Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 7:45 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Πτησούλα στην Εύβοια

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Re: Πτησούλα στην Εύβοια

Δημοσίευσηαπό aigeas » Δευτ Ιαν 23, 2012 11:01 pm

Το ''καψούλι'' ποιός είναι;
Τα πεύκα κάτω από την απογείωση είναι αρκετά ψηλά και αν τυχόν κολήσεις στην πλαγιά και φας καθοδικό πας για εκπτώσεις λόγω των ημερών :lol: . Οπότε σίγουρα όπως λεει και ο Λάζαρος θέλει προσοχή,ώστε να υπολογίσεις για την παραλιακή προσγείωση.
Επίσης δεν αναφέραμε το κόλλημα στο χιόνι με Λάζαρο,Νίκο,Ελένη,Αιγέα και την αλλή κοπέλα της οποίας το όνομα δεν θυμάμαι.Το κόλλημα του αγροτικού του Σπύρου στο χιόνι, με το οποίο θα ανέβαζε και εμάς τους τελευταίους στην απογείωση αφού δεν έφτανε συμβατικό ΙΧ μέχρι εκεί...
Να σας θυμήσω τις φοβερές στοιχομυθίες των πυροσβεστών:''εεεε μεγάλε μην πολύ ''κουνιέσαι'' (τι από όλα εννοούσαν;),ήρθαμε να σε κατεβάσουμε και όχι για να κόψουμε''.
''θαλάσσης είναι το αλεξίπτωτο;''με ρώτησε ένας από τους πυροσβέστες και σαν γνώστης που είμαι του απάντησα ναι και εμεινε μ******ς!!! :lol:
Οπότε αν όλα τα βάλεις κάτω καλά ήταν... :shock:

Η ζωή δεν είναι για θεατές...
aigeas
EN B

Δημοσ.: 93

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Ιαν 23, 2012 11:54 pm

aigeas έγραψε:Το ''καψούλι'' ποιός είναι;

καψουλι λεμε τον car00ly (αποστολης παπαγεωργιου) που μαζι κατεβασατε το πανι

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Ιαν 24, 2012 12:44 am

πεταω 13-14 χρονια Πλαταιες Μητσο ,,, δεν θυμαμαι καμια φορα κανεναν να στιμωχτηκε και να πεσε πανω σε καλωδια !

(ποτε δεν ειναι αργα ομως ,,, μας φροντιζουν οι φιλοι μας οι αφιλοκερδο-οικολογοι και για αυτο :evil: ,,,πολυ συντομα θα γινει με τα περπελια στην πλατη μας πια! )
-------------------------------------------------------------------------------------

andrew ,,,τωρα που δουλευεις στην ξενιτια ,,,μαλλον δεν θες να ξερεις ποσο δουλευω το τελευταιο μηνα :P

-------------------------------------------------------------------------------------
Miss GTR συντηρητικο δεν θα με ελεγα ! Ειναι πολλες οι φορες που "πιεζω" νεοτερους απο μενα πιλοτους να κανουν το κατι παραπανω απο τα κεκτιμενα τους :wink: Αλλα οταν το κανω αυτο, ειμαι απο πανω τους και νοιωθω και την αναλογη υπεθυνοτητα για την κατασταση στην οποια ,,εγω τους παροτρυνα να μπουν !

Λαζαρος :

"1. οι νέοι πιλότοι πριν ξεκινήσουν για να έρθουν έπρεπε να έχουν συμβουλευτεί τους εκπαιδευτές τους για το αν είναι κατάλληλο ή όχι το μέρος για το επίπεδό τους. Πόσοι άραγε το κάνανε?
2. την εναλλακτική άνετη προσγείωση του χωραφιού ήρθαν να την δουν απο κοντά μόνο τέσσερις πιλότοι. Οι υπόλοιποι?
3. το group effect άλλη μια φορά έπαιξε το ρόλο του: αφού όλοι πάνε στη παραλιακή προσγείωση γιατί να μη πάω κι εγώ εκεί?
4. Κάποιοι πιλότοι επέμειναν να κρατηθούν κοντά στις πλαγιές περισσότερο απο όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να φύγουν με αρκετά χαμηλό ύψος για τη παραλιακή προσγείωση. Φρόντισαν όμως να έχουν εξασφαλίσει καλή προσγείωση αν δεν φτάσουν παραλία?
5. Σε ένα μέρος που δεν το ξέρουμε καλά, καλό είναι να κάνουμε ιδιαίτερα συντηρητικές επιλογές!"

Στο ποστ σου αυτο Λαζαρε εγραψες ολο το resume!
,,, και ελπιζω καποιοι να το διαβασουν δις (αντι να γραφουν οτι μαγκο-κοκορο-εξυπναδουλα τους κατεβει ) ,,,μπας και πιασει τοπο !

προσωπικα ,στην Δαφνη κυκλωσα για πρωτη μου φορα θερμικο (φεβ. 99 ) ,

οπως επισης κρεμαστικα με αυτια και φουλ γκαζι στα ποδια για πανω απο μιση ωρα εως οτου πατησω οπως οπως και οπου να 'ναι (να ναι καλα ο Περαμαντζης τοτε που με κανακευε ! αλλιωςςςςς :oops: )

,,,μια αλλη φορα ομως δεν μου την χαρισε και αφου δεν τρυπαγα με τιποτα εφυγα ουριος (70 ++ κμ/ω) και με "αφησε" να κατεβω κακην κακως αρκετα μετα τα Ψαχνα, πισω απ' την Τριαδα !

Τα γραφω αυτα θελωντας να τονισω το πιο εντονο χαρακτιριστικο της Δαφνης ,,,μιας και δεν το αναφερε κανεις στα παραπανω ποστ!

Αυτο που θελει προσοχη λοιπον εκει ειναι οτι καποιες φορες ο αερας αυξανεται αισθητα ,,σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα ! :shock:

Τι σημαινει αυτο? OK, πεταμε τριαλαλα τριαλαλο ,,,,δυναμικουλι και θερμικακια μαζι και ναι συμφωνω! H θεα στην Δαφνη ειναι super ,,,,, αλλα ριχνουμε και κανα βλεφαρο αρκετα πιο βαθια στην θαλασσα ετσι ωστε να την κανουμε πριν να ειναι πολυ αργα :? . Δεν ηταν λιγες οι φορες που αυξηθηκε σημαντικα ο αερας μεσα σε δεκα η το πολυ εικοσι λεπτα! Αν σε βρει η ενταση αυτη πανω η πισω απο την απογειωση δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι να βγεις μπροστα με εναν ασσο η ασσοδιο :roll:

Η δυτικη πλευρα της Ευβοιας κατα μηκος της εχει βουνα παντου πλην το κοματι που ειναι στον πατο του κολπου (Ψαχνα to Αρτακη) .
Οταν επικαρατει W-SW ανεμος στον Ευβοικο, πoια ειναι η καλυτερη διαφυγη για αυτον ?? ,,,Venturi effect ?

,,οκ σκαωωωωωωω :lol:

Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Τρί Ιαν 24, 2012 12:51 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό dim » Τρί Ιαν 24, 2012 12:50 am

άντε και ενα βιντεάκι από μένα, έτσι για να γράψουμε άλλες 2 σελίδες με posts !!! :D :D

Σε HD

Τελευταία επεξεργασία απο dim την Τρί Ιαν 24, 2012 7:32 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τρί Ιαν 24, 2012 2:14 am

ρε vago ελεος εισουν εκει να δεις τι εγινε ?????
δεν στριμωχτηκε στα καλωδια την ειδα ολη την φαση γιατι ειμουν απο πανω ....φτανει !!!!

Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Ιαν 24, 2012 2:26 am

tsouloufis έγραψε:ρε vago ελεος εισουν εκει να δεις τι εγινε ?????
δεν στριμωχτηκε στα καλωδια την ειδα ολη την φαση γιατι ειμουν απο πανω ....φτανει !!!!

το βαρβατο μπαμ και μια διακοπη ρευματος (all around) εγινε η οχι τελικα ?
Επεσε πανω σε καλωδια της ΔΕΗ πιλοτος ? Το ακουσες μηπως ? Η ψευδαισθησεις ειχαν ολοι εκει που περιεγραψαν εκοφαντικο σκασιμο, σαν να επεφτε αστραπη πολυ κοντα σου ?

Μαλλον μπερδευεσαι Μητσο , δεν ειπα εγω οτι το μερος δεν ειναι ωραιο πτητικα ! Απλα τονισα (οκ ισως λιγο εντονα :oops: ) οτι απαιτει σιγουρα περισσοτερο σεβασμο απο πολλα αλλα μερη !Το να λαμβανεις σαν μετρο συγκρισης το ποσο απαιτητικο ειναι για σενα προσωπικα και το δικο σου πτητικο επιπεδο και να επιμενεις να το ισοσταθμιζεις με τα αλλα/περισσοτερα παιδια που πεταξαν πιο απροσεχτα εκει την Κυριακη ειναι ,,,,,,,,καπως !

(Οπως και να 'χει να ζητησω συγνωμη απο τον πιλοτο αυτον που το αναφερα εδω, και ευχομαι να μην ειναι τιποτα αλλο παρα μια απλη τουμπιτσα διχως καμια συνεπεια !
Αλλα ,,,ελεος ? ,,,φτανει ? :idea: αν σε χαλανε τοσο τα γραφομενα καποιων Μητσο , τους blockαρεις στο Forum .Δεν τα διαβαζεις , και αυτοματος δεν ζητας την ελεημοσυνη κανενος ! Αν παλι οχι ,το συζητας χαλαρα διχως ειρωνοχουντικο στυλακι και νευρακια 8) it's a free world :mrgreen: )

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τρί Ιαν 24, 2012 10:34 am

που ειδες εσυ το ειρωνοχουντικο στυλακι και νευρακια δεν καταλαβαίνω :roll:

Το να λαμβανεις σαν μετρο συγκρισης το ποσο απαιτητικο ειναι για σενα προσωπικα και το δικο σου πτητικο επιπεδο και να επιμενεις να το ισοσταθμιζεις με τα αλλα/περισσοτερα παιδια που πεταξαν πιο απροσεχτα εκει την Κυριακη ειναι ,,,,,,,,καπως !

το είπες και μόνος σου (ΑΠΡΟΣΕΧΤΑ)..... ποτέ δεν έχω ισοστάθμιση το πτητικό μου επίπεδο με πιο νέους , τώρα πως σου ήρθε και το είπες αυτό den katalabeni. εγώ ως γνωστό γκρινιάζω συνεχεία για τους αρχάριους και έχω βγει πολλές φορές ο κακός του forum.

είναι διαφορετικό το στριμωχτηκα στα καλώδια και διαφορετικό πηγα και έπεσα πάνω στα καλώδια.

να ζητήσω και εγώ συγνώμη από το παιδί αλλά θα του πω ότι έκανε μ%$%##%α γιατί ενώ βγήκε χαμηλός 100 μέτρα πριν από το σημείο που προσγειώθηκε κακήν κακώς είχε επιλογή να πάει σε ένα χωράφι το οποίο είχε ΛΙΓΕΣ ελιές ,,, μπορούσε άνετα.
αλλά είπαμε εκεί λειτούργησε το (πήγαν οι άλλοι παραλία θα πάω και εγώ).

δεν ζητας την ελεημοσυνη κανενος
τι εννοεί ο ποιητής ??? :roll:

Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Ιαν 24, 2012 11:25 am

tsouloufis έγραψε:που ειδες εσυ το ειρωνοχουντικο στυλακι και νευρακια δεν καταλαβαίνω :roll:

Το να λαμβανεις σαν μετρο συγκρισης το ποσο απαιτητικο ειναι για σενα προσωπικα και το δικο σου πτητικο επιπεδο και να επιμενεις να το ισοσταθμιζεις με τα αλλα/περισσοτερα παιδια που πεταξαν πιο απροσεχτα εκει την Κυριακη ειναι ,,,,,,,,καπως !

το είπες και μόνος σου (ΑΠΡΟΣΕΧΤΑ)..... ποτέ δεν έχω ισοστάθμιση το πτητικό μου επίπεδο με πιο νέους , τώρα πως σου ήρθε και το είπες αυτό den katalabeni. εγώ ως γνωστό γκρινιάζω συνεχεία για τους αρχάριους και έχω βγει πολλές φορές ο κακός του forum.

είναι διαφορετικό το στριμωχτηκα στα καλώδια και διαφορετικό πηγα και έπεσα πάνω στα καλώδια.

να ζητήσω και εγώ συγνώμη από το παιδί αλλά θα του πω ότι έκανε μ%$%##%α γιατί ενώ βγήκε χαμηλός 100 μέτρα πριν από το σημείο που προσγειώθηκε κακήν κακώς είχε επιλογή να πάει σε ένα χωράφι το οποίο είχε ΛΙΓΕΣ ελιές ,,, μπορούσε άνετα.
αλλά είπαμε εκεί λειτούργησε το (πήγαν οι άλλοι παραλία θα πάω και εγώ).

δεν ζητας την ελεημοσυνη κανενος
τι εννοεί ο ποιητής ??? :roll:

stressed.jpg

Καντηλι η Κιθαιρωνα ΔΕΝ ΕΧΕΙ/ειχε καλωδια για να πεσει καποιος πανω τοσα χρονια οτι μλκ και να κανε !
---------------------------------------------------------------------------------

"ρε vago ελεος εισουν εκει να δεις τι εγινε ?????
δεν στριμωχτηκε στα καλωδια την ειδα ολη την φαση γιατι ειμουν απο πανω ....φτανει !!!!"

:mrgreen: ζηταω ελεος => ελεημοσυνη
προστακτικο ",,,φτανει!!!" => φασιστοχουντοειδες μου κανει :wink:

BEHAVE Μητσο ,,, you're a PRO now !
(ξερω οτι ειναι καταπιεση να μην μπορεις να τα χωσεις ανετα :mrgreen: )

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τρί Ιαν 24, 2012 11:52 am

αν τα καταλαβες ετσι βαγγελη τι να σου πω καλα κανεις , ο καθενας τα πιανει οπως τον βολευει μαλλον !!!!!! :wink:

Competition

Δημοσίευσηαπό elenh » Τρί Ιαν 24, 2012 12:07 pm

quote: προσωπικα ,στην Δαφνη κυκλωσα για πρωτη μου φορα θερμικο (φεβ. 99 )
Baggelh, afou petas 13-14 xronia, to 99 pou peta3es sth Dafnh vriskosoun ligo polu sto diko mas epipedo, swsta?

ayto pou 8elw na pw, einai oti enw xairomai pou vlepw esas tous palious kai empeirous na niazeste gia thn asfaleia mas kai thn e3elh3h mas kai einai oti kalutero na mas dinete sumvoules kai tips...
ap thn allh mas kovete kai ta ftera otan dhlwnete kathgorhmatika oti den einai ola ta merh gia olous kai telos.. k epipleon giati otan kanoume mia kouventa sto forum oti leme emeis einai e3upnada kai maggia?

eytyxws eixame mazi 3-4 an8rwpous pou ektimame oti an kai den einai ekpaideutes, an evlepan kati stravo 8a mas milagan kai ston asurmato gia na mas kateu8unoun opws 8a eprepe... kati san auto pou periegrapses me ton peramatzh...

mono pou sth dikh mas periptwsh, h prognwsh elege 2 bft mehri tis 1400 kai meta apnua...

opws kai na xei to pragma, 8ewrw pws kala kanete kai fwnazete gia na prosexoume emeis pou mporei h agnoia na mas parasurei alla - enta3ei den einai oti phgame kai 10 neoi k asxetoi monoi na peta3oume sto agnwsto ...

elenh
EN B

Δημοσ.: 44

Δημοσίευσηαπό KITSMAN » Τρί Ιαν 24, 2012 12:21 pm

.... ρε παιδιά υμήν....
να "τσακωθούμε" και να διαφωνήσουμε για ατύχημα που δεν πάθαμε εμείς, αλλά κάποιος άλλος, αλλά να βγάλουμε και κάτι για το παράγοντα ασφάλεια.
Όχι να βγάλουμε τα μάτια μας...
Δεν κρίνουμε κανένα, δεν είναι δικαστήριο ούτε εδώ ούτε οι χώροι που πετάμε... και πάνω από όλα δεν είναι δίκαιο για πράγματα που όλοι κάναμε να είμαστε επικριτικοί... ο καθένας πετάει βάση της δίκης αίσθησης και εκτίμησης, όποτε στο τέλος ο καθένας πληρώνει και το τίμημα... είτε σα διασκέδαση, είτε με την τσέπη του είτε με πόνο.
Όλοι έχουμε να πούμε κάτι είτε έχουμε πολλές ώρες πτήση είτε όχι, γιατί όλοι έχουμε εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα, αλλά να μπορούμε να δούμε και να πούμε το τι έφταιξε, όχι το ποιος. Ναι, οκ, όλοι έχουμε και πρώτος εγώ το ότι, εγώ καλά το έκανα αλλά οι άλλοι φταίνε, ο καιρός, το έδαφος ήταν κάπως, φυσάτε πολύ κλπ. Σίγουρα ο εγωισμός μας δε μας επιτρέπει να κρίνουμε τα δικά μας λάθη, σίγουρα ο εγωισμός μας δε μας αφήνει καν να σκεφτούμε ότι εμείς κάναμε λάθος, αλλά αν μιλήσουμε για το τι επικρατούσε πριν τη στιγμή του ατυχήματος σίγουρα θα βρούμε και το τι έχει γίνει και αν αυτό το κάνουμε μπροστά σε όλους, παρουσία των "παλιών", μπορεί να βοηθήσει εμάς τους "νέους" να μάθουμε να αναγνωρίζουμε το τι θα συμβεί έγκαιρα, όποτε να είμαστε πιο γρήγοροι στις αντιδράσεις μας, η ότι άλλο....
Και δε μιλαω για ψυχαναλυση οπως λεει ο φιλος μου ο Πριγκιπακης αλλα για ενημερωση ολων.
Με την έως τώρα αντίληψη που διαθέτω στο χώρο, μια απλή εκδρομή, "οργανώθηκε" καλά και όλοι προσπαθήσαμε για τους άλλους, δεν πέταξε κάποιος και κινδύνευε να πάει σα το σκυλί στο αμπέλι. Πετάξαμε περίπου στις 2 και μετά, με συνθήκες άπνοιας και μικρές αναταράξεις, μιας και είναι χειμώνας ακόμη. Ενημέρωση έγινε σε όλα τα σταδία. Όσοι έφαγαν κλεισίματα θα μπορούσαν να τα φανέ οπουδήποτε, γιατί αυτό έχει να κάνει με την προνοητικότητα για το που πετάνε. Δηλαδή από κάτω τους τι βρίσκεται και τι πρόβλημα μπορεί να τους δημιουργήσει το έδαφος αν δε πετώ ενεργητικά η έστω με λίγα φρένα, μιας και ακόμη είναι χειμώνας (δεν το απλοποιώ αλλά δεν είναι και για πανεπιστήμιο)... Τα πιο απλά που μας έμαθαν ρε παιδιά όλοι οι εκπαιδευτές μας. Ε δε πετάξαμε καλοκαίρι ντάλα μεσημέρι και να κυκλώναμε πάνω από βράχους...
Σίγουρα το ότι, ο Αλκής βρέθηκε χαμηλός και αναγκάστηκε να κατέβει εκεί που κατέβηκε, ξέρει ο ίδιος πολύ καλυτέρα από εμάς το λόγο που αναγκάστηκε να κάνει ότι έκανε...
Να αναρρώσει με το καλό και σίγουρα θα σκεφτεί τι έγινε και να μας μιλήσει και αυτός και ο Βασίλης.
Δε γίνεται, το επαναλαμβάνω, να μιλάμε επικριτικά για πράγματα που μας έχουν συμβεί σε όλους.
Μέσα από συζητήσεις σαν αυτές θα βγάλουμε κάτι, αλλά προς θεου όχι γκρίνια.
Να βγάλουμε κάτι που θα πάμε το άθλημα, το επάγγελμα μας, το χόμπι μας, την καβλα μας η όπως μας ευχαριστεί να το λέμε παραπέρα.
Οι κατασκευαστές δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς, απλά είναι πιο μεθοδικοί. Δεν απομονώνουν αυτούς που κάνουν λάθη αλλά τους προσεγγίζουν για να μάθουν τι έγινε. Κατά συνέπεια κάθε 6 μήνες περίπου, έχουμε νέες πτέρυγες καλύτερες από τις παλιές. Δεν τους κατεβαίνει στο κεφάλι μια ιδέα, την υλοποιούν και ως δια μαγείας είναι σωστή... όχι, τα feeddback τα δικά μας παιρνουν και βελτειωνονται... ας το κάνουμε κι εμείς και ας μη κατασκευάζουμε πανιά...

καλά είμαι εγω;
ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ...
KITSMAN
Competition

Δημοσ.: 1202

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τρί Ιαν 24, 2012 12:42 pm

Παναγιώτη σωστά όλα αυτά που λες αλλά δεν κρίναμε κανέναν ούτε δικάσαμε κανέναν.
Απλά είπαμε ότι ο ακλης μπορούσε να το αποφύγει όλο αυτό πηγαίνοντας 100 μέτρα πιο πίσω, όπως το είδα εγώ από πάνω . τώρα μόνο ο ίδιος ξέρει γιατί δεν το έκανε και κανένας άλλος .
Η ουσία είναι ότι πολλές φορές και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω ρισκάρουμε χωρίς λόγο. Σκέψου όμως ότι κάποιοι ρισκάρουν γιατί γουστάρουν το ρίσκο.
Λες σε κάποιον νέο πιλότο που δεν ξέρει το μέρος : σαν παλιότερος που ξέρω το μέρος άποψη μου είναι να κανείς αυτό, αυτό κι’αυτό γιατί αυτό είναι το καλύτερο για σένα , εάν σου πει όχι εγώ θα κάνω αυτό, αυτό κι’αυτό ….. ε sorry αλλά δεν θα γίνεις και η νταντά του καθενός;
Τώρα ο bill είπε …παιδιά έκανα μαλακιά τέλος ,, τι να του πεις εκεί γιατί έκανες μαλακιά ? δεν το λες, άπλα τρέχεις να βοηθήσεις .

Competition

Δημοσίευσηαπό KITSMAN » Τρί Ιαν 24, 2012 1:00 pm

συμφωνω Δημητρη, απολυτα, αλλωστε δεν ειπα και κατι διαφορετικο. Αυτο ειπα και εγω, δε χρειαζομαστε χωροφυλακα αλλα μυαλο...
οι συζητησεις ειναι παντα θετικες, η φαγωμαρα ειναι προβλημα.
Οταν ειπα οτι πρεπει να μιλησουν δεν εννοω οτι να μας παραδεχθουν δημοσιως οτι εκαναν μαλακια, οχι βεβαια αλλα να μας αναλυσουν οσο μπορουνε τις συνθηκες...

καλά είμαι εγω;
KITSMAN
Competition

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Τρί Ιαν 24, 2012 1:14 pm

Κατά τη γνώμη μου μετά την εμπειρία - θρίλερ που είχα το Καλοκαίρι, το παραπέντε θα το θεωρώ πάντα επικύνδινο. Είτε νέος πιλότος είσαι είτε παλιός, θα πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση γιατί αν αφαιρεθείς έστω και για ένα δευτερόλεπτο την πάτησες. Το παραπέντε δεν είναι παιχνίδι όπως το είχα δει στην αρχή. Μέσα από αυτό μαθαίνεις να κρίνεις την στιγμή, τις συνθήκες, την επιθυμία να πετάξεις, αποτσασιοποιείσαι μαθαίνεις να παρατηρείς, βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος.

Η ζωή ξεκινάει εκεί που ο φόβος πεθαίνει.
OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσ.: 970

Δημοσίευσηαπό focman » Τρί Ιαν 24, 2012 2:17 pm

DIM Ωραίο βιντεακι

Από ότι βλέπω είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα !!!! :lol: :lol: :lol:

Η εκδρομή ήταν super
Είχε από όλα ,χιόνι ,ανάβαση ,πτήση ,γεννητούρια, αναρρίχηση, πυροσβεστική , ωραίο καιρό ,καλή παρέα, αλληλεγγύη, καλή διάθεση ,ο συνδυασμός χιόνι και μετά παραλία με σχετική ζέστη όλα τα λεφτά ,και καλό κρασί στο τέλος.
Εάν έλειπαν και τα δυο, μικρά ευτυχώς ,ατυχήματα!
Ήταν η κακία στιγμή που λένε ,διότι οι συνθήκες δεν ήταν δύσκολες ακόμα και για νέους πιλότους .Στις φωτώ που πήρα από το βιντεακι του DIM φαίνονται και οι άλλες προσγειώσεις .
Είχαν δοθεί οδηγίες προς όλους από τους παλαιότερους
Η τελική επιλογή είναι πάντα του πιλότου ανάλογα με την ικανότητα του και τις συνθήκες .

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Κοίτα να χαρείς το ταξίδι ,δεν υπάρχει επιστροφή .
focman
Competition

Δημοσ.: 256

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Ιαν 24, 2012 2:38 pm

Χαιρομαι που το αναπτυσεις και αλλο Ελενη ! ,,oλο και κατι θα βγει και απο αυτα τα posts !

Aυτη η πτηση (που ακομα θυμαμαι την χαρα μου τοτε οπως καταλαβαινεις ) ειχε γινει με τον εκπαιδευτη μου Γρ.Σοφο να ειναι με vhf στην προσγειωση και αλλον ενα εμπειρο να μου ριχνει και μια ματια στην απογειωση !
Tο οτι ηδη ειχα κανει ενα SIV (full extra) και οτι ηδη ειχα αρκετες ωρες επιγειες ισως ειναι κατι ,, αλλα και παλι οχι αρκετο πιστευω !
Οσων αφορα την αλλη με τον Περαματζη που ειπα ,,,, ο Τασος με μαθαινε καθημερινα να πεταω και βαζαμε ΠΟΛΛΕΣ ωρες μαζι,,,, κατι σαν personal training! Ειχαμε ιδια πανια , πεταγε διπλα μου και ακομα θυμαμαι τις προσταγες του στο vhf ανα πενταλεπτο , κατι σαν φυλακα αγγελο μου φαντασου ! ισως σου φαινεται ξεκαρφωτο εδω αλλα θα το γραψω .....αυτους τους δυο που με μαθαν να πεταω στην αρχη θα τους σεβομαι και θα τους ευχαριστω για παντα :wink:

Το να εχεις καποιον πανω απο το κεφαλι σου κατ'αποκλειστικοτητα , ειναι εντελως διαφορετικο απο το να εχεις καποιους που θα σε συμβουλεψουν αρκετα μεν αλλα και αυτοι πανε να ξεσκασουν το ΣΚ τους και να πεταξουν οσο καλυτερα μπορουν για τα δικα τους γουστα και δεδομενα !

Προς Θεου μην με παρεξηγησεις. ενοειται οτι ο Λαζαρος εκανε τα πρεπον και πολυ παραπανω μαλιστα (απ ' οτι ειπε το παλικαρι δεν πεταξε καν λεμε ,για να βοηθησει κοσμο τριγυρω! :shock: 8) )
Σας τα ειπε ,,,,σας τα εδειξε ,,,σας πηγε και επι τοπου κιολλας να τα δειτε απο κοντα!
ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΕΙ ΕΛΕΝΗ,ΝΙΚΗ,SPRAY,ΑΛΚΗ,DIM,COP κτλπ αν κατι παει στραβα μετα ????
Γιατι δλδ ακουμε τον "εμπειροτερο" μονο σε αυτα που μας βολευουν και μας τρομαζουν?
Μηπως πρεπει αφου επιλεξαμε οτι εγκρινουμε και σεβομαστε τις γνωσεις του Λαζαρου στην προκειμενη περιπτωση να τις ακουμε οπως ακριβως μας τις δινει και οχι με φιλτρα της επιλογης μας ? Δηλαδη ειναι σωστο να τον ακουσουμε στην αρχη ,,,,,, ενδιαμεσα οχι ,,,,,και μετα παλι οταν μπουμε σε μια κατασταση που δεν θα πρεπε τρομαγμενοι ??? Γιατι δηλαδη να τον κανουμε να νοιωσει και αβολα τον καθε Λαζαρο ,που ειχε την καλοσυνη να βοηθησει τους νεοτερους πιλοτους ???Αφου λοιπον σεβεσαι την προσκληση του και ασπαζεσαι τις συμβουλες του ,,,,μαθε να ακους και αυτο που δεν θες να ακουσεις-υπακουσεις ,,,το αργοτερα,,,το μεχρι εκει ,,,,ισως και το οχι καποιες φορες !

Το πως πεταμε , το τι μας αρεσει στην πτηση, το ποσο θελουμε να ρισκαρουμε ,το καθοριζουμε εμεις μονοι μας με τις επιλογες μας και τις αποφασεις μας!
(κατηγορια πανιου,ωρα απoγειωσης,σποτ απογειωσης,οριο ανοχης μας στην νεφοκαλυψη/ενταση ανεμου/αναταραξεις κτλπ κτλπ ) Ναι μεν υπαρχει και ενας ασταθμητος παραγωντας που λεγεται τυχη αλλα πιστεψε με το ποσοστο αυτο ειναι παρα πολυ μικρο !

Τι ζορι τραβαω εγω και γκρινιαζω και καθομαι και γραφω ολα αυτα τωρα εεε ???
Παμε μια ! ,,,εμαθα πολυ γρηγορα να πεταω καλα ,,πολλες ωρες,,,καλα πανια ,,και αρκετους καλους πιλοτους τριγυρω μου καθημερινα (Kιθαιρωνας advantages) να δινουν μασημενη τροφη στον ταλαντουχο πιτσιρικα ! Δυομισι χρονια μετα, ο πιτσιρικας εμαθε !,,,1ος στους αγωνες ,,πρωτογνωρα καλη διεθνη θεση στο PWC,,,τα νεα cool acro τοτε και ολα τα τιαυτα ,,κολοκυθια μαντολες ! το αποτελεσμα?????

Εξι μηνες μετα ,,,,,συμπιεστικο καταγμα Ο1 + Ο2 , δυο βιδακια στον αριστερο καρπο και δωματιο με super θεα διπλα στην λιμνη του Aneccy για τρεις μερουλες :x ! Ευτυχως δυο μηνες μετα , το ειχε ξεχασει κιολλας ,,την γλυτωσε , κατα τυχη περπαταγε κανονικα βλεπεις ακομα :?
Γιατι ???? Γιατι αυτος ο ξεροκεφαλος πιτσιρικας εμαθε πολυ γρηγορα πολλα πραματα ! Εκανε διαφορα που δεν ειχαν ξανακανει αυτοι που τον μαθανε και ως παρορμητικο νιατο ενοιωθε ατρωτος και τα εκανε πολυ καλα μεχρι τα τελευταια μετρα καθε πτησης του ! Αυτος λοιπον ηταν και ο λογος που δεν πηγε καποιος στα ισα και διχως ευγενιες να τον,
ταρακουνησει λεγοντας του αποτομα ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΙΕΖΕΙΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΝΤΙΞΕΙΣ :x !!!

Αυτην την μορφη του γκρινιαρη Vagou-μπαμπουλα λοιπον ,οταν συμβαινει , και οχι χωρις λογο θελω να ελπιζω , δες την σαν αποθημενο της παιδικης του ηλικιας λοιπον !Επιδη αυτος δεν ειχε καποιον αντιστιχο να τον μαζεψει (αποτομα ενοηται :lol: ) και να τον προσγειωσει στην γη οταν ξεφευγε στο θεμα ασφαλεια τον καιρο αυτο,,,,, :oops:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό elenh » Τρί Ιαν 24, 2012 4:13 pm

proswpika xairomai pou oloi eseis oi empeiroteroi noiazeste gia mas, mas koitate, mas sumvoulevete kai mas prosexete kai 8elw na sunexisete na to kanete giati etsi mas dinete th gnwsh alla kai thn paideia na to kanoume k meis kapoia stigmh sto mellon stous metagenesterous.

epishs de 8elw na sas kourasw wste na ftasoume sto shmeio na mas egataleipsete, idiws an exete meinei me thn entypwsh oti sas agnooume kiolas.. giati polu apla den einai etsi. (toulaxiston milaw gia ton eauto mou)

Kai me e3airesh ton alki, pou o idios mou eipe ti tou sunaivei kai an 8elei 8a to pei kai sto forum) oloi oi alloi peta3ame sxedon thlekateu8unomenoi an ayto kateunazei thn anhsuxia sou ( kai olwn osoi diavazoun) gia tis epiloges mas.

egw gia na kleisw apo pleyras mou - eilikrina euxaristw olous gia to endiaferon kai allh fora 8a prosexw dipla giati h alh8eia einai pws otan o aeras ekopse apotoma k egw h idia diapistwsa pws sthn paralia de ftanw - alla eixa psa3ei apo prin gia enallaktikh prosgeiwsh ( logw xesimatos pou vriskomai se kainourio meros ) kai telika ekei phga kai prosgeiw8hka!

elenh
EN B

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Ιαν 24, 2012 4:34 pm

Όλα καλά κι ωραία, πιλότοι σε καινούριο μέρος, παρατράγουδα, πλήρης αποτυχία του Λάζαρου να εκτελέσει τον Sprayman (άχρηστε), φαγωμάρα στο sky, είμαστε πράγματι μια ωραία ατμόσφαιρα (και που να σφίξουν οι ζέστες). Αλλά το πιο βασανιστικό ερώτημα που σίγουρα έχει δημιουργηθεί σε όσους δεν ήταν εκεί παραμένει αναπάντητο: τι είναι αυτά που λέτε για τη γέννα της αγελάδας;

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό elenh » Τρί Ιαν 24, 2012 4:43 pm

otan hr8e to agrotiko na mas paralavei kai na mas metaferei, ektos ap thn klassikh karotsa pou exoun t ama3ia ayta, o odhgos eixe prosarthsei mia extra kai metefere mia agelada.

ka8ws fortwname ta P5 kai anarwtiomastan an h agelada 8 anevei mazi mas sunodeia sthn apogeiwsh, ayth arxise na tremei kai ekeinh th stigmh mphke se diadikasia toketou,

epi topou 3epetaxthke meros apo to swma tou neogennhtou kai afou to zwo etreme apo thn tromara tou me toso kosmo gurw gurw kai arketh fasaria kai fwnes, o odhgos thn phge se asfales meros na gennhsei. dustuxws oute o idiws htan enhmeros gia thn eggumosunh, giati krataei tis agelades tou eleu8eres sto vouno kai 'den 3erei ti kanoun ta vradua'

pantws akousame pws to neogennhto einai kala, einai arseniko kai apekthse k onoma, PARAPENTE

elenh
EN B

Δημοσίευσηαπό freedom » Τρί Ιαν 24, 2012 4:56 pm

Εαν θελετε δειτε μια άποψη περι ασφάλειας. Οχι οτι θα αλαξει και τιποτα.Η (ιδια )ιστορια επαναλαμβάνετε χρονια τωρα. :(
http://www.flyfreedom.gr/index.php/training/safety

Και εαν εχετε λιγο περισοτερο χρονο..
http://www.flyfreedom.gr/index.php/trai ... -parapente

Οι απόψεις μου δεν σημαίνει οτι είναι και σωστές απλα είναι κάποιες απόψεις . για όσους θέλουν να τις ακούσουν.

Καλες πτησεις

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Ιαν 24, 2012 5:02 pm

elenh έγραψε:pantws akousame pws to neogennhto einai kala, einai arseniko kai apekthse k onoma, PARAPENTE

Καλοπέταχτο :mrgreen:

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό elenh » Τρί Ιαν 24, 2012 5:04 pm

Dionush, to kleisimo sou einai polu dunato:

Είμαστε η μοναδική γενιά στην ιστορία της ανθρωπότητας που έχει την τύχη να μπορεί να πετάξει τόσο εύκολα και απλά. Ας το απολαύσουμε...

isws oxi monadikh alla prwtoporeiakh, giati 8' akolou8hsoun sigoura ki alles!

elenh
EN B

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Ιαν 24, 2012 5:07 pm

adreas έγραψε:
elenh έγραψε:pantws akousame pws to neogennhto einai kala, einai arseniko kai apekthse k onoma, PARAPENTE

Καλοπέταχτο :mrgreen:

ετσι απλα παραπεντε σκετο???
θα επρεπε να ειναι μαρκας sky ,,,μοντελο brontes 2 ! :mrgreen:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό KITSMAN » Τρί Ιαν 24, 2012 5:29 pm

freedom έγραψε:Εαν θελετε δειτε μια άποψη περι ασφάλειας. Οχι οτι θα αλαξει και τιποτα.Η (ιδια )ιστορια επαναλαμβάνετε χρονια τωρα. :(
http://www.flyfreedom.gr/index.php/training/safety

Και εαν εχετε λιγο περισοτερο χρονο..
http://www.flyfreedom.gr/index.php/trai ... -parapente

Οι απόψεις μου δεν σημαίνει οτι είναι και σωστές απλα είναι κάποιες απόψεις . για όσους θέλουν να τις ακούσουν.

Καλες πτησεις

με τον monzilla δεν ανοιγουν τα Link...

καλά είμαι εγω;
KITSMAN
Competition

Δημοσίευσηαπό cprig » Τρί Ιαν 24, 2012 5:37 pm

Τελικά, για εμάς που δεν ήμασταν εκεί, αλλά παρακολουθούμε με αγωνία την συζήτηση, δεν καταλαβαίνω τα εξής:
1) Ο Α. έκανε αναγκαστική προσγείωση, που και γιατί?
2) Ο Β. βρήκε δέντρο, που ήταν αυτό, στην προσγείωση?
3) Η Πυροσβεστική που μπλέκεται, για ποιόν και πότε?
4) Εγινε black-out από πρόσκρουση πιλότου σε κολώνα της ΔΕΗ, ναι/οχι?
5) Ολοι γράφουμε ελληνικά εκτός από ένα άτομο, γιατί?
Πολλά αντικρουόμενα αναγράφονται παραπάνω. Μήπως ο Λάζαρος αναλάμβανε να συνοψίσει -με την σοβαρότητα που τον διακρίνει- το σύνολο της μέρας για το καλό της κοινότητας?
Ευχαριστώ

cprig
EN B

Δημοσ.: 80

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες