Συντονιστής: Moderators
steliosm έγραψε:Μπράβο σας ρε παιδιά, πολύ ωραία πτήση.
vagos έγραψε:steliosm έγραψε:Μπράβο σας ρε παιδιά, πολύ ωραία πτήση.
Εγω παλι ως μονιμος γκρινιας, λεω οχι μπραβο ρε Νικο ! Χθες το ενα τριτο απο αυτους που πεταξαν Δαφνη , καναν υπερβαση και μονο που ξεραν πως ειναι η κατευθυνση του αερα απο την απογειωση ,,να μην πουμε τι επιπεδο προσεγγησης απαιτει η προσγειωση !
(πιστεψε με, μετα τους Φοκο+Eike ισως εχω πεταξει πιο πολυ απο ολους οσους ησασταν εχθες εκει την Δαφνη , μου βρομαγε μαλακια με τοσους σχετικα νεους πιλοτους μαζι και για αυτο αποφευγα να παω να πεταξω εκει ,ακομα και ας πηγαιναν παρεακι ολοι οι κολλητοι μου )
Ενα παλικαρι χτυπησε και καμποσοι/ καμποσες γλυτωσαν κατα τυχη !![]()
Ρε λες να ηξερε κατι ο Αγγελος που μας το εριξε ευγενικα- ευγενικα και απ' εξω απ' εξω ?
![]()
Πολλες φορες ειναι αληθια οτι ο παραγοντας ατυχια εχει μεγαλο ποσοστο σε ενα ατυχημα (π5) ,,, αλλα οι φορες που εμεις προκαλουμε το ατυχημα με τις επιλογες μας ,,,,να εισαι σιγουρος οτι υπερτερουν κατα πολυ, οσο και να εθελοτυφλουμε !
![]()
Μετα την goodwill ηρθε το πουρναρι στο candle ,,,,,, δεν ξερω για σενα αλλα εγω τα καμπανακια τα ακουσα ,,, χαλαρα λεμεεεεεεεεε δεν υπαρχει κανενας λογος για πιεση !![]()
,,, δεν ειναι ολα τα μερη για ολα τα ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΙΛΟΤΩΝ να το ξαναπουμε μια ???
το καλοπεταχτο στο εχω πει τετ α τετ ηδη εγω !
Sprayman έγραψε:Έχει δίκιο ο Vagos. Ειδικά η προσέγγιση πολύ δύσκολη πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με την πλημμυρίδα της περιοχής. Όταν είδαμε την προσγείωση ήταν μια χαρά. Δεν υπολογίσαμε όμως ότι με το πέρασμα της ώρας, το νερό θα ανέβει 10 μέτρα. Έτσι στένεψε πολύ ο διάδρομος κάνοντας την προσγείωση δύσκολη.
GiotaR έγραψε:
Δηλ tsouloufis, για να μην σε πουν γκρινιάρη και ξαναδείς το παραμύθι δεν είπες τίποτε, ενώ ήσουν παρών, αυτό λες τώρα;;;
.tsouloufis έγραψε:
εγώ πέταξα μια κουβέντα για ορισμένους αλλά επειδή το έχουμε δει το παραμύθι δεν ασχολήθηκα και πολύ.
Δυστυχως κατα την δικη μου γνωμη τα πραγματα ειναι πιο σοβαρα.Το να απογειωθει καποιος απο μια ευκολη,χωρις κλιση κτλ απογειωση δεν σημαινει τιποτα σε μια πτηση. Δεν ξερω αν καποιος μιλησε για το μερος και ισως οχι γιατι ειναι ενα μερος που δεν ειναι πολυπεταγμενο και οι πιλοτοι δεν το ξερουν, αλλα καθε αλλο παρα ησυχο ηταν.Τα θερμικα δεν ηταν αστεια και τα πανια ηθελαν ενεργους πιλοτους απο κατω οι οποιοι ειχαν εμπειρια και αρκετες θερμικες ωρες.Η αυρα ηταν ανυπαρκτη και αυτο φαινοταν στην παραλια που ο αερας πολλες στιγμες σταματουσε εντελως. Οτι δουλευε απο ανοδικα ηταν τα ηλιολουστα βραχια που εβγαζαν πυραυλακια στενα θερμικα.Καποιοι ειχαν κλεισιματακια. Ακουσα πιλοτους να λενε πως εφαγαν ξυλο.Μπορουσαν ολοι οι παρευρισκομενοι πιλοτοι να αντιδρασουν σε ενα μεγαλο κλεισιμο??? Εγω νομιζω πως υπηρχαν πολλοι που δεν θα μπορουσαν και πετουσαν αμεριμνοι. Ειδα καποιον να μην φτανει στην προσγειωση της παραλιας..Καποιον αλλον να στολλαρει στην παραλια απο φοβο..Ειναι συνυθισμενο λογω αγνοιας πολλοι νεοι πιλοτοι να παραπονιουνται οταν καποιοι πιο εμπειροι τους τα χωνουν. Ετσι ημουν και εγω στην αρχη αλλα τωρα εχω αλλη γνωμη αφου η τυχη μου ηταν στο τσεπακι και ειμαι ζωντανος ακομα..Αυτο που εχω να πω ειναι οτι φαινεται αστειο να πεταξει κανεις με παραπεντε αλλα ειναι πολυ πιο ευκολο να πεταξει κανεις με ασφαλεια πετωντας με ενα διθεσιο αεροπλανο. Το παραπεντε θελει υπομονη και πολλες γνωσεις μετεωρολογιας, θεωριας και πτητικης εξασκησης για να ειναι σε θεση καποιος να πεταει με ασφαλεια. Μεχρι τοτε αν θελει μπορει να ακουει τους εμπειρους γυρω του και να μαθαινει χωρις κινδυνο.... διαφορετικα μπορει να τους αγνοει και πεταει κινδυνευοντας και ισως η τυχη μεσα απο τα παθηματα του τον βοηθησει να το κανει πιο γρηγορα..Καποιοι που ειναι πιο εμπειροι απο εμας δεν το βαζουν κατω και συνεχιζουν τον αγωνα τους για το δικο μας καλο! Φιλικα.elenh έγραψε:Epitrepste mou na pw kati, ektos apo thn prosgeiwsh ths paralias, uparxoun toulaxiston 2 xwrafia pou kaneis mporei na prosgeiw8ei, terastia me gazon, se tetoia apostash apo thn apogeiwsh pou ftaneis kai me tsouli8ra kai malista kaneis kai ta 'S'akia sou giati proseggizeis pshlos...
ekei nwritera eixame topo8ethsei kai anemouria gia an mporoumne na kanoume oso ginetai thn proseggish pio swsth.
kai genikotera, prin 3ekinhsoume gia na pame, ayto pou akousame htan pws pame se mia omorfh k eukolh pista, den eipe kaneis oti pame kapou pou den einai gia olous... ki an den eixan sumbei ta peristatika, egw m authn thn entypwsh 8a emena, oti phgame kapou pou htan eukolo na peta3ei o ka8enas, dhladh me mia xalarh sta8erh ayra, me polu a'pla sthn apogeiwsh kai polles enallaktikes gia prosgeiwsh.
an mporei kapoios na mas e3hghsei pou akrivws kruvontai oi kindunoi gia tous neous pilotous, isws paroume ena ma8hma estw k arga.. gia thn epomenh fora ..
sorry gia ta greekglish.. i have no choise from here
dim έγραψε:μάγκες.... εμένα μου άρεσε πάντως, ευχαρίστως θα ξαναπαώ..... (και ας έριξα περπάτημα με τον σάκο στην πλάτη μέχρι την απογείωση)![]()
![]()
![]()
![]()
Υστερόγραφο, αν θέλετε την γνώμη μου ως 2 ετών πιλότου: οι παλιοί με κάλυψαν πλήρως στην ενημέρωση της περιοχής, μην ξανακούσω κουλά περι αυτού του θέματος, τις συνθήκες χθές δεν τις είδα δύσκολες για να πετάξω (προσωπικές μου εκτιμήσεις), όπως και έκανα. Υπήρχαν ένα σωρό εναλλακτικές προσγειώσεις οι οποίες αναφέρθηκαν πλήρως. Προσωπική εκτίμηση του καθενός που θα προσγειωθεί. Στο έδαφος όλα γίναν σωστά. Στον αέρα ο καθένας είναι μόνος του και αποφασίζει για την ζωή του. Οι συναθλητές μας είχαν απλά μία άτυχη στιγμή ή ίσως αφερέθηκαν κατά την προσγείωση. Δεν νομίζω ότι "δεν το είχαν" ή ακόμα κι έτσι μπορούσαν να ζητήσουν στο ασύρματο βοήθεια στη προσέγγειση από παλιό. Η περιοχή γενικά λέει.
Agelos έγραψε:Επίσης τα συγχαρητήρια μου στον Τσουλούφη που εκτός από καλός πιλότος που όλοι ξέρουμε ότι είναι, είναι και πολύ καλός αναρρηχητής και διασώστης που εγώ δεν ήξερα ότι είναι.
Δημήτρη ύστερα από το χθεσινό, αχρείαστος νάσαι αλλά θα σε έχω υπόψιν σε ώρα ανάγκης.
Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες