Από τη συζήτηση για τον καιρό συνέχεια
Frontal: Not really interesting except...
Εδώ και καιρό μου περνούσε η ιδέα μήπως μέσα στο μέτωπο υπάρχει η δυνατότητα να βγει καλή πτήση απόστασης με τη λογική ότι ανεβάζει παντού ο ουρανός τραβάς μια ευθεία και βγήκες αν δεν έχει κόντρα. Είναι στα πλαίσια της (αποτυχημένης) έρευνας πως να κάνετε 50αρα χωρίς να κουνάει και χωρίς να πλησιάσετε το βουνό.
Χτες λοιπόν ψυχρό μέτωπο με ψυχρή εισβολή πακέτο πετάγαμε μέσα στο μέτωπο πρακτικά. Μαυρίλα στην Αθήνα και ψιχάλες στη διαδρομή. Σκεφτόμουν ότι αν δεν βρέχει Κιθαιρώνα θα πετάξω καλά.
Ανέβηκα Κιθαιρώνα κατά τις δύο και μόνο 4-5 αετοί στημένοι που κάνανε σχεδόν τσουλήθρα. Συννεφια, καθόλου ήλιος και καταιγίδα Δυτικά μας. Βοριαδάκι 10-15χλμ.
Λίγοι στην αρχή με παραπέντε και όλοι κοιτάζαν αν κρατάει κλπ. Είναι δυνατών να μην ανεβάζει? Σταύρος ξεκινάει και φυσικά με μια ευθεία 100 μέτρα πάνω.
Επειδή είχε αέρα είπα δεν πάω πάνω από 1100 ενώ η καταιγίδα Βόρεια ήθελε έλεγχο από την άλλη αν έσπαγαν τα σύννεφα και έβγαζε ήλιο ένας θεός ξέρει τι θα έκανε.
Ετοιμάζομαι βιαστικά και φυσικά με σχεδόν μια ευθεία Ερυθρές και πίσω μακριά από το βουνό. Επιτάχυνση στα καθοδικά (στο τέλος πάταγα επιτάχυνση και στο -0,3) και φρένα ή καμιά στροφή όπου ανέβαζε. Πρέπει να έκανα συνολικά 10 στροφές. Oυσιαστικά όπου είχε μαυρίλα πήγαινα από κάτω (και λίγο πιο Βόρεια) και ανέβαζε. Αν δεν είχε κόντρα σίγουρα θα μπορούσα να πάω πολύ μακριά.
Από ότι βλέπω ο Γιώργος το έβαλε το δυωράκι εγώ αφού έσπασα το ρεκόρ μου Ερυθρές και πίσω έφυγα να απολαύσω γεμάτο απόγευμα Κυριακής. Νομίζω αρκετός κόσμος πέταξε μια χαρά.
Ερώτηση: Χωρίς πολύ κόντρα ή/και με κάνα competition ή/και gaggle τέτοια μέρα δεν μπορεί να βγει απίστευτη πτήση?