Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 2:22 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Ένα γιατρό!

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Ένα γιατρό!

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Μάιος 26, 2009 10:16 pm

Δε μου λέτε, πώς παίρνει κανείς αυτή τη βεβαίωση γιατρού στη εγγραφή της ΕΛΑΟ; Έχουμε ένα ταλάιπωρο παρα5ούση που προσπαθεί εδώ και κάνα μήνα να πάρει αυτή την υπογραφή στη φόρμα εγγραφής. Μου είπε τι τράβηξε και έμεινα με το στόμα ανοιχτό, τα μικρά γιατρουδάκια δε βάζουνε υπογραφή, οι μεγάλες γιατρομάνες λένε κάτι απερίγραπτες παπαριές για ειδικές εξετάσεις που έχουνε λίστα αναμονής δυόμιση αιώνες, λες και θα πάει να πετάξει με το διαστημικό λεωφορείο. Για πείτε μου, κάνει καμιά βλακεία (πέραν του προφανούς ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα) ή όντως έτσι έχουν τα πράγματα? Να βάλω εγώ υπογραφή να τελειώνουμε; Μια φορά είχα περάσει έξω από ένα φαρμακείο άρα είμαι σχετικός με το θέμα.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Re: Ένα γιατρό!

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τετ Μάιος 27, 2009 9:23 am

Εχουν τα δικια τους οι γιατροι εδω που τα λεμε , τους ζηταμε να υπογραψουν οτι ειμαστε ικανοι να "αγωνιστουμε" στο αλεξιπτωτο πλαγιας.
Πριν μερικα χρονια που πηγα στο κεντρο υγειας εδω δεν ηταν και τοσο προθημη η γιατρινα οταν διαβασε τη βεβαιωση,τελικα μου εκανε καρδιογραφημα με ρωτησε διαφορα και...υπεγραψε.
Ισως η ΕΛΑΟ θα επρεπε να τροποποιησει λιγο τη βεβαιωση οτι δηλαδη δεν πασχουμε απο καρδια ,επιληψια κ.λ.π και εχουμε καλη φυσικη κατασταση.
Οχι δηλαδη, ελα γιατρε βαλε μια υπογραφη εδω να παω να πεταξω με ενα πανακι πανω απο το κεφαλι μου κρεμασμενος με κατι λεπτα σχοινακια ,αγριευει ο ανθρωπος .
Ποιο αρμοδιος για το θεμα ειναι ο Χρηστος απο το Αγρινιο που ειναι παραπεντας και γιατρος.
Ελα γιατρε φωτισε μας εδω:wink:

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Μάιος 27, 2009 9:36 am

Ναι αλλά λάθος γιατρός. Είναι ψυχογιατρός και αν πρόσεχε στα μαθήματα θα ήξερε ότι δεν υπάρχει ψυχολογικά ισορροπημένος παρα5ούσης οπότε κανονικά όχι μόνο υπογραφή δε θα έβαζε, θα σου έκανε ηλεκτροσόκ επιτόπου. Το γεγονός ότι πετάει δείχνει ότι μάλλον προσπαθεί να ταυτιστεί με τους ασθενείς του. Η μόνη ειδικότητα που θα έπρεπε να ασχολείται μαζί μας είναι οι κτηνίατροι που έχουνε μεγάλη κατανόηση.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Τετ Μάιος 27, 2009 11:58 am

κτηνίατροι για πουλιά :lol:

do everything with your heart
and your life will not be wasted
8)
wolfgang
Competition

Δημοσ.: 463

Δημοσίευσηαπό nilo » Τετ Μάιος 27, 2009 6:37 pm

Ρε παιδιά έχω πάει σε συμμαθητές μου γιατρούς και ενώ με βρήκαν ατσαλένιο στα πάντα όλα που λέει και ο Αλέφαντος εκείνο το γενικό –είναι ικανός να πετάξει- δεν μπορεί να στο πει ούτε ο θεός. Ας έλεγε από παθολογικής – καρδιολογικής- η δεν ξέρω τι άλλο να υπογράψουν. Μπορεί η καρδιά να είναι εντάξει αλλά ο καρδιολόγος δεν ξέρει αν έχεις κάποια μυϊκή ατροφία (τι είπα ο επιστήμων) και δεν υπακούει το χέρι στο κοντρόλ… τι να υπογράψει ο άνθρωπος;

nilo
EN B

Δημοσ.: 106

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τετ Μάιος 27, 2009 9:51 pm

Είναι όπως τα λέει ο NILO. Κανείς γιατρός δεν βάζει υπογραφή σε κάτι από το οποίο μπορεί να βρει μπελά...! (και κανένας άλλωστε). Η σύνταξη ενός κειμένου στο οποίο καλείς τον άλλο να βάλει υπογραφή, έχει μεγάλη σημασία για την περίπτωση κίνησης νομικών διαδικασιών ή διώξεων (και όλοι οι γιατροί το ξέρουν...!). Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δει η ΕΑΠ, εννοώ τη σύνταξη του κειμένου.
Η ΕΛΑΟ πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει : Α) να υποβάλει τον αθλητή σε κάποιες συγκεκριμένες εξετάσεις (καρδιά, πνεύμονες, διαβήτης, αναιμία...και τι άλλο που πιθανώς να υποδείξει ιατρός αεροπορικής ιατρικής) βάζοντας έτσι τον αθλητή σε πολύ τρέξιμο και κόστος ή Β) μια τυπική ιατρική βεβαίωση από παθολόγο ότι είσαι υγιής?
Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να προσαρμοστεί το κείμενο ανάλογα. Για παράδειγμα ως αγροτικός ιατρός, όταν μου ζητούσαν από τα σχολεία βεβαιώσεις για αθλητικές δραστηριότητες, έγραφα μετά την εξέταση : "με τα μέσα που διαθέτω και με βάση την τωρινή κατάσταση υγείας του, κρίνω τον τάδε ικανό να συμμετέχει στο δείνα άθλημα, χωρίς να είμαι σε θέση να αποφανθώ για τυχόν επιπλοκές που θα προκύψουν στο μέλλον." Και το κείμενο αυτό, ήταν βασισμένο σε κατευθυντήριες οδηγίες βιβλίου για γιατρούς (έστω αγροτικούς). Αλλά και ένας ειδικός παθολόγος, ούτε καν καρδιογράφημα δεν έχει να σου κάνει.
Τέλος πάντων, είναι μεγάλο θέμα, που γι'αυτό βαρέθηκα και να γράψω νωρίτερα. Εξαρτάται, τι θέλουμε...

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες