Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 2:03 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Εξετάσεις

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Εξετάσεις

Δημοσίευσηαπό Rainbowalker » Παρ Μαρ 12, 2010 1:49 pm

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος ΠΛ. Δεν ανήκω σε κάποια λέσχη καθώς δεν υπάρχει στην πόλη που μένω. Μπορώ να δώσω εξετάσεις, να πάρω το δίπλωμα έτσι ώστε να είμαι ανεξάρτητος και να πετώ όπου θέλω ή πρέπει να γραφτώ οπωσδήποτε σε λέσχη άλλης πόλης και να πληρώνω τη συνδρομή?

Το Parapente είναι ένα ομαδικό χόμπυ για μοναχικούς ανθρώπους...

http://www.ad-gliders.com
http://www.ritas-drivingschool.gr
Rainbowalker
EN D

Δημοσ.: 136

Re: Εξετάσεις

Δημοσίευσηαπό frog » Παρ Μαρ 12, 2010 2:40 pm

Και να υποθέσουμε οτι είσαι αυτοδίδακτος?

Ρίξε μια ματιά στο τι χρειάζεται για να δώσεις για ΠΛ στην σελίδα της ΕΑΠ http://www.e-a-p.gr
και θα σου λυθούν κάποιες απορίες.
Καλό είναι να ανήκουμε σε μια λέσχη ακόμη και να μην είναι στην πόλη μας και επίσης να πετάμε με παρέα ή λεμε οτι θα πετάξουμε και σε πια περιοχή. Η συνδρομή σε μια λέσχη δεν είναι και τόσο απαγορευτική υποθέτω και το σκεπτικό σου να κάνεις οτι θέλεις μάλλον δεν είναι και το πιο σωστό κατά την γνώμη μου

Ασφαλείς προσγειώσεις

Τελευταία επεξεργασία απο frog την Παρ Μαρ 12, 2010 3:42 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
Μην πετάς πιό γρήγορα από τον φύλακα άγγελο σου
frog
Competition

Δημοσ.: 349

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Μαρ 12, 2010 3:23 pm

Εν συντομία και για να ενημερωθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, αν και όπως λέει και ο Δημήτρης το σωστό είναι να διαβάσεις τα σχετικά.

2 Πράγματα χρειάζονται για να πάρεις μέρος σε εξετάσεις

1. Σωματείο. Μέσω του σωματείου θα αποκτήσεις αθλητική ιδιότητα, απαραίτητη για τις εξετάσεις
2. Εκπαιδευτής. Για να πιστοποιήσει ότι είσαι σε θέση να δώσεις εξετάσεις και ότι έχει εκπαιδευτεί σωστά.

Για όσους δεν διαθέτουν κάποιο ή κανένα από αυτά, μπορούν εύκολα να εγγραφούν σε σωματείο (οι συνδρομές είναι ως επί το πλείστον χαμηλές) και όσον αφορά τον εκπαιδευτή μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιον ενεργό εκπαιδευτή ο οποίος θα μπορέσει να εκτιμήσει τις ικανότητες του και αν κρίνει ότι είναι σε θέση να λάβει μέρος σε εξετάσεις να το πιστοποιήσει.

Η σωστή εκπαίδευση είναι η βάση, το Α και το Ω, της σωστής εξέλιξης και της ασφάλειας.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό Rainbowalker » Παρ Μαρ 12, 2010 7:23 pm

Αυτοδίδακτος δεν είμαι. Αν και γηράσκω αεί διδασκόμενος. Είχα την τύχη (ατυχία), να έχω δύο εκπαιδευτές εκ των οποίων ο ένας δεν ζει πλέον και ο άλλος παρόλο που είναι εν ενεργεία, δεν θέλω να ξανασυνεργαστώ μαζί του.
Στην περιοχή που μένω πετάμε γύρω στα 10 άτομα, (σπάνια όλοι μαζί) και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μία αερολέσχη. Βέβαια, από ότι ακούω πρέπει να μαζευτούνε γύρω στους 20 για να ιδρυθεί και να υπάρχει και κάποιος με άδεια εκπαιδευτή (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αλήθεια, εξετάσεις για την άδεια εκπαιδευτή κάθε πότε γίνονται?
Πείτε μου τώρα εσείς πού θα βρούμε άλλα 10 άτομα (ιπτάμενα?) για να εγγραφούν? 10 άτομα είμαστε σύνολο από δύο επαρχιακές πόλεις, καθότι αυτοί που ασχολούνται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς όπως βλέπετε είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.
Όσον αφορά τη συνδρομή, δεν θεωρώ ότι είναι κακό να πληρώνεις ένα συμβολικό ποσό κάθε χρόνο, αλλά θεωρώ βλακεία να πληρώνεις σε μία αερολέσχη που δεν θα πας ποτέ εκεί, καθώς θα βρίσκεται σε άλλη πόλη.
Με την ευκαιρία των εξετάσεων του Απριλίου αρκετοί από εμάς θα θέλαμε να αποκτήσουμε την άδεια ΠΛ για να είμαστε ανεξάρτητοι, να μπορούμε να πάρουμε μέρος σε αγώνες και να έχουμε τη δυνατότητα να πετάξουμε στο εξωτερικό.
Γιατί το ΠΛ να μην είναι σαν το δίπλωμα αυτοκινήτου? Να δίνεις εξετάσεις δηλαδή, παρουσία εκπαιδευτή και μετά, ανεξάρτητος πλέον, αν θέλεις εγγράφεσαι σε κάποια αερολέσχη.

Το Parapente είναι ένα ομαδικό χόμπυ για μοναχικούς ανθρώπους...

http://www.ad-gliders.com
http://www.ritas-drivingschool.gr
Rainbowalker
EN D

Δημοσ.: 136

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Μαρ 12, 2010 8:15 pm

Πολύ ευχάριστο να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθουν.

Όπως έχω ήδη εξηγήσει σε κάποιον φίλο από την περιοχή, για να κάνεις σωματείο χρειάζεσαι 20 μέλη (όχι αθλητές). Αυτά δεν είναι ανάγκη να είναι ιπτάμενα, μπορείτε να γράψετε και απλούς φίλους σας. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Ούτε εκπαιδευτής είναι ανάγκη να υπάρχει.

Σχετικά με την ανάγκη εγγραφής σε σωματείο αυτό γίνεται γιατί το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν τα σωματεία και η ΕΛΑΟ είναι αθλητικό. Συνεπώς προκειμένου να λάβεις μέρος σε εξετάσεις πρέπει πρώτα να πάρεις αθλητική ιδιότητα και αυτό γίνεται μόνο μέσω σωματείου.

Στην δική σας περίπτωση η διαδικασία είναι απλή. Κάνετε τοπικό σωματείο με όποια μέλη θέλετε. Μετά κάνετε όσους πετάνε αθλητές μέσω εγγραφής στην ΕΛΑΟ. Μετά δίνετε εξετάσεις. Ο εκπαιδευτής μπορεί να είναι από άλλο σωματείο, δεν έχει καμια σχέση.

Για ότι άλλο στη διάθεση σας.

badder

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Παρ Μαρ 12, 2010 10:01 pm

Ας πουμε οτι βρησκουμε 20 ατομα για να μπορεσουμε να δημιουργησουμε σωματειο,μετα τί ενεργειες κανουμε ωστε να ειμαστε "νομιμο" σωματειο???
Πρεπει να το ενταξουμε καπου????
Συγνωμη μα ουτε στην περιοχη μου υπαρχει σωματειο και ρωτω για να ξερω πως γινεται να δημιουργειθει.
Ευχαριστω πολυ.

dmpatanis
EN B

Δημοσ.: 50

Δημοσίευσηαπό badder » Σάβ Μαρ 13, 2010 12:30 am

Σε πρώτη φάση μιλάτε με δικηγόρο για να σας ετοιμάσει τα χαρτιά για το πρωτοδικείο. Πρότυπο του καταστατικού θα βρείτε στο http://www.elao.gr/web/documents/gkat2008.doc

Αφού τελειώσετε με το πρωτοδικείο (συνήθως η διαδικασία παίρνει κανα μήνα ίσως και λιγότερο) καταθέτετε αίτηση στην ΕΛΑΟ για να γίνεται μέλος της. Την αίτηση πρέπει να συνοδεύουν και 10 αθλητές, είτε μέσω μετεγγραφή είτε με νέα εγγραφή.

Αυτά είναι τα βασικά. Μετά είναι και ένα άλλο βήμα με την ΓΓΑ αλλά δεν είναι απαραίτητο να το αναλύσουμε τώρα και δεν χρειάζεται να γίνει άμεσα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες να μιλήσουμε. Στείλτε pm.

badder

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Σάβ Μαρ 13, 2010 12:36 am

Θα χρειαστείτε ούτως ή άλλος δικηγόρο που θα συντάξει το καταστατικό ίδρυσης του σωματείου (όπου αναφέρεται ο σκοπός του, αν είναι αφιλοκερδές, κλπ) και θα το υποβάλλει προς έγκριση και επίσημη αναγνώριση στο πρωτοδικείο (νομίζω, μπορεί να υποβάλλεται σε άλλο δικαστήριο). Αν έχεις φίλο/γνωστό δικηγόρο, θα σου τα εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια και θα σου πει και πόσα θέλει για να το κάνει...

PSSSSSS ! με πρόλαβες για δευτερόλεπτα..!

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Σάβ Μαρ 13, 2010 8:55 am

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας με κατατοπισατε. :)

dmpatanis
EN B

Δημοσ.: 50

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 2 επισκέπτες