Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 4:34 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

SNOWKITE

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

SNOWKITE

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Δεκ 14, 2009 1:11 pm

Re malaka exei poly aera poy pas?

Καλή σεζόν snowkite λοιπόν με υγεία. Από ότι φαίνεται θα είμαστε μπόλικα αετάκια στα βουνά. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις ομάδες του Καιμάκ, της Βασιλίτσας και του Πισοδερίου.

Από το πρώτο μάθημα speedflying ο δάσκαλός μου έλεγα να δουλέψω πολύ το kite το οποίο είναι το ίδιο ωραίο και με ξερή αδρεναλίνη. Θέλει πολύ δουλειά ο έλεγχος ένος πανιού speed για kite αλλά μόλις πιάσεις ένα επίπεδο sky is the limit. Δούλεψα αρκετά πέρσι το χειρισμό και πλέον με άερα που...είναι χιονοθύελλα...ανοίγω χωρίς φόβο. Σαφώς και ένα πανί kite είναι πιο κατάλληλο/εύκολο/διασκεδαστικό αλλά με πανί speed ότι ώρα θες πετάς μακρία ενώ με την κατάλληλη πλαγιά κάνεις δυναμικό, ξανά kite, ξανά δυναμικό και με τρεις γερές στροφές χάνεις ύψος για να ξαναανέβεις. Στο les arcs είχαμε πάει σε σημείο με ιδανικό αέρα όπου ήταν 20 kite και 10 speed και όλοι παίζαμε ανταλάζοντας πανιά. Έχω κάνει λίγο θαλάσιο kite και αρκετό landkite. Πέρσι που είχε έρθει ο master Ελλάδα κάτσαμε και παίξαμε σε χιόνι και στεριά σε αέρα πολύ, με το ζόρι για να ξεφοβηθώ και να μάθω τεχνικές ασφαλείας (σβήνω το πανί, πετάω να ξεφύγω) και με λίγη δουλίτσα το καλοκαίρι περίμενα πως και πως να φυσήξει.

Ο κύριος λόγος που το ξεκίνησα είναι ότι ουσιαστικά στην Ελλάδα οι επιλογές για speedflying είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με τις Άλπεις. Γενικά πρέπει να μπει ο Φεβρουάριος για να υπάρχουν καταβάσεις 300-400 άντε 500 vertical οι οποίες είναι 1 λέπτο. Για μεγαλύτερες καταβάσεις θέλει οργάνωση (ελικόπτερο, ορειβατικά, snowmobile, υποστήριξη ασφαλείας...προσγείωση χωρίς χιόνι). Από τη άλλη για kite τα Ελληνικά βουνά είναι ιδανικά με μεγάλα αναπτύγματα χωρίς δέντρα όπου ειλικρινά πιστεύω το πρόβλημα θα είναι οι αντοχές σου και ο αέρας όχι ότι είναι μικρό το βουνό. Τέλος για να κατέβω με speed ή με σκι κάποιες από τις πλαγιές του Παρνασσού μάλλον ο καλύτερος τρόπος να φτάσω είναι με kite.

ΧΚΠ 13.12 και μετά από πολύ καλές συνθήκες για σκι βάζει αέρα και ομίχλη. Έφτασε η ώρα για kite. Ο Ηρακλής στο αργό λόγω ισχυρών ανέμων στη κορφή από ότι μου είπαν 70 με ριπές 100. Τραβέρσα μέχρι την (κλειστή) πίστα του Οδυσσέα όπου περίπου στη μέση της πίστας είχε 20-30 με ριπές 50, στο πάνω τερματικό του λιφτ είχε 40-50 με ριπές 80 και στη κορφή του βουνό είχε πάρα πάρα πολύ αέρα.

Το εργαλείο είναι το gin Nano 14 για speedflying αλλά έχω παραγείλει το access xt 8m το οποίο είναι για αυτή τη δουλειά πιο καλό αλλά...δεν πετάει

Το kite
http://www.flyozone.com/snowkites/en/pr ... s-xt/info/

To speed
http://www.gingliders.com/speedflying/nano09.php

Όταν έβαζε ομίχλη απλά έμενα στα 10-20 μέτρα που ήξερα ότι δεν έχει βράχια και ανέβαινα σιγά σιγά ενώ όταν άνοιγε σχεδίαζα μια διαδρομή στο βουνό με μεγάλες τραβέρσες που θα με ανέβαζε μέχρι την επόμενη στροφή και την επόμενη τραβέρσα.

Για να γίνει κατανοητό το τι είναι το snow kite είναι το ίδιο με αυτό που κάνουν στη θάλασσα απλά στο χιόνι. Χρησιμοποιείς την ενέργεια που δίνει ο αέρας στο πανί για να πας βόλτες. Στο βουνό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον άερα για να ανέβεις μια πλαγιά. Αρχικά ξεκίνησα κάπου στη μέση της πίστας και ξεκίνησα να ανεβαίνω σε χρόνο dt είχα φτάσει στη κορφή του Οδυσσέα. Εκεί πέταξα για να χάσω ύψος και κάποια στιγμή πήγαινα με αρκετά όπισθεν (τρόμος ότι μέσα στην ομίχλη θα φύγω υπήνεμα )άλλα δύο στροφές αρκούσαν να πατήσω και να κατέβω στο υψόμετρο που είχε ιδανικό αέρα για kite. Ένα εξειδικευμένο πανί kite δεν έχει φτιαχτεί να πέτάει αλλά 'έχει συστήματα ασφαλείας αν δυναμώσει ο αέρας.

Για να ξεκινήσει κάποιος speedflying θεωρώ ότι πρέπει να είναι επιπέδου σκι 5+ ενώ για να ξεκινήσει κάποιος snowkite πρέπει απλά να έχει μια άνεση στα πέδιλα. Το speed έχει εξ' ονόματος ταχύτητες 50+ χλμ και ελάχιστα περιθώρια λάθους ενώ το kite σε κάποια σημεία μπορεί να το κάνεις ακόμα και με φραπέ στο χέρι. πχ χτες μετά από ξεγυρισμένη τούμπα καθάριζα τα γυαλιά μου ανεβαίνοντας.

Σε ένα επίπεδο μέρος το kite μπορεί να χρησιμέψει για ατελείωτο ταξίδι και κόλπα με άλματα καθώς και για απλή ξερή αδρεναλίνη του τύπου μαζέυω 100 χλμ ταχύτητα. Σε ένα βουνό σαν τον Παρνασσό μπορεί να χρησιμέψει για ατελείωτα ταξίδια ανάλογα με τον αέρα με τελικό στόχο το να φτάσεις σε μια κορφή και να κατέβεις με τα σκι απάτητες πλαγιές. Χτες δοκίμασα να δω τι ταχύτες μπορώ να πιάσω τραβερσάροντας μιας πλαγιά και τρόμαξα επειδή είχε φρέσκο αφράτο στο χιόνι στην ιδέα ότι θα σκάψει ένα πέδιλο και θα φυτευτώ πολύ βαθιά στο χιόνι. Απίστευτες βεντάλιες πούδρες όταν κοιτάς πίσω και...δε ξέρω πόσα χλμ αλλά...δεν έχω πιάσει τόσα χλμ με σκι ποτέ ξανά. Υπέροχο συναίσθημα αδρεναλίνης και ενέργειας όταν ρολάρει σε μια μαγική ισσοροπία ο αέρας, το πανί, τα πέδιλα και το κορμί. Dont try this with kotrones.

Ουσιαστικά όλο το εκτός χκ βουνό είναι διαθέσημο και μένει να δούμε ακόμα καλύτερα πως δουλευει ο κάθες αέρας στο βουνό για να σχεδιάσουμε διαδρομές. Θεωρώ ότι οι όμορφες Λάκκες και οι κορφές τους θα είναι ιδανικό πεδίο και σίγουρα με λίγο δουλειά στις τεχνικές μας θα οδηγηθούμε σε κόρφές διασκεδαστικά και γρήγορα για ονειρεμένες καταβάσεις σκι.

Όσοι κάνουν kitesurf σαφώς και μπορούν να έχουν τα φουσκωτά τους για snowkite αλλά...δε ξέρω...υποθέτω θα βαριέστε να κουβαλάτε τη τρόμπα.

Μερικά βίντεο. Δείτε πόσο γρήγορα και εύκολα ανεβαίνουν ένα βουνό.

http://www.vimeo.com/user1146284/channels

Για όποιον ενδιαφέρεται το κόστος είναι λιγότερο από 500 ευρώ για ένα πλήρες σετ και θα διοργανωθούν μαθήματα νωρίς τον χειμώνα.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Re: SNOWKITE

Δημοσίευσηαπό dimitrisky1 » Δευτ Δεκ 14, 2009 2:53 pm

MIKey αυτο που μενει ειναι να βρουμε το που και ποτε. Τα σποτς δηλαδη, που ο ανεμος φυσαει καλα και η κλιση ειναι ομαλη, και εχει και χιονι. Eχω κανει και σε κλιση αλλα δεν μαρεσει τοσο να πεταω με το καητ ... Κοιτα κατι που ισως να μην εχεις δει και θα σου αρεσει διπλα... :) http://www.youtube.com/watch?v=X1KQA5C8elA
Y.Γ και η παρεα μετραει πολυ, τα παιδια δεν ξερω ποιοι ειναι, μπορει να εισαι κι εσυ :lol:

dimitrisky1
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Δεκ 14, 2009 5:55 pm

Spots εχει ατελείωτα η Ελλάδα. Φαντασία θέλει μόνο και λίγη τύχη με τον άερα.

Αν δεν σου αρέσει να πετάς με το kite πέτα αλλιώς :P

Ωραίοι οι τύποι εγκο σκι κανει (είχε τελικά πολύ αέρα χτες)

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Δεκ 14, 2009 6:01 pm

Κύλησ' ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι του.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Δεκ 14, 2009 8:20 pm

adreas έγραψε:Κύλησ' ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι του.

-------------------------------------------------------------------------------------------
"ΧΚΠ 13.12 και μετά από πολύ καλές συνθήκες για σκι βάζει αέρα και ομίχλη. Έφτασε η ώρα για kite. Ο Ηρακλής στο αργό λόγω ισχυρών ανέμων στη κορφή από ότι μου είπαν 70 με ριπές 100. "
-------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΑΖΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΑ ΕΚΕΙ ?????? :roll: :roll: :roll:

ΛΕΩ 'ΓΩ ΤΩΡΑ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΩΣ ΔΕΙΝΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ !!!!!!!!!! :mrgreen:

ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΕΡ,,, ΤΟΥΣ ΣΑΝΙΔΑΔΕΣ,,,ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΝΤΑΔΕΣ !!!!!!!!!! :wink:

Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Δευτ Δεκ 14, 2009 8:30 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Δεκ 14, 2009 8:28 pm

Άσε τις δικαιολογίες και φέρνε το kite στο βουνό. Μάνοοοο. Κυρ Ξηρέ που ήσουν?

Για να απαντήσω στο ερώτημα σου φυσικά και υπάρχουν πολλές μηχανές στις Άλπεις όπως στο gstaad. Το χιονοδρομικό Παρνασσού ξέρω ότι προσπαθεί να βάλει.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Δεκ 14, 2009 8:38 pm

ΜΠΑΑΑΑΑΑΑ ΒΑΡΕΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ !

...........ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΙΚ,,, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ SLALOM ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΡΠΕΛΙΑ !!!

:mrgreen:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό dimitrisky1 » Δευτ Δεκ 14, 2009 10:01 pm

dimitrisky1
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Δεκ 15, 2009 5:54 pm

vagos έγραψε:...........ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΙΚ,,, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ SLALOM ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΡΠΕΛΙΑ !!!

http://www.google.gr/search?hl=el&q=%CE ... l&aq=f&oq=

What is perpelia?

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Δεκ 15, 2009 6:35 pm

Προφανώς "περπέλια" ις αυτά τα ακτινωτά ματζαφλάρια που φυτρώνουν στα βουνά μας και εξυπηρετούν κατα βάση τους επιχειρηματίες που παίρνουν τις επιδοτήσεις και από συνεισφορά στην οικολογία δεν μας έχουν πείσει ακόμα.

Εκτός και αν οι Μυτιληναίοι & Σια ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν... "ρε πως θα βοηθήσω την οικολογική προστασία την Ελλάδα???" δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι πρώτα για τα φράγκα πάνε και μετά ότι κάτσει. Και να μου το θυμηθείς... σε κάποια χρόνια θα υπάρχουν "περπέλια" που θα κάθονται σαν σκιάχτρα στα βουνά, ασυντήρητα διότι κάποιες εταιρίες θα έχουν πέσει έξω και δεν θα ενδιαφέρεται κανείς.

Και δεν θέλω να κάνω κουβέντα, ούτε να σε πείσω... αυτή είναι απλά η αποψή μου.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Δεκ 15, 2009 7:13 pm

badder έγραψε:Εκτός και αν οι Μυτιληναίοι & Σια ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν... "ρε πως θα βοηθήσω την οικολογική προστασία την Ελλάδα???" δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι πρώτα για τα φράγκα πάνε και μετά ότι κάτσει. Και να μου το θυμηθείς... σε κάποια χρόνια θα υπάρχουν "περπέλια" που θα κάθονται σαν σκιάχτρα στα βουνά, ασυντήρητα διότι κάποιες εταιρίες θα έχουν πέσει έξω και δεν θα ενδιαφέρεται κανείς.
.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για τα φράγκα δουλεύουμε ΟΛΟΙ αλλά με τα περπέλια παράγουμε και λίγη ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ στη πορεία. Για την αποκατάσταση υπάρχει σαφέστατος νόμος για το ότι δεν εφαρμόζεται φταίει το κράτος και όχι οι Α/Γ. Θα χαρώ να συμμετάσχω και να βοηθήσω κινήσεις πολιτών που απαιτούν αποκατάσταση περιβάλλοντος δωρεάν.

Στην Ευρώπη η τάση είναι μηχανές δεκαπενταετίας να αντικαθίστανται με λιγότερες μεγαλύτερες. Πχ δεν θα μας χαλάσει το έργο έργο του Ναυπλίου αντί για 20 3 αρες να έχει 3 20άρες. Προσωπικά θα χαρώ να δουλέψω και να βγάλω βγάλω φράγκα για να βλέπετε λιγότερες μηχανές στα βουνά.

Snow kite κανείς?

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό cumulus » Τετ Δεκ 16, 2009 3:23 pm

Όλα καλά ρε Μιχαλάκη και το speed flying και το snow kite και το ski και το snowboard … αλλά θα ήθελα ( δεν άντεξα να μην … ) παρατηρήσω 2 πράγματα :
Καταρχήν είσαι λίγο υπερβολικός, ναι μεν είχε αέρα την Κυριακή αλλά και εμείς εκεί ήμασταν και δεν μας πήρε να μας σηκώσει :oops: … θα πρότεινα να αγοράσεις ένα ανεμόμετρο, διαφορετικά μου θυμίζεις κάτι πιλότους που μετά από μια δεκάλεπτη πτήση-τσουλήθρα λένε την άλλη μέρα … ΄΄ε ναι μωρέ πετάξαμε καμιά ωρίτσα χθες … καλά ηταν…΄΄ :twisted:
Δεύτερον τρομάζω στην ιδέα ότι κάποια στιγμή θα ανακαλύψεις το υποβρύχιο ψάρεμα και θα μας τρελάνεις με τα πλέον σύγχρονα ψαροντουφεκα !!! :roll:
εδώ για παραπέντε μιλάμε κυρίως και όχι για τις κατά περιστάσεις καύλες μας ! άντε και για καμιά ανεμογεννήτρια.
Ουφ το έβγαλα από μέσα μου :oops: … για κάνα παραπέντε έχεις να μας πεις κάτι ???
Άντε χωρίς παρεξήγηση πάντα … :lol:

Ο καλυτερος πιλοτος ειναι αυτος με το μεγαλυτερο χαμογελο μετα την πτηση ! :lol:

http://www.youtube.com/profile?user=manoskyriakakis

http://www.o2paragliding.gr/
cumulus
Competition

Δημοσ.: 213

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Δεκ 16, 2009 3:50 pm

cumulus έγραψε: θα πρότεινα να αγοράσεις ένα ανεμόμετρο, :

ότι πεις δάσκαλε η συμβουλή σου διαταγή μου.

Για παραπέντε ελπίζω να μπει καμιά πτησούλα στους Δολομίτες από το Σάββατο να γράψω κάτι. Έχω να πετάξω από το Μάιο λόγω υγείας και δουλειάς.

"Γιατί δεν φέρνεις το kite στο βουνό Μάνο?" είναι ουσιαστικά το θέμα του thread. Να κάνουμε παρέα να έβλεπες και αν φύσαγε.

Αερολογίες δεν γράφει παραπάνω?

Υ.Γ. Φοβάμαι τη θάλασσα

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Τετ Δεκ 16, 2009 6:12 pm

MIK έγραψε:
cumulus έγραψε:

Για παραπέντε ελπίζω να μπει καμιά πτησούλα στους Δολομίτες από το Σάββατο να γράψω κάτι. Έχω να πετάξω από το Μάιο λόγω υγείας και δουλειάς.

Mik μηπως σε πηραζει ρε φιλε αυτη η "ξερη αδρεναλινη" (γαλετα κατασταση) και επαθες αφυδατωση,,,,,,,,,,,,,,,,,,,δουλεια δουλεια,,,,,την κυριακη το κανες το κοντρολακι σου με 11 μποφορ εεεεε???????? ( σε ειδα :wink: ) για αυτο εκανα αλματα με το σανιδι εγω και δεν προσγειωνομουν πριν τα 15 sec ??? :twisted:

Αερολογίες δεν γράφει παραπάνω?

Υ.Γ. Φοβάμαι τη θάλασσα

Υ.Γ. ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ,,,ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΕΣ ,,,,,,,,,,,,,,,,,, keep walking ,,n' speaking !

vagos
Competition

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες