Χαιρομαι που το αναπτυσεις και αλλο Ελενη ! ,,oλο και κατι θα βγει και απο αυτα τα posts !
Aυτη η πτηση (που ακομα θυμαμαι την χαρα μου τοτε οπως καταλαβαινεις ) ειχε γινει με τον εκπαιδευτη μου Γρ.Σοφο να ειναι με vhf στην προσγειωση και αλλον ενα εμπειρο να μου ριχνει και μια ματια στην απογειωση !
Tο οτι ηδη ειχα κανει ενα SIV (full extra) και οτι ηδη ειχα αρκετες ωρες επιγειες ισως ειναι κατι ,, αλλα και παλι οχι αρκετο πιστευω !
Οσων αφορα την αλλη με τον Περαματζη που ειπα ,,,, ο Τασος με μαθαινε καθημερινα να πεταω και βαζαμε ΠΟΛΛΕΣ ωρες μαζι,,,, κατι σαν personal training! Ειχαμε ιδια πανια , πεταγε διπλα μου και ακομα θυμαμαι τις προσταγες του στο vhf ανα πενταλεπτο , κατι σαν φυλακα αγγελο μου φαντασου ! ισως σου φαινεται ξεκαρφωτο εδω αλλα θα το γραψω .....αυτους τους δυο που με μαθαν να πεταω στην αρχη θα τους σεβομαι και θα τους ευχαριστω για παντα
Το να εχεις καποιον πανω απο το κεφαλι σου κατ'αποκλειστικοτητα , ειναι εντελως διαφορετικο απο το να εχεις καποιους που θα σε συμβουλεψουν αρκετα μεν αλλα και αυτοι πανε να ξεσκασουν το ΣΚ τους και να πεταξουν οσο καλυτερα μπορουν για τα δικα τους γουστα και δεδομενα !
Προς Θεου μην με παρεξηγησεις. ενοειται οτι ο Λαζαρος εκανε τα πρεπον και πολυ παραπανω μαλιστα (απ ' οτι ειπε το παλικαρι δεν πεταξε καν λεμε ,για να βοηθησει κοσμο τριγυρω!

)
Σας τα ειπε ,,,,σας τα εδειξε ,,,σας πηγε και επι τοπου κιολλας να τα δειτε απο κοντα!
ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΕΙ ΕΛΕΝΗ,ΝΙΚΗ,SPRAY,ΑΛΚΗ,DIM,COP κτλπ αν κατι παει στραβα μετα ????
Γιατι δλδ ακουμε τον "εμπειροτερο" μονο σε αυτα που μας βολευουν και μας τρομαζουν?
Μηπως πρεπει αφου
επιλεξαμε οτι εγκρινουμε και σεβομαστε τις γνωσεις του Λαζαρου στην προκειμενη περιπτωση να τις ακουμε οπως ακριβως μας τις δινει και οχι με φιλτρα της επιλογης μας ? Δηλαδη ειναι σωστο να τον ακουσουμε στην αρχη ,,,,,, ενδιαμεσα οχι ,,,,,και μετα παλι οταν μπουμε σε μια κατασταση που δεν θα πρεπε τρομαγμενοι ??? Γιατι δηλαδη να τον κανουμε να νοιωσει και αβολα τον καθε Λαζαρο ,που ειχε την καλοσυνη να βοηθησει τους νεοτερους πιλοτους ???Αφου λοιπον σεβεσαι την προσκληση του και ασπαζεσαι τις συμβουλες του ,,,,μαθε να ακους και αυτο που δεν θες να ακουσεις-υπακουσεις ,,,το αργοτερα,,,το μεχρι εκει ,,,,ισως και το οχι καποιες φορες !
Το πως πεταμε , το τι μας αρεσει στην πτηση, το ποσο θελουμε να ρισκαρουμε ,το καθοριζουμε εμεις μονοι μας με τις επιλογες μας και τις αποφασεις μας! (κατηγορια πανιου,ωρα απoγειωσης,σποτ απογειωσης,οριο ανοχης μας στην νεφοκαλυψη/ενταση ανεμου/αναταραξεις κτλπ κτλπ ) Ναι μεν υπαρχει και ενας ασταθμητος παραγωντας που λεγεται τυχη αλλα πιστεψε με το ποσοστο αυτο ειναι παρα πολυ μικρο !
Τι ζορι τραβαω εγω και γκρινιαζω και καθομαι και γραφω ολα αυτα τωρα εεε ???
Παμε μια ! ,,,εμαθα πολυ γρηγορα να πεταω καλα ,,πολλες ωρες,,,καλα πανια ,,και αρκετους καλους πιλοτους τριγυρω μου καθημερινα (Kιθαιρωνας advantages) να δινουν μασημενη τροφη στον ταλαντουχο πιτσιρικα ! Δυομισι χρονια μετα, ο πιτσιρικας εμαθε !,,,1ος στους αγωνες ,,πρωτογνωρα καλη διεθνη θεση στο PWC,,,τα νεα cool acro τοτε και ολα τα τιαυτα ,,κολοκυθια μαντολες ! το αποτελεσμα?????
Εξι μηνες μετα ,,,,,συμπιεστικο καταγμα Ο1 + Ο2 , δυο βιδακια στον αριστερο καρπο και δωματιο με super θεα διπλα στην λιμνη του Aneccy για τρεις μερουλες

! Ευτυχως δυο μηνες μετα , το ειχε ξεχασει κιολλας ,,την γλυτωσε , κατα τυχη περπαταγε κανονικα βλεπεις ακομα
Γιατι ???? Γιατι αυτος ο ξεροκεφαλος πιτσιρικας εμαθε πολυ γρηγορα πολλα πραματα ! Εκανε διαφορα που δεν ειχαν ξανακανει αυτοι που τον μαθανε και ως παρορμητικο νιατο ενοιωθε ατρωτος και τα εκανε πολυ καλα μεχρι τα τελευταια μετρα καθε πτησης του ! Αυτος λοιπον ηταν και ο λογος που δεν πηγε καποιος στα ισα και διχως ευγενιες να τον,
ταρακουνησει λεγοντας του αποτομα
ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΙΕΖΕΙΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΝΤΙΞΕΙΣ
!!! Αυτην την μορφη του γκρινιαρη Vagou-μπαμπουλα λοιπον ,οταν συμβαινει , και οχι χωρις λογο θελω να ελπιζω , δες την σαν αποθημενο της παιδικης του ηλικιας λοιπον !Επιδη αυτος δεν ειχε καποιον αντιστιχο να τον μαζεψει (αποτομα ενοηται

) και να τον προσγειωσει στην γη οταν ξεφευγε στο θεμα ασφαλεια τον καιρο αυτο,,,,,