 3.35 αύριο και σκάσεις σε δέντρο, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι και να σε έχουν πάρει πρέφα με συντεταγμένες θα κατέβεις πριν το επόμενο πρωι. Dont try this. Η νύχτα θα σε σκοτώσει. Κρυο. Εβερεστ, όρος 400 μέτρων στην Λετονία με 3 πόντους χιόνι. @google

Χτύπα ξύλο: Η Ελλάδα όσον αφορά το ποιός θα σε σώσει στο βουνό έχει πτωχεύσει. Το κινητό πάντα με μπαταρία και 1212.1212.1212. Δυο κάρτες μέσα και δυο μπαταρίες. Αν δεις ότι χτύπα ξύλο έπεσε ο φίλος σου σε κάποια απόσταση και δεν ξέρεις αν έχει χτυπήσει μην τολμήσεις να βοηθήσεις επιτόπου, ενημέρωσε πρώτα. Πετάς από πάνω αν μπορείς και μονο εάν είσαι 100% βέβαιος ότι έχει ενημερωθεί και τρίτος ο οποίος είναι σε θέση να ενημερώσει τις αρχές πάλεψε να πλησιάσεις. Πάρε ύψος και τηλεφώνα πετώντας είναι μια καλή ιδέα. Ευθεία για το πλησιέστερο χιονοδρομικό/άνθρωπο/προσγείωση με ανθρώπους να ενημερώσεις αν δεν τα έχεις καταφέρει πετώντας. Πάτα σημείο στο gps. ΜΗΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ.Αν ενημερώσεις το πιο πιθανό είναι να τον έσωσες.

Αν είσαι στο έδαφος και ο φίλος σου έχει ατύχημα μην τον πλησιάσεις αν αυτό θα δυσκολέψει την ενημέρωση τρίτων. πχ αν φύγει κάτω σε μια πλαγιά και εσύ αν πας σε αυτόν θα πρέπει να ανέβεις μετά για να φτάσεις στο χιονοδρομικό ενώ από εκεί που είσαι με 5 λεπτά σκι φτάνεις στο χιονοδρομικό πήγαινε να ενημερώσεις αν δεν πιάνει το τηλέφωνο. Κάνε πρώτα το τηλέφωνο και μόνο αν ενημέρωσες ξεκίνα για τον φίλο σου. Αν δεν πιάνει φύγε για να ενημερώσεις.

Διατήρησε την ψυχραιμία σου. Το ποτάμι πάει κάτω, μην ανέβεις. Λίγο πριν πέσει ο ήλιος έχεις να πάρεις μια απόφαση. Δεν έχω ιδέα. Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος μην ανέβεις. Αντέχεις στο κρυο ένα βράδυ ζωντανός στην Ελλάδα, το έχεις αν το πιστέψεις και δεν κοιμηθείς. Κουνήσου και το έχεις. Χάρτη, gps, φεγγάρι κάποια κορφή μπορεί να σε προσανατολίσουν.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι δεν πηγαίνουμε σε υψόμετρο χωρίς σχεδιασμό και γνώση της διαδρομής, άυπνοι,μόνοι, gps, χάρτη έντυπο, μεθυσμένοι, αλυσίδες, γλυκό,νερό,αλουμινοκουβέρα, με εμφανή ελλατώματα ή πιθανά προβλήματα στον εξοπλισμό μας και χωρίς κάυσιμο. Από 0,00001 μέτρα μέχρι 8000.

Το νερό από το χιόνι δεν είναι νερό της βρύσης δεν θες να μπλέξεις.

Σε υψόμετρα 1700+ Ο Καραχάλιος σας ρίχνει στα αυτιά στα δάση γατάκια παραπεντιστές μόνο από πάνω...

Στην Ελλάδα έχουμε νεκρούς σε αυτά τα υψόμετρα. ΄Ηταν μόνοι και χωρίς τον δάσκαλό τους. Στα Ελληνικά βουνά κυκλοφορούν έμεπειροι άνθρωποι. Ρωτήστε τους.


Αν δεν είναι να πετάξεις από αγάπη μην πετάξεις.


Επειδή ειλικρινά δεν έχω δίπλωμα εκπαιδευτή θα χαιρόμουν αν κάποιος ήθελε να σχολιάσει, να προσθέσει και να διορθώσει πιθανές ανακρίβειές μου. Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω ότι κάποιος που δεν μπορεί να πετάξει με ασφάλεια χωρίς τον δάσκαλό του στον Κιθαιρώνα έχει ελπίδα να πετάξει με ασφάλεια στο χιονοδρομικό χωρίς τον δάσκαλό του.

Τα μεταφέρω όπως μου τα μετέφεραν ότι διδάσκονται στο Γαλλικό σύστημα.

Συνοπτικά το ζήτημα είναι να καταλάβεις ότι έχεις φύγει από μια παραπεντοπεριοχή με γνωστούς γενικά κανόνες και ανθρώπινες συνθήκες ασφαλείας και έχεις ξαφνικά να πετάξεις ένα ΒΟΥΝΟ. Όσοι κάνουν xc ξέρουν καλά τι λέω τα βουνά δεν έχουν καιρό και συνθήκες όπως η απογείωση σας, που τόσο καλά την ξέρετε, έχεις μεταφερθεί σε ένα περιβάλλον άνω των 2000 μέτρων για το οποίο πρέπει να ξέρεις από ΒΟΥΝΟ. Για όσους δεν ξέρουν σας παρακαλώ δείξτε πολύ προσοχή.

Ρε δε πάνα λεν οι Γερμανοί, είμαστε ζωντανοί, με ένα σπίτι, ελεύθεροι, οικογένεια, οξυγόνο, το μικρό σπίτι στο βουνό και έχουμε πανέμορφα βουνά.

Καλή όρεξη Γιάννη

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Δευτ Μαρ 02, 2015 11:31 pm, επεξεργάστηκε 4 φορές συνολικά.
SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό focman » Τρί Ιαν 13, 2015 5:09 pm

Ουγκ

Κοίτα να χαρείς το ταξίδι ,δεν υπάρχει επιστροφή .
focman
Competition
 
Δημοσ.: 256

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Ιαν 14, 2015 10:48 pm

Face, θέλει πολύ περισσότερη προσοχή στον καιρό και στους καταβάτες, μη πέσει κάνα γίδι πάνω σε κάνα λιφτ, είναι ωραίο. Γκέγκε?

Λυγμ χιόνι τέλος για κάνα εικοσαήμερο. Καλάβρυτα μόνο αλλιώς ποδαράκια.

Έλα Ξηρέ κόψε την πλάκα, η αερολέσχη σου σχεδόν σύσσωμη σε έβλεπε και βάραγε το κεφάλι της στο χιόνι σήμερα, μετά με κυνήγαγαν να με δείρουν.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό dbourazanis » Παρ Ιαν 16, 2015 10:21 pm

Ήθελα να ήξερα, πότε δουλεύεις, εάν έχεις χρόνο να γράφεις τέτοια κείμενα.

dbourazanis
EN A
 
Δημοσ.: 17

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Ιαν 16, 2015 11:32 pm

Άνεργος είμαι φίλε, με απέλυσε και ο Σταμέλος άστα και...φωνητικός κειμενογράφος.

Νιάου Καλάβρυτα αύριο, μάλλον με τα πόδια δεν έχει και τόσο χιόνι. Βασικά Καντήλι θα πρότεινα...

Ένα δωράκι για τις προσθήκες και τα σχόλιά σας μέχρι το ανοιξιάτικο version. Στο πάνω έχουν πέσει προσθήκες thanks

http://www.snowclub.gr/forums/index.php ... =18204&hl=

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Ιαν 18, 2015 9:30 am

Νίαουουουουου. Δοκάρι χτες είχε μόνιμα 20-25 στην κορφή στης Στύγας, το πόρισμα των απελπισμένων για πτήση ήταν "πετάει αλλά κάπου θα υπάρχει ο ρότορας" και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να πειστεί κάποιος να κάνει το λαγό δεν...

Η ταπεινή μου αίσθηση είναι ότι το 20-25 Δυτικό στα Καλάβρυτα κάπου έχει ρότοροκάτι αλλά το 15-20 είναι αποδεκτό και μάλλον ιδανικό για 6ωρη πτήση δυναμικό. Απίθανη αναστροφή χτες και πολύ πλάκα που βλέπαμε Ξηρό και Καρασίμο κάτω από ένα μαύρο πράμα να πετάνε όσο εμείς πετάγαμε πάνω από το μαύρο πράμα.

Τα κόκκαλα και τα αλεξίπτωτα φτιάχνουν. Γιώργος Φυσερός - Μαγκντί Γιακούμπ


θερμή παράκληση αν κάποιος ξέρει πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους ιδιώτες που έχουν μικρά ελικόπτερα ή αυτόν που τους ελέγχει σχέδια πτήσης κλπ ας στείλει ένα pm, χτες ήρθε πίσω από το βουνό 50 μέτρα πάνω από την κορυφογραμμή. Το άκουσα και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα το είδα πάνω από το κεφάλι μου. Αν είχε λιγότερο αέρα...

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Ιαν 26, 2015 10:50 am

Nιάουουουουου. Το βγάζει συχνά ο Παρνασσός με ΝΝΔ. Απογείωση πάνω από τα σύννεφα και πορεία...ευθεία προς τα σύννεφα να μπαινοβγαίνεις :twisted: Όσο πιο πολύ περιμένεις ανεβαίνουν λίγο, αλλά συνήθως δεν σε κλείνουν. Φοβερό σκηνικό.

vlcsnap-2015-01-25-22h10m01s184.jpg

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Ιαν 26, 2015 11:32 pm

Disclaimer: Τις παρακάτω γραμμές τις γράφω υπό την επήρια τσικουδιάς...10 ποτήρια. Δεν θα σταθούν σε κανένα δικαστήριο κανονίστε την πορεία σας. Try this with camera open

Το βγάζει συχνά και είναι πολύ πιθανό να μπορείς να μπαίνεις στα σύννεφα και να βλέπεις μιας και είσαι από πάνω τους. Πολλές φορές μετά τις 2 που ανοιγοκλείνει η ομίχλη στα 2000 μπορείς να πετάς κορφές συννέφων που είναι...στην απογείωση σου.

Mπαμπά μπαμπά ένας κύριος κάνει σκι στα σύννεφα

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Φεβ 18, 2015 9:41 pm

Πάνε ένας Άγγλος, ένας Γερμανός και ένας Πόντιος να απογειωθούν στις Άλπεις



Δεν έχετε παράπονο ότι λάθος υπάρχει το έχω κάνει :mrgreen:. Αλλιώς πως θα μάθουμε?

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Φεβ 09, 2016 9:52 am

Γιάννη αν απαντήσουν κιόλας θα έχεις υλικό για δυο μέρες.

Ύστερα από 2 χρόνια που ανεβοκατέβαζα τσάμπα διθέσια αλεξίπτωτα στην κορφή της Στύγας και της Ειρήνης και περίπου 30 φορές ακύρωσα γιατι κάτι δεν μου άρεσε στον καιρό το διθέσιο, επιτέλους μια όμορφη υπέροχη μέρα πετάξαμε με φιλαράκι με τα πέδιλα από την κορφή της Ειρήνες και πάνω από το χιονισμένο ελατοδάσος του Αυγού.

Όπως βλέπετε το διθέσιο με τα πέδιλα είναι "κουφέτο" απογειωσοπροσγείωση και συννενοηθήκαμε με το χιονοδρομικό (αν χιονίσει Θεε μου τι μας τυρρανάς φέτος) να φτιάξει τα 3 σημεία στα Καλάβρυτα να φεύγεις με σκι κουφέτο.

Ελπίζω να ασχοληθεί κόσμος μιας και πραγματικά όπως και στις Άλπεις είναι υπέροχο για τους επιβάτες και με καμιά δεκαριά φορές λιγότερο ρίσκο και απογειοσωπροσγείωση για γδαρσίματα.

Μια υπέροχη μέρα στα Καλάβρυτα χτες με 15χλμ αέρα στην κορφή της Στύγας που πέταγε από τη μια εγώ με το σπιντ, από την άλλη ο Αντωνάκης να θαυμάσει το μαγικό θέαμα της καφετέριας και να χαιρετάει τα γκομενάκια στο καρεκλάκι αντί να πάει στη Νεραιδόραχη να δει το πιο όμορφο σημείο της Ελλάδας. Σιγά σιγά αρχίζουν και τα θερμικά και κάτι υπήρχε, πιστεύω σε δυο βδομάδες θα αρχίσει να βγάζει και θερμικά επάνω.




Ναι συνειδητά επέλεξα να κάνω χαρούμενο τον φίλο μου και να πάρω το ( ΜΗΔΕΝΙΚΟ προσωπική εκτίμηση υποκειμενική) ρίσκο, σε μια (1) από τις χίλιες και(1000+) πτήσεις μου, να πετάξω χωρίς κράνος. Προφανώς και στις 1000 επόμενες πτήσεις μου θα φοράω κράνος. Φοράτε πάντα κράνος. Μea culpa, είναι σαν να μην έβαλα την ζώνη μου να πάω στο περίπτερο, λάθος δεν θα επαναληφθεί. Φοράτε πάντα ζώνη. Μην τρώτε λιπαρά.

Από το να το κρύψω (πανεύκολο) και να μην έχει ο φίλος μου βίντεο, προτιμώ να το δείξω, ακόμα και εάν η απόφαση των υπευθύνων είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή των νόμων στο Ελληνικό παραπέντε και να τιμωρηθώ πολύ αυστηρά. Θα χαρώ να είναι αφορμή.

Εάν θεωρείτε σοβαρούς και υπεύθυνους αυτούς που κάνουν τη λαδιά και τη κρύβουν χαίρομαι που δεν με θεωρείτε σοβαρό και υπεύθυνο. Αν περιμένατε με μεγάλη αγωνία όποιος τολμάει να εκφέρει την άποψή του για θέματα ασφαλείας να κάνει μια λαδιά για να τον στήσετε με το τουφέκι και να βγάλετε ιντερνετικά τα σχολιανά σας, να το συζητήσετε με τον ψυχίατρό σας είναι θέμα, μπορεί να κρύβει κάτι.

Και σίγουρα θα χαρώ να με κράξουν άνθρωποι που χαρούμενοι κάνουν δημόσιες σχέσεις όταν στα κατσάβραχα με αέρα και θερμικά ανοίγουν πανί για κοντρόλ καλοί ή λιγότερο πιλότοι χωρίς κράνος, να δούμε πόσες χιλιάδες φορές είναι πιο επικίνδυνο από το να πετάς στα χιόνια, με 3χλμ αέρα χωρίς κράνος. Ακόμα πιο πολύ θα χαρώ, να με κρίνουν άνθρωποι που κάνουν δημόσιες σχέσεις στην απογείωση, όταν με θερμικά ή/και αέρα πάει να απογειωθεί ο Χάρος με το δρεπάνι και μάλιστα τον ενθαρρύνουν να πετάξει αντί να τον στείλουν για κοντρόλ.

Και σίγουρα δεν θα είχα πετάξει, αν ο δάσκαλός μου σε αυτό δεν είχε αντιδράσει με ένα αδιάφορο "so what?", όταν όσο εκπαιδευόμουν σε αυτό ένας πολύ έμπειρος επαγγελματίας διθέσιου με πέδιλα στις Άλπεις, είχε απογειωθεί δίπλα μας χωρίς κράνος, όταν το κράνος του γλύστρισε και πήρε την κατηφόρα. Παράλληλα πιστέρ του χιονοδρομικού ήταν δίπλα και γέλαγε και είναι δεδομένο ότι δεν έθεσα σε κίνδυνο το να πετάμε στο χιονοδρομικό. Τέλος θεωρώ πιο επικίνδυνο θα ήταν να ζήταγα από κάποιον που έκανε σκι κράνος. Ναι το πιστεύω ακράδαντα ότι σε μια κατάβασή του ένας σκιερ έχει περισσότερες πιθανότητες να χτυπήσει στο κεφάλι, από εμένα σε μια πτήση με διθέσιο και ας μην φοράνε κράνος κακώς το 70% των σκιερ.

Παράλληλα νομίζω ο Αντώνης μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αν λέω αν είχε τον χτεσινό αέρα (που είναι τυπικός και συνήθης) όταν είχατε έρθει και πήγαιναν 30 πιλότοι "μη εντελώς κοντρολιέρηδες" να απογειωθούν σε ένα μίγμα παγοπουδροβραχου στο οποίο το περπάτημα είναι μάχη, το πανί θέλει να κάνει σκι και να φύγει προς τα πάνω τσουλώντας στο χιόνι και το κοντρόλ αλεξιπτώτου θέλει και λίγο πατινάζ στον πάγο 23 μέτρα από το καρεκλάκι της Στύγας όποιος είχε αναλάβει να τους προσέχει στην κορφή θα πέρναγε την πιο διασκεδαστική μέρα της ζωής του.

Ας μας πει ο Αντωνης πόση ώρα του πήρε να ετοιμαστεί και να απογειωθεί και πόσα αλεξίπτωτα χωράνε εκεί. Ήταν Β παράλληλα με το καρεκλάκι. Ας μας πει εάν ρεαλιστικά πιστεύει ότι ήταν ασφαλές να πάνε 30 άτομα εκεί να πετάξουν, μερικοί εξαυτών χωρίς κοντρόλ και δεδομένα με πανιά που είναι έτοιμα για παρασουτάζ. Σημειώστε ότι αυτός είναι ο ιδανικός αέρας να πετάξεις δεν συζητάω καν το σενάριο να ήταν λιγότερος ή ισχυρότερος. Mε τον ιδανικό αέρα ρεαλιστικά σε πόσες ώρες θα έφευγαν 30 άτομα?

Ασχετο αλλά νομίζω ότι πρέπει να αναβληθεί το event για το τρίγωνο συνατήσεων στον Παρνασσό μπας χιονίσει και με τους ΝΔ δεν νομίζω να πετάξουμε.

Υ.Γ. ώρα 15.30 πίστα Στύγας. Κάνουμε σκι με φίλους. Περνάει δίπλα μας σκιερ με 1000 χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς (αντικειμενικό αυτό πιστέψτε με) ιδέα τεχνικής. "Τον είδες τον Χάρο?" μου λέει φίλος μου χωρίς να ξέρει ότι τον ξέρω. "Φαντάσου αυτόν που έχει να τον εκπαιδεύσει να πετάει" του απαντάω. Δεν θα υπήρχε κανένα ιδαίτερο πρόβλημα εκτός από το ότι κινδυνεύουν συνανθρώποι μας σε αυτό αν δεν συνοδευόταν με την δήλωση με καμάρι του εν λόγω Χάρου "92 έχω πιάσει τα μέτρησα με GPS". Ναι έχω ατύχημα στην καριέρα μου στο παραπέντε και ναι έχω απογειωθεί μια φορά χωρίς κράνος. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι πρέπει να γράφω και να κρίνω όσα θεωρώ επικίνδυνα. Και δυστυχώς επειδή ο Αντώνης και ο κάθε Αντώνης είναι πραγματικά καλό παιδί και πραγματικά μπορεί να γίνει καλός πιλότος και σκιερ δεν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου αν δεν του λέω και του γράφω τη γνώμη μου ότι πρέπει κάτι να αλλάξει στον τρόπο σκέψης του.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Μαρ 15, 2017 11:23 pm

Jolly γράψε ότι θες εδώ αγάπη μου, μη κουράζουμε τον κόσμο στο shoutbox

Παραπάνω είχα γράψει...
"
Παρνασσός: Έχει βάλει νέο υπερλιφτ θα πάθετε πλάκα, άλλαξε το βουνό.
1.Κορφή συνδετικού λιφτ. Βγαίνει Αμφίκλεια με δυάρι, με παλιό αργό ασόδυο και άσο πας για στόλισμα σε έλατο. Προτείνω προσγείωση στο κάτω παρατημένο baby ή αν είναι άδειο το πάρκινγκ εκεί. Αλλιώς στα snowmobile. Προσοχή για ρότορες κάτω. Ξηρέ ζούμε πετώντας με τα πέδιλα να σου 'ρθούμε
2. Κορφή 6 ή Δια. Βγαίνει Αμφίκλεια με δυάρι αλλιώς στόλισμα. Προσγείωση δεν έχω ιδέα αυτοσχεδίασε κάτω από το λιφτ της 14 στον δρόμο που έρχεται από Σαχάρα προτείνω 10 μέτρα πάνω από τον δρόμο. Αλλιώς γύρα το βουνό και στο πάρκινγκ κελάρια.

Η πτήση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του χιονοδρομικού απαγορεύεται αυστηρά, μολαταύτα θα διοργανωθεί πάλι fly event να πετάξουμε Ηρακλή, Βάκχο κλπ"

Δε σκοπεύω να δείρω κανέναν, δεν μπορώ και δεν θέλω και δεν είναι δουλειά μου. Απλά καλό θα είναι αυτός που το έκανε να πει παιδιά έκανα λάθος μπας και ο επόμενος δεν το κάνει

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Πέμ Μαρ 16, 2017 9:44 am

MIK έγραψε:Jolly γράψε ότι θες εδώ αγάπη μου, μη κουράζουμε τον κόσμο στο shoutbox

Παραπάνω είχα γράψει...
"
Παρνασσός: Έχει βάλει νέο υπερλιφτ θα πάθετε πλάκα, άλλαξε το βουνό.
1.Κορφή συνδετικού λιφτ. Βγαίνει Αμφίκλεια με δυάρι, με παλιό αργό ασόδυο και άσο πας για στόλισμα σε έλατο. Προτείνω προσγείωση στο κάτω παρατημένο baby ή αν είναι άδειο το πάρκινγκ εκεί. Αλλιώς στα snowmobile. Προσοχή για ρότορες κάτω. Ξηρέ ζούμε πετώντας με τα πέδιλα να σου 'ρθούμε
2. Κορφή 6 ή Δια. Βγαίνει Αμφίκλεια με δυάρι αλλιώς στόλισμα. Προσγείωση δεν έχω ιδέα αυτοσχεδίασε κάτω από το λιφτ της 14 στον δρόμο που έρχεται από Σαχάρα προτείνω 10 μέτρα πάνω από τον δρόμο. Αλλιώς γύρα το βουνό και στο πάρκινγκ κελάρια.

Η πτήση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του χιονοδρομικού απαγορεύεται αυστηρά, μολαταύτα θα διοργανωθεί πάλι fly event να πετάξουμε Ηρακλή, Βάκχο κλπ"

Δε σκοπεύω να δείρω κανέναν, δεν μπορώ και δεν θέλω και δεν είναι δουλειά μου. Απλά καλό θα είναι αυτός που το έκανε να πει παιδιά έκανα λάθος μπας και ο επόμενος δεν το κάνει

thanks για την ανταποκριση

για να καταλαβω δηλαδη πως γινεται... πες οτι θελω να παω για σκι, και να παρω μαζι και το παραπεντε... τι κανω δηλαδη για να ειμαι μεσα στα συμφωνημενα;
ποια ειναι αυτα τα συμφωνημενα; ποιον ενημερωνω; κλπ

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Μαρ 20, 2017 5:45 pm

μικ, αφου μοιαζει να θεωρεις την συζητηση ληξασα, προσθετω καποια πραγματα...
παραθετω λοιπον καταρχην το εν λογω shoutbox, ωστε να μπορει να βγαινει ακρη
shoutbox (αναποδη σειρα, απο κατω προς τα πανω) έγραψε:MIK : Έφτασεεεεε
jollyroger : ρε συ μικ, φτιαξε ρε φιλε ενα νημα με τα σχετικα, προς ενημερωση ολων, να ξερουμε τι μας γινεται
MIK : Αγαπητέ Γιάννη, οφείλω να προσθέσω ότι έχουν βάλει και σε πολλά σημεία ανακοινώσεις ότι απαγορεύται το αλεξίπτωτο (και το ποδήλατο χιονιού άσχετο) στις πίστες. Το Χιονοδρομικό έβαλε κανόνες μετά από 3 στούκες σε λιφτ
kiwifly : πιστικε το εχει ξανακανει με αλλο φτρο παλαιοτερα...
badder : Αγαπητέ ΜΙΚ, εκτός από το επίπεδο πολιτισμού οφείλω να προσθέσω και το επίπεδο αντίληψης και σοβαρότητας.
ChristosPapa : Φύσα αγέρα μου βοριά να πετάξουμε γιατί έτσι όπως πάει θα κάψουμε καμία CPU
jollyroger : αυτη η ρημαδα η μυγα, καποιο θεμα φαινεται να εχει ε; γιαννη, μιλα στα ισα, σε ξερω και με ξερεις... και... αλλο το ενημερωνω, αλλο το ζηταω, κι αλλο το απαιτω
badder : Αγαπητέ ΜΙΚ, καλά έκανες και ενημέρωσες αλλά το επίπεδο πολιτισμού λειτουργεί πολλές φορές ως τροχοπέδη, ακόμα και για τα αυτονόητα. Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει ότι η αυτοπροσδιοριζόμενη ελευθερία, μετατρέπεται σε ασυδοσία όταν επηρεάζει την ελευθερία των άλλων
jollyroger : με καλυψες :)
badder : βαριεμαι
jollyroger : για πες, τι εννουσες, αφου εγω εχω τη μυγα
badder : Ναι εξ ιδίων μιλάω.... το βρήκες, μαζί με μια μύγα.
ChristosPapa : Αν υποψιαστώ πως κάποιος θα γίνει μάνατζερ παραπέντε..... θα πεθάνωωωω
jollyroger : μαλλον μιλας εξ ιδιων κρινοντας, αλλα κρατα και μια πισινη
badder : Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι... Αντι να δηλώσει κάποιος αργόσχολος και σπαζοκλαμπάνιας, μπορεί να δηλώσει επαγγελματίας τρολ. Εδώ άλλοι δηλώνουν μάνατζερ ραγκμπι.
jollyroger : ποιοι εχουν βαλει κανονες; πως τους εχουν βαλει; που ειναι οι κανονες αυτοι; και πως εγινες εκπροσωπος-αστυνομος με απαιτησεις;
MIK : υπο την ιδιότητα ότι με πήραν από το χιονοδρομικό και μου είπαν ότι αφού είχαμε βάλει κανόνες γιατί δεν τους τηρούμε
jollyroger : (και οχι *ζητας* συνεννοηση/ενημερωση)
jollyroger : εσυ που απαιτεις ερωτηση (και οχι συννενοηση/ενημερωση), υπο ποια ιδιοτητα το κανεις;
MIK : Πιο καλό παιδάκι άνοιξε αλεξίπτωτο χτες στον Περικλή στον Παρνασσό (χωρίς να ρωτήσει κανέναν)?


οσον αφορα την απαιτηση σου, θεωρω οτι για να μπορει καποιος να εχει τετοια απαιτηση, οφειλει να εχει καποιου ειδους συμφωνημενη αρμοδιοτητα επι καποιου θεματος (οπως πχ να εχει οριστει υπευθυνος να μοιραζει το φαγητο, και ξαφνικα να βρει το ψυγειο αδειο).. εν προκειμενω δεν μπορω να αποκλεισω παρομοια περιπτωση, αλλα δεν μπορω και να το δεχτω χωρις εξηγηση

απο την απαντηση σου, οτι "σε πηραν τηλεφωνο να σου ζητησουν το λογο" σαν να εισαι αρμοδιος, προκυπτει οτι εχεις ("εχουμε"?) καποια συμφωνια/συνεννοηση με το χιονοδρομικο

στην απαντηση σου (την και καλα προς τον γιαννη), λες οτι εβαλε το χιονοδρομικο κανονες, αλλα δεν προκυπτει το γιατι εσυ απαιτεις

στην απαντηση στο αιτημα μου, (να μας πληροφορησεις ετσι, ουτως ωστε να ξερουμε τι μας γινεται) οπου αναφερεις απαγορευσεις και ζητας παραδειγματικη απολογια, δεν προκυπτει καπως τι ειδους σχεση/συνεννοηση/συμφωνια απαιτεις να γινει δεκτη ζητωντας απολογια, ουτε και το γιατι εσυ το απαιτεις

σε απαντηση στο αιτημα μου να κανεις λιανα πως εχουν τα εκει συμφωνημενα(βλ.προηγουμενη δημοσιευση)... σιωπη

τελικα τι θελει να πει ο ποιητης? δεν ειναι δουλεια του λεει, ενω ζηταει παραδειγματικη απολογια, την ωρα που απαντηση στο γιατι εχει απαιτησεις δεν δινει...

και μη μου πεις οτι (στην πρωτη φαση) το ρωτησα ασχημα, γιατι σε απαντηση σε αυθαιρετες απαιτησεις(αυτες που η πρωτη επικοινωνια, που εισαγει θεμα, ειναι: "ποιοοος την εκανε;..εεε;"), αυτο το υφος βρισκω να αναλογει


κλεινοντας.. εχω καθε καλη διαθεση, εως νιωθω υποχρεωση, να διαφυλαξω ή και να προσπαθησω να βελτιωσω, αν περναει απ το χερι μου, τις καλες σχεσεις/συμφωνιες που εχουν κανει καποιοι, αφου κι εκεινοι τις εκαναν (και) με εμενα κατα νου... και για να ειμαι σε θεση να το πραξω, πρεπει να ξερω πως εχουν τα πραγματα...
αντιστοιχα, ουδεμια διαθεση εχω, να γινω ενας απο τους υποτελεις που καποιος/καποιοι "ευχαριστιουνται" οτι μανατζαρουν... αν αυτη ειναι η περιπτωση(και δυστυχως εκ των πραγματων δεν μπορω να το αποκλεισω), μου ερχεται στο νου το ρητο: "αν θες να γινεις αφεντικο, παρε σκυλο!"

μιχαλης

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό paramick » Δευτ Μαρ 20, 2017 8:32 pm

Εχει σκύλο... 8)

paramick
Competition
 
Δημοσ.: 1061

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μαρ 20, 2017 11:45 pm

Έχει χαιρετίσματα ο δικός ρε φίλε, ρωτάει ο Φιντέλ πως τα πάει με τις κάμπιες? Έχει καμιά προτίμηση να μυρίζει παπαρούνες? Για τις Hills τι γνώμη έχεις?

Και έχω γράψει πιο πάνω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ρε jolly μην κουράζουμε τον κόσμο, δεν απαιτώ τίποτα εκτός από μυαλό. Μπαίνουμε σε μια επιχείρηση με την οποία συνεργάζομαι χρόνια και μου επιτρέπει να κάνω την ταύλα μου και θα χαρεί να την επιτρέψει σε όλους αρκεί να τηρεί τους κανόνες της. Δεν έκανα καμία συμφωνία, το χιονοδρομικό έβαλε κανόνες και είπα τη γνώμη μου μαζί με άλλους παραπεντιστές και βάλανε καλύτερους και πιο λογικού ςκανόνες.

Κάποιος πήγε να πετάξει και με πήραν τηλέφωνο, να μην ρωτήσω εδώ "πιο καλό παιδάκι πήγε να..."??????

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Μαρ 21, 2017 9:52 am

MIK έγραψε:Έχει χαιρετίσματα ο δικός ρε φίλε, ρωτάει ο Φιντέλ πως τα πάει με τις κάμπιες? Έχει καμιά προτίμηση να μυρίζει παπαρούνες? Για τις Hills τι γνώμη έχεις?

Και έχω γράψει πιο πάνω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ρε jolly μην κουράζουμε τον κόσμο, δεν απαιτώ τίποτα εκτός από μυαλό. Μπαίνουμε σε μια επιχείρηση με την οποία συνεργάζομαι χρόνια και μου επιτρέπει να κάνω την ταύλα μου και θα χαρεί να την επιτρέψει σε όλους αρκεί να τηρεί τους κανόνες της. Δεν έκανα καμία συμφωνία, το χιονοδρομικό έβαλε κανόνες και είπα τη γνώμη μου μαζί με άλλους παραπεντιστές και βάλανε καλύτερους και πιο λογικού ςκανόνες.

Κάποιος πήγε να πετάξει και με πήραν τηλέφωνο, να μην ρωτήσω εδώ "πιο καλό παιδάκι πήγε να..."??????

(εσυ ησουν αυτος που ειπες οτι θελεις να το συζητησουμε εδω, για να μην κουραζουμε στο shoutbox)

σου απαντω γιατι ρωτας

(με αυτα τα δεδομενα, που τωρα πια ειμαι σε θεση να καταλαβω)
αν εγω ημουν στην θεση σου, θα ελεγα κατι τετοιο:
"παιδια, στο χιονοδρομικο θελουμε να πεταμε; .. αν θελουμε, για να το μπορουμε θα πρεπει να σεβομαστε τους κανονες που εχουν βαλει (οπως κι εκεινοι μας ακουσαν και δεν το απαγορευσαν εντελως μετα απο ατυχηματα που συνεβησαν).. ενδεικτικα αναφερω οτι με πηραν τηλεφωνο (μιας που ημουν ενας απο τους συμμετεχοντες στην συζητηση πριν μπουν οι κανονισμοι) και με κραζουν επειδη καποιος πηγε να πεταξει εκει που εχει απαγορευτει και δημιουργηθηκε αναστατωση"

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Μαρ 21, 2017 12:04 pm

Παιδια, στο χιονοδρομικο θελουμε να πεταμε; .. αν θελουμε, για να το μπορουμε θα πρεπει να σεβομαστε τους κανονες που εχουν βαλει (οπως κι εκεινοι μας ακουσαν και δεν το απαγορευσαν εντελως μετα απο ατυχηματα που συνεβησαν).. ενδεικτικα αναφερω οτι με πηραν τηλεφωνο (μιας που ημουν ενας απο τους συμμετεχοντες στην συζητηση πριν μπουν οι κανονισμοι) και με κραζουν επειδη καποιος πηγε να πεταξει εκει που εχει απαγορευτει και δημιουργηθηκε αναστατωση

Ζητώ συγνώμη για την πρότερη λανθασμένη διατύπωση

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Απογειώσεις με πέδιλα σκι σε χιονοδρομικά

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Μαρ 21, 2017 12:39 pm

MIK έγραψε:Παιδια, στο χιονοδρομικο θελουμε να πεταμε; .. αν θελουμε, για να το μπορουμε θα πρεπει να σεβομαστε τους κανονες που εχουν βαλει (οπως κι εκεινοι μας ακουσαν και δεν το απαγορευσαν εντελως μετα απο ατυχηματα που συνεβησαν).. ενδεικτικα αναφερω οτι με πηραν τηλεφωνο (μιας που ημουν ενας απο τους συμμετεχοντες στην συζητηση πριν μπουν οι κανονισμοι) και με κραζουν επειδη καποιος πηγε να πεταξει εκει που εχει απαγορευτει και δημιουργηθηκε αναστατωση

Ζητώ συγνώμη για την πρότερη λανθασμένη διατύπωση


μου λες οτι θες να συζητησεις εδω, οταν το δεχομαι, δυσανασχετεις...

μου κανεις ερωτηση, οταν σου απανταω, χλευαζεις...

ε, "συγνωμη" που "δεν σε καταλαβα"!

jollyroger
Competition
 
Δημοσ.: 1075


Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

cron