Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 9:25 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Πτησάρα Χανόπουλο - Ιωάννινα από Λιόντο και Βαλτά

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Πτησάρα Χανόπουλο - Ιωάννινα από Λιόντο και Βαλτά

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Μάιος 17, 2005 12:37 pm

Σωτήρη γράψε περιγραφή! Δεν μπορείτε να κάνετε τέτοια πτησάρα και να το αφήνετε έτσι, λες και δεν τρέχει τίποτα !!

Υ.Γ. Κατάφερα και έχασα το CD με τα βιντεάκια που μου έδωσες. Τοχεις δώσει σε κάναν άλλον να μου κάνει κόπια;

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Μάιος 17, 2005 12:55 pm

Ναι βρε Σωτήρη δώσε μας περιγραφή XC, δεν πηγαινει ο κόσμος κάθε μέρα σπίτι του πετώντας 50 χλμ.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Μάιος 17, 2005 1:00 pm

Συγχαρητήρια στα παιδιά!!!

Τι έγινε όμως? Δεν δούλευε το Μιτσικέλι?

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό sot » Τρί Μάιος 17, 2005 2:00 pm

Άντε καλά αφού επιμένετε!
Δεν ήταν τίποτε δύσκολο, απλά ακολούθησα συμβουλες του gus: δεν φόρεσα φόρμα και δεν πήρα φωτογραφική. (φαντάζομαι αν δεν είχα και gps θα έβγαινε 100άρα).
Λοιπόν πήγαμε Χανόπουλο γιατί στα Γιάννενα στις 12:00 είχε πάρα πολλές αναπτύξεις και λίγο ήθελε για να βρέξει.
Πέταξα κατά τις 15¨00 την πρώτη φορά και πολύ δύσκολα ανέβηκα για top landing με πολύ κούνημα και καθόλου ύψος.
Μετά από 1 ώρα αναμονή αποφασίσαμε να πετάξουμε (16:15!!!). 40λεπτα χαζοπαίζαμε χωρίς κανένα σκοπό. Μαζί με Βαλτά και Κλεοπάτρα πήραμε απόφαση να περάσουμε την 1η χαράδρα με όχι πολύ ύψος (900-1000μ).

Εκεί ο νοτιάς μας βοήθησε και πήραμε λίγο ύψος (1400). Η Κλεοπάτρα αποφάσισε να μας αφήσει στον Γοργόμυλο και εμείς αρχίσαμε να ανεβαίνουμε με αρκετές αναταράξεις ως 1900 ως εκεί χωρίς σύννεφα και μέσα στην αναστροφή.
Στη Σκλίβανη καλυτέρευσαν τα πράγματα με πολύ καλά οργανωμένα (επιτέλους) θερμικά (2000μ). Από εκει περάσαμε δυτικά προς Πεστά όπου οριακά δεν προσγειωθήκαμε στα 900μ περίπου. Ασθενικά θερμικά από την χαμηλή κορυφογραμμή μας ανέβασαν στην αρχή στα 1300 και μετά 1700 με κατεύθυνση πάντα προς Γιάννενα.
Ο Αποστόλης τελικά προσγειώθηκε στο Αυγό όπου εγώ βρήκα το καλύτερο θερμικό της ημέρας και πήγα βάση 2200+ (18¨30!!!).
Το υπόλοιπο ήταν ένα glide με πολύ άγχος για τυχόν διέλευση αεροπλάνων (λόγω κακής εμπειρίας στο ίδιο ακριβώς σημείο). Έπιασα Μιτσικέλι πολύ αργά και πολύ χαμηλός έχοντας βρει πλέον την αύρα που επικρατεί συνήθως (ΒΔ).
Μάλλον δεν θα έκανα μόνος αυτή την πτήση αν δεν είχα την ΤΕΛΕΙΑ συνεργασία με τον Βαλτά.
Αυτά!

sot
EN D

Δημοσ.: 165

Δημοσίευσηαπό sot » Τρί Μάιος 17, 2005 2:06 pm

norad το cd το έδωσα και στον πρωιτσάκη που είπε ότι θα το βάλει στην σελίδα του αλλά τίποτε!
δε σας τα ξαναδίνω να μάθετε. θα τα βλέπω μόνος μου :evil:

άντε καλά θα φέρω στον εμπεσό άλλο βελτιωμένο (dvd)

sot
EN D

Δημοσίευσηαπό georgex » Τρί Μάιος 17, 2005 3:02 pm

και δεν θυμόμουνα ποιόν έχω σε αυτή τη φωτογραφία για να την στείλω...
από το Χανόπουλο, 7/5

[ img ]

σε 4Μpixel (1.7MB): http://admin.techlink.gr/digital/data/2005_05_07/IMG_1469.JPG

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό sot » Τρί Μάιος 17, 2005 6:15 pm

Καλή ευχαριστώ

sot
EN D

Δημοσίευσηαπό GUS » Τρί Μάιος 17, 2005 11:33 pm

Μπράβο και στους 3 σας για τις πτήσεις.

Συγνώμη Σωτήρη, το CD το πήρε κατά λάθος ο Μήτσος μαζί του στην Αθήνα :(

Θα έρθει πάνω για το Σ/Κ και από Δευτέρα θα τα βάλω.

sot έγραψε:norad το cd το έδωσα και στον πρωιτσάκη που είπε ότι θα το βάλει στην σελίδα του αλλά τίποτε!
δε σας τα ξαναδίνω να μάθετε. θα τα βλέπω μόνος μου :evil:

άντε καλά θα φέρω στον εμπεσό άλλο βελτιωμένο (dvd)

GUS
EN B

Δημοσ.: 104

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες