Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 9:26 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

ΑΣΤΑΘΕΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

ΑΣΤΑΘΕΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Απρ 13, 2005 1:13 pm

Δε πάμε καθόλου καλά

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Παρ Απρ 15, 2005 10:46 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Re: ΑΣΤΑΘΕΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Απρ 13, 2005 3:23 pm

MIK έγραψε:http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.htmlCape lifted index κοιτάχτε οτιδήποτε σε πράσινο σημαίει ότι ο αέρας θέλει να ανέβει προς τα πάνω πολύ.

To Ellada pou einai?

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Απρ 13, 2005 3:29 pm

Ναι, πως μπορούμε να αφουγκραστούμε τις συνθήκες στην Ελλάδα? (μέσω του site εννοώ)

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Απρ 14, 2005 10:31 am

Δε πάμε καθόλου καλά

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Παρ Απρ 15, 2005 10:48 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό andread » Πέμ Απρ 14, 2005 11:21 am

MIK έγραψε:Δε πειράζει για pre-frontal συνθήκες καλά ήταν άντε να είμαστε σε καμιά καλή απογείωση και στα post frontal

Αυτό βασικά είναι το σημαντικό, 1-2 μέρες πρίν το μέτωπο, και 1 μέρα μετά υπάρχει μεγάλη αστάθεια, όποτε και *πιθανότητα* για επικές συνθήκες.
Από παρατηρήσεις, πιο ζόρικη μέρα είναι αυτή που απο υψηλές πιέσεις μεταπίπτει σε χαμηλές κατα την διάρκεια της ημέρας με γρήγορο ρυθμό.
Τέτοιες μέρες όλα ειναι δυνατά από μη πτήση , έως πολυ καλές συνθήκες.

andread

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Απρ 14, 2005 5:29 pm

Δε πάμε κάθόλου καλά

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Παρ Απρ 15, 2005 10:49 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Απρ 14, 2005 5:44 pm

MIK έγραψε:Ναι αλλά έχω δει τιμές από 180 (όπου κάθομαι και βλέπω τους άλλους να πηγαίνουν 3000 με θερμικάρες) μέχρι 2 όπου κάνεις μια αξιοπρεπέστατη τσουλιθρα χωρίς κούνημα.

Επίσης και χωρίς μέτωπο βγάζει 80άρια με απλή διαφορά πίεσης που δεν θα την δείξει καν στις ειδήσεις.

Τέλος υπάρχουν και τα μπαλονάκια που φέυγουν κάθε πρωί...αλλά θα πληρώσετε πολλά να σας λέω τι δείχνουν

Απορείες:
1. Ποια η σχέση σου με την μετεωρολογία? Εμπειρικά μέσω πτήσεων δεν νομίζω καθότι μάλλον αρχάριος.
MIK έγραψε:όπου κάθομαι και βλέπω τους άλλους να πηγαίνουν 3000 με θερμικάρες

2. Εξηγείς λίγο περισσότερο τα λεγόμενά σου και για εμάς που δεν καταλαβαίνουμε?

Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να ήξερα το πρωί πριν πάω για πτήση, τι αστάθεια, βάσεις κλπ προβλέπονται.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Απρ 15, 2005 9:27 am

Δε πάμε καθόλου καλά

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Παρ Απρ 15, 2005 10:47 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό orck » Παρ Απρ 15, 2005 10:00 am

ναι Μιχαλη το σκεφτομουν και εγω αυτο
γρηγορα θελουμε αρθρο που να μας εξηγεις τι σελιδες χρησιμοποιεις, πως τις διαβαζουμε

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό ever-rest » Παρ Απρ 15, 2005 1:09 pm

Μιχαλακη ενω μέχρι τωρα σε εβλεπα ομιλιτικο, ξαφνικά μόλις ζητηθηκαν περισσότερες πληροφορίες για αστάθειες, βάσεις και λοιπά εξαφανίστηκες. Ξεκίνα λοιπόν σύντομα τα μαθήματα προς όλους γιατί μην ξεχνάς ότι απογειώνεσαι Αμφίκλεια και επίσης το επόμενο Σ/Κ δίνεις στις εξετάσεις του Κιθαιρώνα όπου οι εκπαιδευτές είναι φίλοι και γνωστοί. Είναι κρίμα η καριέρα σου να τελειώσει πριν καν αρχίσει. Πολύ πολύ φιλικά.
:evil: :evil: :evil:

ever-rest
EN B

Δημοσ.: 109

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Απρ 15, 2005 1:24 pm

Τι έγινε ρε παιδιά ??? Που εξαφανίστηκαν τα MIK threads ???
Πάνω που μας κέντρισε το ενδιαφέρον μπας και πάρουμε τις πληροφορίες που μας χρειάζονται.

Τελικά όλα αυτά τα pre-frontal, post-frontal, πιέσεις κλπ ήταν (κουάκ)???

Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε λάθη ή έχουμε αντιληφθεί στραβά κάποιο θέμα.
Από την άλλη όμως δεν δαγκώνουμε και είναι πολύ χρήσιμο να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις πληροφορίες που ο καθένας έχει. Έτσι πέρα από τους υπόλοιπους, μαθαίνουμε και οι ίδιοι.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Απρ 15, 2005 1:32 pm

Μπα....απλά επειδή δε γουστάρω να μου τη λένε μερικοί με κόμπλεξ, σε συνεδρίαση του διοικιτικού συμβουλίου του sky αποφασίστηκε σε συνεργασία με την εθνική επιτροπή αποφάσεων για το εάν πετάει καλά και μερικούς μετεορολόγους (που οι καημένοι από περιέργεια ενδιαφέρθηκαν να δουν πως είναι ο αέρας που μια ζωή προβλέπουν και βγάζουν το ψωμί τους) να γραφτεί ενα αρθράκι να ανέβει στο sky.

Λίγο υπομονή...

Ωστε αυτός που θέλει να την μπει να την μπει στο sky. :twisted:

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Απρ 15, 2005 1:46 pm

Βρε Μιχάλη.. θα στο ξαναπώ, γράφε αυτά που θέλεις και μη χαλιέσαι από την κριτική που ακούς. Ειδικά αυτό το θέμα είχε πολυ ενδιαφέρον.

Έστω στείλτα να μπουν σαν άρθρο... και ας μας την "μπουν" (αν και δεν νομίζω).

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Απρ 15, 2005 1:56 pm

ΟΚ προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ αυτό το αναμενόμενο άρθρο.

Θα πρότεινα όμως να το συζητήσεις πρώτα μέσω αυτού του thread, ώστε να βγει πιο ολοκληρωμένο.

Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για την μετεωρολογία, αλλά πέρα από τις εντάσεις των ανέμων, την κάλυψη νεφών και την πιθανότητα βροχής που ήδη παίρνουμε μέσω SKYRON, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο η πρόβλεψη των 5 ημερών να είχε μια μεγαλύτερη ανάλυση θερμοκρασιών ανά ύψος και γεωγραφικό μήκος και πλάτος.

Δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο διότι τα δίνουν ήδη με γραφικό τρόπο για 2, 1500 και 3000μ.

Επίσης μία πρόβλεψη για τα μέτωπα…

Όσο για την αντίδρασή σου να σβήσεις όλα τα thread και να υπογράφεις
MIK έγραψε:Τελικά κυκλοφορούν πολύ (κουάκ) στο Ιντερνετ

Μάλλον χρειάζεσαι επειγόντως μια καλή πτήση…

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό ever-rest » Παρ Απρ 15, 2005 2:00 pm

Ελπιζω να μην εννοεις την δική μου απάντηση ως μπηχτή, γιατί τότε θα παρατήσω το αλεξίπτωτο και θα αρχίσω πλέξιμο. 8O
Εαν αυτό εννοεις πάντως θα απογοητευτώ εντελώς. Πίστευα ότι υπάρχει χιουμορ στον χωρο. Εαν πάντως δεν το λαμβάνεις ως χιουμορ, παω πασο. Εγώ πάντως περίμενα πραγματικά να απαντήσεις και οταν εγραψα για μαθήματα το εννοουσα. Γιατί απλά ενδιαφερομαι και μου έκανε εντύπωση οτι το έχεις ψάξει τόσο. Τελικά ποιός στην είπε? Πραγματικά φιλικά. (θα αρχίσω να εξηγώ τα πάντα, γιατι κινδυνεύω) :lol:

ever-rest
EN B

Δημοσ.: 109

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Απρ 15, 2005 2:19 pm

Χα χα !!! Τελικά το forum αρχίζει να γίνεται πολύ διασκεδαστικό!!!

Ever-rest, πάνω που λέγαμε για καλσόν… να και οι ευαισθησίες… Μήπως πλήγωσα κάποιον? Μήπως μου την είπε κάποιος άλλος? Με έκανες να πάρω κλινέξ για το κλάμα :cry: .

Νομίζω ότι ο ΜΙΚ αρχίζει και παίρνει κάποιο μάθημα… Το πακέτο του παραπέντε (όπως και της ορειβασίας) όσο προχωράς τόσο αντικαθιστάς την ευαισθησία με κυνισμό και σκληρότητα. Φυσική αντίδραση από τα όσα παθαίνεις και βλέπεις ότι παθαίνουν οι γύρω σου. Έτσι είναι η φύση του βουνού…

Απλώς αν εμφανιστείς πιο προχωρημένος από ότι είσαι τα λούζεσαι απότομα.
(ΕΕΕΕΕΕ!!! Δεν ακυρώνει το ότι ενδιαφερόμαστε για το άρθρο!!! Μην συνεχίσουμε τις ευαισθησίες…)

Τελευταία επεξεργασία απο guru την Παρ Απρ 15, 2005 2:43 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Απρ 15, 2005 2:20 pm

Κρίμα πάντως που έχουν σταματήσει τα reality τύπου Μικρούτσικου και κάτι άλλων (δεν θυμάμαι ονόματα τώρα) που πήγαιναν οικόγενειες και παρέες με προβλήματα και τα έλυναν στον αέρα με σκηνές και στιχομυθίες απείρου κάλους.

Με λίγη φαντασία (βάλτε τα κατάλληλα πρόσωπα στο σκηνικό) θα ευθυμήσετε για ώρα... :P

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Απρ 15, 2005 2:44 pm

guru έγραψε:Νομίζω ότι ο ΜΙΚ αρχίζει και παίρνει κάποιο μάθημα… Το πακέτο του παραπέντε (όπως και της ορειβασίας) όσο προχωράς τόσο αντικαθιστάς την ευαισθησία με κυνισμό και σκληρότητα. Φυσική αντίδραση από τα όσα παθαίνεις και βλέπεις ότι παθαίνουν οι γύρω σου. Έτσι είναι η φύση του βουνού…

Απλώς αν εμφανιστείς πιο προχωρημένος από ότι είσαι τα λούζεσαι απότομα.
(ΕΕΕΕΕΕ!!! Δεν ακυρώνει το ότι ενδιαφερόμαστε για το άρθρο!!! Μην συνεχίσουμε τις ευαισθησίες…)

Χμμμμ

μάλλον τα ψαράκια πρέπει να μείνουν έτσι. Γιατί όμως να είναι έτσι ρε φίλε σε όλα πράματα που αγαπάμε :?:

Προς ποντίκι: Ξέρεις πόσο σε εκτιμάω και δεν πήγαινε για σένα(αν και κάτι περίεργα ακούω για κολάν)

AΠΑΙΤΩ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΝΕΦΩΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Απρ 15, 2005 3:01 pm

MIK έγραψε:μάλλον τα ψαράκια πρέπει να μείνουν έτσι. Γιατί όμως να είναι έτσι ρε φίλε σε όλα πράματα που αγαπάμε :?:

Elementary Dr. Watson!!! Έχει να κάνει με αυτά που αγαπάς.

Αν πάλι σου άρεσε η συλλογή από μαργαρίτες, αποξηραμένα φύλλα, πεταλουδίτσες, η παρατήρηση του βιότοπου σπανίων πτηνών, τότε θα άλλαζε το πράγμα, ε?

(Προσθήκη:
Δεν το λέω πάντως σαν κάτι αρνητικό. Όταν κάνει κρύο στην κορφή του βουνού, φοράς πιο χοντρό μπουφάν. Έτσι είσαι λιγότερο ευαίσθητος στον καιρό, κάτι που σου επιτρέπει να το απολαμβάνεις περισσότερο.)

MIK έγραψε:Προς ποντίκι: Ξέρεις πόσο σε εκτιμάω και δεν πήγαινε για σένα

Όσο για την παρατήρησή σου προς το ποντίκι… Σκίουρος είναι. Σας παρακαλώ να είμαστε ακριβείς. Είναι σοβαρό forum εδώ!!!

Όμως… τότε… μήπως… μη-μήπως εννοούσες ότι σε πλήγωσα ε-εγώ???

Τελευταία επεξεργασία απο guru την Παρ Απρ 15, 2005 3:35 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Απρ 15, 2005 3:21 pm

norad? αφουγκράζεσαι τα όσα συμβαίνουν?

Μήπως τον πλήγωσες εσύ τον ΜΙΚ?

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Απρ 15, 2005 4:14 pm

guru έγραψε: Όσο για την παρατήρησή σου προς το ποντίκι… Σκίουρος είναι. Σας παρακαλώ να είμαστε ακριβείς. Είναι σοβαρό forum εδώ!!!???

Θα το ερευνήσω όπως και το άλλο με τα κολάν. Επιμένω ότι είναι πρόγονος ποντικίου από το οποίο προήλθαν και οι σκίουροι και είμαι σταθερός στις απόψεις μου

guru έγραψε:Όμως… τότε… μήπως… μη-μήπως εννοούσες ότι σε πλήγωσα ε-εγώ???

ΟΧΙ

Δεν γράφετε κανα πόστ στο άλλο ενδιαφέρων θέμα που άνοιξε με τα δυνατά θερμικά σε χαμηλές πτήσεις αντι να το συνεχίζουμε, αντε γιατί αν κόψει αύριο ο αέρας θα πάτε Λαμία και θα τα πάρω πιο χοντρά που θα λείπω :evil:

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό orck » Παρ Απρ 15, 2005 4:31 pm

σκιουρος ειναι!
σε ολη την ταινια ειναι ξετρελαμενο με το φουντουκι του (μετα βεβαια ανακαλυψε την... καρυδα)

MIK έγραψε:Θα το ερευνήσω όπως και το άλλο με τα κολάν. Επιμένω ότι είναι πρόγονος ποντικίου από το οποίο προήλθαν και οι σκίουροι και είμαι σταθερός στις απόψεις μου

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Απρ 15, 2005 4:35 pm

Γεια και χαρά σας φίλοι μου.
Ασχολούμαι με τον αέρα πρακτικά από το 1988.
Σε όλα αυτά τα χρόνια έχω καταλάβει ότι οι περισσότερες γνώσεις σε σχέση με τον καιρό είναι πολύπλοκες και καταγράφονται από ανθρώπους που δεν είναι ιπτάμενοι, ποσο μάλλον ανεμοπόροι.
Οταν λοιπόν ξεκίνησα να διαβάζω θέματα μετεωρολογίας που μπορεί να έχουν επίδραση στην πτήση μου, τα βρήκα βουνό-κινέζικα.
Χαρακτηριστικά έπεσε στα χέρια μου ένα συγγραμα ανεμοπορικής μετεωρολογίας το 1993, και χρειάστηκε να το διαβάσω και να το ξαναδιαβάσω άπειρες φορές μέχρι να αρχίσω να παίρνω χαμπάρι για το τι διάβαζα. Μέχρι και σήμερα, δεν μπορώ να πω ότι το καταλαβαίνω.
Δυστυχώς όταν άρχισα παρα5, δεν μου ζήτησε κανείς διδακτορικό στη θερμοδυναμική της ατμόσφαιρας και για πολύ καιρό θεωρούσα τον εαυτό μου ηλίθιο που δεν καταλαβαίνει.
Ομολογώ ότι άρχισα πραγματικά να καταλαβαίνω πράγματα όταν χρειάστηκε να τα μεταφέρω σε άλλους (Να τα διδάξει ο άσχετος στους πιο άσχετους). Πραγματικά, κάντε το - διδάξτε μετεωρολογία, γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε οι ίδιοι.

Στην πορεία πάντως αυτό που κατάλαβα ήταν ότι αυτός που έκανε τις καλύτερες πτήσεις δεν ήταν αυτός που στις μπύρες ήταν ο πιο διαβασμένος και ο πιο θεωρητικός, αλλά αυτός που συσσώρευε πρακτική εμπειρία στους καλύτερους και τους χειρότερους καιρούς, και που λόγω της ασχετοσύνης του πήγαινε και στηνόταν με τις ώρες σε μια απογείωση παρατηρώντας τον καιρό, όταν οι ειδικοί είχαν πάει για μπάνια αφού η μέρα δεν ήταν κατάλληλη για 100 χιλιόμετρα.

Αλλο που κατάλαβα, ήταν ότι δεν χρειάζεται να μπορείς να ερμηνεύσεις τα πάντα, αλλα αφενός μεν να αναπτύξεις αίσθηση του καιρού, αφετέρου δεν να καταλήξεις στη χρήση κάποιοων «δεικτών» του καιρού που μπορούν να σου δώσουν μια σχετικά απλή πληροφορία για να ξέρεις στο περίπου τι να περιμένεις. ΠΧ δεν με ενδιαφέρει να εξηγήσω τι είναι το Κ-index ή το soaring index, όταν όμως το βλέπω να μπορώ να καταλάβω αν θα αλλάξω μπαταρίες, θα βάλω νερό στην πτήση και θα φροντίσω να μην έχω πιει πολλά διουρητικά.

Χαλαρώστε! Αν κάποιος υποστηρίξει ότι είναι σχετικός, είναι πολύ εύκολο να τον αμφισβητήσουν. Η «σχετικοσύνη» έρχεται με τα χρόνια, θέλει τεράστια υπομονή και ώρες διαβάσματος, παρατηρησης και σκέψης, κυρίως όμως πτήσης. Οσο πιο πολύ έχεις μελετήσει, τόσο περισσότερο συνηδειτοποιείς τον τεράστιο όγκο της γνώσης που δεν γνωρίζεις, και για το λόγο αυτό μιλάς λιγότερο. Είναι όμως απαραίτητο να είσαι ανήσυχος και να συγκεντρώνεις γνώση και σίγουρα όταν όλες οι παράμετροι υπάρξουν σε βάθος χρόνου, το έργο και το αποτέλεσμα θα έρθει.
Εύχομαι σε όλους την καλύτερή τους άνοιξη στον ουρανό.
Είπα πολλά,
Βαγγέλης

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Απρ 15, 2005 5:01 pm

TsoukasVaggelis έγραψε:Βαγγέλης

Respect Απόλυτο

Απλά σκέφτηκα ότι ο συνδιασμός μετεορολόγου (όχι εμένα άλλου) με παραπεντιστή (επίσης όχι εμένα) θα έδινε σούπερ αποτέλεσμα...

Αλλά μάλλον ο συνδιασμός ιδεών είναι κάτι που ο χώρος δεν γουστάρει...και φοβάται...όπως και η μετάδοση και η αγάπη για όλους. στοπ

EACH ONE FOR HIS PARTY

Αντε πάμε για καμία χαλαρωτική τσουλήθρα

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Απρ 15, 2005 5:30 pm

http://1tee-chiou.chi.sch.gr/meteo/periexomena.htm

Όποιος έχει όρεξη για λιγο διαβασματάκι, δεν θα το μετανιώσει. Πολύ ωραία και κατανοητά γραμμένο με εικόνες και γραφήματα

norad

Δημοσ.: 2013

Επόμενο

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 9 επισκέπτες