Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 9:28 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Newcomer Rookie.First miracle!

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Newcomer Rookie.First miracle!

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Δευτ Αύγ 09, 2004 4:16 pm

Συστηνομαι:Χρηστος Πελεκης,33χρ.,Αγρινιο.Ξεκινησα την εκπαιδευση στο parapente περσι το καλοκαιρι με τον Ιωακειμ Σκονδρα(No Borders).Πριν 1 μηνα αποκτησα το δικο μου πανι:macpara eden2 28.Μεχρι τοτε ειχα περιπου 10 πτησεις με τα πανια της λεσχης.Μεσα σε 1 μηνα,εχω 12 πτησεις με το δικο μου. Την Κυριακη 8/8/04 εγινε το θαυμα!35 λεπτα στον αερα!Επιτελους κρατηθηκα.Πεταξα!Δεν ηταν μια ακομη τσουληθρα.Καθισμα Λευκαδας,ΝΔ 2Β στην παραλια,20-25km στην απογειωση.Ισχυρη ανοδος στα αναμενομενα σημεια στην πλαγια γρηγορα με οδηγησαν 20-30m πανω απο την κορυφογραμμη.Ειχα τον χρονο να χαζευω την παραλια ,την πλαγια,τα βουνα πισω απ"αυτην,τους αλλους paraπενταδες.Εξασκηθηκα στις στροφες,να κρατω την πτερυγα πανω απ"το κεφαλι μου.Οταν προσγειωθηκα στην παραλια,η κοπελα μου μου"πε οτι ψηλωσα 10 ποντους.Ξερω οτι η πτηση αυτη ειναι 0 μπροστα στα 147km,αλλα η ντοπα της κραταει απο χθες για μενα.Χαιρετισμους και καλες πτησεις.Agrodoc.

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 09, 2004 4:24 pm

Μπράβο Χρήστο, το συναίσθημα της πρώτης πτήσης δειαρκείας είναι μοναδικό. Καλή συνέχεια.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 09, 2004 5:34 pm

Χρήστο δεν έχει σημασία αν είναι 7 ή 147 - σημασία έχει πως νιώθεις κάθε φορά που καταφέρνεις κάτι καινούργιο, κάθε φορά που κάνεις ένα βήμα παραπέρα. Καλές πτήσεις και πάντα με ασφάλεια!

norad

Δημοσ.: 2013

Evolution!

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Πέμ Αύγ 12, 2004 8:51 am

Μετα απο 3 μερες ,στα 35 λεπτα πτησης προστεθηκε 1ωρα+10 λεπτα.Μενιδι Αιτωλ/νιας,11/8/04,Ιωακειμ Σκονδρας-Agrodoc-Ηλιας.Απογειωση 17:50,προσγειωση 19:00.Πολυ ωραια flying site,με θεα τη θαλασσα του Αμβρακικου,το Μενιδι,την καταπρασινη πλαγια της απογειωσης και τις πλαγιες πισω απ"αυτην.Ισχυρη ανοδος σε πολλα σημεια της πλαγιας.Νεες εμπειριες:περισσοτερη πιεση στα φρενα στις αναταραξεις."Εφαγα" ενα διλωμα της αριστερης ημιπτερυγας 40% οπως μου ειπε μετα ο Ηλιας που ηταν πισω μου.Εγω καταλαβα οτι εγειρα προς την πλαγια και τραβηξα το αντιθετο φρενο για διορθωση του διπλωματος.Τα παιδια μου ειπαν πως δεν εγειρα,το πανι διπλωσε και ξεδιπλωσε αμεσως οριζοντιο και ετσι μου φανηκε εμενα επειδη χαλαρωσαν οι αριστεροι ιμαντες απτο διπλωμα με αποτελεσμα να γειρει το καθισμα.Η προσγειωση ειναι δυσκολη γιατι ειναι μικρη και θελει σχετικως ακριβεια.Ωστοσο ηταν επιτυχης.Παιδια να ξαναπαμε!!!

agrodoc
Competition

Δημοσίευσηαπό tjb » Δευτ Αύγ 23, 2004 9:24 am

Tι μου θύμισες ρε φίλε...
Την πρώτη φορά που πέταξα με παραπέντε απο Κιθαιρώνα ('96) και έμοιαζε σαν να κάθομαι σε μια καρέκλα με πόδια 100 μέτρα ψηλά που γέρνει πέρα δώθε έτοιμη να με σωριάσει...

Την πρώτη που έμεινα στον αέρα με δυναμικό πάλι απο τη χαμηλή του Κιθαιρώνα και πήγαινα πέρα δώθε κατευχαριστημένος! Ερχόταν ο Διονύσης ν' απογειώσει τους μαθητές του κι ευτυχώς που έκοψε ο αερας κι αναγκάστηκα να φύγω για κάτω και τους άδειασα το χώρο (ήμουν ο αρχάριος-εκκρεμές του τρόμου!).

Κάποτε έκανα κι εγώ τα πρώτα μου ενθουσιώδη βήματα...

Και κάποτε θα τα συνεχίσω...

Πάντως πολύ καλές οι περιγραφές των πτήσεων! Να μη λένε μόνο οι προχωρημένοι για τις δικές τους!!!

Και σ' ανώτερα! (touching cloudbase...)

Υ.Γ. Τα διπλώματα έχουν πλάκα-αρκεί ν' ανοίγουν αμέσως!

Δώσε φιλιά στο νησί μου όταν ξαναπάτε Kάθισμα...
tjb

tjb
EN A

Δημοσ.: 7

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Αύγ 23, 2004 4:09 pm

Συνάδελφοι αρχάριοι ενωθείτε

Εμεις που σπάμε τα προσωπικά μας ρεκορ κάθε βδομάδα και τα διπλασιάζουμε για τη πλάκα μας ας χαρούμε κάθε στιγμή τώρα που είμαστε άσχετοι γιατί μετά όπως είπε και ο μεγάλος Σπηλαιο:"Τώρα κάθε βδομάδα θα κάνεις κάτι καινούργιο, και τη χαρά που πάιρνεις τώρα από τις πτήσεις σου, δεν θα τη ξανανιώσεις τόσο έντονη"

Πετάω από τέλος Απριλίου

Μετά τις κλασσικές τρελές στιγμές του πρώτου λόφου, της πρώτης ψηλής και της πρώτης Αμφίκλειας (και μετά από τις καταραμένες 30 τσουλήθρες που μάζεψα όσο πιο γρήγορα γινόταν) μέσα σε ένα μήνα έβαλα:

1. Μιαμιση ώρα πέρα δώθε Κιθαιρώνα(κάθοδος λόγο φυσικής ανάγκης και κρύου

2. Eφύγα back που για αρχάριο είναι κάτι το φοβερό

3. Πρώτο σωστό θερμικό ανευ βαρίου καμιά πεντακοσάρα μέτρα πάνω

4. Πρώτη μεγάλη πτήση 1.30 ώρα +5.5 μέγιστη άνοδο μέχρι τα 2.300 στα Καλάβρυτα. Μαζί με τα σύννεφα και με κλείσιμο που ζήτημα να ταν 20% και άνοιξε με ένα χρατσ μέχρι να πω παναγιά μου(AIRWAVE WAVE 1 έχω). Επιτέλους χέστη.α και πάνω μου που δε κατέβαινα αλλά και αυτό μου άρεσε

5. Πτήση σε 6 διαφορετικές περιοχές πτήσης από βουνά μέχρι παραλία και επιτέλους πετούσα πάνω από θάλασσα που το χα δει όνειρο μικρός

6. Το αλεξίπτωτο σε τριανταφυλλιά 8O Εγώ στο δρόμο :wink:

7. Έχω πρήξει όλους τους φίλους και γνωστούς για το παραπέντε και με αποφεύγουν σιγά-σιγά :(

Άντε και ο Σεπτέμβρης μου φαίνετε θα ναι μούρλια με κατάριψη καμιά πενηνταριά προσωπικών ρεκορ

Φίλε Agrodoc καλό είναι αυτό το σπορ τελικά.....και η ουρίτσα να δείχνει ότι είμαστε χαρούμενοι. Όλα είναι σχετικά και η ευτυχία δικιά σου

Τhanks δάσκαλε(οι)

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 23, 2004 4:25 pm

"...Βάλαμε φωτιά στα φρένα, και μας έμεινε το γκάζι
Με ταχύτητες μεγάλες μοναχά η γη αλλάζει
Έτσι μόνο η γη αλλάζει
Με ταχύτητες μεγάλες βάλαμε φωτιά στα φρένα
και μας έμεινε το γκάζι..."

norad

Δημοσίευσηαπό orck » Δευτ Αύγ 23, 2004 8:25 pm

αυτο τι ειναι;

MIK έγραψε:6. Το αλεξίπτωτο σε τριανταφυλλιά 8O Εγώ στο δρόμο :wink:

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Αύγ 24, 2004 9:35 am

orck έγραψε:αυτο τι ειναι;

MIK έγραψε:6. Το αλεξίπτωτο σε τριανταφυλλιά 8O Εγώ στο δρόμο :wink:

Κάτι απο λάθος προσγείωση και αρκετή τύχη

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Φωτογραφιες απο Μενιδι

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τετ Δεκ 22, 2004 10:19 am

Αν και πολλες αλλες ωραιες πτησεις ακολουθησαν την πτηση στο Μενιδι,αυτη ηταν το πρωτο "κρατημα",η πρωτη πτηση.Σαν τον πρωτο ερωτα.Ετσι επανερχομαι για να δειξω photos απο αυτην.Ειναι και μια δοκιμη που κανω για τη δημοσιευση photos.Ολες οι photo "τραβηχτηκαν" απο τον εκπαιδευτη μου(Σκονδρας) εν πτηση.Μπορειτε να τις δειτε στην
URL: http://www.villagephotos.com/pubbrowse. ... id=1148838

agrodoc
Competition

Δημοσίευσηαπό Άρης » Πέμ Δεκ 23, 2004 1:29 am

Μετά από αρκετά χρόνια που είμαι στο άθλημα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι καμία πτήση δεν είναι ίδια με την άλλη, η καθεμία έχει την δική της αρχή τη δική της πορεία και το δικό της τέλος.
Oπότε είναι σχεδόν σαν την πρώτη πτήση αλλά με διαφορετικά ενδιαφέροντα. :D :P :D
Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το ότι όσο παλιώνουν οι πιλότοι τόσο παθιάζονται? :wink: :lol: :lol:

Άρης
EN B

Δημοσ.: 108

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Πέμ Δεκ 23, 2004 10:45 am

Καμμια πτηση δεν ειναι ιδια με την αλλη,ακομα και στην ιδια περιοχη.Αλλη
περιβαλλοντικη ατμοσφαιρα,αλλη ψυχολογια,αλλη παρεα,αλλοι στοχοι για την πτηση καθε φορα.Παντα υπαρχει κατι να σε ξαφνιασει ευχαριστα(τελικα).Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες.Ισως "φταιει" που σαν desktop στον υπολογιστη μου,εχω photo αυτης της πτησης.

agrodoc
Competition

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Πέμ Δεκ 23, 2004 4:35 pm

Παιδιά γεια σας και χρόνια πολλά!
Καλές γιορτές και καλή χρονιά με πολλά ρεκορ.

Επειδή παρεπιπτόντως παρακολουθώ τη συζήτηση,
Μην το κάνουμε σαν την ταινια «Ανάλυσέ το».
Τα πράγματα είναι απλά...
Απλώς πετάτε, και πετάτε πάντα με ασφάλεια και με κάποιο στόχο,
Γιατί πάντα, ότι και να έχει κάνει κανείς στον ουρανό,
υπάρχει κι άλλο...
ρωτήστε μάλιστα να σας πει κάποιος που έκανε 10 , 20 , 50, 80, 150 χιλιόμετρα...«Αν δεν είχα κάνει αυτό ή εκείνο το λάθος, θα είχα κάνει λίγα ακόμη»!
Και όπως γίνεται και με άλλα πράγματα στη ζωή, δεν είναι αυτά που σου δίνουν την ικανοποίηση, αλλά εσύ που την παίρνεις κάθε φορά και δεν βαριέσαι με αυτό που κάνεις αλλά το κάνεις με πάθος.
Στην πτήση, αν χάσεις το πάθος σου κινδυνεις να γίνεις απρόσεκτος ή ριψοκίνδυνος μην βρίσκοντας άλλο νόημα. Αν όμως έχεις μικρούς εφικτούς στόχους κάθε φορά, αργά και σταθερα εξελίσεσαι με ασφάλεια και χωρίς τρομάρες που σε κάνουν πίσω.
Απλώς συνεχίστε λοιπόν να πετάτε και να δοκιμάζετε λίγο παραπάνω κάθε φορά.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Προς NoBorders team.

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Κυρ Δεκ 26, 2004 12:04 pm

Χρονια πολλα σε ολους και παντα ψηλα!Photos απο τις πτησεις στο
Γριμποβο(Αρτα) την 12/12/04 στην URL:
http://www.villagephotos.com/pubbrowse. ... id=1151121

agrodoc
Competition

....

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Τρί Δεκ 28, 2004 11:41 am

Χαιρετίζω σε πατριώτη (κι εγώ από Αγρίνιο είμαι)

Κάθισμα Λευκάδας???? ....Ζηλεεεύωωωωωωω!!!!

Εκεί έκανα πέριση το πρώτο μου διπλό.
Απίστευτη παραλία...

ex_hustler
EN B

Δημοσ.: 67

Δημοσίευσηαπό GUS » Τρί Δεκ 28, 2004 7:15 pm

Τελευταία επεξεργασία απο GUS την Πέμ Δεκ 30, 2004 5:37 am, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
GUS
EN B

Δημοσ.: 104

Δημοσίευσηαπό andread » Τρί Δεκ 28, 2004 8:00 pm

To 13 , μην ξεχνάτε το 13 :

13. Να μάθω να πιάνω το πιρούνι τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό, γιατί στο τραπέζι μετά την πτήση επιβιώνει ο πιο γρήγορος !!!! (ειδικά εάν υπάρχουν και μέλη της FAT)

andread

Δημοσ.: 725

Νεο site:No borders team.

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Δευτ Ιαν 17, 2005 12:44 am

Σημερα Κυριακη,εφαγα ολη τη μερα μου να φτιαξω το site.Ελπιζω να βγει καλο.Λειπουν πολλα πραγματα ακομη,εκανα τουλαχιστον την αρχη.
url: http://home.ripway.com/2004-12/227577/

agrodoc
Competition

Δημοσίευσηαπό andread » Δευτ Ιαν 17, 2005 12:42 pm

Εχω βρει το παρακάτω link για free hosting,
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ,

- 100MB Webspace
- 300GB Traffic
- FTP
- PHP + MySQL
- ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ !!!!!
- absolutely free!

http://dhost.info/

και μπορεις να παρεις site της μορφής

http://dhost.info/noborders

Το εχω δοκιμασει και εγω και προς το παρόν είναι άψογο
Δεν ξέρω γιατί είναι εντελώς Free, αλλά είναι !!!!

andread

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τρί Ιαν 18, 2005 2:03 pm

andread έγραψε:Εχω βρει το παρακάτω link για free hosting,
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ,

- 100MB Webspace
- 300GB Traffic
- FTP
- PHP + MySQL
- ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ !!!!!
- absolutely free!

http://dhost.info/

και μπορεις να παρεις site της μορφής

http://dhost.info/noborders

Το εχω δοκιμασει και εγω και προς το παρόν είναι άψογο
Δεν ξέρω γιατί είναι εντελώς Free, αλλά είναι !!!!
Eυχαριστω για την πληροφορια

agrodoc
Competition

Αγρίνιο - Βλαχέρνα 19/03/05

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Σάβ Μαρ 19, 2005 9:39 pm

Σήμερα 19/3, ενώ στην προσγείωση της Βλαχέρνας είχε τέλειο άνεμο σε σημείο να γελάνε τα μουστάκια μας για την πτήση που θα επακολουθούσε, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Κάναμε βέβαια μια ωραία πτήση (εγώ 30 λεπτά, με 50 μέτρα μεγαλύτερο ύψος από τηνη Τρίτη), αλλά το παράξενο ήταν που δεν υπήρχε σταθερό δυναμικό στην πλαγιά. Φούσκες και μόνο, περνούσαν με μέτρια συχνότητα διέλευσης και ένα καλό θερμικό κολωνάτο στα δεξιά που όμως φούσκωνε και ξεφούσκωνε. Αναρωτιόσουν κατά που να πας για να μην πατώσεις. Ξαφνικά "κούφωσε" και μας γείωσε όλους όσους πετάγαμε εκείνη τη στιγμή πλην ενός παλιού που είχε αρκετό ύψος και άντεξε (sorry Νίκο, μπορεί να ήταν απλώς η πείρα :wink: ). Το μάθημα της σημερινής ημέρας ήταν η διατήρηση ισομερούς πίεσης στα φρένα, καθώς είχε ήπιες αναταράξεις που ήθελαν κάποιου βαθμού active flying. Κανά 2 φορές μικρά κλεισιματάκια δεν με άγχωσαν καθόλου. Η όμορφη πτήση έκλεισε με μια προσγείωση event, που μου επιβεβαίωσε άλλη μια φορά ότι τα φτερά μας μπορούν να προσγειωθούν οπουδήποτε (σχεδόν :lol: ), αρκεί να μην τα χάσεις και να κοιτάξεις να κάνεις το καλύτερο δυνατό για τη δεδομένη στιγμή ! :idea:
Μετά τη "γείωσή" μας απογειώθηκαν άλλοι 4 - 5 που κρατήθηκαν κανά μισάωρο .
Μου φαίνεται, έχω κάνει αυτή τη θεματική ενότητα προσωπικό log book. 8)

agrodoc
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Μαρ 21, 2005 11:33 am

Χαιρόμαστε να σε διαβάζουμε Χρήστο, συνέχισε.

norad

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 7 επισκέπτες