Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 7:51 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Πτησούλα στην Εύβοια

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Πτησούλα στην Εύβοια

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Δευτ Ιαν 23, 2012 1:41 am

Η ζωή ξεκινάει εκεί που ο φόβος πεθαίνει.
OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσ.: 970

Re: Πτησούλα στην Εύβοια

Δημοσίευσηαπό steliosm » Δευτ Ιαν 23, 2012 10:59 am

Μπράβο σας ρε παιδιά, πολύ ωραία πτήση.
Νίκο, καλοτάξιδο το νέο πανί!

steliosm
EN B

Δημοσ.: 55

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Ιαν 23, 2012 12:23 pm

steliosm έγραψε:Μπράβο σας ρε παιδιά, πολύ ωραία πτήση.

Εγω παλι ως μονιμος γκρινιας, λεω οχι μπραβο ρε Νικο ! Χθες το ενα τριτο απο αυτους που πεταξαν Δαφνη , καναν υπερβαση και μονο που ξεραν πως ειναι η κατευθυνση του αερα απο την απογειωση ,,να μην πουμε τι επιπεδο προσεγγησης απαιτει η προσγειωση !
(πιστεψε με, μετα τους Φοκο+Eike ισως εχω πεταξει πιο πολυ απο ολους οσους ησασταν εχθες εκει την Δαφνη , μου βρομαγε μαλακια με τοσους σχετικα νεους πιλοτους μαζι και για αυτο αποφευγα να παω να πεταξω εκει ,ακομα και ας πηγαιναν παρεακι ολοι οι κολλητοι μου )

Ενα παλικαρι χτυπησε και καμποσοι/ καμποσες γλυτωσαν κατα τυχη ! :?
:roll: Ρε λες να ηξερε κατι ο Αγγελος που μας το εριξε ευγενικα- ευγενικα και απ' εξω απ' εξω ? 8)

Πολλες φορες ειναι αληθια οτι ο παραγοντας ατυχια εχει μεγαλο ποσοστο σε ενα ατυχημα (π5) ,,, αλλα οι φορες που εμεις προκαλουμε το ατυχημα με τις επιλογες μας ,,,,να εισαι σιγουρος οτι υπερτερουν κατα πολυ :shock: , οσο και να εθελοτυφλουμε ! :(
Μετα την goodwill ηρθε το πουρναρι στο candle ,,,,,, δεν ξερω για σενα αλλα εγω τα καμπανακια τα ακουσα ,,, χαλαρα λεμεεεεεεεεε δεν υπαρχει κανενας λογος για πιεση ! :wink:
,,, δεν ειναι ολα τα μερη για ολα τα ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΙΛΟΤΩΝ να το ξαναπουμε μια ???

:) το καλοπεταχτο στο εχω πει τετ α τετ ηδη εγω !

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Ιαν 23, 2012 12:57 pm

vagos έγραψε:
steliosm έγραψε:Μπράβο σας ρε παιδιά, πολύ ωραία πτήση.

Εγω παλι ως μονιμος γκρινιας, λεω οχι μπραβο ρε Νικο ! Χθες το ενα τριτο απο αυτους που πεταξαν Δαφνη , καναν υπερβαση και μονο που ξεραν πως ειναι η κατευθυνση του αερα απο την απογειωση ,,να μην πουμε τι επιπεδο προσεγγησης απαιτει η προσγειωση !
(πιστεψε με, μετα τους Φοκο+Eike ισως εχω πεταξει πιο πολυ απο ολους οσους ησασταν εχθες εκει την Δαφνη , μου βρομαγε μαλακια με τοσους σχετικα νεους πιλοτους μαζι και για αυτο αποφευγα να παω να πεταξω εκει ,ακομα και ας πηγαιναν παρεακι ολοι οι κολλητοι μου )

Ενα παλικαρι χτυπησε και καμποσοι/ καμποσες γλυτωσαν κατα τυχη ! :?
:roll: Ρε λες να ηξερε κατι ο Αγγελος που μας το εριξε ευγενικα- ευγενικα και απ' εξω απ' εξω ? 8)

Πολλες φορες ειναι αληθια οτι ο παραγοντας ατυχια εχει μεγαλο ποσοστο σε ενα ατυχημα (π5) ,,, αλλα οι φορες που εμεις προκαλουμε το ατυχημα με τις επιλογες μας ,,,,να εισαι σιγουρος οτι υπερτερουν κατα πολυ :shock: , οσο και να εθελοτυφλουμε ! :(
Μετα την goodwill ηρθε το πουρναρι στο candle ,,,,,, δεν ξερω για σενα αλλα εγω τα καμπανακια τα ακουσα ,,, χαλαρα λεμεεεεεεεεε δεν υπαρχει κανενας λογος για πιεση ! :wink:
,,, δεν ειναι ολα τα μερη για ολα τα ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΙΛΟΤΩΝ να το ξαναπουμε μια ???

:) το καλοπεταχτο στο εχω πει τετ α τετ ηδη εγω !

είσαι ενας κάκιστος γκρίνιας !!!!!!! :mrgreen:
ενημερωτικά για το παιδί που χτύπησε επειδή ειμουν από πάνω και το ειδα θα μπορούσε άνετα να το πάθει και Πλαταιές,,, δεν έφταιγε το μέρος .

Competition

Δημοσ.: 1216

Πτησούλα στην Εύβοια

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Δευτ Ιαν 23, 2012 2:10 pm

Έχει δίκιο ο Vagos. Ειδικά η προσέγγιση πολύ δύσκολη πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με την πλημμυρίδα της περιοχής. Όταν είδαμε την προσγείωση ήταν μια χαρά. Δεν υπολογίσαμε όμως ότι με το πέρασμα της ώρας, το νερό θα ανέβει 10 μέτρα. Έτσι στένεψε πολύ ο διάδρομος κάνοντας την προσγείωση δύσκολη.

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Ιαν 23, 2012 2:44 pm

Sprayman έγραψε:Έχει δίκιο ο Vagos. Ειδικά η προσέγγιση πολύ δύσκολη πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με την πλημμυρίδα της περιοχής. Όταν είδαμε την προσγείωση ήταν μια χαρά. Δεν υπολογίσαμε όμως ότι με το πέρασμα της ώρας, το νερό θα ανέβει 10 μέτρα. Έτσι στένεψε πολύ ο διάδρομος κάνοντας την προσγείωση δύσκολη.

εννοείτε πως έχει δίκιο ο κάκιστος γκρίνιας :mrgreen: :mrgreen: δεν είπα το αντίθετο αλλά θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας έχει το μυαλό να σκεφτεί αν μπορεί να πετάξει στο συγκεκριμένο μέρος.
εγώ πέταξα μια κουβέντα για ορισμένους αλλά επειδή το έχουμε δει το παραμύθι δεν ασχολήθηκα και πολύ.

Competition

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Δευτ Ιαν 23, 2012 3:14 pm

Η περιοχή είναι πολύ ωραία...
Τα συμβάντα είναι δυσάρεστα
Αλλά ακόμα πιο δυσάρεστο είναι να βλέπει συνολικά κανείς το παράλογο... του παραλόγου...
Το να έχει κάποιος άγνοια κινδύνου δεν είναι μόνο θέμα δικού του μυαλού αλλά και ενημέρωσης. Όλοι οι παλιοί έχουν πάντα ευθύνη όταν είναι παρόντες. Ευθύνη ενημέρωσης και προειδοποίησης. Αυτό δεν είναι θέμα επίσημου, διοικητικού ρόλου, οργάνου τάξεως κτλ κτλ... Αν τα θέματα ασφάλειας έχουν τοποθετηθεί σε σωστές διαστάσεις απο αυτούς που τα ξέρουν και ο άλλος συνειδητά τα αγνοήσει, αλλάζει το πράγμα.
Δηλ tsouloufis, για να μην σε πουν γκρινιάρη και ξαναδείς το παραμύθι δεν είπες τίποτε, ενώ ήσουν παρών, αυτό λες τώρα;;;
Vagos.... κλασσικά συντηρητικός ...ο κόσμος αλλάζει κι εσύ εκεί....εμμονή να λες τα σύκα "σύκα" και την σκάφη... "σκάφη"... Πες μια φορά και τα σύκα...."σκάφη".
Θα "γκρινιάξω" κι εγώ λίγο, έτσι κουβέντα να κάνουμε...
Οι κακές περιοχές είναι αλλού,,,
viewtopic.php?f=18&t=4026
tsouloufis, χαίρομαι που άλλαξες απόψεις από τότε αλλά την επόμενη φορά μην διστάσεις να γκρινιάζεις όταν πρέπει και όχι από το πληκτρολόγιο...
Και σε παρακαλώ πολύ μην το πάρεις προσωπικά και αρχίσεις τώρα να μου την λες και το΄να και τ΄αλλο...
για όλους μας το ίδιο ισχύει...Αυτό είναι το νόημα της ομάδας και της αλληλεγγύης των παραπέντάδων.
Ένα συμβάν δεν έχει καλό αντίκτυπο για κανέναν άμεσα ή έμμεσα. Το ότι κάποιοι τραυματίστηκαν, οτι μιλάμε πάλι για τα ίδια και τα ίδια θέματα ασφάλειας και μας γράψαν πάλι με άσχετους ηχηρούς τίτλους τα τοπικά κανάλια δεν είναι και το καλύτερο,,,,

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Δημοσίευσηαπό Agelos » Δευτ Ιαν 23, 2012 3:41 pm

Πρώτα απ' όλα τα ευχάριστα. Η αγελάδα γέννησε κανονικά και μάλλον το όνομα του μικρού..... Παραπέντε.
Ναι είχα τους ενδοιασμούς μου για την πτήση αλλά τελικά πήγα και εγώ. Την ευχαριστήθηκα πολύ αν και τσουλήθρα. Η ενημέρωση έγινε στην προσγείωση ότι την συγκεκριμένη στιγμή είχε άμπωτη, και η παραλία θα στένευε αργότερα. Συγχαρητήρια στα παιδιά που προσγειώθηκαν - έστω και δύσκολα - στην παραλία. Φυσικά όλες οι πτήσεις δεν είναι για όλους, αλλά πολλοί από εμάς χθές πήραμε μια νέα πολύ χρήσιμη εμπειρία. Μερικοί από εμάς αν και έμπειροι είχαν το ατύχημά τους, άρα το θέμα της προσγείωσης ήταν κατά βάση θέμα προσοχής, για εμένα. Τώρα το θέμα της απόφασης αν θα πετάξεις ή όχι είναι τελείως προσωπική ευθύνη- κατά την γνώμη μου- γιατί όταν βρεθείς στον αέρα όσο μεγάλη παρέα και να έχεις, είσαι μόνος σου.

Agelos
Competition

Δημοσ.: 271

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Ιαν 23, 2012 3:47 pm

GiotaR έγραψε:
Δηλ tsouloufis, για να μην σε πουν γκρινιάρη και ξαναδείς το παραμύθι δεν είπες τίποτε, ενώ ήσουν παρών, αυτό λες τώρα;;;

tsouloufis έγραψε:
εγώ πέταξα μια κουβέντα για ορισμένους αλλά επειδή το έχουμε δει το παραμύθι δεν ασχολήθηκα και πολύ.
.

:? :?

Competition

Δημοσίευσηαπό elenh » Δευτ Ιαν 23, 2012 4:37 pm

Epitrepste mou na pw kati, ektos apo thn prosgeiwsh ths paralias, uparxoun toulaxiston 2 xwrafia pou kaneis mporei na prosgeiw8ei, terastia me gazon, se tetoia apostash apo thn apogeiwsh pou ftaneis kai me tsouli8ra kai malista kaneis kai ta 'S'akia sou giati proseggizeis pshlos...
ekei nwritera eixame topo8ethsei kai anemouria gia an mporoumne na kanoume oso ginetai thn proseggish pio swsth.
kai genikotera, prin 3ekinhsoume gia na pame, ayto pou akousame htan pws pame se mia omorfh k eukolh pista, den eipe kaneis oti pame kapou pou den einai gia olous... ki an den eixan sumbei ta peristatika, egw m authn thn entypwsh 8a emena, oti phgame kapou pou htan eukolo na peta3ei o ka8enas, dhladh me mia xalarh sta8erh ayra, me polu a'pla sthn apogeiwsh kai polles enallaktikes gia prosgeiwsh.
an mporei kapoios na mas e3hghsei pou akrivws kruvontai oi kindunoi gia tous neous pilotous, isws paroume ena ma8hma estw k arga.. gia thn epomenh fora ..

sorry gia ta greekglish.. i have no choise from here

elenh
EN B

Δημοσ.: 44

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Ιαν 23, 2012 5:23 pm

Κίνδυνοι, 300 στη Βουλή και 11 εκατομύρια έξω απ' αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα, σχετιικά με το π5, κίνδυνοι που έχουν καταφέρει πλήγμα στις πτητικές δριαστηριότητες των γραφόντων στο παρόν thread:

vagos: δουλειά
tsouloufis: δουλειά
aggelos: οικογένεια
adreas: δουλειά

Οπότε, μια καλή αρχή, σε μια καινούρια απογείωση α) ελέγχουμε μην τυχόν κρύβεται κάποιος που μπορεί να μας προσφέρει δουλειά και β) έχουμε μαζί καλού κακού προφυλακτικά.

Πολύ λιγότεροι πιλότοι έχουν φύγει από το σπορ λόγω ρότορα και στούκας από όσους έχουν φύγει λόγο των παραπάνω αλλά δυστυχώς δε γίνεται καμία σχετική αναφορά στην εξεταστέα ύλη.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό KITSMAN » Δευτ Ιαν 23, 2012 5:37 pm

...πριν λοιπόν φτάσουμε στην προσγείωση, είχαμε μια στάση για συγκέντρωση στο χωριό, όπου έγινε και η πρώτη ενημέρωση-συζήτηση με τους πιο έμπειρους...
Αμέσως μετά πήγαμε στην παραλιακή προσγείωση για αναγνώριση και ενημέρωση. Στήσαμε τα ανεμούρια μας, εμείς οι νέοι ενημερωθήκαμε για την πλημμυρίδα και το ότι η παραλιακή στενεύει με το πέρασμα της ώρας.
Αμέσως μετά ο Λάζαρος Μήτσης ζήτησε από όλους να πάμε να δούμε και το χωράφι που ανάφερε και η Ελένη. Καθαρό, τεράστιο, με οπτική επαφή από την απογείωση, διπλά στο δρόμο για περισυλλογή, μέχρι και κανονικό ανεμούριο έστησαν. Βεβαία δεν πήγαμε όλοι...
Στην απογείωση όλοι οι παλιοί μας είπαν ότι στο βράχο μπροστά θα έχει αναταράξεις, αλλά δε μπορεί να μας πιάσει κι από το αυτί κάποιος για να μας επιτρέψει ή απαγορεύσει....
Τώρα όλοι σχεδόν, πλην ελαχίστων τραβήξαμε για την παραλιακή προσγείωση είτε γιατί κάποιοι το είχαν, είτε γιατί οι περισσότεροι βλέπαμε τους άλλους. Εν μέρη λογικό, αλλά χρειάζεται και συνεχή εκτίμηση, για λογούς ασφάλειας.
Όσοι βεβαία προσγειώθηκαν στο καθαρό χωράφι, λογικά δεν πρέπει να είχαν ενδοιασμούς για την κατά τα αλλά όμορφη εκδρομή.
Για τα όσα συνέβησαν, ίσως οι μονοί κατάλληλοι, θα ήταν οι ίδιοι πιλότοι να μας αναφέρουν, αν θέλουν και θυμούνται, τι έγινε.
Η παρέα δεν είχε πρωτάρηδες πιλότους, όποτε ένα κριτήριο έχουμε όλοι. Σίγουρα για μένα αρνητικά λειτούργησε ο ενθουσιασμός μου από την παρέα και την όμορφη θεά. Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε εν δύναμη υποψήφιοι για να εμπλακούμε σε ατύχημα, γιατί συνήθως συμβαίνουν από λάθος εκτίμηση και υπέρβαση των προσωπικών ορίων του ο καθένας.
Όσο μεμπτή να είναι η δουλεία που κάνω, έχω εμπεδώσει ένα από τα καλά που έχει. Από τα λάθη μας να προσπαθούμε να μαθαίνουμε. Αυτό εμείς το κάνουμε πράξη αποτιμώντας τα σοβαρά περιστατικά, με μαρτυρίες των εμπλεκόμενων. Ίσως θα ήταν χρήσιμο, όσοι θεωρούν ότι εμπλέκονται να πουν δυο κουβέντες για το πως έκριναν τις στιγμές πριν το ατύχημα και τι πιστεύουν ότι μπορεί να πήγε στραβά. Αν υπάρχει και οπτικό υλικό ακόμη καλυτέρα για να δούμε όλοι το πως έγινε.
Σιγουρα ο σκοπός του παραπάνω δεν είναι να κρίνουμε τους πιλότους, αλλά αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε το τι έγινε.
Γραφώ τα παραπάνω συμμεριζόμενος τον πόνο και την θλίψη των πιλότων….

καλά είμαι εγω;
ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ...
KITSMAN
Competition

Δημοσ.: 1202

Δημοσίευσηαπό lovedoctor » Δευτ Ιαν 23, 2012 6:06 pm

Εμείς που είμαστε από μακριά, μήπως μπορείτε να μας πείτε τι έγινε για να μην αρχίσουμε τα τηλέφωνα και σας ζαλίζουμε?

don't leave your dreams on the cemetery
lovedoctor
Competition

Δημοσ.: 252

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Δευτ Ιαν 23, 2012 6:33 pm

Δεν έγινε τίποτα σοβαρό ευτυχώς. Στολίσαμε ένα πεύκο στην παραλία, και σκάσαμε απότομα σε χωράφι αλλά όλα καλά.

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Ιαν 23, 2012 7:22 pm

Αν κατάλαβα καλά, από τις περιγραφές εδώ αλλά και σε άλλες συζητήσεις, και ενημερωση υπήρχε για τους νεώτερους με παρουσίαση εναλλακτικών, και δυνατότητα για επιλογή ασφαλούς και άνετης προσγείωσης και τέλος πάντων όποιος δεν ήθελε να ρισκάρει είχε την δυνατότητα να το κάνει.

Άρα ερχόμαστε σε μια θεμελιώδη αρχή για το άθλημα/δραστηριότητα. Το παραπέντε είναι όσο ασφαλές θέλει ο καθένας που πετάει να είναι. Νομίζω ότι όλοι όσοι ήταν εκεί είχαν θεωρητικά τουλάχιστον την ικανότητ να κρίνουν το τί ήθελαν και μπορούσαν να κάνουν.

Το κατα πόσο χρησιμοποιούμε την ικανότητα ή την τύχη μας μπορεί να είναι παραπλανητικό. Δυστυχώς σε περιπτώσεις έλλειψης εμπειρίας και αυτογνωσίας ο παράγοντας τύχη λειτουργεί υπερ μας βραχυπρόθεσμα αλλά εναντίον μας μεσο/μακροπρόθεμα. Εαν κάποιος κάνει τις λάθος επιλογές αλλά δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε κινδυνεύει να θεωρήσει ότι έχει την ικανότητα και ότι έπραξε σωστά ή έστω όχι λάθος. Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δυστυχώς οι περισσότεροι που το καταλαβαίνουν αυτό είναι κατόπιν εορτής. Μέχρι τότε απλά παραμυθιάζουν τον εαυτό τους ότι "το έχουν". Η υπομονή είναι αρετή και σώζει.

Παράδειγμα... η προσέγγιση στη παραλία για προσγείωση ήταν για έμπειρα χέρια, κάτι τον οποίο δεν διασφαλίζει ούτε τους έμπειρους σε περιπτώσεις ατυχίας, πόσο μάλλον τους άπειρους. Το εναλλακτικό χωράφι είναι σίγουρο και η προφανής λύση για τους άπειρους αλλά κάτι ο εγωισμός , κάτι η παρέα και ο υφέρπων καλοπροαίρετος ανταγωνισμός, κάτι η υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητες, ας επιλέξουμε για προσγείωση την στενή λωρίδα δίπλα στη θάλασσα όπου ακόμα και το πανί με δυσκολία το κρατάμε στην στεριά.

Προσοχή... δεν τα κατακρίνω αυτά.. μέσα στο παιχνίδι είναι και είναι ο κανόνας. Το θέμα είναι να καλλιεργήσουν οι πιλότοι την κριτική ικανότητα να τα βλέπουν αυτά, και να μπορούν να κάνουν σωστή εκτίμηση ικανοτήτων.

Όπως έλεγε παλιότερα ένας guru "πρόσεχε να γεμίσεις το σακουλάκι της εμπειρίας, πριν αδειάσει το σακουλάκι της τύχης"

Και επικαλούμε την υπογραφή του Βαγγέλη και μετά την δική μου. Και επαυξάνω, δεν είναι όλα τα μέρη για όλους τους πιλότους.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό car00ly » Δευτ Ιαν 23, 2012 7:32 pm

elenh έγραψε:Epitrepste mou na pw kati, ektos apo thn prosgeiwsh ths paralias, uparxoun toulaxiston 2 xwrafia pou kaneis mporei na prosgeiw8ei, terastia me gazon, se tetoia apostash apo thn apogeiwsh pou ftaneis kai me tsouli8ra kai malista kaneis kai ta 'S'akia sou giati proseggizeis pshlos...
ekei nwritera eixame topo8ethsei kai anemouria gia an mporoumne na kanoume oso ginetai thn proseggish pio swsth.
kai genikotera, prin 3ekinhsoume gia na pame, ayto pou akousame htan pws pame se mia omorfh k eukolh pista, den eipe kaneis oti pame kapou pou den einai gia olous... ki an den eixan sumbei ta peristatika, egw m authn thn entypwsh 8a emena, oti phgame kapou pou htan eukolo na peta3ei o ka8enas, dhladh me mia xalarh sta8erh ayra, me polu a'pla sthn apogeiwsh kai polles enallaktikes gia prosgeiwsh.
an mporei kapoios na mas e3hghsei pou akrivws kruvontai oi kindunoi gia tous neous pilotous, isws paroume ena ma8hma estw k arga.. gia thn epomenh fora ..

sorry gia ta greekglish.. i have no choise from here
Δυστυχως κατα την δικη μου γνωμη τα πραγματα ειναι πιο σοβαρα.Το να απογειωθει καποιος απο μια ευκολη,χωρις κλιση κτλ απογειωση δεν σημαινει τιποτα σε μια πτηση. Δεν ξερω αν καποιος μιλησε για το μερος και ισως οχι γιατι ειναι ενα μερος που δεν ειναι πολυπεταγμενο και οι πιλοτοι δεν το ξερουν, αλλα καθε αλλο παρα ησυχο ηταν.Τα θερμικα δεν ηταν αστεια και τα πανια ηθελαν ενεργους πιλοτους απο κατω οι οποιοι ειχαν εμπειρια και αρκετες θερμικες ωρες.Η αυρα ηταν ανυπαρκτη και αυτο φαινοταν στην παραλια που ο αερας πολλες στιγμες σταματουσε εντελως. Οτι δουλευε απο ανοδικα ηταν τα ηλιολουστα βραχια που εβγαζαν πυραυλακια στενα θερμικα.Καποιοι ειχαν κλεισιματακια. Ακουσα πιλοτους να λενε πως εφαγαν ξυλο.Μπορουσαν ολοι οι παρευρισκομενοι πιλοτοι να αντιδρασουν σε ενα μεγαλο κλεισιμο??? Εγω νομιζω πως υπηρχαν πολλοι που δεν θα μπορουσαν και πετουσαν αμεριμνοι. Ειδα καποιον να μην φτανει στην προσγειωση της παραλιας..Καποιον αλλον να στολλαρει στην παραλια απο φοβο..Ειναι συνυθισμενο λογω αγνοιας πολλοι νεοι πιλοτοι να παραπονιουνται οταν καποιοι πιο εμπειροι τους τα χωνουν. Ετσι ημουν και εγω στην αρχη αλλα τωρα εχω αλλη γνωμη αφου η τυχη μου ηταν στο τσεπακι και ειμαι ζωντανος ακομα..Αυτο που εχω να πω ειναι οτι φαινεται αστειο να πεταξει κανεις με παραπεντε αλλα ειναι πολυ πιο ευκολο να πεταξει κανεις με ασφαλεια πετωντας με ενα διθεσιο αεροπλανο. Το παραπεντε θελει υπομονη και πολλες γνωσεις μετεωρολογιας, θεωριας και πτητικης εξασκησης για να ειναι σε θεση καποιος να πεταει με ασφαλεια. Μεχρι τοτε αν θελει μπορει να ακουει τους εμπειρους γυρω του και να μαθαινει χωρις κινδυνο.... διαφορετικα μπορει να τους αγνοει και πεταει κινδυνευοντας και ισως η τυχη μεσα απο τα παθηματα του τον βοηθησει να το κανει πιο γρηγορα..Καποιοι που ειναι πιο εμπειροι απο εμας δεν το βαζουν κατω και συνεχιζουν τον αγωνα τους για το δικο μας καλο! Φιλικα.

car00ly
EN B

Δημοσ.: 96

Δημοσίευσηαπό dim » Δευτ Ιαν 23, 2012 7:35 pm

μάγκες.... εμένα μου άρεσε πάντως, ευχαρίστως θα ξαναπαώ..... (και ας έριξα περπάτημα με τον σάκο στην πλάτη μέχρι την απογείωση) :D :D :D :D

Υστερόγραφο, αν θέλετε την γνώμη μου ως 2 ετών πιλότου: οι παλιοί με κάλυψαν πλήρως στην ενημέρωση της περιοχής, μην ξανακούσω κουλά περι αυτού του θέματος, τις συνθήκες χθές δεν τις είδα δύσκολες για να πετάξω (προσωπικές μου εκτιμήσεις), όπως και έκανα. Υπήρχαν ένα σωρό εναλλακτικές προσγειώσεις οι οποίες αναφέρθηκαν πλήρως. Προσωπική εκτίμηση του καθενός που θα προσγειωθεί. Στο έδαφος όλα γίναν σωστά. Στον αέρα ο καθένας είναι μόνος του και αποφασίζει για την ζωή του. Οι συναθλητές μας είχαν απλά μία άτυχη στιγμή ή ίσως αφερέθηκαν κατά την προσγείωση. Δεν νομίζω ότι "δεν το είχαν" ή ακόμα κι έτσι μπορούσαν να ζητήσουν στο ασύρματο βοήθεια στη προσέγγειση από παλιό. Η περιοχή γενικά λέει.

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Δημοσίευσηαπό cprig » Δευτ Ιαν 23, 2012 8:11 pm

Η ταπεινή μου γνώμη μου είναι ότι ο car00ly παραπάνω προέβαλε τις σωστές διαστάσεις της "πτησούλας" στην Δάφνη.

cprig
EN B

Δημοσ.: 80

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Ιαν 23, 2012 8:22 pm

Dim όντως ο καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του. Ενημέρωση υπήρχε.

Τα προηγούμενα σχόλια μου αφορούν γενικά το παραπέντε και όχι τα συγκεκριμένα συμβάντα. Η Δάφνη χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα. Και το αν ΄"το έχουν" αφορά γενικά το άθλημα. Για τα συγκεκριμένα συμβάντα θεωρώ ότι έπαιξε βασικά ο παράγων "ατυχία".

Απλά ήθελα να πω την άποψη μου ότι κυκλοφορεί πολλή τύχη η οποία δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και πρέπει να αξιολογείται σωστά. Και πάλι μια απλή άποψη είναι...

Και δε μιλάω θεωρητικά μόνο. Έχω κάνει λάθος επιλογές που άλλοτε τη γλύτωσα και άλλοτε το πλήρωσα με τραυματισμό. Είναι κρίμα να χρειάζεται μια επίσκεψη σε γιατρό για να δούμε τα πράγματα πιο λογικά.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό aigeas » Δευτ Ιαν 23, 2012 8:55 pm

Ωραίο το βιντεάκι Νίκο...Πρώτη μούρη είμαστε....!

Η ζωή δεν είναι για θεατές...
aigeas
EN B

Δημοσ.: 93

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Ιαν 23, 2012 9:06 pm

δεν μπορω να καταλαβω γιατι μετα απο μια τετοια συναντηση με πολλα ατομα παλιους και νεους σε ενα ενα μερος που δεν εχει πεταχτει πολυ να εχει τοσο γκρινια :roll: :roll:

το μερος ειναι μαι χαρα δεν εχει τιποτα μην τρελενεστε .....
μηπως ξεχνατε Πλαταιες ανοιξη τι γινετε ???

ειπαμε το παιδι που βροντηξε μπορουσε ανετα να το παθει και πλαταιες
οσο για τον πιλοτο που επεσε πανω στο δεντρο δεν ειναι νεος ολοι τον ξερουμε. ειναι παλιος και με εμπειρια αλλα επεσε πανω στο δεντρο την στιγμη που απο κατω τον τραβαγε ενας πιλοτος με 50 πτησεις ,,,, :shock: :shock: αρα τι φταιει το μερος, οι παλιοι που δεν ειπαν οτι κατω εχει δεντρα και βοτσαλα, η μια ατυχη στιγμη που μπορει να συμβη στον καθενα μας ( που σε ολους μας εχει συμβει).

λοιπον την επομενη που θα εχει ελαφρους δυτικους να μαζευτουμε παλι .

Competition

Δημοσίευσηαπό car00ly » Δευτ Ιαν 23, 2012 9:52 pm

dim έγραψε:μάγκες.... εμένα μου άρεσε πάντως, ευχαρίστως θα ξαναπαώ..... (και ας έριξα περπάτημα με τον σάκο στην πλάτη μέχρι την απογείωση) :D :D :D :D

Υστερόγραφο, αν θέλετε την γνώμη μου ως 2 ετών πιλότου: οι παλιοί με κάλυψαν πλήρως στην ενημέρωση της περιοχής, μην ξανακούσω κουλά περι αυτού του θέματος, τις συνθήκες χθές δεν τις είδα δύσκολες για να πετάξω (προσωπικές μου εκτιμήσεις), όπως και έκανα. Υπήρχαν ένα σωρό εναλλακτικές προσγειώσεις οι οποίες αναφέρθηκαν πλήρως. Προσωπική εκτίμηση του καθενός που θα προσγειωθεί. Στο έδαφος όλα γίναν σωστά. Στον αέρα ο καθένας είναι μόνος του και αποφασίζει για την ζωή του. Οι συναθλητές μας είχαν απλά μία άτυχη στιγμή ή ίσως αφερέθηκαν κατά την προσγείωση. Δεν νομίζω ότι "δεν το είχαν" ή ακόμα κι έτσι μπορούσαν να ζητήσουν στο ασύρματο βοήθεια στη προσέγγειση από παλιό. Η περιοχή γενικά λέει.

Φιλε dim συμφωνω απολυτα οτι στον αερα ο καθενας κανονιζει για την ζωη του αλλα οταν υπαρχει αγνοια κινδυνου λογω απειριας τοτε κινδυνευουμε χωρις να το ξερουμε και νομιζουμε οτι καποιοι υπερβαλουν οταν μας μας το τονιζουν ξανα και ξανα! Η εμπειρια σου δεν θα πρεπε να μετριεται σε ετη αλλα σε ωρες και δεν νομιζω οτι εχεις την καταλληλη εμπειρια ακομα(προσωπικη μου εκτιμηση).Τωρα για το αν το ''ειχαν'' ολοι στην προσγειωση θα ελεγα οτι την ατυχη στιγμη την ειχε περισσοτερο ο Βασιλης.

car00ly
EN B

Δημοσ.: 96

Δημοσίευσηαπό lazaros » Δευτ Ιαν 23, 2012 9:59 pm

Κι εγώ πιστεύω ότι αν δεν είχαν συμβεί αυτά τα 2-3 "συμβάντα" χθες θα είχαμε μια πολύ ευχάριστη ανάμνηση της μέρας... Δε νομίζω ότι η χθεσινή μέρα είχε κάτι περίεργο σε σχέση με άλλες φορές που έχουμε πετάξει εκεί... εκτός ίσως απο τα γεννητούρια της αγελάδας! :)

Ο αέρας στην απογείωση ήταν ok στην αρχή, σταδιακά η διεύθυνσή του γύρναγε όλο και περισσότερο από τα δεξιά. Για τις συνθήκες στον αέρα (αν είχε ξύλο, ρουκέτες, κλπ.) δε μπορώ να πω γιατί δεν πέταξα. Δεν έμοιαζε άσχημα πάντως.

Κάποιες καλοπροαίρετες παρατηρήσεις:

1. οι νέοι πιλότοι πριν ξεκινήσουν για να έρθουν έπρεπε να έχουν συμβουλευτεί τους εκπαιδευτές τους για το αν είναι κατάλληλο ή όχι το μέρος για το επίπεδό τους. Πόσοι άραγε το κάνανε?
2. την εναλλακτική άνετη προσγείωση του χωραφιού ήρθαν να την δουν απο κοντά μόνο τέσσερις πιλότοι. Οι υπόλοιποι?
3. το group effect άλλη μια φορά έπαιξε το ρόλο του: αφού όλοι πάνε στη παραλιακή προσγείωση γιατί να μη πάω κι εγώ εκεί?
4. Κάποιοι πιλότοι επέμειναν να κρατηθούν κοντά στις πλαγιές περισσότερο απο όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να φύγουν με αρκετά χαμηλό ύψος για τη παραλιακή προσγείωση. Φρόντισαν όμως να έχουν εξασφαλίσει καλή προσγείωση αν δεν φτάσουν παραλία?
5. Σε ένα μέρος που δεν το ξέρουμε καλά, καλό είναι να κάνουμε ιδιαίτερα συντηρητικές επιλογές!

Το δέντρο φαίνεται ότι ήταν καθαρά απροσεξία του έμπειρου πιλότου που πήγε πάνω του... σε όλους μας έχει συμβεί - πεύκο έχει τύχει και σε μένα! - ή μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή (αν και τόσο θεαματικά όσο χθες αμφιβάλλω!!!)... :wink:

lazaros
EN D

Δημοσ.: 147

Δημοσίευσηαπό Agelos » Δευτ Ιαν 23, 2012 10:19 pm

Επίσης τα συγχαρητήρια μου στον Τσουλούφη που εκτός από καλός πιλότος που όλοι ξέρουμε ότι είναι, είναι και πολύ καλός αναρρηχητής και διασώστης που εγώ δεν ήξερα ότι είναι.
Δημήτρη ύστερα από το χθεσινό, αχρείαστος νάσαι αλλά θα σε έχω υπόψιν σε ώρα ανάγκης.

Agelos
Competition

Δημοσ.: 271

Δημοσίευσηαπό KITSMAN » Δευτ Ιαν 23, 2012 10:48 pm

Agelos έγραψε:Επίσης τα συγχαρητήρια μου στον Τσουλούφη που εκτός από καλός πιλότος που όλοι ξέρουμε ότι είναι, είναι και πολύ καλός αναρρηχητής και διασώστης που εγώ δεν ήξερα ότι είναι.
Δημήτρη ύστερα από το χθεσινό, αχρείαστος νάσαι αλλά θα σε έχω υπόψιν σε ώρα ανάγκης.

μαζι και στον Αιγεα και στον "καψουλι" για την απο κοινου βοηθεια τους...

Τελευταία επεξεργασία απο KITSMAN την Δευτ Ιαν 23, 2012 11:44 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
καλά είμαι εγω;
ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ...
KITSMAN
Competition

Δημοσ.: 1202

Επόμενο

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες