από pichon » Δευτ Ιούλ 07, 2008 2:14 pm
Πραγματικά δεν ξέρω αν έχει σημασία ... αλλά νοιώθω ότι πρέπει να σας το μεταφέρω. Αν πιστεύετε ότι τέτοια πράγματα δεν πρέπει να λέγονται, σας παρακαλώ να το σβήσετε.
Σας μεταφράζω την πρώτη απάντηση που πήρα από τοπικό πιλότο, σε θέμα που ζήτησα περισσότερες πληροφορίες από όποιον ξέρει κάτι:
"Λυπάμαι πολύ γι'αυτό που συνέβη στο φίλο σου, την περασμένη Πέμπτη στο el Yelmo. Είναι πολύ λυπηρό που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και πραγματικά λυπάμαι πολυ ... μια μεγάλη αγκαλιά στην οικογένειά του.
Εγώ δεν είδα το ατύχημα, αλλά επειδή ζω 20 λεπτά απ'το σημείο, κάποιοι γνωστοί μου μου περιέγραψαν τι έγινε. Αρχικά θέλω να σου πω ότι όταν εμφανίστηκε, τον συμβούλεψαν ότι το να πετάξει τέτοια ώρα έχει ρίσκο, ήταν γύρω στις 14:00. Τα θερμικά εκεί είναι πολύ δυνατά και κυρίως στην προσγείωση τα πράγματα γίνονται "επικίνδυνα".
Απ'ό,τι φαίνεται, είχε ήδη πετάξει αυτή τη βδομάδα τέτοιες ώρες, αντίθετα με τις συμβουλές άλλων τοπικών πιλότων. Αυτό που μου περιέγραψαν είναι ότι είχε ένα ασύμμετρο κλείσιμο, που τον έκανε να πέσει μέσα στην πτέρυγα, καθώς προσέγγιζε την προσγείωση, αλλά ακόμα με αρκετό ύψος. Βγήκε από την πτέρυγα και μπήκε σε περιστροφή πολύ βίαιη, αλλά δεν τράβηξε εφεδρικό, κανείς δεν ξέρει γιατί. Δεν αντέδρασε, μπερδεμένος με τα σκηνάκια... προσπάθησε να το διορθώσει...? δεν το ξέρουν και τελικά έπεσε. Μόλις έφτασαν κοντά του για να τον βοηθήσουν ...ήδη δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
Λυπάμαι πολύ για το χαμό, πραγματικά. Ελπίζω αυτό να σε ηρεμήσει κάπως. Να σου πω επίσης ότι όλα έγιναν πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ, που έγινε κατά τις 5"