Ημερομηνία Σάβ Ιούλ 04, 2020 12:59 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό valtasa » Δευτ Μάιος 04, 2020 10:29 am

Ο νεκρός δεν γνωρίζει ότι είναι νεκρός ,όμως οι δίπλα του υποφέρουν.
Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς ζωντανούς ... (βάλτε κατά περίπτωση ένα επίθετο).

valtasa
DHV1
 
Δημοσ.: 16

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Δευτ Μάιος 04, 2020 12:46 pm

mdrakakis έγραψε:Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κάποιος, γιατί δεν επεμβαίνει ο ΑΟΚ, η ΕΑΠ, η ΕΛΑΟ…. και δεν ασχολούνται καθόλου με το συγκεκριμένο θέμα. Ικανοποιούνται ίσως με μια χαλαρή παρατήρηση και αυτό είναι όλο, την στιγμή μάλιστα που οι πτήσεις δημοσιεύονται στο Leonardo; Εκτός από την τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής των μελών, τους αγώνες, με τις κούπες και τα μπράβο στις ταβέρνες, που ναι μεν μπορεί να είναι και αυτά απαραίτητα, πριν απ όλα αυτά, υπάρχουν και δύο σοβαρότερα θέματα, δηλαδή η αεροπορική παιδεία, και η ασφάλεια πτήσεων, που είναι και τα δυο άμεσα συνδεδεμένα με το μέλλον του αθλήματος που κάνουμε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, όμως καλό θα είναι να ασχοληθούν επιτέλους ενεργά, και με όποιο νόμιμο τρόπο τους επιτρέπει η θέση τους, πριν προκληθεί κάποιο ατύχημα με εμπλοκή πολιτών, με σοβαρές επιπτώσεις στις πτήσεις, και γενικώς στον χώρο μας. Ίσως βέβαια να κάνω και λάθος, γιαυτό διορθώστε με……


Φίλε Μανώλη είσαι γνωστός παραμοτεράς και στα θέματα του παραμότορ πολύ ενήμερος, από την αρχή του αθλήματος. Γνωρίζεις όλη την ελληνική παραμοτεροκοινωνία τα προβλήματα, τους κανονισμούς αλλά και τα του εναέριου χώρου. Υπήρξες εκπρόσωπος του paramotor κάποια στιγμή και αντιπρόεδρος του αοκ, στην καυτή εποχή που προσπαθούσε το μηχανοκίνητο να οργανωθεί. Παρόμοια θέματα και προβλήματα σαν αυτό που συζητάς εδώ έχουν πολλά σωματεία που έχουν αθλητές μηχανοκίνητου
Μερικές φορές αθλητές ή σωματεία απευθύνονται στην ΕΑΠ για θέματα παραμότορ και παραπέμπονται αλλού.
Θα ήθελα να εξηγήσω κάτι που είναι χρήσιμο για όλους για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ότι η ΕΑΠ δεν θέλει ή βαριέται να ασχοληθεί κτλ
Ακόμα κι αν συμπίπτει το ίδιο άτομο να κάνει και τα δύο αθλήματα είμαστε υποχρεωμένοι να διαχωρίζουμε τα πράγματα ανά αεράθλημα.

Αν προκύψει θέμα με ένα αθλητή του παραπέντε που πετά και αεροπλάνο και υπερελαφρό και παραμότορ κτλ αυτό θα απασχολήσει την αντίστοιχη επιτροπή γιατί κάθε άθλημα έχει άλλη οργάνωση και κανονισμούς. Θέλω να γίνει αυτό απολύτως κατανοητό: κάθε επιτροπή της ΕΛΑΟ διαχειρίζεται μόνο θέματα αθλητών που έχουν την αθλητική ιδιότητα του αεραθλήματος που εκπροσωπεί. Αντιστοίχως τα σωματεία συνεργάζονται με την αντίστοιχη επιτροπή για θέματα των μελών τους που έχουν αθλητική ιδιότητα για το ένα ή το άλλο αεράθλημα.

Για αυτό θα παρακαλέσω για μια διόρθωση στο κείμενό σου αφού η ΕΑΠ είναι αρμόδια για την δραστηριότητα του Αλεξιπτώτου πλαγιάς ενώ η Επιτροπή Υπερελαφρών για την δραστηριότητα του μηχανοκίνητου.

Όποιος θέλει να μάθει ή να προτείνει κάτι σχετικά με το μηχανοκίνητο πρέπει να το ξέρει αυτό και να ενημερώνεται από τον κατάλληλο ιστότοπο ή εκπρόσωπο

Καλές πτήσεις σε όλους
ΓιώταΡ

GiotaR
Competition
 
Δημοσ.: 291

Re: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό mdrakakis » Δευτ Μάιος 04, 2020 6:47 pm

Σ ευχαριστώ Γιώτα για τα καλά σου λόγια ακόμη και για το γεγονός ότι είσαι η μόνη έχουσα κάποια επίσημη ιδιότητα που ανταποκρίθηκες σ αυτά που εγραψα, και θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά μόνο ως προς το τυπικό κομμάτι που αφορά τους κανονισμούς.
Θα ηθελα όλοι αυτοί με την σειρά που αναφέρω, αντί όπως διαισθάνομαι να προσπαθούν να αποφύγουν με ευγενικό τρόπο επικαλούμενοι τους κανονισμούς, το μεγάλο θέμα που προέκυψε και πήρε διαστάσεις με δημοσιεύσεις στις εφημερίδες και μας εκθέτει όλους, να αναλάβουν ενέργειες που θα το λύσουν κατά πως αρμόζει σε μία αρχή, που σέβεται τον εαυτό της, και πραγματικά διοικεί αυτόν τον χώρο. Και όλοι οι υπόλοιποι να την βοηθήσετε στο έργο της όπως και αν σας λένε.
Αν και καταλαβαίνω ότι μου μιλάς εξ ονόματος της ιδιότητος σου ως μέλος της ΕΑΠ, σου διευκρινίζω ότι αν ήθελα να απευθυνθώ σε σένα, θα απευθυνόμουν στην ιδιότητα σου ως μέλος του ΔΣ της ΕΛΑΟ, που εχει εκτελεστική και ισχυρή ιδιότητα, και μπορεί να φέρει κάθε θέμα μέσα στο ΔΣ, και φυσικά και το συγκεκριμένο.
Όμως εγω αναφέρθηκα και στην αεροπορική παιδεία, η οποία δεν επιβάλλεται, αλλά διδάσκεται μέχρι να γίνει κτήμα και συνήθεια απ όλους, ξεκινώντας αρχικά από τις σχολές και τις λέσχες, και είναι υποχρέωση μας να συνεχίζεται ασταμάτητα από όλους, γιαυτό συμπεριέλαβα σ αυτό, και τους επίσημους φορείς, όπως είναι και η ΕΑΠ.
Είναι γνωστό ότι επιτροπή για το paramoter δεν υπάρχει, και η επιτροπή υπερελαφρών στην οποία ανήκουμε την απαρτίζουν άνθρωποι που δεν πετούν με αλεξίπτωτα όπως ολοι εμεις. Πιθανόν λοιπόν να μην γνωρίζουν πολλά από τα προβλήματα μας, ακόμα και να μην τους αγγίζουν, γιαυτό ζήτησα την «βοήθεια» αν θές της ΕΑΠ, οπου στα σωματεία της, μαζί με τους πιλότους πλαγιάς, είναι γραμμένοι σαν μέλη, σχεδόν το σύνολο των παραμοτεράδων. Επίσης αρκετοί από το αλεξ πλαγιάς πετουν και με μοτερ.
Αν λοιπόν κάποιος με αλεξ. πλαγιάς σήμερα πετάει νόμιμα, και την άλλη μερα ο ίδιος παρανομεί με μοτέρ, θα λέμε ότι δεν έχουμε την ευθύνη του, επειδη όταν παρανόμησε είχε και μια μηχανή στην πλάτη; Συγνώμη αλλα δεν μπορω να το δεχτώ.
Όλοι έχουν την ευθύνη τους στο μέγεθος που τους αναλογεί. Το πώς θα το κάνει αυτό η ΕΑΠ είναι δικό της θέμα και θα βρει τον τρόπο αν θέλει. Είναι ένα συμβουλευτικό όργανο, και έχει την υποχρέωση να το κάνει.
Εγώ ποντάρω στην ΕΑΠ και προσωπικά σε σένα, και πίστεψε με δεν περιμένω από κανένα άλλο να βοηθήσει. Όμως το να «καθαρίζει» έτσι η ΕΑΠ την θέση της, και ενδεχομένως μετα και ο ΑΟΚ ο οποίος μεχρι τωρα δεν έχει πάρει επίσημη θέση, τότε απλα θα συνεχίζεται αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση, που θέλω να πιστεύω, ότι ούτε σ αρέσει ουτε σε εκφράζει.

mdrakakis
DHV1-2
 
Δημοσ.: 43

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης