Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 8:03 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

9 oC στο Κιθαιρώνα αλλά εμείς εκεί.....

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

9 oC στο Κιθαιρώνα αλλά εμείς εκεί.....

Δημοσίευσηαπό dim » Τρί Νοέμ 01, 2011 3:19 pm

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα..... μόνο που οι ΜΙΚ και tre είπαν να δούν τα σύννεφα τι θερμοκρασία έχουν και ο Λάππας να απογειωθεί χωρίς επιταχυνση :D
Εμένα το gps από την συννεφία και το κρύο με έδειχνε στη Νιγηρία!!!!

Κατα τα άλλα κρυώναμε....

και σε έκδοση youtube

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Re: 9 oC στο Κιθαιρώνα αλλά εμείς εκεί.....

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Τρί Νοέμ 01, 2011 6:44 pm

Εψ τω μεταξύ, ο Λάππας την άρπαξε όταν έγινε μουσκίδι από το control στα αρχαία και τώρα είναι δεύτερη μέρα στο σπίτι με πυρετό. :mrgreen:

Το ΣΚ ελπίζω να πετάξουμε! :)

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Νοέμ 01, 2011 7:39 pm

Δεν υπάρχει πολύ κρύο εσύ είσαι ελαφριά ντυμένος. Πάνω που έλεγα να γράψω ένα αρθράκι πως να ντυνόμαστε στη πτήση του χειμώνα. Απογείωση με γάντια παραπέντε και μετά βάζεις του σκι, κάλτσες σκι, ισοθερμικό πόδια ή παντελόνι του σκι, μπουφάν του σκι και από πάνω από όλα φόρμα παραπέντε. Μια χαρά.

Πολύ ωραίες πτήσεις παρέα με φοβερό (προφανώς ντυμένο καλά) Καρασίμο Παρασκευή και Κυριακή.

Παρασκευή

Κυριακή
dim η δημιουργία νεφών είναι εξώθερμη αντίδραση και προσδίδει θερμότητα. Για αυτό η πτήση σου πρέπει να είναι όλη έτσι 8)

Τι μούτζα έχουμε φάει ρε chriss. Από Παρασκευή έχω φάει θλάση στην ομωπλάτη και υποφέρω προσπαθώντας να κάνω το extreme sport: σηκώνω το κάθισμα του Θανάση. Νόμιζα ότι θα σηκώσω 5-7 κιλά και είχε βάλει πέτρες μέσα. Το ότι πέταξα τη Κυριακή δε νομίζω να επιδείνωσε τη κατάσταση μάλλον στο γραφείο χτες επιδεινώθηκε :roll:

Μακάρι να φτιάξει κάπως γιατί σκ έχει Εμπεσσό και λογικά θα είναι super.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Τρί Νοέμ 01, 2011 7:51 pm

Η κατάσταση σου σαφώς επιδεινώθηκε στο γραφείο και όχι με την πτήση. Όπως και εγώ εξήγησα στην δουλειά ότι κρύωσα λόγω των συνθηκών αρκτικού κρύου που έχουμε στο Ελληνικό. :mrgreen:

Εδιτ (τώρα το είδα): Φοράς ρούχα του σκι ΚΑΙ φόρμα parapente??? :shock:

Δημήτρη ωραίο βίντεο!

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό dim » Τρί Νοέμ 01, 2011 9:10 pm

Μήπως να κάνουμε την ενδυμασία του σκι επίσημη ενδυμασία του παρα5? :D :D
next time θα δοκιμάσω με την επίσημη πλήρως χειμερινή ενδυμασία της μοτοσυκλέτας.

ωραία εκεί πάνω MIK.

Thx Chriss

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Νοέμ 01, 2011 10:19 pm

Αν θες να βάλεις τρίωρο ναι θέλει ρούχα σκι κομπλέ ή και γαμώ τα ρούχα για μηχανή ή κάτι άλλο που δεν ξέρω.

Έχω δοκιμάσει και ρούχα της μηχανής αλλά να ξέρεις ότι έχουν σχεδιαστεί για συγκεκρημένες κινήσεις, ορθή στάση του σώματος με γόντα λυγισμένα και σκυφτός μπροστά και πιο πολύ ταχύτητα. Στη μηχανή το τρώς στα γόνατα μπόλικο από το κρύο.

Μη ξεχνάς ότι στο π5 έχουμε θερμοκρασία αέρα με μόνιμα 37χλμ άερα και μπορείς να υπολογίσεις το wind chill πχ αν έχει 3 βαθμούς και 60% υγρασία νιώθεις - μπόλικο περίπου -5, -6

Όλα τα ρούχα σκι έχουν φτιαχτεί για μπόλικη ώρα ακίνητος στο καρεκλάκι και για αυτό είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε.

Χρήστο την ανοιξιάτικη ενδυμασία σκι είχα αν είχα τη χειμωνιάτικη δεν θα έβαζα τη φόρμα από πάνω (δεν θα χώραγε άλλωστε)

Βασικό τα γάντια και όσο είναι δυνατών όσο πετάμε τα χέρια να είναι κάτω από το ύψος της καρδιάς κατά προτίμηση εναλλάξ να κρατάει μαζί τα φράνα ένα ένα. Αν μπορείτε να αφήσετε τα φρένα κάθε δύο λεπτά. Θα σας διπλασιάσει την ώρα πτήσης αυτό.

Επίσης βασικότατο τα γάντια να έχουν φουστίτσες ή να συνδυαστούν με τη στολή να μη μπαίνει από πουθενά αέρας στον καρπό. Το ίδιο ισχύει και για τα πόδια με τη μπότα οπωσδήποτε να είναι κουκουλωμένη από το παντελόνι και να μην έχει καθόλου δίοδο ο αέρας στο καλάμι. Κάλτσες σκι απαράίτητες. Και μέσα από τη μπότα το παντελόνι κάνει αλλά δεν το προτιμώ.

Τέλος τα αυτιά αν κρυώσουν τέλος γι ααυτό πετάω με το κράνος του σκι που τα προστατεύει, για του π5 αναγκαστικά σκούφο μιας και αν κρυώσόυν ή τα αυτιά ή το τριχωτό της κεφαλής κρυώνει όλο το κορμί πολύ πιο πολύ.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό KITSMAN » Τετ Νοέμ 02, 2011 9:57 am

η στολη της μηχανης, οπως πολυ σωστα ειπε και ο Μικ ειναι φτιαγμενη για προστασια απο πεσηματα και οχι τοσο πολυ για προστασια απο αερα. Μετα απο καποια ωρα λογικα θα κουρασει τα χερια αρκετα, γιατι περιεχει πλαστικες ενισχυσεις που δινουν στη στολη συγκεκριμενο σχημα. Ειμαι κατοχος πολλων και διαφορετικων.
Αυτο που σιγουρα δουλευει ειναι φορμες του Σκι, βλεπε Λαππας, εμενα. Βρηκα στα Μακρο ζεστη, χοντρη, αδιαβροχη και με εσωτερικη επιπλεον ενισχυση με λαστοχα στο τελειωμα για να μην εισερχεται νερο και αερας στα ποδια η στα χερια και αξια μονο 60 ευρω. Εχουν δε τοση ανοχη που καλυπτω τις μποτες. μονο με τα γαντια ειχα θεμα γιατι ηταν μηχανης με μεμβρανη εσωτερικα πραγμα που κανει τα χερια μου να ιδρωνουν και μετα να παγωνουν.
Επειδη ομως ολες οι φορμες αυτες ειναι στην ουσια πλαστικες και δεν αναπνεουν θεωρω πως η χρηση ισοθερμικων ειναι απαραιτητη αλλιως ιδρωνεις πολυ ευκολα και ολα ειναι πολυ ευκολα μετα. Οπωσδηποτε χρηση μπαλακλαβας, βεβαια εγω λογω ιγμοριτιδας χρησιμοποιω full face κρανος με μπαλακλαβα αλλα κανω χρηση και του προστατευτικου τζαμιου πραγμα που αποδεικνυεται σωτηριο στο κρυο. Κατα την απογειωση και προσγειωση ειναι ανοιχτο, οχι για να καταλαβαινω τον αερα, αλλα για να ακουω καθαρα.Ο αερας γινεται αντιληπτος απο τον λαιμο, πραγμα που εμενα δεν μου δημιουργει κανενα προβλημα.
Να κανετε μια εγγραφη στο lidl.gr, εχουν φτηνα πραγματα και αξιοπιστα και πολλες φορες μας αφορουν. Ισοθερμικα πανω και κατω 17 ευρω, μποτακια 22 παπουτσια trekking 19, καλτσες ισοθερμικες η του σκι ψηλες 4-5 κλπ.
αντε καλημερα και καλο κρυοοοοοο.

καλά είμαι εγω;
ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ...
KITSMAN
Competition

Δημοσ.: 1202

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες