Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 10:04 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Παρνασσός 21.02.2009

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Παρνασσός 21.02.2009

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Φεβ 22, 2009 5:26 pm

Και Παρνασσό χτες πρέπει να πέταγε εκπληκτικά. Αφού γαμ.....κα στο σκι και ξεκωλ....κα στο speedflying είπα να κάνω και κάνα πιο ήρεμο σπορ. Κούμουλα παντού προς Δεσφίνα...εκτός από τον Παρνασσό.

Απογείωση σχεδόν από το πιο ψηλό σημείο του χιονοδρομικού, πτήση από τα 2200 ύψος στα 300, υψομετρική διαφορά κοντά 2χλμ. Μαγεία, για να ολοκληρωθεί η πιο όμορφη ημέρας της ζωής μου στο βουνό που αγαπάω.

Μετά από 300 μέτρα περπάτημα (στο πολύ φρέσκο για να μπορείς να περπατήσεις χιόνι) και αφού περίμενα κάνα τέταρτο τη ριπή... και αφού έβρισα τον εαυτό μου που μπαλακλάβες, γάντια του σκι και ΝΕΡΟ ήταν ασφαλή στο αυτοκίνητό μου, ενώ και το gps και το βάριο δεν θα κουραζόντουσαν, μιας και δεν είχαν μπαταρίες έφυγα από την κορφή της 6 με ριπή Δυτική.

Μάθημα 1ο: Απλά λίγο μυαλό θέλει το άθλημα. Προετοιμάσου σωστά ρε φίλε δεν πας για speedflying που είναι για ανώριμους πετάς ένα αλεξίπτωτο στο χιόνι και έφυγες.

Μάθημα 2ο: Κολλάμε απευθείας στο βουνό προς Αμφίκλεια δεν μαλ.....ε για να δούμε τα Κελλάρια και να κάνουμε φιγούρα. Έχασα απίστευτο ύψος μιας και δεν υπήρχε ίχνος θερμικού στο χιονοσκέπές και πέρασα 30 μέτρα πάνω από τον δρόμο προς Φτερόλλακα.

Μετά αφού έπαιζα με κάποια θερμικά αλλά λόγο ψύχους είπα να μη κάτσω ψηλά, βουνό βουνό προς την Δυτική απογείωση, έπιασα τον εαυτό μου να λέει περίπου 30 φορές "τι όμορφο που είναι εδώ το δάσος".

Θερμικά είχε κανονικά (τουλάχιστον 7-8 διαφορετικά ανέβαζαν για 5-10 δευτερόλεπτα) εγώ ο μ......ς δεν κάθησα να πιάσω ένα να πάρω 200-300 μέτρα να πετάξω χαλαρά μετά. Χωρίς βάριο όμως τι να κυκλώσω...κρυώνω κιόλας.... αλλά σίγουρα...είχε και κομπλέ καθοδικά και ένα από αυτά ήταν μεγαααααααλο.

Μάθημα 3o: Καθάρισε ότι θα περάσεις τα βουνά και βλέπεις τη προσγείωση πιάτο και μετά σκέψου το ψύχος.

Ε κάπου εκεί καταλαβαίνω ότι ΔΕΝ βγαίνω. Φούσκα φούσκα με βάριο τη σκιά μου είμαι σίγουρος ότι δεν περνάω, διαλέγω μεγάλο πανέμορφο έλατο δίπλα στο κεντρικό δρόμο και ετοιμάζομαι να προσφέρω απίστευτες ερωτήσεις σε οδηγούς "ωραίο χριστουγεννιάτικο αγγελάκι στο έλατο, να το έχουν αφήσει από τα Χριστούγεννα?"

Τελευταία φούσκα, φρένα μέχρι το κ.λο και περνάω 4-5 μέτρα πάνω του. Από εκεί και πέρα Άνω Σουβάλα, χιονισμένα δάση Παρνασσού και δυο χαρούμενα προσωπάκια στο σπίτι του οποίου τον κήπο προσγειώθηκα (ο οποίος τυχαίνει να έχει καφετέρια στη Σουβάλα και το απόγευμα μου είπε ότι τα παιδιά του ακόμα κοιτάνε μπας πετάει κάποιος) ολοκλήρωσαν την πίο όμορφη ημέρα της ζωής μου.

Μάθημα 4ο: Φυσικά και υπάρχει όλη πτήση σε HD από helmet cam αλλά έβαλα τον φακό 0.7 να δω μήπως είναι καλύτερος για παραπέντε από τον semi fisheye 0.4. Ε λοιπόν σιγουρεύτηκα ότι ο 0.4 είναι καλύτερος για παραπέντε. Από εδώ και μπρος.

Άντε παιδιά ας ξαναρχίσουμε τις φωτιές στο leonardo. Kάλή σεζόν.

Παρεπιπτώντος το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού περιμένει τους φίλους παραπεντιστές να πετάξουν χρησιμοποιώντας τα λιφτ. Η μαγεία της πτήσης από τόσο ψηλά είναι κάτι το εκπληκτικό.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Re: Παρνασσός 21.02.2009

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Φεβ 23, 2009 11:03 pm

Και το βιντεάκι (ξέρω ξέρω στραβή κάμερα θέλει fisheye θα τα φτιάξουμε μια μέρα με βάση 3000+).

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες