Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 7:24 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Κανδήλι ( αγριεμένο ! ) 17/11/10

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Re: Κανδήλι ( αγριεμένο ! ) 17/11/10

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Σάβ Νοέμ 20, 2010 3:31 pm

tsouloufis έγραψε:
Sprayman έγραψε:Εγώ πάντως με αυτή τη μαύρη κουράδα πάνω από το κεφάλι μου, δεν άνοιγα πανί ούτε για control. 8)

γιατι δεν το πιστευω αυτο που λες ???????????????

Ίσως γιατί προσπάθησα να μάθω σε δύο μήνες όλα όσα εσύ είχες μάθει σε κάποια χρόνια μεγαλώνοντας έτσι τον εγωισμό του πιλοταρά μέσα σου.. (Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι φοβητσιάρης και επιφυλακτικός κάποιες φορές).Ίσως γιατί δεν έχουμε γνωριστεί και δεν έχουμε πιεί ακόμα ούτε έναν καφέ επειδή επικρατεί ακόμα το καθεστός και οι ''κλίκες'' παλιών πιλότων που βλέπουν αφ' υψηλού τους ''άπειρους μαθήτές'', παρότι σαν οραματιστής θέλω να πιστεύω ότι το παραπέντε είναι ομαδικό άθλημα. Έχω δει παλιούς πιλότους να κάνουν απαράδεκτες απογειώσεις και προσγειώσεις για σάπιες ντομάτες όπως λέει ο φίλος μου ο Λάππας και όλα αυτά να έχουν περάσει στο ντούκου. Όταν όμως κάνουμε κάτι εμείς, μάς δείχνετε όλοι με το δάχτυλο. Ή μήπως κάνω λάθος.!

Η ζωή ξεκινάει εκεί που ο φόβος πεθαίνει.
OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσ.: 970

Δημοσίευσηαπό paramick » Σάβ Νοέμ 20, 2010 5:43 pm

Ω ναί,
κάνεις λάθος.
http://www.sky.gr/forum/index.php/topic?f=13&t=3495

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό freedom » Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:01 pm

Νίκο δεν υπάρχουν κλίκες στο βουνό και κατά την άποψη μου αδικείς τον χώρο.
Υπάρχουν παρέες όπου εκτός το Parapente έχουν και άλλα κοινά ενδιαφέροντα που τους συνδέουν. Και συ με τα χρόνια θα βρεις και θα κάνεις τους δικούς φίλους.
Απλά οι σωστοί δάσκαλοι - πιλότοι εμφανίζονται όταν οι μαθητές είναι έτοιμοι να διδαχτούν…(παλιά κινέζικη παροιμία) η να ακούν .
Για μένα η ελευθερία της επιλογής είναι ιερή και ο καθένας έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος του.
Πριν πολλά χρόνια ως άπειρος εκπαιδευτής προσπαθούσα να σώσω τον κόσμο και αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος γιατί δεν τους ρωτούσα εάν ήθελαν να σωθούν.
Με αυτό των τρόπο κατάφερα αντί για φίλους να κάνω μόνο εχθρούς. Άσε που το ΤΕΒΕ δεν μου καλύπτει τα ψυχοφάρμακα. :D :D
Τελικά αποφάσισα να προσπαθώ να αλλάξω μόνο τον εαυτό μου γιατί τελικά μόνο αυτόν μπορώ να διορθώσω μπας και γίνω λίγο καλύτερος άνθρωπος.
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι διασκέδαση απλά η διασκέδαση για τον καθένα μας έχει διαφορετικό χαρακτήρα , εγώ διασκεδάζω με μια τσουλήθρα ενώ κάποιοι άλλοι με Acro δίχως αύριο άλλοι πετώντας με τις καταιγίδες κλπ.
Κατά την γνώμη μου όλα αυτά είναι τα σημεία των καιρών.
Άλλωστε είναι ενα χόμπι για ενήλικες που κανουν την ψυχαναλυση τους σε ατομικό η ομαδικό πεδίο. :D

Καλή διασκέδαση με ασφάλεια πάνω απ όλα.

Υ.Γ

Φέτος είχαμε πανελλήνιο ρεκόρ ατυχημάτων 3 νεκροί και 15 έως 20 τραυματίες. :(
Ποιος νοιάζεται θα μου πεις….να μάθει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. :(
Αλλα για καμιά εξυπνάδα η οτι αλλο είμαστε πρώτοι.. :shock:
Εαν και γνωρίζω οτι κάποιος ΠΑΡΑΠΕΝΤΟΠΑΤΕΡΑΣ θα μας πει οτι νοιάζεται :evil:

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:28 pm

freedom έγραψε:Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι διασκέδαση απλά η διασκέδαση για τον καθένα μας έχει διαφορετικό χαρακτήρα , εγώ διασκεδάζω με μια τσουλήθρα ενώ κάποιοι άλλοι με Acro δίχως αύριο άλλοι πετώντας με τις καταιγίδες κλπ.

To πιάσαμε το υπονοούμενο, αλλά συμφωνώ μαζί σου γιατι κάποια στιγμή οι μαλακίες πληρώνονται

antonisk6
Competition

Δημοσ.: 236

Δημοσίευσηαπό paramick » Κυρ Νοέμ 21, 2010 12:36 am

freedom έγραψε:Εαν και γνωρίζω οτι κάποιος ΠΑΡΑΠΕΝΤΟΠΑΤΕΡΑΣ θα μας πει οτι νοιάζεται
[quote="freedom"]

To forum λειτουργεί καλύτερα σαν χώρος επικοινωνίας παρά σαν μέσο για υπονοούμενα.
Γίνε πιο σαφής για το ποιόν χαρακτηρίζεις ''ΠΑΡΑΠΕΝΤΟΠΑΤΕΡΑ",και όσο για το άλλο σχόλιο σου,
δεν νομίζω οτι τραυματισμός ή και θάνατος στην μικρή κοινωνία μας,περνάει στο ντούκου.
Όλοι νοιάζονται για όλους.......

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό freedom » Κυρ Νοέμ 21, 2010 12:44 am

Ciao Antonio 8)

Κανένα υπονοούμενο για κανέναν , μιλώ γενικά για συμπεριφορές της φυλής.
Δεν έχω και ούτε επιθυμώ να έχω προσωπικό θέμα με κανέναν.
Με λίγα λόγια τόσα ατυχήματα έγιναν …Θα μας διδάξουν κάτι ?? η εντάξει βρε αδελφέ δεν έγινε και τίποτα…πάμε παρακάτω.

freedom
Competition

Δημοσίευσηαπό Captain Nick » Κυρ Νοέμ 21, 2010 1:04 am

Με χαρά βλέπω ότι το θέμα απασχόλησε κάποιους πιλότους. Πράγματι ήταν ένα σοβαρό θέμα και αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Δεν έχει σημασία αν τα σχόλια είναι σωστά ή όχι. Καθένας έχει τις γνώσεις και την κρίση του. Σε κάθε περίπτωση ας βγει κάτι θετικό από αυτό το περιστατικό. Να είστε σίγουροι ότι υπήρχε έλεγχος της κατάστασης (δύο από τους συμμετέχοντες πιλότους πετάνε τακτικά για πάνω από 15 χρόνια), ένας παρεξέκλινε (που ανέβασε και το βίντεο και πιστεύω να ανεβάσει σύντομα και τα υπόλοιπα ...τρομακτικά) των κανόνων, αλλά πήρε την σωστή απόφαση έστω και λίγο αργά και το έσωσε.
"Κωλόφαρδος" πάντως νομίζω είναι αυτός που εντελώς εν αγνοία του στέκεται τυχερός και όχι αυτός που γνωρίζει, αποφασίζει και εκτελεί ενέργειες με τελικό θετικό αποτέλεσμα.

Captain στις φουρτούνες και στα βουνά...
Captain Nick
EN A

Δημοσ.: 10

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Κυρ Νοέμ 21, 2010 1:45 am

Για εμένα το forum είναι ένας τρόπος να μοιραστώ τις εμπειρίες μου, να ζητήσω συμβουλές και να διδαχτώ από αυτά που βλέπω. Επειδή όμως μου λείπουν ακόμα στοιχειώδεις γνώσεις, πολλά από αυτά που βλέπω δεν τα καταλαβαίνω, πράγμα που εξηγεί και τις ερωτήσεις.

Το ότι είχαμε τόσους πολλούς τραυματισμούς φέτος είναι κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα. Κάνω εγώ αυτά που πρέπει ώστε να μην βρεθώ ποτέ σε τέτοια θέση; Διορθώνω τα λάθη μου; Πετάω σωστά; Πετάω μόνο όταν πρέπει, ή παίρνω ρίσκα όταν δεν πρέπει; Πετάω όσο συχνά πρέπει για να είμαι ασφαλής; Ερμηνεύω σωστά αυτά που βλέπω, ή βγάζω λάθος συμπεράσματα;

Σε αυτό το τελευταίο ειδικά, η συμμετοχή και η βοήθεια των "παλιών" απλά δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό badder » Κυρ Νοέμ 21, 2010 2:55 am

Αναφέρομαι στον Αντώνη και αυτό http://www.sky.gr/forum/viewtopic.php?p ... pic#p22088 μαζί με την περιγραφή στη πτήση του στο Leonardo. Χωρίς να σημαίνεί ότι τα παρακάτω είναι για τον Αντώνη.

Έλεος...

Δηλαδή δεν είναι γνωστό ότι το Καντήλι δεν είναι για δυτικό, ούτε καν ΝΔ? Δηλαδή πόσο απελπισμένος είναι κάποιος για πτήση (και συνήθως τσουλήθρα) για να πετάξει στο Καντήλι με δυτικό. Πόσο αξιολογεί την σωματική του ασφάλεια.

Ναι το πιο πιθανό είναι με ΝΔ να πετάξετε και να μην πάθετε τίποτα. Εξαρτάται πόσο σας αρέσει να παίζεται με τις πιθανότητες. Ρωτήστε και αυτούς που είχαν ατυχήματα στο Καντήλι με το συγκεκριμένο καιρό. Και δεν είναι ανάγκη να πάθεις κάτι. Αρκεί απλά να τρομάξει κάποιος νέος πιλότος για να τα παρατήσει ή να μείνει πίσω σε εξέλιξη.

Μπορεί να είμαι εγώ ο στραβός αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τραβάμε τις συνθήκες από τα μαλλιά για να κάνουμε πτήσεις τέτοιου είδους.

Και ναι επειδή ανοίχτηκε το θέμα θα πω αυτό που θέλω και ας με θεωρήσουν κάποιοι "κακό". Παρά το username μου...

Υπάρχουν πιλότοι που δεν αξιολογούν σωστά συνθήκες, μέρος, ικανότητες και εμπειρία. Απλά θέλουν να πετάξουν και αγνοούν βασικά ζητήματα ασφάλειας, και δεν φταίει η εκπαίδευση τους γιατί έχουν μάθει αυτά που χρειάζεται.

Ίσως ο εξοπλισμός πλεόν να συγχωρεί πολλά και να μην έχει αναπτυχθεί σωστά το αίσθημα του σεβασμού για τη δύναμη της φύσης. Ταυτόχρονα η ευκολία των σύχρονων αλεξιπτώτων να τους έχει δώσει ένα υπερεκτιμημένο αίσθημα αυτοπεποίθησης και ασφάλειας. Τις περισσότερες φορές όταν φανεί η πραγματικότητα είναι αργά.

Πρόσφατα είχα ένα μικρό περιστατικό στο Κιθαιρώνα καθαρά επειδή για πρώτη φορά αποφάσισα να ξεπεράσω τα όρια που ξέρω ότι έχει ο Κιθαιρώνας για ασφαλή απογείωση. Ο άνεμος ήταν πολύ πλάγιος εώς πλαγιοούριος. Αν βέβαια δεν συνέβαινε τίποτα δεν θα το συζητούσα τώρα.

Αυτό ακριβώς πρέπει να καταλάβουμε. Επειδή κάποιος είναι τυχερός και δεν έπαθε κάτι σε μια λάθος απόφαση που πήρε δεν σημαίνει ότι τελικά η απόφαση ήταν σωστή άρα μπορεί να το ξανακάνει. Απλά ήταν τυχερός. Μπορεί να είναι και την επόμενη και για πολλές ακόμα φορές . Μπορεί όμως και όχι. Ένα σημαντικό πράγμα που κανείς εκπαιδευτής δεν μπορεί να μάθει στους πιλότους είναι η απόκτηση κρίσης, αυτοκριτικής και αυτοσυγκράτησης. Αυτά είναι γενικότερα χαρακτηριστικά που έχουμε ή δεν έχουμε. Και για να πετάει κάποιος με ασφάλεια πρέπει να τα καλλιεργεί από την πρώτη κιόλας ημέρα. Αν τα αγνοεί τότε είναι πολύ πιθανό να τον αγνοήσει και η τύχη κάποια στιγμή.

Κάθε φορά λοιπόν που κάποιος απογειώνεται τελευταία στιγμή πριν τα πουρνάρια δεν σημαίνει " α εντάξει την βγάλαμε καθαρή και σήμερα". Πρέπει να βρει τι έφταιξε και να το διορθώσει. Η τύχη τελειώνει κάποτε. Ναι έχει φοβερό χαβαλέ να μιλάμε μετά από πτήση για το πως γλιτώσαμε παρατρίχα ή πως σαβουρδιαστήκαμε (αγοράσαμε ορεινό ή πεδινό οικόπεδο) χωρίς να πάθουμε τίποτα. Αν όμως μείνουμε στα γέλια μπορεί σύντομα να μας κοπούν.

Πρέπει να σέβεσαι αυτό που κάνεις. Αν η φύση μας ήθελε να πετάμε θα μας είχε δώσει φτερά. Εμείς όμως απόκτήσαμε τη δυνατότητα αυτή τεχνητά. Δεν γίναμε και πουλιά όμως.

Όσο για τις συμβούλές των παλαιότερων αυτές δίνονται απλόχερα... αλλά δεν νομίζω ότι λαμβάνονται από πολλούς υπόψιν.

Και τώρα μπορείτε να με σηχτιρίσετε όσο θέλετε. Ο Διονύσης έχει δίκιο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν θα σας σώσει κανείς άλλος. Και δεν φταίει ούτε ο δυτικός ούτε το καντήλι. Εμείς αποφασίζουμε. Απλά ήθελα να τα πω...

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Κυρ Νοέμ 21, 2010 8:29 am

badder έγραψε:Έλεος...

Δηλαδή δεν είναι γνωστό ότι το Καντήλι δεν είναι για δυτικό, ούτε καν ΝΔ? Δηλαδή πόσο απελπισμένος είναι κάποιος για πτήση (και συνήθως τσουλήθρα) για να πετάξει στο Καντήλι με δυτικό.

H αλήθεια είναι οτι δεν ήταν ακριβώς Δυτικός αλλά Βορειοδυτικός.

Παιδιά έχετε δίκιο ήταν παρατραβηγμένο.

antonisk6
Competition

Δημοσ.: 236

Δημοσίευσηαπό adreas » Κυρ Νοέμ 21, 2010 11:20 am

antonisk6 έγραψε:Παιδιά έχετε δίκιο ήταν παρατραβηγμένο.

Ειδικά με την πατάτα που πετάς.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Κυρ Νοέμ 21, 2010 11:22 am

adreas έγραψε:
antonisk6 έγραψε:Παιδιά έχετε δίκιο ήταν παρατραβηγμένο.

Ειδικά με την πατάτα που πετάς.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό freedom » Κυρ Νοέμ 21, 2010 10:43 pm

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους , δεν αναφέρομαι στο γεγονός του κανδηλίου αλλά στη γενικότερη συμπεριφορά που δείχνουν ορισμένες φορές μερικοι πιλότοι. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι πάνω από όλα. :D :D
Μια κακιά στιγμή μπορεί να αλλάξει την ζωή μας και αυτό είναι σίγουρο ότι κανένας δεν το θέλει. :cry:

Καλές πτήσεις & καλό χειμώνα

freedom
Competition

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Κυρ Νοέμ 21, 2010 10:54 pm

Captain Nick έγραψε:Με χαρά βλέπω ότι το θέμα απασχόλησε κάποιους πιλότους. Πράγματι ήταν ένα σοβαρό θέμα και αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Δεν έχει σημασία αν τα σχόλια είναι σωστά ή όχι. Καθένας έχει τις γνώσεις και την κρίση του. Σε κάθε περίπτωση ας βγει κάτι θετικό από αυτό το περιστατικό. Να είστε σίγουροι ότι υπήρχε έλεγχος της κατάστασης (δύο από τους συμμετέχοντες πιλότους πετάνε τακτικά για πάνω από 15 χρόνια), ένας παρεξέκλινε (που ανέβασε και το βίντεο και πιστεύω να ανεβάσει σύντομα και τα υπόλοιπα ...τρομακτικά) των κανόνων, αλλά πήρε την σωστή απόφαση έστω και λίγο αργά και το έσωσε.
"Κωλόφαρδος" πάντως νομίζω είναι αυτός που εντελώς εν αγνοία του στέκεται τυχερός και όχι αυτός που γνωρίζει, αποφασίζει και εκτελεί ενέργειες με τελικό θετικό αποτέλεσμα.

Captain Nick, το ίδιο χαρούμενη είμαι κι εγώ που διαβάζω την συζήτηση!!! :P :P Ευχαριστούμε για την κατάθεση του συμβάντος. Το ότι αναφέρθηκε το γεγονός είναι κατά την γνώμη μου ένα πρώτο βήμα προσφοράς στην φιλοσοφία της ασφάλειας όλης της παραπεντοκοινότητας. Ότι αφήνουμε στο σκοτάδι αλλάζει σχήμα, ποιότητα...συχνά χάνει την αλήθεια του εντελώς. :(

Αυτό έπρεπε να είναι κανόνας και όχι εξαίρεση. Αν όλοι εμείς οι εκάστοτε παθόντες, (νεότεροι ή παλιότεροι )που άλλοτε από αφέλεια, άλλοτε από ημιμάθεια, άλλοτε από εγωισμό, κάνουμε την λάθος επιλογή και η τύχη μας κάνει την χάρη και την γλυτώνουμε, βγαίναμε να μιλήσουμε μετά για αυτό, η φιλοσοφία της ασφάλειας αλλά και η τήρησή της στις πτήσεις μας, θα ήταν μια διαδεδομένη κοινή πρακτική ωφέλιμη για όλους τους άλλους. :!:

Αυτό που μας λείπει είναι η ειλικρινής αναφορά των γεγονότων και η άμεση ενημέρωση. Γιατί κρυφό δεν μένει τίποτε και στο χέρι μας είναι να μην το αφήσουμε να... «τρέξει» στο σκοτεινό κανάλι του κουτσομπολιού, της ραδιοαρβήλας και της παραπληροφόρησης (που κάποιοι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν και εναντίον μας)

Σε ένα ατύχημα –συμβάν είναι άστοχο, παιδικό να ψάχνουμε φταίχτες για να αποδώσουμε ευθύνες –κάτι που όλοι το φοβούνται. Ποτέ τα πράγματα δεν είναι μονόδρομα και η υπεραπλοποίηση του τύπου «φταίει ο εκπαιδευτής» ή «φταίει ο χαρακτήρας» ή οι «κακές παρέες» ή «είναι άσχετος αδιάβαστος κτλ» δεν οδηγούν κανέναν ούτε μισό βήμα πιο πέρα. Η ασφάλεια είναι μια ιδέα, μια στάση, μια άποψη που αποδεικνύεται μόνο από τις πράξεις μας(όπως και καθετί άλλο). Το να μιλήσω για το ατύχημα -συμβάν βοηθάει στο να γίνω καλύτερος στην ασφάλεια.

Πάντως σε αυτό το σημείο βλέπω τελευταία ότι οι παλιότεροι δεν έχουμε πολυπετύχει (ευτυχώς!!!!!!!! :P )να περάσουμε στους νέους τα...ταμπού μας (όπως αυτό του ατυχήματος) και όλο και περισσότερες αναφορές από νέους έχουμε. Το νέο αίμα που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε, εεεε!!!!!!!!!!! :D :D Μπράβο παιδιά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας , μην νομίζετε ότι μόνο εμείς οι παλιοί έχουμε να σας διδάξουμε πράγματα, (έχετε βαρεθεί να μας ακούτε εε;;;;; :wink: )μπορείτε κι εσείς. Αυτήν την ανανέωση αναμένουμε. Γι΄ αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας, γενικά! :lol: :lol:

Επειδή το θέμα δυστυχώς- όπως και προαναφέρθηκε – παραμένει επίκαιρο μέχρι τα τέλη του 2010, και ενόψει της συνάντησης των σωματείων, εμείς από την πλευρά της ΛΕΑΛΠΠΑ έχουμε ήδη ετοιμάσει κάποια σχετικά θέματα και ιδέες προς συζήτηση με το σύνολο των σωματείων και την ΕΑΠ.

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Νοέμ 22, 2010 10:51 am

Μήπως εμείς οι παλιοί λέω μήπως να αλλάξουμε ?????
Δηλ. να μην δίνουμε στους νέους πιλότους που έρχονται στον χώρο τις σωστές συμβουλές για να αποδεκατιστούν όλοι και να μείνουμε μόνο οι παλιοί στο χώρο

Γιατί το δίνεις σε νέους πιλότους συμβουλές για να μάθει καλυτέρα πιο εύκολα και πιο ασφαλές μάλλον από ότι μάθαμε εμείς μάλλον δεν δουλεύει
Όχι ότι εμείς μάθαμε άσχημα με εκπαιδευτές σωστούς σοβαρούς και καταξιωμένους στον χώρο έτσι !!!!

Και να πω ότι η πολύ φιλοσοφία σε τέτοιες συζητήσεις βλάπτει το μυαλό και πιστεύω ότι αρκετά έχουμε στο κεφάλι μας .

Τα πράγματα είναι απλά μην τα κάνετε δύσκολα :
Νέοι πιλότοι ΑΚΟΥΤΕ πρώτα τους εκπαιδευτές σας και μετά τους παλιούς πιλότους δεν θέλουν το ΚΑΚΟ ΣΑΣ πόσο πιο απλά να το πούμε.
Είναι ανάγκη να φάτε τα μούτρα σας και να πέσετε μες στα σκατα όπως πεσανε ενδεχομένως κάποιοι παλιοί πιλότοι ?
Ε εάν θέλετε καλό δρόμο !!!!!!!

Ωχουυυυ πρωί πρωί πολλά είπα και κουράστηκα

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Νοέμ 22, 2010 11:06 am

[quote="freedom"]

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι διασκέδαση απλά η διασκέδαση για τον καθένα μας έχει διαφορετικό χαρακτήρα , εγώ διασκεδάζω με μια τσουλήθρα ενώ κάποιοι άλλοι με Acro δίχως αύριο άλλοι πετώντας με τις καταιγίδες κλπ.
quote]

τωρα να σου βγαλω κιτρινη καρτα ??? :evil: :evil:

Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Νοέμ 22, 2010 1:23 pm

tsouloufis έγραψε:Μήπως εμείς οι παλιοί λέω μήπως να αλλάξουμε ?????
Δηλ. να μην δίνουμε στους νέους πιλότους που έρχονται στον χώρο τις σωστές συμβουλές για να αποδεκατιστούν όλοι και να μείνουμε μόνο οι παλιοί στο χώρο

Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου; :twisted:

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Δευτ Νοέμ 22, 2010 2:20 pm

Δυστυχώς έτσι είναι ο άνθρωπος!

ο,τι και να κάνεις ο,τι και να γίνει πάντα κάποιος θα τρέχει στην έθνικη , θα περνάει με κόκκινο, θα παρκάρει στο ποδηλατόδρομο.

Ποιός φταιει ?

Κανέις και όλοι μας .

Δέν μπορέις να σώσεις τον άλλον αν αυτός δέν θέλει !

Δυστυχώς δέν σκέπτονται πάντα όλοι με το μυαλό !

Να πιάνεις εσύ την μύτη σου , να γίνεις εσύ καλύτερος άνθρωπος και μέτα να βοηθίσεις τον αλλον να κάνει το ίδιο.

Με ποιο τρόπο ? Αυτό εξαρτάται απο την περίπτωση .

Το καλό παράδειγμα θέν ειναι το χειρότερο !

Τελευταία επεξεργασία απο wolfgang την Τρί Νοέμ 23, 2010 5:36 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
do everything with your heart
and your life will not be wasted
8)
wolfgang
Competition

Δημοσ.: 463

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Δευτ Νοέμ 22, 2010 6:02 pm

tsouloufis έγραψε:Μήπως εμείς οι παλιοί λέω μήπως να αλλάξουμε ?????

Γιατί το δίνεις σε νέους πιλότους συμβουλές για να μάθει καλυτέρα πιο εύκολα και πιο ασφαλές μάλλον από ότι μάθαμε εμείς μάλλον δεν δουλεύει
Όχι ότι εμείς μάθαμε άσχημα με εκπαιδευτές σωστούς σοβαρούς και καταξιωμένους στον χώρο έτσι !!!!

Και να πω ότι η πολύ φιλοσοφία σε τέτοιες συζητήσεις βλάπτει το μυαλό και πιστεύω ότι αρκετά έχουμε στο κεφάλι μας .

Τα πράγματα είναι απλά μην τα κάνετε δύσκολα :
Νέοι πιλότοι ΑΚΟΥΤΕ πρώτα τους εκπαιδευτές σας και μετά τους παλιούς πιλότους δεν θέλουν το ΚΑΚΟ ΣΑΣ πόσο πιο απλά να το πούμε.
Είναι ανάγκη να φάτε τα μούτρα σας και να πέσετε μες στα σκατα όπως πεσανε ενδεχομένως κάποιοι παλιοί πιλότοι ?
Ε εάν θέλετε καλό δρόμο !!!!!!!

Ωχουυυυ πρωί πρωί πολλά είπα και κουράστηκα

:shock: Ωραία ιδέα :shock: και πανεύκολο, δεν χρειάζεται ούτε να σκεφτείς ούτε να μιλήσεις....θα μας τρελάνεις;;;;;Η φιλοσοφία σε πειράζει το πρωί -πρωί....το να γίνονται πατατιές από νέους και παλιούς και να κάνουμε τα κουνέλια δεν σε πειράζει;;;;Άσε τον κόσμο να μιλήσει για τα λάθη του, και αν μπορείς ή θες κάνε κι εσύ το ίδιο :D :D
Η φιλοσοφία, οι συζητήσεις και τα επιχειρήματα γενικώς δημιουργούν πολιτισμό, πρόκειται για εκπαίδευση ενηλίκων και στόχος είναι ο σκεπτόμενος πιλότος 8) Αυτός που θα γράψει σημαίνει ότι τουλάχιστον σκέφτηκε εκ των υστέρων την κουταμάρα του... :wink:

Πάντως ο adread άνοιξε τον δρόμο :P :P Ιδου...
http://www.sky.gr/forum/viewtopic.php?p ... pic#p22121

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Δημοσίευσηαπό stork » Δευτ Νοέμ 22, 2010 8:55 pm

Διαβάζοντας τα παραπάνω και με αφορμή τα "αρκετά" ατυχήματα(δυστυχώς) φέτος στον χώρο μας,είπα να γράψω και γω δυο λόγια,που είναι φυσικά μια προσωπική άποψη.
Συμφωνώ με όσους θέλουν να συμβουλεύουν,(καλό είναι να ακούγεται η "συμπυκνωμένη" εμπειρία από όσους την έχουν και να την ακούν όσοι θέλουν,απλά νομίζω ότι αναλόγως τον χαρακτήρα του καθενός είτε είναι "πομπός" είτε "δέκτης" το εκφράζει ή το αντιλαμβάνεται αντίστοιχα διαφορέτικα.
Δηλαδή έχω καταλήξει και χωρίσει σε δυο κατηγορίες (χαρακτήρων όσο αφορά το παρα5) αυτούς που όταν πχ τους πεις " μη ακουμπάς αυτό το σιδέρο είναι ζεστό θα καείς!" θα το ακούσουν και δεν θα το ακουμπίσουν πιστεύοντας την συμβουλή και αυτοί που όταν τους το πεις
θα το αγγίξουν για να πειστούν 'οτι πράγματι είναι καυτό και ας καούν.
Με λίγα λόγια,απο την μια οι πιο επιφυλακτικοί και από την άλλη οι πιο παρορμητικοί τύποι,και φυσικά αναλόγως πάλι το άτομο, λιγότερο ή περισσότερο για κάθε περίπτωση.
Από την άλλη είναι αυτοί που δίνουν την συμβουλή,και πάλι αναλόγως τον χαρακτήρα του καθενώς,γίνεται πιστευτός ή λιγότερο ή και καθόλου αναλόγως το πως το λέει αλλά και κυρίως το τι βλέπει σε αυτόν ο δέκτης, τι του αφήνει ως γενική εντύπωση ατόμου (εικόνα πιλώτου/εκπαιδευτή/φιλου).
Αν δηλαδή συμβουλεύει κάποιος κάποιον αλλά μετά στην πράξη κάνει άλλα από όσα έλεγε,μάλλον δεν καταφέρε να πείσει κανέναν.
Επομένος έχει σημασία ποιός το λέει, πως το λέει τι κάνει αλλά και σε ποιόν το λέει :D
σίγουρα δεν ευθύνεται αυτός που συμβουλεύει αν δεν αντιλαμβάνεται ο άλλος την συμβουλή,αλλά μπορεί να επιρρεάσει κάποιον αθελά του με την υπόστασή του στον χώρο γιατί μπορεί να τον βλέπουν ως πρότυπο και να τον θαυμάζουν.
θέλει προσοχή από τους πιο έμπειρους στον χώρο στο πως θα χειριστούν το θέμα "αεροναυτική συνείδηση" :D προς τους νεότερους.
Όσο για τους νεότερους που λόγο απειρίας δεν μπορείς να τους φορτώσεις ευθύνη,μπορώ όμως να τους ανακοινώσω ένα πολύ χρήσιμο ρητό που έχουμε εδώ στην Δράμα.που λέει το εξής:
"Όταν κάποιος μαθαίνει να πετάει έχει μαζί του δύο σάκους,ο ένας είναι άδειος και ο άλλος είναι γεμάτος ΤΥΧΗ,πρέπει να μπορέσει να γεμίσει τον άδειο σάκο με ΕΜΠΕΙΡΙΑ, πριν αδειάσει ο σάκος με την τύχη" :D
Επίσης συμφωνώ με την άποψη να γράφονται οι διάφορες καταστάσεις που μπορεί να έχουν συμβεί σε κάποιον,πρωτον γιατί είναι καλό να ακούγετε η κάθε εμπειρία γιατί βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα όλοι παλιοί και νέοι και δεύτερον όταν "ομολογεις" το λάθος σου το καταλαβαίνεις και το δέχεσαι καλύτερα και το ξεπερνάς.
καλές προσγειώσεις σε όλους ,και μην ξεχνάτε,ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα και τα βουνά είναι πάντα εκεί :D

stork
EN B

Δημοσ.: 44

Δημοσίευσηαπό condor » Δευτ Νοέμ 22, 2010 10:33 pm

"Όταν κάποιος μαθαίνει να πετάει έχει μαζί του δύο σάκους,ο ένας είναι άδειος και ο άλλος είναι γεμάτος ΤΥΧΗ,πρέπει να μπορέσει να γεμίσει τον άδειο σάκο με ΕΜΠΕΙΡΙΑ, πριν αδειάσει ο σάκος με την τύχη" :D

Μήπως, ενώ ο σάκος ΤΥΧΗ σίγουρα κάποια στιγμή θα αδειάσει, ο σάκος ΕΜΠΕΙΡΙΑ δεν γεμίζει τελικά ποτέ σε αυτό το «άθλημα» ?

Μήπως εμείς οι παλιοί λέω μήπως να αλλάξουμε ?????

Μήπως τα ατυχήματα δεν είναι μόνο για νέους ή απρόσεκτους πιλότους αλλά και για παλιούς – πολύ παλιούς?

Αν όλοι εμείς οι εκάστοτε παθόντες, (νεότεροι ή παλιότεροι )που άλλοτε από αφέλεια, άλλοτε από ημιμάθεια, άλλοτε από εγωισμό, κάνουμε την λάθος επιλογή και η τύχη μας κάνει την χάρη και την γλυτώνουμε,

Μήπως γίνονται και ατυχήματα που δεν οφείλονται (άλλοτε σε αφέλεια, άλλοτε σε ημιμάθεια, άλλοτε σε εγωισμό, κάνουμε την λάθος επιλογή). Δηλαδή τελικά μήπως υπάρχει η περίπτωση να σκοτωθείς χωρίς να έχεις κάνει απαραίτητα κάτι λάθος?

Είμαι ένας από τα νούμερα της στατιστικής
Φέτος είχαμε πανελλήνιο ρεκόρ ατυχημάτων 3 νεκροί και 15 έως 20 τραυματίες. :(

Flying is serious business
paraglidingcrete.blogspot.com
condor
Competition

Δημοσ.: 254

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Δευτ Νοέμ 22, 2010 10:49 pm

''ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΘΑΨΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΩΝ ΝΕΚΡΟΥΣ'' (Ματθαίος, 8:22). Μετάφραση: Ακολούθησέ με άσε τους νεκρούς να θάβουν τους νεκρούς τους.

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό stork » Δευτ Νοέμ 22, 2010 11:22 pm

Ο παράγοντας "τυχη" είναι κάτι που δεν μπορείς να το οριοθετίσεις, και κανείς δεν ξέρει αν έχει, είχε, θα έχει,η δεν είχε ποτέ του τύχη,την εμπειρία που και αυτή δεν έχει τέλος (γνώση καιρού,τεχνική,ισορροπημένη ψυχολογία,νοοτροπεία και κρίση) την αποκτά κανείς με σωστή εκπαίδευση, πολλές ώρες μελέτη,συχνή επαφή με το σπορ, ατέλειωτες ώρες στα βουνά,συμμετοχές σε αγώνες αλλά και μετάδοση γνώσης από παλιώτερους στο σπορ,κ.α.
Σίγουρα το ατύχημα μπορεί να συμβεί σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως,δεν αποκλείεται από κανέναν,επίσης για να συμβεί ένα ατύχημα συντελούν πολλοί παράγοντες και σπάνια μόνο ένας.
Επομένως όσο πιο καλά προετοιμασμένος(εκπαιδευμένος) είναι ένας πιλότος τόσο οι πιθανότητες είναι με το μέρος του, όσο αφήνει τις πιθανότητες στην τύχη του ανεβάζει και το ρίσκο που παίρνει κάθε φορά που πετάει και όταν συμβεί οτιδήποτε να περιμένει την τύχη του αν αυτή υπάρχει εκείνη την χρονική στιγμή.
Τώρα αν κάποιος δεν μπόρει να αποκτήσει όση εμπειρία θα ήθελε ή δεν μπορεί να διαχειρηστεί την ψυχολογία του ή είναι αφηρημένος ή αφελής ή νομίζει ότι τα έμαθε όλα,και οτιδήποτε άλλο,αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον εαυτό του και την προσωπικότητά του,και θα πρέπει ο ίδιος να σκεφτεί και να καταλάβει τι και αν κάνει κάτι σωστά ή λάθος,τουλάχιστον να προβληματιστεί κατά πόσο είναι στα στάνταρ που θέλει να είναι και θεωρεί σωστά για τον εαυτό του.
Εξάλου κάθε ένας από εμάς είναι διαφορέτικος και μοναδικός,άρα και σαν πιλότοι δεν γίνεται να είμαστε όλοι ίδιοι :shock:

stork
EN B

Δημοσ.: 44

Δημοσίευσηαπό Captain Nick » Τρί Νοέμ 23, 2010 1:14 am

Αυτή την συζήτηση ουσιαστικά άνοιξε ο "Χανιώτης" με την ανάρτηση του video (δείγματος) με την σχετική πτήση θρίλερ. Λέω δείγμα γιατί έχει περισσότερο κι ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια λοιπόν γιατί σκέφτηκε, τράβηξε και κυρίως αποφάσισε και ανέβασε το video. Προτρέπω να το δείτε λεπτομερώς, κάποια σημεία είναι άκρως ενδιαφέροντα για όποιον μπορεί να τα "δει".
Διάβασα πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις (όπως των freedom, Χρήστος Λάπας, badder, GiotaR, wolfgang, stork κλπ). Φυσικά ίσως κάποιοι απλώς κουτσομπολεύουν, άλλοι κάνουν την πλάκα τους, όποιος θέλει όμως κάτι θα πάρει από παρόμοια περιστατικά. Έτσι κι αλλιώς σε όλα τα forum κανείς δεν μπορεί και δεν υποχρεώνει κανέναν για τίποτα.
Το paragliding είναι sport που σίγουρα δεν είναι για όλους, εννοώ ότι θέλει θάρρος, τρέλα και ότι άλλο έσπρωξε τον καθένα μας να "πάρει τα βουνά". Είναι ατομικό αλλά ταυτόχρονα "παρεϊστικο". Οι συμπεριφορές μεταξύ μας έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα του καθενός γενικά και όχι μόνο στο βουνό. Ας δείχνουμε ότι καλύτερο έχουμε, για να διασκεδάσουμε και να ξεσκάσουμε πάμε. Καλός ο εγωισμός, αλλά και από το μυρμήγκι μαθαίνεις. Ας χαιρόμαστε με τις επιτυχίες και ας τις έκανε ο "άλλος", πολλώ δε μάλλον δεν πιστεύω ότι αν μάθει κάποιος για ατύχημα στο χώρο θα χαρεί ή θα το περάσει "ντούκου", ή δεν θα στενοχωρηθεί ή να μην ενδιαφερθεί να μάθει πως έγινε!
Πολλά είπα μαζεμένα, εξάλλου με "καλύπτει" και η τελευταία καταχώρηση του "stork" (γεια σου Σάκη). Με "πιάνει" καμιά φορά, θες είναι τα 16 χρόνια, θες η αγάπη μου για το sport, θέλω ότι καλύτερο μπορεί να βγει από αυτό.
Αυτά, καλές και ασφαλείς πτήσεις και προσγειώσεις. Θα τα λέμε...

Captain στις φουρτούνες και στα βουνά...
Captain Nick
EN A

Δημοσ.: 10

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τρί Νοέμ 23, 2010 10:41 am

Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε
κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι

μην πεις τιποτα ΤΕΛΟΣ

Competition

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country