Στο Les όταν κάνεις σκι κάποιοι άνθρωποι σου χαμογελάνε και σε χαιρετάνε. Αρκεί να έχεις ένα σακίδιο στην πλάτη. Σου πιάνουν την κουβέντα γιατί απλά έχετε κάτι κοινό...
Welcome του speedflying territory.
Σιγά το βουνό σιγά τις πλαγιές σιγά τις πτήσεις σιγά τους extreme τύπους. Πλαγιές σαν του Παρνασσού, άθρωποι σαν εμάς, πτήσεις καμία σχέση με όσα είδατε στο youtube.
Mια άλλη φιλοσοφία, και ένα ταξίδι που απλοποίησε πολύ τα πράγματα ενώ πιστεύω με έβαλε στη σωστή σκέψη για το άθλημα που χωρίς να πάω δεν υπήρχε περίπτωση να βρω πριν σκάσω σε κάνα βράχο. (Α ώστε έτσι ετοιμάζεστε σε μισό λεπτο απατεώνες

Χωράει μέσα χωρίς να το μαζεψω και δεν το γράφει το manual?????

)
Πλαγιές Παρνασσού που ο εκπαιδευτής μου από φωτογραφίες και περιγραφές μου είπε να πετάξω με λίγη προσοχή στην αρχή αλλά γενικά είπε ότι μοιάζουν ιδανικές. Ο καημένος έπρεπε να δείτε τη μούρη του όταν για κάνα τρίωρο του έλεγα έχω και άλλη πίστα και του έδειχνα βίντεο και φώτο ενώ νόμιζε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καν χιονοδρομικά
1. Συνδετικό- Πάρκιγκ (o mondie 550m vertical trebien είπε ο Γάλλος). Θέλει πολύ χιόνι αλλά...ακόμα και για les Arcs είναι πτήση που ζηλέυουν
2. Σαχάρα. ΣΟΥΠΕΡ ακόμα και με το χιόνι που έχει τώρα.ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΥΠΕΡ όλη μέρα
3. Κελάρια Κορφή Βάκχου διαδρομή Τηλέμαχου. Εκπαιδευτική με μικρά άλματα 8 το πρωί και 4.30 το μεσημέρι ακόμα και με το χιόνι που έχει.
4. Καμιά πενηνταριά πλαγιές Όμορφες Λάκκες
5. Βάκχος η κορφή μικρή πτήση και μετά χαβαλέ
6. Ηρακλής - Οδυσσέας και τα απάτητα ανάμεσα. ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΥΠΕΡ. Ο χορηγός θα πληρώσει πολλά για αυτό
Και φυσικά Καλάβρυτα-Φαλακρό όπου...άσε ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω. Σέλι/ Καιμάκ δεν τα έχω κάνει σκι αλλά λογικά κάνουν.
Μην μασάτε το speedflying είναι εδώ. Και είναι πολύ μα πολύ μα πολύ πιο απλό, πολύ μα πολύ μα πάρα πολύ πιο ασφαλές από ότι νομίζετε.
Επειδή είδα πολλούς να πετάνε στο les arcs τα βιντεάκια του you tube απλά παρασέρνουν σε λανθασμένα συμπεράσματα. 10 ή 9 τετραγωνικά αλεξίπτωτα τριμαρισμένα full στο Aiger δεν είναι το speedflying. Έχουν όση σχέση έχει η οδήγηση που κάνουμε όλοι με την formula 1 και την ανάβαση του pikes peak.
Το speedflying είναι το σπορ που κάναμε 7 απλοί άνθρωποι ( 6 Άγγλοι ένας Έλληνας, δυο κοπέλες) που οι 3 ήταν μέτριοι σκιερ και δεν είχαν πετάξει ποτέ. Πετώντας με 40-60 χιλιόμετρα την ώρα και πατώντας τα πέδιλα στο χιόνι σε μικρές πλαγιές και πετώντας στις μεγάλες. Δεν κινδύνεψε κανένας μας, δεν φοβήθηκε κανένας μας και πρακτικά κάναμε κάτι πολύ απλό. Όλοι σήμερα είμαστε στα γραφεία μας (και έχουμε χαζέψει).
Λίγο παραπάνω αδρεναλίνη ψάξαμε και την βρήκαμε ίσως τον πιο ασφαλή, φτηνό και όμορφο τρόπο που μπορεί να βρει κανείς σήμερα.
Απαιτούμενα: σκι να μπορείς να κατέβεις κάθε χιόνι χωρίς να φοβάσαι ακόμα και χωρις καλή τεχνική. Όποιος θέλει ευχαρίστως να τον μάθω τσακ μπαμ
Στην Γαλλία ανήκει στην αεραθλητική ομοσπονδιά και η esf(σχολή σκι Γαλλίας) μιας και μυρίστηκε χρήμα προσπάθησε να το πάρει σαν άθλημα. Τέλικά πανευρωπαικά ανήκει στις αεραθλητικές ομοσπονδίες οπότε...στείλτε κάνα τηλέφωνο να φύγει κάνα έγραφο για το πανελληνιο πρωτάθλημα speedflying Παρνασό 10 Απριλίου
Πραγματικά αν υπάρχει ενδιαφέρων από 2-3 άτομα για εκπαίδευση μπορεί να έρθει δάσκαλος με πανιά για μια εβδομάδα και μάλλον θα έρθει ούτως ή άλλως για τους χορηγούς του κλπ
Ακολουθεί ο διάλογος που φαντάζομαι ενδιαφέρει.
-And what about collapses?
-IT WILL NEVER COLLAPSE
-Sure what about if and when?
-IT WILL NEVER COLLAPSE
-But if i let the brakes and ..?
-IT WILL NEVER COLLAPSE SHUT UP MICHALIS GO FLY LEAVE ME ALONE
Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι μου πήρε περίπου δυο μήνες και 60 πτήσεις να ακούσω το πολυπόθητο "πήγαινε πέτα μόνος σου δε θες δάσκαλο" στο παραπέντε ενώ στο speed τρεις μέρες.
Speedfly your dream
Υ.Σ. Προς Αερολέσχη Δράμας. Για το Φαλακρό δεν χρειάζεται να γράψω. Ραντεβού το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Φέρτε μεγάλα αλεξίπτωτα που κλείνουν θα φέρω μικρό που δεν κλείνει να παίξουμε παρέα