Τζα...Αφού εκπληρώσα τη θητεία μου στα σύνορα επιστροφή στις μάχιμες απογειώσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας και πήξιμο από κακούς αντισυνταγματάρχες κοντά στο σπίτι όμως.
Η Ρόδος έδωσε περίπου 30 ώρες control και φυσικά 0 ώρες πτήσης μιας και ο αέρας πέφτει κάτω από τα 70 χλμ μια άντε δυο φορές το χρόνο.
Πάντως με δυο τσουλήθρες στους τελευταίους 6 μήνες (και λίγο control τον τελευταιο μήνα) πήρα μια 9ήμερη κανονική άδεια για Παρνασσό ενώ αντισυταγματάρχες δεν κόλησαν ούτε μια τιμητική. Φαντάσου να πέταγαν...σίγουρα θα έδειχαν κατανόηση και θα έδιναν καιμιά τιμητική για SIV, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Russian Open, Τα δυο τριήμερα του κυπέλλου, εξετάσεις κλπ κλπ
Παρνασσό λοιπών λιώσιμο στο σκι τα πρωινά (πληροφορίες snowclub.gr) και απογείωση μετά
Δευτέρα 20.03
Περίεργη μέρα με ψηλή νέφωση και χαμηλή ενώ κάναμε σκι ανάμεσα. Ασθενής δυτικός και δρόμο για Δυτική αργά κατά τις 3.30 (ηλιοβασίλλεμα 6.30).0-15 ριπές μαύρα σύννεφα στα 1600 νεφόδρομος τηλέφωνο σλαβ και έγκριση πτήσης κατά τις 4. Φίλοι σκιερ με απορία ρωτάγαν τι εννοώ ότι θα πάω σύννεφο θα περάσω από πίσω και να με μαζέψουν Τιθορεα.
Απογείωση μπιπ στον βράχο σύννεφο μέσα σε 1 λεπτό. Μιας και ήμουν πάρα πολύ "κρύος" από πτήσεις άργησα να κάνω αυτιά και να ακολουθήσω σχέδιο πτήσης αλλά μπήκα μέσα και βγαίνοντας ψάχνωντας για φωτογραφική με τα φρένα αφημένα το άρπαξα το κλεισιματάκι βγαίνοτας στα καθοδικά του. Αντί να φύγω πίσω προς Ανατολικά έκατσα στα καθοδικά και έχασα 200 μέτρα σε ένα λεπτό. Τα σύννεφα που σημάδεψα δεν έδωσαν τίποτα και κάτω σε 40 λεπτά για άδοξο τέλος πρώτης "σοβαρής" πτήσης μετά από 7 μήνες.
Απογαοήτευση και υπόσχεση ότι όταν πετάμε πετάμε και δεν μ.....
Τρίτη 21.03
Η ημέρα είχε απίστευτο σκι και σίγουρα το σκι ήταν καλύτερο από το παραπέντε αλλά μόνο για ένα λόγο...
Βάση πάνω από 2500 απίστευτη διάγεια και κούμουλα λαχταριστά. Βρωμόξυλο μυρίζομαι
Επηρεασμένος από τα χθεσινά δεν ήθελα να πάω μεσημεριάτικα απογείωση μόνος χωρίς έμπειρο πιλότο μαζί. Έτσι λιώσαμε στο (φοβερό πάντως) σκι και πήγα 4.Υπενθυμίζω ηλιοβασίλεμμα 6.30.
Ανατολική απογείωση και ριπές από μπροστά. Λες να πάω Δυτική που θα ξεκολήσω σίγουρα? Μπα άστο...βλάκα.
Στον λόφο ένα απολαυστικό +0 για κάνα τέταρτο χωρίς να ξεκολάω. Τελικά χάνω ύψος οπότε πάμε εκκλησάκι. Επίσης ένα απολαυστικό +0 για κάνα δεκάλεπτο βρε τι αριστερόστροφα τι δεξιόστροφα τι ανοιχτά δεν έλεγα να ξεκολήσω αλλά ούτε έχανα. Ε η ιστορία δεν επαναλήφθηκε και δεν πήγα 2500 μετά από τέτοια μαχη(το εκκλησάκι περσι δυο φορές το είχα πάει βάση μετά από κράτημα στο +0). Χάνω ύψος νεκροταφείο η επόμενη επιλογή. Η ώρα έχει πάει σχεδόν 5. Πάλι τα ίδια για κάνα πεντάλεπτο αυτή τη φορά. Προσγείωση βαρώντας το κεφάλι μου στο γκαζόν που δεν πέταξα νωρίτερα. Ρε μήπως να αφήνω νωρίς το σκι ή αν πετάει η Δυτική να πηγαίνω χωρίς δευτερη κουβέντα.
Παρασκευή 24.03 ώρα 9. Σήμερα θα πάμε Λειβαδιά(επιτέλους πετούμενη παρέα)
Ωρα 11. Ακυρο νέο καταιγίδα
[ img ]
Κυριακή 26.03
Αφήνουμε νωρίς το σκι. Σύσσωμη η ομάδα απογείωση.
Στα 2200 15 χιλιόμετρα καθαρός Βορίας. Στην Ανατολική απογείωση φυσικά Νοτιάς. Στη Δυτική σχεδόν άπνοια. Τα χάπια μου. Ο Λουκάς νωρίς με μια ελάχιστη ριπή από μπροστά στην Ανατολική σύννεφο και spiral γιατί βαρέθηκε.
Με τα πολλά πάμε Δυτική και με βάση περίπου 1600 πυκνά μαύρα ανεβαστικά σύννεφα και απόλυτη αισιοδοξία ότι όλοι θα πάμε σύννεφο. Πετάξτε γρήγορα μας είπαν κάντε αυτιά πριν το σύννεφο και τέτοιες χρησιμες συμβουλές. Μπαρμπούτσαλα. Τα competition μας έστειλαν για λαγούς και πήγαμε όλοι άκλαφτοι. Κανένα δεν δούλευε. Φυσικά τα competition περιμένανε και μόλις πετάξανε ένας υπέρλαμπρος ήλιος βγήκε και δούλευε όλο το βουνό ενώ εμείς το κοιτάζαμε προσγειωμένοι.
Τουλάχιστον έδωσα πάνω από κάνα μισάωρο τη μάχη του Μεσσολογγίου πάνω από τον λόφο της Σουβάλας στο εκκλησάκι με το απίστευτα εκευριστικό φουσκοθερμικό όπου έδινε 30 μέτρα κάθε 10 λεπτά για να στα πάρει με την ίδια ευκολία και να στα ξαναδώσει. Πάνω που έλεγα τώρα έφυγα θα μου δώσει ξαφνικά σταμάταγαν τα μπιπ. Σα να μην έφταναν όλα αυτά περίπου 200 μέτρα από πάνω μου ο σλαβεκ κύκλωνε ανοιχτά, αρχοντικά χωρίς να κουνιέται και με περίμενε ( ή έτσι νομίζω) να φύγουμε. Πραγματικο rollercoaster συναισθημάτων που ολοκληρώθηκε με ένα μεγαλοπρεπέστατο κλείσιμο 30 μέτρα πάνω από ένα φίλο με αμάξι που έμεινε με το στόμα ανοιχτο. Θέλω πολύ control τελικά...
Ο σλαβ πήγε κάπου μακριά ψηλά βγήκε πάνω από τα συννεφα γενικά δεν κατάλαβα πάντως θα ήθελα να το είχα κάνει. Ο Μπούρας πήρε ύψος και έκανε βόλτες.
ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ
Και αδεια κύριε Αντισυνταγματάρχα δεν είμαι καλά
Σχεδόν μάπα η άδεια αλλά η άνοιξη τώρα ήρθε.
Καλή σεζόν σε όλους με ασφάλεια και πάντα να ξεκολλάτε από τη πλαγιά