Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 2:19 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Δημοσίευσηαπό stavros » Τετ Ιαν 21, 2009 9:06 pm

stavros
Competition

Δημοσ.: 266

Re: ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Δημοσίευσηαπό Agelos » Τετ Ιαν 21, 2009 9:24 pm

Νομίζω ότι εδώ θα έπρεπε να επέμβει η ΕΑΠ και να καταγγείλει το θέμα εκεί που πρέπει σαν αρμόδια αρχή. Και εμείς επίσης όπου μπορούμε. Κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς για να αλλάξει αυτός ο έρμος τόπος από τα λαμόγια. :x

Agelos
Competition

Δημοσ.: 271

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τετ Ιαν 21, 2009 11:08 pm

Τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου, πάνε τα λεφτά πάλι αλλού για αλλού θα πάνε :( :( :(

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό nilo » Πέμ Ιαν 22, 2009 12:48 am

tsouloufis έγραψε:Τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου, πάνε τα λεφτά πάλι αλλού για αλλού θα πάνε :( :( :(

Σταύρο ξέρεις ποιός (αν) έκανε το αίτημα, και μπράβο του αν τα κατάφερε, γιατί δεν νομίζω ξεκάρφωτα να κάνουν κάτι στον αέρα και που θα γίνει;;; τα Τζουμέρκα είναι έκταση.

nilo
EN B

Δημοσ.: 106

Δημοσίευσηαπό stavros » Πέμ Ιαν 22, 2009 1:30 am

NILO έγραψε:
tsouloufis έγραψε:Τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου, πάνε τα λεφτά πάλι αλλού για αλλού θα πάνε :( :( :(

Σταύρο ξέρεις ποιός (αν) έκανε το αίτημα, και μπράβο του αν τα κατάφερε, γιατί δεν νομίζω ξεκάρφωτα να κάνουν κάτι στον αέρα και που θα γίνει;;; τα Τζουμέρκα είναι έκταση.

Δεν ξέρω ποιος το έκανε, φυσικά και μπράβο του δείχνει ότι είναι καλά δικτυωμένος και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες για να βάλει χρήματα στην περιοχή του ασχέτως με εμάς.Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και οι υπόλοιποι Δήμοι και Νομαρχίες. Το θέμα είναι ότι δαπανούνται τεράστια ποσά στο όνομα μας με πρόσχημα την ανάπτυξη κάτι το οποίο δεν έχει αποτέλεσμα στην τελική ούτε στην ανάπτυξη τόσο απομακρυσμένων περιοχών αλλά ούτε και σε εμάς.
Οι ανάγκες μας είναι άλλες και πολύ μεγαλύτερες τόσο σε διαμόρφωση εκπαιδευτικών χώρων αλλά και σε θέματα υποδομής απογειώσεων στις περιοχές που πετάμε τακτικά, πρώτα στηρίζουμε ένα άθλημα εκεί που έχει ανάγκη ώστε να προσελκύσουμε πιο πολύ κόσμο και μετά αυτός ο κόσμος θα πάει να πετάξει και σαν τουρίστας στα Τζουμέρκα και σε κάθε Τζουμέρκα, χωρίς να έχω κάτι με τα Τζουμέρκα ίσα ίσα.
180 χιλίαδες ευρώ που δίνει το Ελληνικό κράτος δεν είναι μικρό ποσό, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσανε να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα σε απογειώσεις και χώρους που καθημερινα χρησιμοποιούμε και έχουμε ανάγκη.
Είναι να να φτιάχνουμε πισίνα και να μην έχουμε σπίτι , συνήθως το σπίτι φτιάχνεται πρώτα και αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα φτιάχνουμε και μετά μια πισινούλα.
Ας μην ξεχνάμε ότι ουτε την εθνική ομάδα μπορούμε να στείλουμε καλά καλά έξω.

stavros
Competition

Δημοσ.: 266

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Ιαν 22, 2009 11:12 am

Παρόμοιες καταστασεις έχουμε δει και αλλού. Ακόμα και στο Κιθαιρώνα που υπάρχει κόσμος και πετάει... έχουν εγκρίνει κονδύλι εδώ και πολλά χρόνια, τα χρήματα εκταμιευθηκαν από τον Δήμο Πλαταιών, κάνανε μελέτη, μας δείξανε τα σχέδια (εντυπωσιακά η αλήθεια) και μετά μας έιπανε ότι τα χρήματα πήγαν αλλού και κάποια στιγμή θα τα βρούνε να το ξενικήσουνε.

Τώρα, μια σημαντική παράμετρος για τα έργα σαν αυτό που λέει ο Σταύρος είναι ότι συνήθως τα χρήματα προέρχονται από κάποιο πρόγραμμα περιφερειακής ανάπτυξης όπου έχουν ήδη προεγκριθεί κάποια ποσά και απλά ό κάθε Δήμαρχος ή Νομάρχης πρέπει να βρει κάποιο τρόπο να τα δικαιολογήσει. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν θα μπορεσουν να διατεθούν για κάποιον άλλο σκοπό ή για κάποιο άλλο μέρος. Συνήθως δε, προέρχονται και από κοινοτικά κονδύλια.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε έγγραφη ερώτηση στους υπεύθυνους σχετικά με το ποιος ερωτήθηκε για τις προδιαγραφές και το αν υπήρξε γνωμοδότηση της σχετικής αρχής (ΕΛΑΟ), που δεν υπήρξε...

Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει κατα καιρούς διάφορους δημάρχους να μας ζητάνε βοήθεια για να κάνουν ανάλογα έργα. Το θέμα είναι ότι τα έργα θα πρεπει να γίνουν στον Δήμο τους και όχι αλλού και ας μην πατάει σχεδόν κανείς εκεί. Και αυτό έχει κάποια λογική... αλλά όντως είναι παράλογο να δίνονται χρήματα γενικά και αόριστα και να μην έχουμε μια αξιοπρεπή επιχορήγηση από το κράτος.

Δυστηχώς αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργεί αυτόνομα με σχετική νομιμοφάνεια. Έλεγχος γίνεται όπως πάντα στην Ελλάδα, όπως έλεγε ο Χάρρυ Κλυν "λάβετε υμέτερε τα δέοντα προς λήψιν πρωτοβουλιών" και πιο σύγχρονα "τσάκω ρε μάγκα τετρακόκια και κάντην γαργάρα τη δουλειά".

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό AKONTISTIS » Πέμ Ιαν 22, 2009 11:26 am

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΙΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ...ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΕ ΤΙ ΣΥΜΒΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

ΠΡΩΤΑ ΦΑΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ...
AKONTISTIS
Competition

Δημοσ.: 365

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Πέμ Ιαν 22, 2009 12:18 pm

the 3rd world.
Γενικα χορηγιες , επιδοτησεις , και αναθεσεις εργων δεν ειναι παρα ξεπλυμα χρηματων.180.000..περνεις ενα διαμερισματακι σενιο στας αθηνας ε βγαλε και κανα χιλιαρικο μερικα σακια τσιμεντο...εεεετοιμο ειναι...

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό nilo » Παρ Ιαν 23, 2009 1:15 am

cloud_constructor έγραψε:the 3rd world.
Γενικα χορηγιες , επιδοτησεις , και αναθεσεις εργων δεν ειναι παρα ξεπλυμα χρηματων.180.000..περνεις ενα διαμερισματακι σενιο στας αθηνας ε βγαλε και κανα χιλιαρικο μερικα σακια τσιμεντο...εεεετοιμο ειναι...

nilo
EN B

Δημοσ.: 106

Δημοσίευσηαπό debill » Παρ Ιαν 23, 2009 2:39 am

Εγώ άλλο σκέφτωμαι :roll:
Αν διαιρέσουμε 180.000€ δια 50€ ειναι 3.600 "Ιπταμενοι". :shock:
Μπράβο Σωματείο!!! :!:

:evil:

deBill SV2CUP
Το χόμπυ που σε κάνει να έχεις ψηλά το κεφάλι!!!
Το paramoter είναι ένας τεράστιος ανεμιστήρας στην πλάτη του πιλότου για να τον κρατάει δροσερό. Αυτό το καταλαβαίνουμε γιατί όταν σταματήσει να γυρνά ο ανεμιστήρας ο πιλότος ιδρώνει!!!
debill
EN D

Δημοσ.: 136

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] και 5 επισκέπτες