Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 1:38 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Ενασχολιση με το αθλημα

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Ενασχολιση με το αθλημα

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Δευτ Ιούλ 20, 2009 7:38 am

Γεια και χαρα σε ολους τους πιλοτους.
Ειμαι ο Δημητρης απο τον Βολο και θα ηθελα να ασχοληθω με το αθλημα του παραπεντε.
Θα ηθελα να μου πειτε που μπορω να απευθηνθω??
Ποσο κοστιζει ενα πληρεις σετ ετσι ωστε να μπορω να πεταξω????
Εδω στο Βολο μπορω να ασχοληθω ή θα πρεπει να τραβιεμαι στον Ολυμπο και στην Λαρισσα??????
Ευχαριστω πολυ. :)

dmpatanis
EN B

Δημοσ.: 50

Re: Ενασχολιση με το αθλημα

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Δευτ Ιούλ 20, 2009 4:22 pm

Ντάξει για πτήση ολο και κατι θα υπαρχει κοντα στον βολο αλλα για εκπαιδευση ριξε μια ματια στο Link εκπαιδευση που εχει επανω στη μπαρα μπας κ σε βολευει κανενα..Παντως για εκπαιδευση δυσκολο το βλεπω να τον γλυτώνεις το δρομο.

Κοστος για εξοπλισμο υπολογισε +-1500 μπορει και ποιο λιγα , για μεταχειρισμενα μιλαμε παντα.Εγω καπου εκει εχω δωσει με καινουριο κρανος-καθισμα-εφεδρικο και μεταχειρω φτερυγα.

Περιοχές πτήσεων κοντα στο βόλο παιζουν εδώ:
http://www.sky.gr/leonardo/takeoff/205

Μπορεις να πας και ενα σαββατοκύριακο σε μια περιοχη εκει κ αν δεις καποιον να πεταει ρωτα τον να σου πει.

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Τρί Αύγ 18, 2009 11:06 am

Επειδη διαβασα διαφορα στο forum για σχολες και εκπευδευτες,θα ηθελα να ρωτησω ολους εσας που ασχοληστε με το αθλημα αν η σχολη "Olympicwings" που βρισκεται στον ΝΕΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ ειναι αξιοπηστη στο οτι αφορα τον τομεα της εκπευδευσης.
Ευχαριστω.

dmpatanis
EN B

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Αύγ 18, 2009 12:32 pm

Η Olympic Wings ασχολείται κυρίως με ξένους που έρχονται στην Ελλάδα. Ο Στέλιος (Αστέριος) είναι από τους πιο έμπειρους και παλιούς εκπαιδευτές και θα σε ενημερώσει για όλα.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Πέμ Αύγ 20, 2009 9:50 am

Παιδια εχω αγανακτισει γιατι δεν μπορω να βρω σχολη για να εκπεδευτω. :(
Μου λεν(αυτες οι σχολες στις οποιες μπορω να απευθηνθω) οτι αν ειμαι μονος δεν μπορουν να με αναλαβουν παρα μονο αν ειναι 4 ατομα το λιγοτερο.
Δεν ξερω τι να κανω.
Ειναι ενας λογος πιστευω που αυτο το τοσο ωραιο αεραθλημα παει πισω.Κριμα.

dmpatanis
EN B

Δημοσίευσηαπό andread » Πέμ Αύγ 20, 2009 10:15 am

Φίλε η ενασχόληση με το αλεξίπτωτο πλαγίας θέλει κυρίως ΥΠΟΜΟΝΗ αλλα και ΕΠΙΜΟΝΗ.

Οχι μονο για να μάθεις να πετάς αλλά κυρίως για μετά!

ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν μέχρι να εμφανιστεί η κατάληλη ευκαιρία - μπορεί αυτό να γίνει αύριο !!-
και μέχρι τωτε γίνε κολιτσίδα στους εκπαιδευτές και τους πιλότους τηε περιοχής

Η αλλιώς θα πρέπει να επιλέξεις μια σχολή που είναι πιο μακρυά σου αλλα έχει συνεχή τμήματα

andread

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό mai_tai » Παρ Αύγ 21, 2009 9:51 pm

παλικαρια καθε ποτε ανεβαινεται πλατεες για πτησεις?ο κηθαιρωνας ειναι αλλη περιοχη?

mai_tai
EN A

Δημοσ.: 14

Δημοσίευσηαπό ian » Παρ Αύγ 21, 2009 11:07 pm

Ο Κιθαιρωνας ειναι το βουνο που βρισκεται ακριβως πανω απο το χωριο Πλαταιες στο οποιο και πεταμε.
Τωρα το καλοκαιρι εχει κοσμο καθε μερα αρκει να εχει βορια, τις τελευταιες μερες που ειχε πολυ δυνατο βορια μαλλον δεν πεταγε.

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό ian » Σάβ Αύγ 22, 2009 12:22 am

ian έγραψε:τις τελευταιες μερες που ειχε πολυ δυνατο βορια μαλλον δεν πεταγε.

Μπα απ'οτι βλεπω πεταξανε :?

ian
Competition

Δημοσίευσηαπό mai_tai » Σάβ Αύγ 22, 2009 9:31 am

να ρωτησω και κατι αλλο κουλο?εγω που δεν βρισκω παρεα να ακολουθησει το αθλημα...αντε και παρακολουθω τα μαθηματα και περνω το διπλωμα -παιρνω και το αλεξιπτωτο..και παω στο βουνο..-πως ξαναγυριζω παλι πισω απο εκει που πεταξα???περνω ταξι και ξαναγυριζω στο βουνο να παρω το αμαξι μου?????χχαχχαχαχαχαχα :D -λυστε μου αυτην την απορια ρε παλικαρια..-απλα αν δεν εχεις παρεα δεν πετας μονος ετσι?

mai_tai
EN A

Δημοσίευσηαπό ian » Σάβ Αύγ 22, 2009 10:31 am

Πρωτα απ'ολα πες μας που μενεις, αν μενεις εδω Αθηνα τα μερη που συνηθως πεταμε ειναι ο Κιθαιρωνας και το Καντηλι,
αυτα τα δυο μερη τις μερες που πεταει εχουν κοσμο και σιγουρα αν ερθεις για εκπαιδευση θα κανεις παρεα και με τους συμαθητες σου και πολυ γρηγορα θα γνωριστεις και με τα παιδια που πετανε ηδη, οποτε μην σε ανησυχει τοσο η περυσυλογη....

Επισης οταν αποκτησεις αρκετη εμπειρια σε αρκετες πτησεις θα μπορεις να ξαναπροσγειωνεσαι απο εκει που απογειωθηκες 8)
Τωρα για το ταξι εχει τυχει σε καποιες περιπτωσεις. :mrgreen:

Παντως για δυο τρια χρονια δεν θα πρεπει να πεταξεις μονος σου, μεχρι να αποκτησεις μια πολυ καλη εμπειρια ωστε να αναγνωριζεις κατα πολυ τις καιρικες συνθηκες την ωρα που πας για να πεταξεις,
επιβαλετε οχι μονο να μην πετας μονος αλλα και η παρεα που θα πεταξετε να αποτελειται και απο εμπειρους πιλοτους. Αργοτερα θα μπορεις να πετας και μονος σου αλλα οι περισοτεροι απο εμας αφενος γουσταρουν την παρεα αφετερου αν λεμε αν συμβει κατι και εισαι μονος ειναι δυσκολα τα πραγματα :|

ian
Competition

Δημοσίευσηαπό mai_tai » Σάβ Αύγ 22, 2009 12:09 pm

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου φιλε μου-οποτε πεταξετε στειλτε κανα μυνημα και απο εδω να ερθω να δω απο κοντα-(πετρουπολη μενω-ΑΘΗΝΑ)

mai_tai
EN A

Δημοσίευσηαπό ian » Σάβ Αύγ 22, 2009 12:24 pm

Ελα την Δευτερα 4-5 η ωρα στις Πλαταιες στην πλατεια του χωριου, ακριβως εκει ειναι η σχολη Freedom, αν ειναι ανοιχτα μπες μεσα και μιλα με τον Διονυση τον Βλασοπουλο ο οποιος ειναι ο εκπαιδευτης της σχολης και γενικοτερα η σχολη που πεταει σχεδον καθε μερα στον Κιθαιρωνα, θα σου λυσει ολες τις αποριες.

Στην περιπτωση που ειναι κλειστα δες αν καθονται στην πλατεια στο καφενειο παραπεντιστες και μιλα τους χωρις να ντραπεις ειναι ολοι προθυμοι να σε κατατοπισουν στο αθλημα, αν εκεινη την ωρα δεν υπαρχει κοσμος στην πλατεια ρωτα πως θα ανεβεις στην απογειωση, ειναι πολυ ευκολος ασφαλτοστρωμενος δρομος μεχρι πανω.

Εγω πιθανοτατα να ειμαι εκει την δευτερα, γενικοτερα παντως ολες τις μερες τις εβδομαδας θα εχει κοσμο, ελα να δεις απο κοντα 8)

ian
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Σάβ Αύγ 22, 2009 1:08 pm

ian έγραψε:Ελα την Δευτερα 4-5 η ωρα στις Πλαταιες στην πλατεια του χωριου

Ελα αυριο Κυριακη θα εχει πολυ κοσμο :D :D

ian
Competition

Δημοσίευσηαπό dmpatanis » Κυρ Αύγ 23, 2009 5:48 pm

Ποσο απεχει το κεντρο της Αθηνας απο τις πλαταιες σε Km και ποσο σε ωρες????
Ειναι ευκολη η προσβαση????
Ευχαριστω.

dmpatanis
EN B

Δημοσίευσηαπό mai_tai » Δευτ Αύγ 24, 2009 6:59 pm

λαθος μου που δεν προσεξα στο forum τοσες μερες για την προσκληση σας στο βουνο..το αλλο σκ θαμαι σιγουρα(με την φωτια τι εγινε ομως εκει πανω?)σας χαλασε τα σχεδια?

mai_tai
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Αύγ 25, 2009 10:33 am

Η φωτιά φαίνεται να έσβησε και επεκτάθηκε κυρίως στη νότιοδυτική πλευρά του βουνού. Εμείς πετάμε στην βόρειοανατολική. Τη Κυριακή πετάξανε ελικόπτερα αλλά πετάξανε και αλέξίπτωτα...

badder

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Τρί Αύγ 25, 2009 1:29 pm

προς mai-tai:

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ?Ελα ρε γειτονα. Μπορουμε να κανονισουμε να πηγαινουμε μαζι(οταν γυρισω)

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό mai_tai » Τρί Αύγ 25, 2009 8:00 pm

οκ.λοιπον περιμενω

mai_tai
EN A

Δημοσίευσηαπό mai_tai » Σάβ Αύγ 29, 2009 7:46 am

για κανδηλι γνωριζει κανεις αν πετανε σημερα και ποιες ωρες ?επισης για κιθαιρωνα αν εχουμε καμια πληροφορια..

mai_tai
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Σάβ Αύγ 29, 2009 9:15 am

Λογικά ο Κιθαιρώνας πετάει σήμερα... και μάλλον πετάει καλά...

badder

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες