Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 9:04 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Η πρώτη μου πτήση δειαρκείας στον Κιθαιρώνα!

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Η πρώτη μου πτήση δειαρκείας στον Κιθαιρώνα!

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Τρί Ιουν 28, 2005 9:31 am

Είναι η τρίτη φορά που κάνω δυναμικό και χτες κατάφερα να μείνω στον
αέρα 20 λεπτά! Ο ΜΙΚ μου είχε πει πριν 7-8 μέρες "Σε ένα 10ήμερο να το
περιμένεις. Έρχεται η μεγαλύτερη χαρά που θα πάρεις στο παραπέντε".

Η πρώτη πτήση δειαρκείας (καλά μη γελάτε τόσο δυνατά οι παλιοί) χτες
Δευτέρα 29-06-05 ήταν παραπάνω από απολαυστική. Ήταν τόσο ήρεμα,
τόσο γαλήνια εκεί πάνω να κάνεις βόλτες πέρα-δόθε κοντά στην απογείωση
με το σταθερό Βοριαδάκι (ΒΑ για την ακρίβεια) να κρατάει χωρίς
αυξομειώσεις και δυνατές ρυπές.

Να ευχαριστήσω το δάσκαλο μου Διονύση που δε χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις για τη καθοριστική καθοδήγηση στα πρώτα αυτά "φτερουγίσματα".

:)

ex_hustler
EN B

Δημοσ.: 67

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Ιουν 28, 2005 9:57 am

Συγχαρητήρια…
Αυτές οι συνθήκες στον Κιθαιρώνα, είναι απολαυστικές όσα χρόνια και να πετάς.

Ελπίζω να κέρασες μπύρες τους παρευρισκόμενους φίλους, όπως συνηθίζεται…

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Ιουν 28, 2005 10:24 am

Μπράβο ρε Γιώργο

Αντε και σε κάνα Νήμερο να κατέβεις λόγο φυσικής ανάγκης :wink:

Ωραίο να είσαι πουλί τελικά ε :?:

AMSTEL ΠΙΝΩ κατά τις 9 στο Εξις

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Ιουν 28, 2005 10:30 am

Γιώργο αυτή ήταν η καλύτερη πτήση σου μέχρι την επόμενη (παράφραση Ν. Γκάλη).

Να ξέρεις ότι το καλό με αυτό που κάνουμε είναι ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου να μοιραστείς τη χαρά σου (και να κεράσεις και καμιά μπυρίτσα βεβαίως βεβαίως).

Σήμερα και αύριο παρεπιμπτόντως θα έχει δυναμικούλι μούρλια το απόγευμα.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό orck » Τρί Ιουν 28, 2005 11:00 am

μπραβο ρε Γιωργο
να μην αισθανεσαι ασχημα με τους παλιους, ειμαι σιγουρος οτι κανεις δεν γελασε
να δεις πως θα ειναι οταν πας για πρωτη φορα στην βαση νεφων (η και μεσα στο συννεφο)

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Τρί Ιουν 28, 2005 12:02 pm

Ευχαριστώ, ευχαριστώ!!! :)
Εννοείται θα έρθω σήμερα. Θα προσπαθήσω να ρυθμίσω το πρόγραμμα ΚΑΙ για αύριο με αντάλλαγμα luna-park, Cinema, μπάνιο στη θάλασσα, βόλτα στο Αττικό ζωολογικό πάρκο και ποιός ξέρει τι άλλο θα ειπωθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το έτερο ήμιση.

(ΜΙΚ οι μελανιές στο χέρι σου το περασμένο Σάββατο ήταν από παντοφλίδι????
:D :D :D )

Το καλό τις καθημερινές είναι ότι δε μαζεύει κόσμο και ευνοεί την εξάσκηση τώρα που πρωτοπετάω δυναμικό μιας και έχεις δικιά σου τη πλαγιά και δε στριμώχνεσαι με άλλους!

Ήδη πετάω από τη χαρά μου και ανυπομονώ να ξεκινήσω για Πλαταιές... :)

ex_hustler
EN B

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Ιουν 28, 2005 12:08 pm

ex_hustler έγραψε:Ευχαριστώ, ευχαριστώ!!! :)
Εννοείται θα έρθω σήμερα. Θα προσπαθήσω να ρυθμίσω το πρόγραμμα ΚΑΙ για αύριο με αντάλλαγμα luna-park, Cinema, μπάνιο στη θάλασσα, βόλτα στο Αττικό ζωολογικό πάρκο και ποιός ξέρει τι άλλο θα ειπωθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το έτερο ήμιση.

(ΜΙΚ οι μελανιές στο χέρι σου το περασμένο Σάββατο ήταν από παντοφλίδι????
:D :D :D )

Το καλό τις καθημερινές είναι ότι δε μαζεύει κόσμο και ευνοεί την εξάσκηση τώρα που πρωτοπετάω δυναμικό μιας και έχεις δικιά σου τη πλαγιά και δε στριμώχνεσαι με άλλους!

Ήδη πετάω από τη χαρά μου και ανυπομονώ να ξεκινήσω για Πλαταιές... :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

THATS THE SPIRIT

Βγάλτη βόλτα τη Πέμπτη που θα έχει Δυτικό :wink:

Από ακύρωση ήταν οι μελανιές σε παρακαλώ...δε πρέπει να το βγάζω το μπουφάν :cry:

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό orck » Τρί Ιουν 28, 2005 12:13 pm

Γιωργο εχω και εγω "προβλημα" με τις μελανιες :)
οταν προσπαθω να κανω control παντα με πιεζουν τα μεταλικα μερη του καθισματος στο στηθος και στα μπρατσα και κανω μελανιες, μετα αντε να αποδειξω οτι οντως πηγαινω στις Πλαταιες για πεταγμα και οχι για τρελιτσες με τις Πλαταιανες πιπινες

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Τρί Ιουν 28, 2005 12:15 pm

guru έγραψε:Συγχαρητήρια…
Αυτές οι συνθήκες στον Κιθαιρώνα, είναι απολαυστικές όσα χρόνια και να πετάς.

Ελπίζω να κέρασες μπύρες τους παρευρισκόμενους φίλους, όπως συνηθίζεται…

Badder και Guru αυτό το βήμα (της μπυρίτσας) το παρέλειψα ελείψη χρόνου γιατί έφυγα βολίδα για σπίτι αλλά τους το χρωστάω εννοείται!
:)

ex_hustler
EN B

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τρί Ιουν 28, 2005 5:03 pm

Γειά σου φίλε Γιώργο,
καλωσήρθες στην ανεμοπορία.
Σου εύχομαι περισσότερο, ψηλότερα, μακρύτερα και με ασφάλεια.
Σιδεροκέφαλος, και μην ξεχνάς ότι σε αυτό τό σπόρ δεν πρέπει να βιάζεσαι αλλά να κάνεις υπομονή και θα το πάρεις πίσω απλόχερα σε διάρκεια και ικανοποίηση.

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τρί Ιουν 28, 2005 6:18 pm

Great ! Θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι αυτό το πανί μπορεί και πετάει και δεν κάνει μόνο τσουλήθρες. Άντε και "πουλί"! :)

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Τετ Ιουν 29, 2005 1:24 am

TsoukasVaggelis έγραψε:Γειά σου φίλε Γιώργο,
καλωσήρθες στην ανεμοπορία.
Σου εύχομαι περισσότερο, ψηλότερα, μακρύτερα και με ασφάλεια.
Σιδεροκέφαλος, και μην ξεχνάς ότι σε αυτό τό σπόρ δεν πρέπει να βιάζεσαι αλλά να κάνεις υπομονή και θα το πάρεις πίσω απλόχερα σε διάρκεια και ικανοποίηση.

Βαγγέλης Τσούκας

Μετά τη σημερινή κασκαντερική προσγείωση το σιδεροκέφαλος είναι ότι καλύτερη ευχή μπορούσες να μου πείς!!! Ευχαριστώ:)

Σήμερα (28-06-05) η πτήση δεν ήταν όπως χτες που κράτησε 20 λεπτά.
Αυτή κράτησε 1 ώρα+!!!!

ΌΛΛΕΕΕΕ!!!! Ακόμη να βγάλω το χαμόγελο του Joker όταν το σκέφτομαι!

Απογείωση στις 7:40 και προσγείωση 8:50 μετά από αρκετό απολαυστικό
δυναμικό με σταθερό BA άνεμο 15-20 km χωρίς ρυπές ή φούσκες αλλά με άπειρη σταθερή ένταση. Ούτε παραγγελία να τον είχα τον άνεμο. Ανέβηκα μέχρι 100 μέτρα πάνω από το υψόμετρο της απογείωσης και ήμουν την περισσότερη ώρα 30+μέτρα (πάνω από το ύψος της απογείωσης) αβασάνιστα χωρίς να ξύνω επικίνδυνα τα πουρνάρια και τη πλαγιά.

Τα highlights της ημέρας ήταν η παρακουλούθηση της δύσης του ηλίου 100 μέτρα πάνω από την απογείωση και το έρπινγκ σε στύλ καταδρομέα για να μπω στο χωράφι ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο να βγάλω από εκεί το αλεξίπτωτο που στην ανορθόδοξη προσγείωση (Ο ΜΙΚ καταλαβαίνει τι εννοώ ανορθόδοξη) έπεσε στο περιφραγμένο χωράφι καθώς εγώ έμεινα ακριβώς στο δίπλα χωράφι... :roll:

Ας αφήσουμε αυτά τα τεχνικά (γκουχ-γκουχ...) κι ας περάσουμε στο ουσιαστικό που ήταν ότι κάθε πτήση που κάνω είναι και καλύτερη και την απολαμβάνω περισσότερο.

Για 1 1/2 ώρα + πετάξαν κι άλλοι (MIK,ANTOYAN, Πρωιτσάκης, Γιώργος Osama B-line και άλλοι που δε ξέρω τα nick τους).

ex_hustler
EN B

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 29, 2005 9:40 am

Πάμε πάλι σήμερα για repeat? :)

badder

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Ιουν 29, 2005 9:54 am

ex_hustler έγραψε: Τα highlights της ημέρας ήταν η παρακουλούθηση της δύσης του ηλίου 100 μέτρα πάνω από την απογείωση και το έρπινγκ σε στύλ καταδρομέα για να μπω στο χωράφι ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο να βγάλω από εκεί το αλεξίπτωτο που στην ανορθόδοξη προσγείωση (Ο ΜΙΚ καταλαβαίνει τι εννοώ ανορθόδοξη) έπεσε στο περιφραγμένο χωράφι καθώς εγώ έμεινα ακριβώς στο δίπλα χωράφι... :roll:

Ευτυχία δεν είναι να πετάς ψηλά ούτε δυνατά ούτε γρήγορα ούτε μακριά. Είναι να ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ.

Ευτυχία επίσης είναι να προσγειώνεσαι και να μη προλαβαίνεις τον Γιώργο τρισευτυχισμένο να σου λέει τις περιπέτειές του

Ευχαριστώ πολύ τον Δημήτρη που με πήγε βόλτα

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΠ(Πιλότοι Παραλίας)

Το μέλλον ανήκει στους Π.Η.

ΠΙΛΟΤΟΙ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΜΑΤΟΣ

Εχετε βαρεθεί να τρώτε φούσκες και κλεισίματα :?:

Θέλετε το active flying να είναι με τα χέρια στη φωτογραφική :?:

Θελετε να προσγειώνεστε με τα γυαλία ηλίου στο κόκπιτ :?:

Πάντα αναρωτιώσασταν γιατί να ψάχνετε θεμικά όταν υπάρχουν ώρες που όλος ο ουρανός ανεβάζει :?:

Πάντα αναρωτιώσασταν πόσο όμορφο χρώματα μπορεί να έχει ένα ηλιοβασίλλεμα αν είσαι πουλί:?:

Βαρεθήκατε να μαζέυετε το αλεξίπτωτο μέσα στο λιοπύρι και θέλετε δροσιά :?:

Θέλετε να πετάτε σε αγώνες όπου τα τάσκ ξεκινάνε μιάμιση ώρα πριν τη δύση του πίνοντας φραπέ και παίζοντας ρακέτες να περάσει η ώρα:?:

Είστε ο άνθρωπος μας.

ΠΙΛΟΤΟΙ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΜΑΤΟΣ...Κάθε απόγευμα στον Κιθαιρώνα...και στην Ανάβυσο γενικά όπου κάτσει

Γιώργο για σήμα μας τι λες να βάλουμε :?: Έχω τρεις ιδέες

1. Μια παντόφλα που τρώμε όταν γυρνάμε σπίτι λέγοντας "αλήθεια αγάπη μου 9.30 το βράδυ προσγειώθηκα"-"άστα αυτά βρε αχαίρευτε λέγε με ποιά γκόμενα ήσουνα"

2. Ένα φράχτι για να δείχνει πως την ώρα που προσγειωνόμαστε εμείς δεν βλέπουμε μπροστά μας

3. Ένα 70αρι ασύμετρο κλείσιμο με ένα μεγάλο Χ γιατί ποτέ δεν πρόκειτε να το φάμε :twisted: :twisted: :twisted:

Στα πρώτα 10 μέλη δώρο ένας φακός για να μαζέυετε το αλεξίπτωτο βράδυ

Καλά τα θερμικά αλλά κουνάει και δεν μπορεί να τραγουδάς όπως το ηλιοβασίλλεμα

Υ.Σ.Δάσκαλε δεν έφτασε η ώρα να μου δώσεις το OMEGA καμιά βόλτα να δούμε που μπορεί να φτάσει κανείς αν απογειωθεί μιάμιση ώρα πριν τη δύση του ήλιου :?:

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 29, 2005 10:14 am

Χαχαχαχα. μπράβο βρε παιδιά. Πολύ χαίρομαι να βλέπω κινήσεις με γνώμονα τις χαλαρές και αγχολυτικές πτήσεις. Και οι πτήσεις ηλιοβασιλεμάτος καλές είναι αλλά σε περιορίζουν σε συγκεκριμένη περίοδο της ημέρας. Ενώ στη παραλία πετάς όλη μέρα σε συνθήκες ηλιοβασιλέματος, για να μην πω πως είναι το σχετικό ηλιοβασίλεμα εκεί.
http://www.sky.gr/modules.php?name=copp ... =104&pos=9

Επίσης έχε υποψιν ότι στο Κιθαιρώνα μερικές φορές εμφανίζεται ένα φαινόμενο που μπορεί να μην το έχεις συναντήσει μέχρι τώρα. Όταν έχει πέσει ο ήλιος και πετάς ακόμα το βουνό αρχίζει να κρυώνει και ξεκινάει ο καταβάτης, ενώ η αύρα / αέρας από το κάμπο συνεχίζει. Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό αλλά εκεί που είσαι έτοιμος να παραγγείλεις φραπέ στον αέρα αρχίζουν οι άσχετες αναταράξεις και απορείς τι συμβαίνει.

Θα το συζητήσουμε από κοντά σήμερα ελπίζω.

Τελευταία επεξεργασία απο badder την Τετ Ιουν 29, 2005 10:43 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
badder

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Ιουν 29, 2005 10:26 am

Και internetika αν θες πρώτα...

Χτες στο έδαφος είχε μπει ο καταβάτης όταν πάτησα ενώ στα 50 μέτρα που κοίταξα το gps είχα 12 χλμ κόντρα (από τον κάμπο). Τα ανεμούρια της Αερολέσχη Κιθαιρώνα στην επίσημη και θεσμοθετημένη προσγείωση........ωχ δεν υπάρχουν ούτε ανεμούρια ούτε επίσημη προσγείωση......απλά ήμουν σίγουρος ότι ή άπνοια θα είχε ή καταβάτη στο έδαφος

Είχαμε μια περιοχή με κούνημα αλλά με τίποτα αρκετό για κλείσιμο (πράγματι και σχεδόν δεν σε άφηνε να κατέβεις) σε ύψος 15-30 μέτρα η οποία θέλει προσοχή όπως και το ότι τέτοιες ώρες θέλει χωράφι με πολύ μεγάλη ευθεία γιατί ενώ νομίζεις πως θα έχεις λογο προς το έδαφος 7 ξαφνικά έχεις 15

FULL FLARE και ΤΡΕΞΙΜΟ...μετά βοηθάς τους άλλους να το ξεμπερδέψουν από το φράκτη.

Αγχωλυτικό χμ....Parapente VS PROZAK 1-0

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Τετ Ιουν 29, 2005 11:43 am

badder έγραψε:
Επίσης έχε υποψιν ότι στο Κιθαιρώνα μερικές φορές εμφανίζεται ένα φαινόμενο που μπορεί να μην το έχεις συναντήσει μέχρι τώρα. Όταν έχει πέσει ο ήλιος και πετάς ακόμα το βουνό αρχίζει να κρυώνει και ξεκινάει ο καταβάτης, ενώ η αύρα / αέρας από το κάμπο συνεχίζει. Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό αλλά εκεί που είσαι έτοιμος να παραγγείλεις φραπέ στον αέρα αρχίζουν οι άσχετες αναταράξεις και απορείς τι συμβαίνει.

Εχω να ανακοινώσω ότι αυτό το φαινόμενο που μιλάει ο badder όντως υπάρχει και το έζησα χτες ευτυχώς όχι με άσχημο τρόπο. Από την απογείωση στο βουνό [ώρα 19:40] ώς 15 μέτρα πάνω από τη προσγείωση [ώρα 20:45] είχα κόντρα σταθερό αέρα 10-15km.
Kάτω από τα 15 ο αέρας ήταν ούριος (καταβάτης του βουνού) και το ραντεβού με το φράχτη ήταν αναπόφευκτο παρόλο το Full flare... ευτυχώς είχα κόψει σχεδόν όλη τη ταχύτητα και έπεσα με λίγη φόρα στο συρμάτινο φράχτη και δεν χτύπησα. Κι όλα αυτά γιατί δεν ακούω το δάσκαλο που έχει ορίσει ποια είναι η προσγείωση αλλά εγώ κάνω το γεράκι και κάνω του κεφαλιού μου. Καλά να πάθω! Το πάθημα μάθημα!

Βέβαια αυτή η άτσαλη προσγείωση δεν σκίασε την κατα τ'άλλα εξαίσια πτήση απλά με έβαλε σε προβληματισμούς στο πόσα λίγα ξέρουμε και πόσο
ακόμα απαιτείται να μάθουμε για να πετάμε με ασφάλεια.

ex_hustler
EN B

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 29, 2005 11:51 am

... για να δούμε σήμερα... θα είναι εκεί ο φράκτης? :P

badder

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Ιουν 29, 2005 1:59 pm

ex_hustler έγραψε:ώς 15 μέτρα πάνω από τη προσγείωση [ώρα 20:45] είχα κόντρα σταθερό αέρα 10-15km.
Kάτω από τα 15 ο αέρας ήταν ούριος

Ανεμοβαθμίδα 20χλμ σε 15 μέτρα ύψος, μάλλον αποκλείετε.

Ή το ύψος ήταν παραπάνω, ή υπήρχε ανεμοβαθμίδα και η διαφορά ταχύτητας ως προς το έδαφος, σου έδωσε την εντύπωση ούριου ανέμου. Σε κάθε περίπτωση χρειαζόταν full ταχύτητα στην προσέγγιση, όπως αναλύσαμε στα Συμβάντα εν πτήση / Προσγείωση με ανεμοβαθμίδα

Ένα άλλο κλασικό λάθος είναι η χαλάρωση της προσοχής στην προσγείωση / προσπάθεια να προσγειωθείς κοντά στους φίλους, μετά από μεγάλη χαρά στην πτήση. Βλέπε περίπτωση ΜΙΚ Συμβάντα εν πτήση/Προσγείωση με αναταράξεις.

Ο παραπάνω λόγος ήταν αυτός που με έκανε να μην προσπαθήσω το τελευταίο σκέλος στην 7ωρη πτήση μου.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Ιουν 29, 2005 2:37 pm

Eυτυχώς που είχα διαβάσει Μαυροθαλασσίτη χτες :lol:

Και ευτυχώς που έχω κάνει την προσγείωση το πιο επικινδυνο κομμάτι της πτήσης στο μυαλό μου γιατί χτες δεν δύσκολο να την πατήσεις μετά από ακόμα μια πτήση ευτυχίας. Υπόψιν έχει καλώδια και δρόμο στο τέρμα της προσγείωσης.

Τα 15 μέτρα που λέει ο Γιώργος είναι όντως λίγα γιατί κοίταγα συνέχεια χτες το gps για διάφορους λόγους. Στα 20-30-40 είχε κούνημα και ήμουν πολύ ψυλιασμένος για καταβάτη οπότε κάπου ανάμεσα στους δυο αέρηδες θα είχε μπάχαλο. Πιο πάνω είναι 12χλμ ΒΒΑ κοντά στο έδαφος είχε 5-7χλμ ΝΝΔ

Επίσης μόλις έπερνες τελική σε περίμενε μια τεράστια τραμπάλα και μετά βουτιά και επιτάχυνση του αλεξιπτώτου γιατί προφανώς βρισκόσουν ούριος. Στο ίδιο σημείο πάντα έχει ανεβαθμοβαθμίδα λόγο ξενοδοχείου μπροστά και ο Διονύσης καλά κάνει και δεν στέλνει μαθητές εκεί, αλλά δυο χωράφια παράλληλα. Γενικά αυτό που λένε οι δάσκαλοι μεγάλη τελική ευθεία και χέρια ψηλά είναι νόμος όσες πτήσεις και να έχεις και ότι ώρα και να είναι.

Πιστεύω ότι τελικά μόνο αν είσαι Διονύσης, Αποστόλης και άλλοι δάσκαλοι μπορείς να προβλέψεις σχεδόν τα πάντα που θα κάνει ο αέρας. Οσο σε προσέχουν είσαι 100% ασφαλείς με το που αρχίζεις να νομίζεις ότι ξέρεις και πετάς μόνος σου αρχίζουν τα γλέντια. Ακόμα και στα φαινομενικά εύκολα

Και σε παρακαλώ Αποστόλη εξήγησε στον κόσμο ότι εμείς οι Πιλότοι Ηλιοβασιλέμματος είμαστε πιο ασφαλείς και από τους Πιλότους Παραλίας και από αυτούς που κάνουνε cross-country μη μας δυσφημείς ακόμα δεν αρχίσαμε 8O

Π.Η. και αφήστε τους άλλους να τρώνε κλεισίματα

guru έγραψε:Ο παραπάνω λόγος ήταν αυτός που με έκανε να μην προσπαθήσω το τελευταίο σκέλος στην 7ωρη πτήση μου.

Ακριβώς αυτό είπαμε και εμείς χτες και δεν φύγαμε για Κωπαίδα 9 και το βράδυ :?

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Ιουν 29, 2005 3:12 pm

ΜΙΚ, ο καλός ο μύλος τα αλέθει όλα, και ηλιοβασιλέματα, και παραλίες και XC, άντε και… soula.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι η χαλάρωση της προσοχής. Και δυστυχώς τα έντονα συναισθήματα που προσφέρει η ρημάδα η πτήση, μας χαλαρώνουν στα σημεία που ο εγκέφαλός μας τα θεωρεί «εύκολα». Ιδίως όταν δεν έχεις προσθέσει εμπειρία οπότε και αναγνωρίζεις αυτή την κατάσταση.

Άπειρα παραδείγματα:
Με μαθητή μου με 20 πτήσης μετά την σχολή, πήγαμε για πτήση από την κορυφή του Κιθαιρώνα. Μαγευτικό τοπίο με χιόνια, περπάτημα 15 λεπτά μέχρι την απογείωση, ο καιρός λάδι ούτε αναταράξεις ούτε ανεμοβαθμίδες ούτε τίποτα.
Κοντά στο έδαφος όμως, θεώρησε καλό να ποζάρει για φωτογραφίες που του φώναζε ο φίλος του από κάτω. Περάσματα από εδώ, περάσματα από εκεί, χαμήλωσε και βρέθηκε με ούριο στο χωράφι του ξενοδοχείου. Ούτε προσπάθεια για φλερ, και βρέθηκε στο έδαφος με τα πόδια τεντωμένα να κοντράρουν σε βραχάκι. Γύρισε στην Αθήνα οριζόντιος (166), με συμπίεση σπονδύλου, και δεν ξαναπέταξε…

Άρα… μη ξεγελιόμαστε, η ασφάλεια εξαρτάτε από τις επιλογές του πιλότου και όχι από το είδος των πτήσεων που κάνει.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό Άρης » Τετ Ιουν 29, 2005 7:11 pm

ΜΙΚ, ο καλός ο μύλος τα αλέθει όλα, και ηλιοβασιλέματα, και παραλίες και XC, άντε και… soula.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι η χαλάρωση της προσοχής. Και δυστυχώς τα έντονα συναισθήματα που προσφέρει η ρημάδα η πτήση, μας χαλαρώνουν στα σημεία που ο εγκέφαλός μας τα θεωρεί «εύκολα».

Σωστός 8) 8) 8)

Τα παραπάνω έχουν φάει πολλούς έμπειρους πιλότους.
Γιαυτο πρέπει να καλοδέχεσαι τον φόβο και να τον χρησιμοποιείς σαν συναγερμό – καμπανάκι – επισήμανση και όχι να τον απορρίπτεις.
Οι πιο πολλοί πιλότοι πριν απογειωθούν πάνε για κατούρημα και ας έχουν πάει πριν από λίγο. Αυτό αν και όταν σου συμβαίνει μπορείς να το δεις σαν υπενθύμιση ελέγχου πριν την απογείωση . {επανελέγχου καιρικών συνθηκών , δεσίματος στη ζώνη , διάσωσης, καραμπινερ κλπ}

Άρα… μη ξεγελιόμαστε, η ασφάλεια εξαρτάτε από τις επιλογές του πιλότου και όχι από το είδος των πτήσεων που κάνει.

Άρης
EN B

Δημοσ.: 108

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες