Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 2:33 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Re: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

Δημοσίευσηαπό mdrakakis » Πέμ Δεκ 04, 2008 9:02 pm

Δεν αφοράει αυτό εσένα αυτό φίλε ian (Γιάννη). Αφορά όλους αυτούς που γράφουν εδώ με ψευδώνυμα, χωρίς μάλιστα να αναφέρουν το όνομα τους ούτε στο profile τους . Ξέρουν αυτοί πολύ καλά ποιοι είναι και γιατί το κάνουν. Ρίξε και εσύ μια ματιά για να βεβαιωθείς.

mdrakakis
EN B

Δημοσ.: 50

Δημοσίευσηαπό ian » Πέμ Δεκ 04, 2008 9:54 pm

Μανωλη δεν υπαρχει κανενα προβλημα και συγνωμη αν με αυτα ή με τον τροπο που τα εγραψα, καπως μπορει να σε στεναχωρησα, ειλικρινα απο την μερια μου πιστευω οτι εκανες παρα πολυ καλα που εγραψες για αυτο το θεμα, η δουλεια σου ηταν τετοια που βλεπεις το συγκεκριμενο προβλημα με μια διασταση που εγω και νομιζω και οι περισοτεροι εδω μεσα εως τωρα δεν την ειχαμε σκεφτει.
Δεν μου ειχε περασει ποτε απ' το μυαλο οταν ονειρευομουν οτι καποια μερα θα ξεκολησω απο την πλαγια και κανοντας μια μεγαλη αποσταση υπαρχει η περιπτωση να συναντηθω με ενα αεροσκαφος.... πραγματι ειναι ανατριχιαστικο :shock:

Σιγουρα λοιπον κατι καλυτερο μπορει να βγει απο αυτη τη κουβεντα εδω μεσα!! :P

Θα τα πουμε και απο κοντα στο βουνο 8)

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό mdrakakis » Πέμ Δεκ 04, 2008 11:15 pm

Έχεις απόλυτο δίκιο Γιάννη, και φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι αυτονόητο ότι όλα γράφονται με καλή πρόθεση, με απώτερο σκοπό την ασφάλεια μας. Ίσως εγώ λόγω δουλειάς, όπως πολύ σωστά είπες, ίσως και λόγω ηλικίας θα πρόσθετα εγώ, να το «σκάλισα» λίγο περισσότερο. Πιστεύω όμως όπως και εσύ, ότι δεν είναι κακό αυτό, και ίσως συμβάλει για να βελτιωθούν κάποια πράγματα.

mdrakakis
EN B

Δημοσ.: 50

Δημοσίευσηαπό ecobill » Παρ Δεκ 05, 2008 1:08 am

Διαβάζω με προσοχή τα προαναγραφόμενα. :shock:
Αντι να κοιτάμε τι θα κανουμε εμείς όταν θα δούμε κάποιο αεροπλανο να ρχεται οπότε στρίβειν δια του...αρραβώνως..μήπως υπάρχει κάποιο μηχάνημα ή κάποιο αντικείμενο που μπορούμε να το βάζουμε στον σάκκο μας χωρίς ιδιαίτερο βάρος και αυτό να μπορεί να το διαβάζει το ραντάρ του αεροπλάνου κι όχι ίσως ο κάθε πύργος ελέγχου?? ωστε να μην έχουμε καμιά ..ανεπιθύμητη συνάντηση??? :roll:για να μην γεμίσουμε αναγνωριστικά στο βουνο :P :P

ecobill
EN A

Δημοσ.: 14

Δημοσίευσηαπό adreas » Παρ Δεκ 05, 2008 1:31 am

mdrakakis\";p=\"13928 έγραψε:8. Αυτό λοιπόν που θα μας ενδιέφερε, και καλό θα ήταν να γινόταν με κάποιο τρόπο, είναι να ήξερε κάποιος αρμόδιος το σημείο που πετάμε, για να μπορεί να ενημερώσει κάποιο α/φος που κατευθύνεται στην περιοχή μας, να αλλάξει πορεία.

Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με το Leonardo Live αφού κι εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε κάθε φορά που πετάμε. Και μπορεί μια χαρά να είμαστε κάπου χωρίς να ξέρουμε και πολύ καλά που ακριβώς για να δώσουμε στίγμα και να θέλουμε.

mdrakakis\";p=\"13928 έγραψε:9. Αλλά ακόμα και αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, μπορούμε να περιορίσουμε τους κινδύνους πετώντας σχετικά κοντά στο βουνό. Οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και υψών, είναι πολύ επικύνδινες.

Γιατί? Λόγω αεροπλάνων? Πόσοι από τους νεκρούς παρα5άδες στον κόσμο έχουν πάει από αεροπλάνο? Οι χοντρομπαλάδες με τα επιβατικά πετάνε τόσο ψηλά που αν φτάσουμε κοντά τους θα είμαστε ήδη νεκροί από κρύο και ασφυξία (εκτός απο κείνα τα περίφημα 10 ναυτικά μίλια). Χαμηλά βρίσκονται είτε αργοί αργόσχολοι (κάνα ιδιωτικό ελικόπτερο, κάνα Cessna κάνα Canadair) είτε οι μανιακοί της ταχύτητας με τα μαχητικά. Από δαύτους οι αργοί το καλό που τους θέλουμε είναι να έχουνε τα στραβά τους ανοιχτά κάτι που επιβάλεται κι θέλω να ελπίζω ότι το κάνουνε επειδή εμείς δε μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα. Οι γρήγοροι είναι πιο προβληματικοί αλλά πιστεύω ότι αν βάλεις κάτω νούμερα να δεις πόσο μεγάλος είναι ο αέρας ο κοπανιστός που πετάμε και πόσο μικρά τα αεροπλανάκια μέσα σε αυτόν οι πιθανότητες σύγκρουσης είναι μάλλον μικρές ακόμα κι αν κοιμούνται όρθιοι οι Ίκαροι (πράμα που θα ήθελα να πιστεύω ότι δε συμβαίνει συχνά αν και ποτέ δεν ξέρεις).

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι και παντελώς ασύληπτο να βρεθεί και κανείς μας ψιλοκομμένος και φρεσκοψημένος μέσα σε καμιά τουρμπίνα. Αλλά προς θεού, κοίτα γύρω σου. Ο παρα5όκοσμος παλεύει καθημερινά με τις χίλιες και μία (ως επί τω πλείστον ηλίθιες) φοβίες που κρατάνε τους περισσότερους από εμάς από το να πούμε "δε γαμιέται πάω και λίγο παρακάτω" το οποίο είναι η βάση για να εξελιχτούμε πτητικά. Το να ψειρίζουμε όλες τις πιθανές περιπτώσεις που τα πράματα μπορούνε να πάνε στραβά δεν είναι λιγάκι τρομολαγνεία? Μπορεί και να πατήσεις και καμιά σκουριασμένη πρόκα σε καμιά απογείωση και να πάθεις τέτανο (εγώ πάτησα μια πρόκα νααα, με το συμπάθειο πριν κάνα μήνα).

@ecobill: υπάρχουνε transponders, μεγαλούτσικα και πανάκριβα. Και επειδή η αγγλική ΥΠΑ φλερτάρει με την ιδέα οι Άγγλοι παρα5ούσηδες τα 'χουνε βάψει μαύρα. Δε θες με τίποτα να γίνει νόμος αυτό το πράμα :

http://paraglidingforum.com/viewtopic.p ... sc&start=0

Από την άλλη, εάν η ΥΠΑ υιοθετούσε το Leonardo Live, θα ζούσαμε όλοι σε έναν υπέροχο κόσμο.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Δεκ 05, 2008 1:51 am

cloud_constructor\";p=\"13925 έγραψε:και πες οτι πεταω στο χ υψομετρο και μου λεει ο ελεγκτης ανεβα 2000 ποδια για να αποφεχθει συγκρουση τι θα κανω;;; Χρησιμοποιείς ολη την ευχητικη σου δυναμη να κατσει καμια θερμικάρα :D

:D :D :D :D

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό ian » Παρ Δεκ 05, 2008 6:30 pm

adreas έγραψε:Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με το Leonardo Live αφού κι εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε κάθε φορά που πετάμε. Και μπορεί μια χαρά να είμαστε κάπου χωρίς να ξέρουμε και πολύ καλά που ακριβώς για να δώσουμε στίγμα και να θέλουμε.

Πολυ σωστος!!! Πως δεν το ειχα σκεφτει τοσες μερες :roll: :roll:

ian
Competition

Δημοσ.: 210

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες