Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 10:57 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Τέλειος καιρός στη θεωρία...τζούφια πτήση!

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Τέλειος καιρός στη θεωρία...τζούφια πτήση!

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τρί Ιούλ 05, 2005 9:35 pm

Τελικά όσο πιο πολύ θεωρία διαβάζεις και προσπαθείς με τη λογική να ακολουθήσεις, τόσο χειρότερα πετάς ! Είναι σαν το παραπεντίστικο γνωμικό που λέει : "Πάρε μαζί σου όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα τέλειο xc και θα πατώσεις, άντε χύμα στην πλαγιά μη περιμένοντας τίποτα το ιδιαίτερο και θα καταπίνεις τα χιλιόμετρα!" (ξέρει κανείς τίποτα για το ζεν στην τέχνη του paragliding?)
Εντάξει χθες ανέβηκα αργά στη πλαγιά (7 η ώρα απογείωση) και ενώ ο panosagrinio μαζί με άλλον ένα κυκλώνανε ψηλά, εγώ πάτωσα κατευθείαν(στο γρουνι...για όσους ξέρουν = οροπέδιο). Αλλά δεν ενοχλήθηκα πολύ αφού μετά από λίγο και εκείνοι προσγειώθηκαν.
Σήμερα που είχα ευκαιρεία, πήγα να πάρω την "εκδίκησή" μου για χθες.
Όλα προμηνύουν μια πολύ καλή πτήση : Μέρα στην ουρά του ψυχρού μετώπου, ατμ. πίεση 1010, άνεμος Δ = φάτσα στην πλαγιά. Από τις 12 cumulus πλατιά περισσότερο από ψηλά και καταγάλανος ουρανός. Ανέβηκα στην πλαγιά 4:30 για parawaiting τελικά αφού μέγιστη ριπή έφτανε 28 km/h.(επιτέλους δικό μου ανεμόμετρο,παραγγελία από το xc magazine) Τελικά 6:30 άρχισα να στρώνω με συνθήκες 15 - 20 km/h που έσβηναν γρήγορα(όπως αποδείχθηκε εκ'των υστέρων) Απογειώνομαι και...που είναι το δυναμικό?που είναι τα θερμικά? Μεγαλοπρεπέστατη τσουλήθρα μικρότερης διάρκειας από τη χθεσινή 8O Στο γρουούνν και πάλι και να αναρωτιέμαι σα μ... αν ξέρω να πετάω 8O Τελικά τα 4 κιλά που πήρα, αυξήσανε τόσο το βαθμό καθόδου? :lol: Ή είχα τόσο χάλια ψυχολογία επειδή πέταγα παντελώς μόνος? Αφού προσγειώθηκα και μάζεψα το parapente, το έκρυψα πίσω από κάτι θάμνους και ανέβηκα την πλαγιά σχεδόν κατακόρυφα περνώντας από κατσικομονοπάτια, ανάμεσα και μέσα από σχοίνους και βάτα και αναριχόμενος σε βράχια.Έφτασα στην απογείωση(= αυτοκίνητο) σε 30 λεπτά πίτα στον ιδρώτα και γεμάτος πουρναρόφυλλα.
Αν εξαιρέσω την πτήση(πάντως το ένσημο μπήκε), αλλά και με αυτή μαζί, δεν μπορώ να πω: Ήταν ένα ωραίο τετράωρο! 8)

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Ιούλ 05, 2005 10:03 pm

Τέτοιες εμπειρίες θα έχεις και στο μέλλον. Είναι μέσα στο παιχνίδι... το παραπέντε θέλει υπομονή.

Πάλι καλά που αντέχεις την ανηφόρα δηλαδή... :P

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό debill » Τετ Ιούλ 06, 2005 4:24 am

Μπράβο βρε Αgrodoc ωραία ιδέα μου έδωσες.
Έχουμε δύο ειδών αγώνες στο παραπέντε, το "cross chorafi" και τους αγώνες "dart".
Μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμα ένα είδος αγώνα με παραπέντε, το "Πένταθλο".
Για να γίνω ποιο κατανοητός.
1ο σκέλος Απογείωση, κατευθείαν στην προσγείωση (χωρίς να μας καθυστερούν θερμικά και άλλα τέτοια χαζά),μετράει ο ποιο μικρός χρόνος.
2ο σκέλος Προσγείωση στον Στόχο, μετράει το ..."ένα είδων"
3ο σκέλος Πακετάρισμα, μετράει ο χρόνος σε συνάρτηση με την σωστή τσάκιση
4ο σκέλος Κάλυψη Απόκρυψη Παραλλαγή του Σακκου, οι πόντοι παρακαλώ να ερευνηθούν από τον αρμόδιο "λοχαγό".
5ο σκέλος Αφού αλλάξουμε φόρμες, παπούτσια κτλ, Ανάβαση με τα πόδια στην απογείωση για να παρουμε το αμαξι μας, μετράει αυτός που θα κορνάρει πρώτος από το αμάξι του.

Λοιπόν τι λέτε? εγώ μόνο, ξερώ 3 που το κάνουν, δεν θα βρεθούν άλλοι 2 για να μετρήσει η κατηγορία?

Αχχ….. τι άλλο θα σκεφτώ από την ζήλεια μου.
Σας θαυμάζω για την υπομονή σας και την επιμονή σας.

deBill SV2CUP
Το χόμπυ που σε κάνει να έχεις ψηλά το κεφάλι!!!
Το paramoter είναι ένας τεράστιος ανεμιστήρας στην πλάτη του πιλότου για να τον κρατάει δροσερό. Αυτό το καταλαβαίνουμε γιατί όταν σταματήσει να γυρνά ο ανεμιστήρας ο πιλότος ιδρώνει!!!
debill
EN D

Δημοσ.: 136

Δημοσίευσηαπό apo » Τετ Ιούλ 06, 2005 11:17 am

Ναι, πάλι καλά.....Αμα καείς απ το κουρκούτι..... :lol:

Πάλι καλά που αντέχεις την ανηφόρα δηλαδή... :P[/quote]

apo
EN A

Δημοσ.: 19

Re: Τέλειος καιρός στη θεωρία...τζούφια πτήση!

Δημοσίευσηαπό apo » Τετ Ιούλ 06, 2005 11:34 am

[quote="agrodoc"]Τελικά όσο πιο πολύ θεωρία διαβάζεις και προσπαθείς με τη λογική να ακολουθήσεις, τόσο χειρότερα πετάς ! Είναι σαν το παραπεντίστικο γνωμικό που λέει : "Πάρε μαζί σου όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα τέλειο xc και θα πατώσεις, άντε χύμα....

Και που να δεις εμείς τι πάθαμε το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος Παπαδάτες....Ο τέλειος καιρός!!! Έτσι έδειχνε! μαλακοκουάρκιες! (το έπιασε το σύστημα; μπα...)
Κουμουλάκια παντού, 15χιλ φάτσα, θερμικά (νομίζεις… παντού).
Πως πραγματικά τα πράγματα ήρθαν; Άλλος βρέθηκε με κομμένες αρτάνες έτσι στα ξαφνικά, άλλος πάλευε στα 50 μέτρα μπας και βρει καμιά φούσκα και τουλάχιστον πάει σε νορμάλ προσγείωση άλλος πάλευε στο βουνό έρποντας....απογείωση, +1,5 για 15 δευτερόλεπτα και προσγείωση με -2,4. Φύτεμα κανονικό και με την ψυχή στο στόμα να βγούμε σε προσγείωση! και δεν είχε μπει η αύρα! Μετά γινότανε το έλα να δεις! Οπότε agrodoc μην παραπονιέσαι! Απλά δεν μαθαίνεις όλα τα "χωνιά" που πέφτουνε.
Διαμαρτύρομαι πάντως στο Θεό γιατί μας έχει ρίξει ένα φάσκελο και από τον Μάιο μέχρι και σήμερα που μιλάμε ζήτημα να έχουμε βάλει 3-4 πτήσεις ας πούμε, κάπως αξιοπρεπείς...Απίστευτο ε; Κι όμως παιδιά εμείς εδώ στην περιοχή τα έχουμε δει όλα! Υπομονή κάποιος είπε...έχουμε εξαντλήσει κάθε απόθεμα. Τώρα τρώμε τα νύχια μας.
Σας το είπα το παράπλευρο νέο hobby που βρήκαμε; Bowling! Αλήθεια ( δεν θέλω να το γκαντεμιάσω) ξέρει κανένας αν έχει στην Έδεσσα; Η θα πέσουμε πάλι στα δίκυκλα;
:?:

apo
EN A

Δημοσ.: 19

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Ιούλ 06, 2005 1:59 pm

Στην περιορισμένη μου εμπειρία στο θέμα "πίκρες" έχω αναπτύξει μια θεωρία.

Κάθε τρεις πίκρες σου χρωστάει μια πτησάρα με μικρή στατιστική απόκλιση. Κάποιες φορές είναι δυο πτησάρες σερί κάποιες άλλες 5 φορές χωρίς καν να πετάξεις. Στις 6 είμαι σίγουρος ότι θα βγει...

Το μόνο κακό είναι ότι δουλεύει μόνο εάν πηγαίνεις μέχρι την απογείωση οπότε δώστου επί 3 βενζίνες-παντόφλες-κόπος για να βγει μια πτησάρα.
Δεν δουλεύει αν κάτσεις σπίτι θέλει parawaiting

Τι λέει η πολύχρονη εμπειρία :?:

Από τον Jerome:
L4 - 1999/2/20. Note to self : Paragliding never promised me good flying conditions on a regular basis. Just as any passion, paragliding will make me very upset at times. When a friend tells me that I missed a great day, I will hurt to the point of thinking : "I will quit this unpredictable hobby". The key is to look back at the year that went by, and ask myself if I am ready to lose what paragliding has brought me, and the joys waiting ahead, maybe next weekend.

Α ρε agro τι τραβάμε. Εγώ τι να πω που έχω 6 θερμικά λεπτά (από αυτό που κάνεις 360 και ανεβαίνεις αν θυμάμαι καλά) τους τελευταίους 3 μήνες. Μόνο τα ηλιοβασιλλέματα μου μείνανε μπας δω χαρά

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Ιούλ 06, 2005 2:29 pm

Μιχαλη για περιοδους που δεν ειναι καλα εχω σκεφτει να πηγαινουμε στο δυναμικο του βουνου (και επειδη πλεον εχουμε γινει πιλοταραδες :roll: :lol: και δεν αρκουμαστε στο δυναμικο) να το κυκλωνουμε οπως θα κυκλωναμε ενα θερμικο και οχι με πλατια 8αρια, τι λες;

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιούλ 06, 2005 2:33 pm

Καλή ιδέα... ευκαιρία να μετρήσετε και πόσες βελόνες έχουν τα πεύκα...:P

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Ιούλ 06, 2005 2:36 pm

Να προσέχετε μόνο μην βγάλετε «ντζουμί» όπως έλεγε και κάποιος Κρητικός πιλότος…

Τελευταία επεξεργασία απο guru την Τετ Ιούλ 06, 2005 3:03 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Ιούλ 06, 2005 2:45 pm

orck έγραψε:Μιχαλη για περιοδους που δεν ειναι καλα εχω σκεφτει να πηγαινουμε στο δυναμικο του βουνου (και επειδη πλεον εχουμε γινει πιλοταραδες :roll: :lol: και δεν αρκουμαστε στο δυναμικο) να το κυκλωνουμε οπως θα κυκλωναμε ενα θερμικο και οχι με πλατια 8αρια, τι λες;

Να μιλάς για σένα εγώ έχω επίπεδο (κύκλωσα ένα -1 προχτές στη τσουλήθρα έπεισα τον εαυτό μου ότι ανέβαινα 8O ).

Ορίστε δεν είδες τι κράξιμο φάγαμε.

Πάντως είναι η δεύτερη ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ συζήτηση που ξεφτιλίζετε σήμερα μετά τον "Μητσοτάκη" alex. Τι επίπεδο θεε μου...

Δεν απαντήαστε τι λέει η πολύχρονη εμπειρία :?:

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Ιούλ 06, 2005 2:47 pm

εννοεις να πεσουμε επανω τους; οπως ηδη ξερεις εχω αγαπημενο δεντρο (το αρμυρικι) και αρνουμαι να πεσω πανω σε αλλο δεντρο
(οκ με εξαιρεση την ελια που ειχε πει και ο norad γιατι μετραει σαν κανονικη προσγειωση)

badder έγραψε:Καλή ιδέα... ευκαιρία να μετρήσετε και πόσες βελόνες έχουν τα πεύκα...:P

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Ιούλ 06, 2005 3:00 pm

MIK έγραψε:Δεν απαντήσατε τι λέει η πολύχρονη εμπειρία :?:
Καθόμαστε σπίτι, και μπορούμε να πούμε:
1. Τι ωραία πτησάρα ήταν αυτή 0%
2. Τι ταλαιπωρία ήταν αυτή 0%
3. Άρε τι έχασα 50%
4. Άρε τι γλίτωσα 50%

Πάμε στο βουνό, και μπορούμε να πούμε:
1. Τι ωραία πτησάρα ήταν αυτή 30%
2. Τι ταλαιπωρία ήταν αυτή 50%
3. Άρε τι έχασα 20%
4. Άρε τι γλίτωσα 0%

Παρατηρούμε ότι αν κάτσουμε σπίτι, έχουμε 0% πιθανότητες να πούμε «Τι ωραία πτησάρα ήταν αυτή». Διαλέγουμε και παίρνουμε…

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 2 επισκέπτες