Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 8:01 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Κι όμως ζω.!!!!

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Re: Κι όμως ζω.!!!!

Δημοσίευσηαπό KITSMAN » Κυρ Ιούλ 10, 2011 10:32 pm

περαστικα.....

καλά είμαι εγω;
ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ...
KITSMAN
Competition

Δημοσ.: 1202

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Κυρ Ιούλ 10, 2011 10:37 pm

Με την κατάσταση να έχει εξελιχτεί όπως βλέπουμε στο 01:10, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει ο πιλότος για να το σώσει; Ή μόνο εφεδρικό;

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό andread » Κυρ Ιούλ 10, 2011 10:45 pm

Έγκυρες πληροφορίες λένε οτι η μουσική μπήκε για να καλύψει την στιχομυθία μεταξύ πιλότου και πτέρυγας καθιστώντας το βίντεο αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους. Όμως όσο και να προσπάθησε του ξέφυγε κάτι στο μοντάζ. ιδου

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό dim » Δευτ Ιούλ 11, 2011 12:25 am

Ασε που η τεράστια τύχη του πρέπει να οφείλεται στα λυμμένα κορδόνια των παπουτσιών (για το κακό το μάτι)

Από αύριο όλοι με λυμμένα κορδόνια και να μην ακούσω τίποτα μ@λ@κιε2 του στυλ "Δέσε ρε τα κορδόνια σου μην τα πατήσεις και πέσεις!!!!"

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Ιούλ 11, 2011 12:47 am

Χρήστος Λάππας έγραψε:Με την κατάσταση να έχει εξελιχτεί όπως βλέπουμε στο 01:10, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει ο πιλότος για να το σώσει; Ή μόνο εφεδρικό;

Στο 1:10 τα πράματα είναι ζόρικα. Αλλά έχουν ήδη περάσει 10 πολύτιμα δευτερόλεπτα που είναι αιώνες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο 1:02 το δεξί χέρι καλά κάνει και αφήνει τον ιμάντα. Στο καπάκι τον ξαναπιάνει. Άστονε το ρημαδοιμάντα, υπάρχουν πολλά πολυ πιο εποικοδομητικά πράματα που θα μπορούσε να κάνει αυτό χέρι, το να κρατάει τον ιμάντα δεν είναι ένα από αυτά (αυτή τη δουλειά την κάνει ήδη το καραμπίνερ).

1:04 η αριστερή μεριά μας έχει χαιρετήσει και βλέπουμε ότι και το αριστερό είναι στον αντίστοιχο ιμάντα. Στο καπάκι, βλέπουμε ότι και το δεξί εξακολουθεί να είναι εκεί και μετά βλέπουμε (1:05) ότι το δεξί μπατζάκι του τζην του πιλότου έχει δυο μικροσκισίματα κοντά στο δεξί γόνατο.

1:06 το δεξί χέρι αφήνει τον ιμάντα για να κάνει κωλοδάχτυλο στην πτέρυγα. Το αριστερό ακόμα στον ιμάντα. Προφανώς η πτέρυγα εξαγριώνεται από τη χειρονομία αυτή και βρίσκει ευκαιρεία, αφου τα χέρια ούτως ή αλλως δεν κάνουν κάτι ουσιώδες να εκδικηθεί και γι αυτό ξαναβλέπουμε τα πόδια στο 1:07.

Στο καπάκι ξαναβλέπουμε τον αριστερό ιμάντα αλλά πολύ γρήγορα βλέπουμε και το αριστερό χέρι πεισματικά επάνω του και μετά βλέπουε ότι ο αριστερός έχει πάρει φόρα και έχει περάσει το δεξί. Ουπς.

Εδώ είναι το σημείο (και σίγουρα όχι πριν) που τα χέρια θα έπρεπε να είναι στους ιμάντες, να τους τραβήξουν με δύναμη μπας και προλάβουν να τους ανοίξουν αν και απ' ότι βλέπουμε το twist είναι ήδη προχωρημένο και ακόμα στρίβει, παίζεται αν θα προλάβαινε να κάνει κάτι. Βλέπουμε πάντως καθαρά ότι η γρήγορη μεριά είναι η αριστερή και το αριστερό φρένο, που θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι εδώ και 7 ολόκληρα δευτερόλεπτα, κάθεται μαζί με το αριστερό χέρι και φυλάνε τον αριστερό ιμάντα. Στο 1:08 βλέπουμε και το δεξί που πάλι κρατάει το δεξί ιμάντα, πιο χαμηλά, μαζί με το δεξί φρένο και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για την πτέρυγα να συνεχίσει ανενόχλητη το twist της.

Στο 1:15 φαίνεται καθαρά ότι η πτέρυγα βαρέθηκε το twist και αποφάσισε να βάλει το κεφάλι κάτω και να το παίξει φυγοκέντριση. Το παιχνίδι είναι κατά 99% χαμένο, πιθανή απώλεια αισθήσεων, περαιτέρω σκίσιμο του τζην και πιθανή ζημιά στο vario. Ώρα για εφεδρικό.

Στο 1:20 βλέπουμε πολύ ενδιαφέροντα cumulus πάνω από την Αγόριανη καθώς και το χιονοδρομικό του Παρνασού. Εάν ο πιλότος καταφέρει να ξεμπλεχτεί (χλωμό), έχει καλές πιθανότητες να φύγει για Αμφίκλεια ή Αράχωβα.

Στο 1:26 βλέπουμε cumulus προς το Λιδωρίκι και τη Βόρεια Γκιώνα αλλά εκνευριστικά χαμηλές βάσεις. Πολύ υγρασία στον αέρα με τόσες βροχές φέτος, ο Παρνασσός δείχνει πιο πολλά υποσχόμενος για XC.

Στο 1:40 αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε που είναι το εφεδρικό και τι είναι το κορδόνι που ανεμίζει τόσην ώρα στο δεξί πόδι του πιλότου.

Στο 1:54, αναλογιζόμαστε πόσο ασήμαντοι είμαστε σε ένα αχανές και αδιάφορο σύμπαν.

Στο 1:58 σκεφτόμαστε ότι τα πρώτα φυτά εμφανίστηκαν γύρω στα 450 εκατομύρια χρόνια πριν και μάλλον θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πολύ καιρό μετά το θάνατό μας.

1:59-2:01 μπαμ.

2:01-τέλος. Αναλογιζόμαστε ότι η σύνταξη δείχνει ολοένα και πιο απόμακρο όνειρο, το κράτος πρόνοιας πάει περίπατο και ένας ανήμπορος γέρος να πεθαίνει μόνος του σ' ένα ράντσο ίσως δεν είναι και φοβερά καλύτερο από την φαινομενική γαλήνη ενός ελατόδασους.

Τέλος. Η εφαρμογή που χρησιμοποιήσαμε τερματίζει επιστρέφοντας τη μνήμη που δέσμευσε στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή στο οποίο χαζεύαμε το βίντεο με τον ίδιο τρόπο που το ανθρώπινο σώμα θα απελευθερώσει τα υλικά που δανείστηκε για να φτιάξει καινούρια cumulus, χώμα, φυτά και πιλότους.

Ε, ναι.

Τι λέγαμε;

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό steliosm » Δευτ Ιούλ 11, 2011 1:17 am

Εγώ περιμένω να δω και την unsensored version του video clip.

steliosm
EN B

Δημοσ.: 55

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Ιούλ 11, 2011 1:53 am

adreas έγραψε:Τέλος. Η εφαρμογή που χρησιμοποιήσαμε τερματίζει επιστρέφοντας τη μνήμη που δέσμευσε στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή στο οποίο χαζεύαμε το βίντεο με τον ίδιο τρόπο που το ανθρώπινο σώμα θα απελευθερώσει τα υλικά που δανείστηκε για να φτιάξει καινούρια cumulus, χώμα, φυτά και πιλότους.

Ε, ναι.

Τι λέγαμε;

ROFL... δηλαδή οκ, είμαι ακόμα στην καρέκλα αλλά έχω πραγματικά δακρύσει από το γέλιο

δεν ...υπάρχεις εσύ λέμε...

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό ρήγας » Δευτ Ιούλ 11, 2011 2:00 am

Νίκο, περαστικά και γρήγορη ψυχολογική ανάρρωση.
θέλω λοιπόν να σου δώσω μια επαγγελματική συμβουλή:
έχεις μια καταπληκτική ευκαιρία τώρα που, έζησες, αλλά έχεις και την προσοχή όλων.
όπως είχες συνθέσει και τραγουδήσει ''το τραγούδι του κιθαιρώνα'', γράψε τώρα ''το τραγούδι της γκιώνας'' ή το ''είμαι αητός χωρίς φτερό'', κόλα το στο βίντεο, το ανεβάζεις στο pgforum, και έχεις έτοιμη διεθνή καριέρα.

ρήγας
EN D

Δημοσ.: 140

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Ιούλ 11, 2011 2:15 am

Νίκο περαστικά εύχομαι, αν και απ΄οτι κατάλαβα δεν έπαθες τίποτα; Ενημέρωσε...

Κάποια στιγμή επίσης γράψε αν θες τι κατάλαβες οτι συνέβη. Καλά το βίντεο θρίλερ... περίμενα να δω το εφεδρικό, άρχισαν να φαίνονται τα δέντρα και τίποτα ακόμα.

Στο σύνεφο μέσα είχε πολλές αναταράξεις; Πριν μπείς; Σε σύννεφο είχες ξαναμπεί; Περιμένουμε περιγραφή.

Ελπίζω να είσαι σύντομα πάλι στον αέρα, και τέλος μπράβο σου που ανέβασες το video.

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Δευτ Ιούλ 11, 2011 3:56 am

Ανδρέα, απίστευτο μήνυμα!

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό dim » Δευτ Ιούλ 11, 2011 6:31 am

Κυριοι,
Από όλα αυτά εγω ένα κατάλαβα....

Η κάμερα είναι πολύ καλή. Αντεξε το crash-test

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Δημοσίευσηαπό sot » Δευτ Ιούλ 11, 2011 9:02 am

sprayman δεν πιστεύω να σου περνάει από το μυαλό να παρατήσεις το άθλημα...
είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν θα πας από parapente.
Επίσης δεν χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο και χρήμα για την εξέλιξή σου.
Απλά πέτα :D

περαστικά

sot
EN D

Δημοσ.: 165

Δημοσίευσηαπό cumulus » Δευτ Ιούλ 11, 2011 10:48 am

Νίκο περαστικά …
Έχεις ακούσει το σλόγκαν που έλεγε ο Guru ;
κάθε πιλότος έχει δυο σακούλια το ένα είναι η εμπειρία και το άλλο είναι η τύχη, φρόντισε να γεμίσεις το ένα πριν αδειάσει το άλλο !!!

Νομίζω το σακούλι της τύχης σου έχει αδειάσει δραματικά μετά το συμβάν, μήπως να πάρουμε τα πράγματα βήμα – βήμα, εσύ και άλλοι φίλοι μας νέοι πιλότοι ; θέλετε να πετάτε πολλά χρόνια ; ή να ζήσετε έντονες στιγμές με αμφίβολο αποτέλεσμα …

Τώρα όσον αφορά τις αναλύσεις μέσω βιντεοκάμερας μου φαίνονται το λιγότερο ανόητες ( για να μην πω καμιά χοντράδα ) και καταντάμε το Forum σαν μεσημεριανή εκπομπή στην Ελληνική τηλεόραση, μπορείς να δεις κάποια γεγονότα όπως το ότι πετούσε με επιτάχυνση και ότι όταν μπήκε σε γλέντια όρχησε να τραβαει τα φρένα χωρίς να την έχει αφήσει, Εξαιρείται ο Αντρέας φυσικά, που προσφέρει γέλιο μέχρι δακρύων …

Περαστικά και πάλι και σύντομα στον αέρα … αλλά με μέτρο …

Ο καλυτερος πιλοτος ειναι αυτος με το μεγαλυτερο χαμογελο μετα την πτηση ! :lol:

http://www.youtube.com/profile?user=manoskyriakakis

http://www.o2paragliding.gr/
cumulus
Competition

Δημοσ.: 213

Δημοσίευσηαπό george29041 » Δευτ Ιούλ 11, 2011 11:16 am

Ναι ο σακος της τυχης αδειασε σιγουρα :roll: για το σακο της κολοφαρδιας δεν ξερω :lol: :lol: :lol:

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Ιούλ 11, 2011 12:02 pm

cumulus έγραψε:Τώρα όσον αφορά τις αναλύσεις μέσω βιντεοκάμερας μου φαίνονται το λιγότερο ανόητες ( για να μην πω καμιά χοντράδα ) και καταντάμε το Forum σαν μεσημεριανή εκπομπή στην Ελληνική τηλεόραση, μπορείς να δεις κάποια γεγονότα όπως το ότι πετούσε με επιτάχυνση και ότι όταν μπήκε σε γλέντια όρχησε να τρίβει φρένα χωρίς να την έχει αφήσει, Εξαιρείται ο Αντρέας φυσικά, που προσφέρει γέλιο μέχρι δακρύων …

Ακριβώς! Γιατί σε αυτή την περίπτωση πιό πολύ σημασία έχει πως έφτασε στο σημείο που παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό aigeas » Τρί Αύγ 02, 2011 2:20 pm

Περαστικά και από εμένα Νίκο!!!

Η ζωή δεν είναι για θεατές...
aigeas
EN B

Δημοσ.: 93

Δημοσίευσηαπό parasoul » Τρί Αύγ 02, 2011 7:34 pm

Δεν με ξέρεις φίλε Νίκο, θα ήθελα κι εγώ να ευχηθώ περαστικά και καλές πτήσεις στο μέλλον χωρίς απρόοπτα.....

Επειδή είδα το βίντεό σου πάρα πολλές φορές, λόγω του ότι συμφωνώ με την παρακάτω θέση:
[/quote]
Ακριβώς! Γιατί σε αυτή την περίπτωση πιό πολύ σημασία έχει πως έφτασε στο σημείο που παρουσιάστηκε το πρόβλημα.[/quote]
έχω τις εξής παρατηρήσεις (εάν είναι λανθασμένες παρακαλώ διορθώστε με):

α) Υπάρχουν ξεκάθαρα και στους δύο ιμάντες από μια αρντάνη (χρώματος ''λαχανί''), η οποία ξεκινά από το μέσο του ιμάντα Β(νομίζω) και καταλήγει περίπου 40 πόντους ψηλά στην εξωτερική αρντάνη (αυτή που τραβάμε για τα "αυτιά") του κάθε ιμάντα Α. Αυτή δεν δείχνει εργοστασιακή αλλά κάτι πρόσθετο και εάν είναι έτσι, από το πόσο τεντωμένη είναι από το πρώτο twist, θα μπορούσε να επιταχύνει την περιστροφή αφού τραβάει πλέον την συγκεκριμένη αρντάνη....?
β) Έχεις σίγουρα επέμβει στα φρένα. Αυτούς τους κόμπους δεν τους έχει κάνει εργοστάσιο......
Τα οποία δείχνουν πολύ μαζεμένα, μοιάζει ότι δεν υπάρχει καθόλου λάσκο στη θέση "χέρια ψηλά" και σύμφωνα με τους εκπαιδευτές, πτέρυγα που έχει 'μπει' σε τέτοια κατάσταση με τέτοια ρύθμιση απλά δεν θα μπορέσει να ξαναμπεί σε πτήση...

Με κάθε καλή διάθεση

Φιλικά
Ένας συναθλητής

parasoul
EN A

Δημοσ.: 14

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Τετ Αύγ 03, 2011 3:08 pm

Όλα αυτά που είδες, τα είχε κάνει το σύννεφο. Το πανί πέταγε καλά. Δεν είχε κανένα πρόβλημα. Δεν μπορείς να φανταστείς τί έκανε αυτό το σύννεφο.!!! Θα ήθελα πολύ να μαζέψω τα qομάτια μου και να ξαναξεκινήσω σα να μην τρέχει τίποτα. Θα πάρει όμως καιρό.

Η ζωή ξεκινάει εκεί που ο φόβος πεθαίνει.
OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσ.: 970

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Αύγ 03, 2011 4:58 pm

Στα σύννεφα πέφτει συχνά βρωμόξυλο (καθώς και έξω από αυτά αν έχεις την τύχη να βρεθείς σε μια καλή μεριά). Σίγουρα όμως το πανί δεν το βοήθησε η επιτάχυνση που μάλλον άργησε πολύ να ξεπατηθεί, ούτε ο πιθανός συνδυασμός επιτάχυνση/φρένο ούτε η πλήρης έλλειψη ενεργής πτήσης (χέρια στους ιμάντες γαρ, σα να αρχίζει να γλυστράει το αμάξι και να αφήνεις το τιμόνι και να αρπάζεις την πόρτα). Αν το πανί ήταν άλλο χρώμα δε νομίζω να την έβγαζες καθαρή. Θα πρότεινα εντατικότατο ΣΕΦ, δοκίμασε να σκαρφαλώνεις στο αμάξι του Jolly Roger και να χοροπηδάς στην οροφή.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό georgex » Τετ Αύγ 03, 2011 5:47 pm

Σε συνέχεια αυτών που έγραψε ο Αντρέας, πρόσθεσε και κάνα-δυό SIV, και αφού τα κάνεις όλα αυτά, την επόμενη φορά που θα ξαναμπείς σε σύννεφο να είναι με απολύτως ήρεμες συνθήκες, γιατί θέλει πολύ εξοικίωση το θέμα.

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Πέμ Αύγ 04, 2011 8:04 am

Sprayman έγραψε: Θα ήθελα πολύ να μαζέψω τα qομάτια μου και να ξαναξεκινήσω σα να μην τρέχει τίποτα. Θα πάρει όμως καιρό.

Απλά τώρα πλέον βλέπεις την πτήση από μία άλλη οπτική γωνία, που όμως δεν σημαίνει ότι είναι έτσι τρομακτική όπως την αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή.

Αν ήμουν ένας φίλος σου που δεν έχει σχέση με το παρα5 θα σε συμβούλευα να μην το ξαναρχήσεις, επειδή όμως είμαι σαν και σένα, και τα άλλα παιδια εδω μέσα που όταν περπατάνε στη γη κοιτάνε ψηλά τον ουρανό σε συμβουλεύω να μην αργήσεις καθόλου να ξαναπετάξεις.

Ελα στον αγαπημένο σου Κιθαιρώνα να ξαναδείς αγαπημένους ανθρώπους και θα σε βοηθήσουν να ανέβεις την ψυχολογική ανηφόρα που περπατάς τώρα και το σημαντικότερο....
βάλε όλη τη δυναμή σου και κάνε μία υπέροχη απογευματινή τσουλήθρα :)

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες