Αδιαφορία του κόσμου του παραπέντε;;;
Εφησυχασμός;;;;
Απαξίωση;;;
Άγνοια και έλλειψη ενημέρωσης;;;
Απουσία κάποιου κοινού εχθρού που θα μας συσπείρωνε, όπως παλαιότερα;;;
Φόβος- ευθυνοφοβία, φόβος κριτικής- για τα δεινά της διοίκησης;;;
Όλα αυτά...
κάτι από αυτά...
ή και τίποτα
μπορεί να είναι ο λόγος για την εικόνα που είδαμε και ζήσαμε οι παραβρισκόμενοι στην ΓΣ και εκλογές της Επιτροπής Αλεξιπτωτισμού πλαγιάς το Σάββατο που μας πέρασε.
Για το θέμα δεν ακουγόταν τίποτε και η αίσθηση ηρεμίας που υπήρχε δεν είχε προϊδεάσει για την ξεκρέμαστη κατάσταση που προέκυψε. Πως και γιατί άφησαν- αφήσαμε το θέμα έτσι στην τύχη του;;; Απο Πάτρα στείλαμε τον Χρήστο, και θεωρούσαμε ότι ένας υποψήφιος είναι αρκετός, για να βάλουν κι άλλοι. Εγώ προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν ούτε δεύτερη στιγμή, αν γνώριζα ότι δεν υπήρχε επάρκεια. Θα έθετα αμέσως υποψηφιότητα, το ίδιο και άλλοι από το σωματείο μου.(Σε πρώτη φάση καθένας μας ταξινομεί τις προτεραιότητές του και πράττει, όταν όμως τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλάζουν και οι προτεραιότητες.)
Όσοι γνώριζαν τις υποψηφιότητες δεν μπορούσαν να «ρίξουν σύρμα» για να ξέρουμε τι γίνεται;; Κάποιο σωματείο- που είχε ενημέρωση, ότι δεν θα γίνουν εκλογές, δεν πάτησε καν!
Κάποιοι ήξεραν κάποιοι όχι, φταίμε που δεν ρωτήσαμε κιόλας...
Δεν είχα σκεφτεί, ότι αν υπήρχε προοπτική τέτοιας κατάστασης, η τωρινή ΕΑΠ δεν θα μας κινητοποιούσε για να βρεθούν συνεχιστές του έργου της...γιατί ρε παιδιά αυτό;;; για να μας πείτε , «να τέτοιοι που είστε καλά να πάθετε»;Σαν τιμωρία το αισθάνθηκα αυτό.
Τι σημαίνει λοιπόν δεν βγάζουμε επιτροπή;;-σε γενικές γραμμές κι απο όσο ξέρω-
Σημαίνει ότι το παραπέντε μένει χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία, και αναχαιτίζονται ή μινιμάρονται οι διοικητικές δραστηριότητες- διεκδικήσεις, δηλ η οντότητα «παραπέντε» γίνεται ένα λιγότερο ενοχλητικό κομμάτι των αεραθλημάτων-λέτε να στενοχωρηθούν οι ανώτεροί μας αν δεν ζητάμε πια τίποτε από την πίτα τους....;; Καλά έτσι κι αλλιώς δεν παίρνουμε...
Αγώνες, εξετάσεις, κανονισμοί διπλώματα...ας πάνε στο καλό ή ας περάσουν σε ένα νέο καθεστώς ελεύθερης αγοράς, που θα υπακούει βέβαια στους υπάρχοντες νόμους και κανόνες αλλά ποιος κοιτάζει....
Ποια λύση δίνει η ΕΛΑΟ; Διορισμό ενός Τεχνικού Συμβούλου. Αυτός, μάλλον, είναι από τον χώρο μας, τον προτείνει η επιτροπή, τα σωματεία ίσως- αυτό δεν το καλοξέρω- Τεχνικό σύμβουλο έχουν Αεραθλήματα με 5-6 άτομα , χωρίς ενεργά σωματεία, χωρίς πολλούς αθλητές, χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα- σε αυτή την κατηγορία ανήκουμε;;- ίσως και να μην το ξέρουμε. Τεχνικός σύμβουλος, έχει ορισθεί στο παρελθόν σε στιγμές αστάθειας παραίτησης κτλ, δηλ σε έκτακτες ανάγκες.
Και πάλι, ο πιο καλός ΤΣ τι θα κάνει;; Θα αναγκαστεί να κινητοποιήσει άτομα του χώρου που έχουν γνώση κι εμπειρία για να τον βοηθήσουν, δηλ επιτροπή θα υπάρχει αλλά άτυπα και πάλι κάποιοι θα δουλεύουν για το παραπέντε...
Γιατί λοιπόν να πάμε σε αυτή την λύση και να μην εκλέξουμε μια επιτροπή;;;
Έχω την γνώμη ότι πρέπει να δούμε πιο ανάλαφρα και αισιόδοξα το θέμα της διοίκησης- δεν παίρνονται δα και κεφάλια εκεί πάνω- και να ξανασκεφτούμε το θέμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αν τελικά συναποφασίσουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει ή ότι δεν μπορούμε τέλος πάντων, ας έχουμε ΤΣ. Ας πιάσουμε πάτο- όπως ειπώθηκε και στην συνέλευση- μήπως από κει κάτι καινούργιο και δυνατό προκύψει.
Αν όμως υπάρχει διάθεση για κάτι καλύτερο, ας το κερδίσουμε.
Εγώ πιστεύω ότι η κατάσταση προέκυψε κατά λάθος-μπορεί όμως να κάνω και λάθος.
GiotaR