Συντονιστής: Moderators
yannis έγραψε:Δεν το εχω δοκιμασει,αλλα γιατι νομιζω οτι το εσωτερικο αυτι πρεπει να κλεινουμε?
ΑντρέαςΖ έγραψε:Στο βιβλίο του Π. Κανιαμού, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "τραβάμε τις αρντάνες αργά και συμμετρικά" χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρέπει να γίνεται "ταυτόχρονα " ή όχι.
andread έγραψε:ΑντρέαςΖ έγραψε:Στο βιβλίο του Π. Κανιαμού, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "τραβάμε τις αρντάνες αργά και συμμετρικά" χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρέπει να γίνεται "ταυτόχρονα " ή όχι.
"συμμετρικά" -> "συμμετρικα και ταυτοχρονα"
yannis έγραψε:Γιατι....κολωνω?![]()
vagos έγραψε:GEORGE29041 έγραψε:Μαλλον κρινω εξ ιδιων τα αλλοτρια Γιαννη, εμενα με ζαλιζει πολυ το σπιραλ και σκεφτωμε οτι με το εσωτερικο αυτι κλειστο οπως ειπες θα αυθηθει αρκετα η ταχυτητα περιστροφης ητοι περισωτερα G και θα χεστω![]()
![]()
πολυ μεγαλυτερη καθοδο (θυμαται κανεις Gallon & Rondriguez με τα Gampit κατω απ' το CB στη Κονιτσα ???)
,,,,μικροτερη ταχυτητα (μικροτερη ακτινα)
,,,,λιγοτερα G απο ενα σοβαρο spiral -17,-20 m/sec
andread έγραψε:To spiral με κλειστό το εξωτερικό αυτί δεν το αναφέρουμε και πολυ συχνά, ενώ είναι μια καλή λύση ανάγκης με ρυθμό καθόδου -12 με -16 και πολύ πιο λίγα G απο το κανονικό spiral. Εμενα πάντως που τα δυνατά σπιραλ με ζαλίζουν αφάνταστα, μου έχει φανεί χρήσιμο.
Μειονεκτήματα:
- Φθορά, κατα την διάρκεια ασκείται μεγάλη πίεση στο κλειστό τμήμα για να ανοίξει.
- Κίνδυνος για δυνατό επιταχυνόμενο σπιραλ αν αφήσουμε το αυτί πριν βγούμε απο το σπιραλ.
ΑντρέαςΖ έγραψε:Αυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω φίλε μου. Το βιβλίο λογικά εννοεί "ταυτόχρονα", ενώ το manual και το άρθρο του Σταύρου λένε ξεκάθαρα το αντίθετο, δηλ. πρώτα τη μία πλευρά και αμέσως μετά την άλλη, για να μην αλλάξει απότομα η αεροδυναμική της πτέρυγας.Κι επειδή οι περισσότεροι τα κλείνουμε ταυτόχρονα -με όσους τουλάχιστο τό 'χω συζητήσει- ας τόχουμε υπ' όψη......
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες