Sprayman έγραψε:Κατά τον badder είναι όλα συμπτώσεις.
Σε καταλαβαίνω. Έχεις πρόβλημα κατανόησης και δεν καταλαβαινεις τα όσα απλά και ξεκάθαρα γράφω? Γιατί φαίνεται ότι ή δεν ξέρεις να διαβάζεις ή δεν σε ενδιαφέρει να θεωρήσεις λογικό κάτι περαν όσων έχεις ήδη παγιώσει στο μυαλό σου. Ίσως πάλι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το πως θα πεις αυτά που θες εσύ χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τ όσα λένε οι άλλοι.
Αν δεν έχουμε κάτι να πούμε επι του θέματος, το πιο εύκολο είναι να πετάξουμε κάποιες γενικολογίες, να αποφύγουμε τον άλλον με κάτι άσχετο που θα γράψουμε κτλ.
Αυτό που έγραψα είναι οτι σύμπτωματική είναι μόνο η σχέση κάποιων λέξεων ή φράσεων της δημοτικής και των κανόνων των αριθμών πάνω στους οποίους βασίστηκε η αρχαία ελληνική. Και μάλιστα για την σύμπτωση είναι αναγκαία η παρέμβαση βοηθημάτων (άρθρα, αντωνυμίες κτλ) κατά το δοκούν. Αλλιώς είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η σχέση αυτή και δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογώ εγώ. Οι αλλαγες στο συντακτικό και την γραμματική σε μια συγκριση, προκειμένου να εμφανιστεί ο ίδιος αριθμός μιλάνε από μόνες τους.
Γενικά πάντως δεν πιστεύω στις συμπτώσεις, (με κάποιες εξαιρέσεις)
Προφανώς συμφωνούμε στο ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα βασίζεται στα μαθηματικά (οι λέξεις που αναφέρεις πριν π.χ.). ΔΙΑΦΩΝΩ όμως στο ότι αυτό ισχύει και στην δημοτική με όλες τις αλλαγές, ξένες προσθήκες κτλ. Ακριβώς διότι οι αλλαγές αυτές δεν έγιναν με γνώμονα την μαθηματική σχέση.
Όπως λοιπόν ρώτησα και πιο πριν σε άλλο ποστ, γιατί πρέπει να αλλάζεις συντακτικό και γραμματική (προσθέτωντας άρθρα και αντωνυμιες ή αλλάζοντας την πτώση) σε φράσεις ή λέξεις που συγκρίνεις για να σου δώσουν τον ίδιο αριθμό. Οι συγκρίσεις πάντα γίνονται μεταξύ ομοίων πραγμάτων. Εσύ συγκρίνεις ένα μήλο και ένα πορτοκάλι και λες Πορτοκάλι=Ένας καρπός μηλιάς, σου δίνουν π.χ. τον ίδιο αριθμό και συμπαιρένεις ότι δεν είναι τυχαίο και κάποια σχέση υπάρχει, άσχετα αν οι λέξεις Πορτοκάλι και Μήλο δίνουν τελείως άσχετα αριθμητικά αποτελέσματα.
Απάντηση σε αυτό θα ήταν ενδιαφέρουσα. Αλλά απάντηση σαν αυτή που έδωσες πριν δείχνει ότι δεν έχεις ή δεν θέλεις να απαντήσεις επί της ουσίας και για το συγκεκριμένο πράγμα.
Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.