Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 10:59 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

πτησεις (leonardo)

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

πτησεις (leonardo)

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Πέμ Ιούλ 28, 2005 4:42 pm

καθως εψαχνα στην υπεροχη αυτη ιστοσελιδα μας μπηκα εκει που λεει για τις πτησεις. μετα απο αρκετο διαβασμα εβγαλα πολλα συμπερασματα. αλλα καποια πραγματα δεν τα καταλαβα καλα.

πως περνας τις πτησεις στην ιστοσελιδα?

τι οργανο ειναι αυτο που ειναι σαν χαρτης και δειχνει την πορεια σου το υψος σου κ.λ.π. κ.λ.π.
ειναι κατι σαν gps?

πως βγαινει αυτο το σκορ και γενικα πως ειναι η διαδικασια?

θα ηθελε να με ενημερωσει καποιος σχετικα?

T@KIS
EN B

Δημοσ.: 122

Δημοσίευσηαπό orck » Πέμ Ιούλ 28, 2005 7:17 pm

TAKI το οργανο που χρησιμοποθουμε ειναι ενα gps
το οποιο καταγραφει ολη την πτηση ανα τακτα χρονικα διαστηματα
μετα στελνουμε αυτα τα δεδομενα στον ειδικο server του leonardo ο οποιος βαζει απο κατω την σχετικη φωτογραφια (αυτο το πρασινο υποβαθρο που βλεπεις) και μεταφραζει το υψος σε διαφορετικο χρωμα για ευκολη αναγνωση

το αρχειο που βλεπεις σε καθε πτηση με καταληξη igc εξαγεται απο το gps με ειδκο software (προτεινω compGPS Air 5.7) με αυτο θα δεις την πτηση σου περιπου οπως την δειχνει ο leonardo

στην πτηση μας συνηθως βλεπουμε απο το GPS μονο την ταχυτητα μας ως προς το εδαφος

για το σκορ δεν ξερω και πολλα (αν και υποψιαζομαι οτι ειναι συναρτηση της αποστασης που εχουν διανυθει)

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Πέμ Ιούλ 28, 2005 7:32 pm

orck έγραψε:TAKI το οργανο που χρησιμοποθουμε ειναι ενα gps
το οποιο καταγραφει ολη την πτηση ανα τακτα χρονικα διαστηματα
μετα στελνουμε αυτα τα δεδομενα στον ειδικο server του leonardo ο οποιος βαζει απο κατω την σχετικη φωτογραφια (αυτο το πρασινο υποβαθρο που βλεπεις) και μεταφραζει το υψος σε διαφορετικο χρωμα για ευκολη αναγνωση

το αρχειο που βλεπεις σε καθε πτηση με καταληξη igc εξαγεται απο το gps με ειδκο software (προτεινω compGPS Air 5.7) με αυτο θα δεις την πτηση σου περιπου οπως την δειχνει ο leonardo

στην πτηση μας συνηθως βλεπουμε απο το GPS μονο την ταχυτητα μας ως προς το εδαφος

για το σκορ δεν ξερω και πολλα (αν και υποψιαζομαι οτι ειναι συναρτηση της αποστασης που εχουν διανυθει)

α ωραια . οταν ερθει η ωρα που θα μπορω και εγω να πεταω θα δω τι μπορουμε να κανουμε. οσο για το gps εχω το garmin 12 αλλα δεν ξερω αν θα μπορει να κανει την δουλεια που κανουν τα gps των φιλων.
εχεις να προτεινεις καποιο καλο gps ης ιδιας εταιριας που να ειναι καλο για την περισταση?
μηπως ξερεις και τιμες περιπου?
(μηπως ρωταω πολλα? 8) ?

και κατι αλλο . ασχετο αλλα σχετικο. σε καθε μελος γραφει καποιο χαρακτηρισμο.
εμενα ας πουμε εχει το DHV1 και εχω ενα αστερακι.
εσενα ας πουμε σε εχει Competition με 5 αστερακια.
υπαρχει καπου στο site επεξηγηση συμβολων?

T@KIS
EN B

Δημοσ.: 122

Δημοσίευσηαπό orck » Πέμ Ιούλ 28, 2005 8:11 pm

TAKI το garmin 12 δεν ειναι πολυ καλο για αυτην την δουλεια
μπορει να αποθηκευσει μονο 1024 σημεια (σε αντιθεση των 10.000 που εχουν τα πιο συγχρονα) παρολα αυτα το εχω δει σε μερικα cockpit πιλοτων οποτε μπορει να μου διαφευγει κατι και να κανω λαθος

εντωμεταξυ για τις τσουληθρες που θα κανεις τωρα σου φτανει και ενα gps με 10 σημεια (και εγω μην νομισεις οτι χρειαζομαι 10.000 σημεια... αντε 100 και εχω καλυψει την πιο μεγαλη μου πτηση :) )
τελος το forum εχει "αναζητηση" το εχουμε ξανασυζητησει το θεμα gps

δες εδω μια λιστα για καποια gps και τι μπορουν να κανουν και τι οχι

εγω εχω παρει το eTrex Legend και σε αυτο το καταστημα θα δεις την φτηνοτερη τιμη που ειχα βρει οταν το πηρα

τα αστερακια πανε αναλογα με τα ποστ που κανεις σε αυτο το φορουμ, εγω δεν εχω καμια σχεση με copmetition (πεταω με ενα DHV1-2) απλα ειχα, εχω και θα συνεχισω να εχω πολλες ερωτησεις... :)

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες