Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 4:59 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

Αττικόν Ημερολόγιον

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

Re: Αττικόν Ημερολόγιον

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Δευτ Ιαν 03, 2011 9:52 pm

Μπορείς να προτιμήσεις κάποιο σενάριο συνωμοσίας. Ποιος ξέρει, μπορεί όντως να του την είχαν στημένη για κάποιους λόγους που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Η μπορείς να διαλέξεις ένα θρησκευτικό σενάριο. Ο μακαρίτης μπορεί να είχε κάνει αμαρτίες, ή μπορεί να είχαν αμαρτήσει οι γονείς του (άγνωσται αι βουλαί) ή στο φινάλε μπορεί να μην τον γούσταρε κάποιο Υπέρτατο Ον και είπε αντί να του στείλει εγγεφαλικό, να του στείλει μια πλάκα.

Εγώ θα προτιμήσω να πιστέψω ότι ήταν απλά σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή. :wink:

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Ιαν 03, 2011 10:06 pm

Χρήστος Λάππας έγραψε: Εγώ θα προτιμήσω να πιστέψω ότι ήταν απλά σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή. :wink:
σαν να λέμε οτι επιλέγεις αυθαίρετα να το πιστεύεις αυτό;

ps. απο τι εξαρτάται το τι επιλέγουμε να πιστεύουμε λες;

jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Δημοσίευσηαπό Agelos » Δευτ Ιαν 03, 2011 10:46 pm

τίποτα δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα το προηγούμενων δράσεων,
δεν υπάρχει σχέδιο από κανέναν
πίστεψε ότι θέλεις και αυτό που πιστεύεις αυτό είναι αλήθεια

Agelos
Competition

Δημοσ.: 271

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Ιαν 03, 2011 10:52 pm

Agelos έγραψε:δεν υπάρχει σχέδιο από κανέναν

με ποιο τρόπο είσαι σε θέση να ξέρεις αν υπάρχει η δεν υπάρχει σχέδιο;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Δευτ Ιαν 03, 2011 11:05 pm

Υπάρχει και η αναφορά του Ερμού του τρισμέγιστου. "Το γαρ νοήσαι εστί το πιστευσε, απιστήσε δε το μη νοήσαι"

Η ζωή ξεκινάει εκεί που ο φόβος πεθαίνει.
OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσ.: 970

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Ιαν 03, 2011 11:20 pm

Agelos έγραψε:τίποτα δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα το προηγούμενων δράσεων,
δεν υπάρχει σχέδιο από κανέναν
πίστεψε ότι θέλεις και αυτό που πιστεύεις αυτό είναι αλήθεια

τώρα που το ξαναβλέπω, μάλλον η τρίτη γραμμή, αναφέρεται στις 2 πρώτες, ε;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Ιαν 03, 2011 11:29 pm

Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς ασχολούμαστε με το αν θα μετράμε με σεληνιακό ή ηλιακό ημερολόγιο. Ας μετράμε θερμοκρασία με Κέλβιν, απόσταση με λεύγες, και ταχύτητα με μίλια.

Ο κόσμος έχει πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα (vagos spoke). Γιατί θα πρέπει να τον νοιάζουν αυτά τα θέματα?

Και για να καταλήξουμε κάπου σχετικά με αυτή τη συζήτηση η παγίδα (στην οποία έπεσα και εγώ) ορίζεται από το εξής αγγλικό γνωμικό από ταινία αλλά ταιριάζει γάντι. Πριν το googlαρετε, θυμάστε από ποια ταινία?

Who is more foolish. The fool or the fool who follows him?

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Ιαν 03, 2011 11:35 pm

εδιτ: αλλαγή σειράς

κι αφού μοιάζει μέχρι τώρα να συμφωνούμε, οτι η αυθαίρετη οπτική που επιλέγουμε να βλέπουμε τον κόσμο, ορίζει την πραγματικότητά μας... για ποιό λόγο πιστεύεις οτι η βέλτιστη επιλογή είναι αυτή;

γιατί θα πρέπει να καταλήξουμε κάπου;

παρατηρείς στην πραγματικότητά σου, τα πράγματα συνήθως να καταλήγουν ή να κάνουν κύκλους;

πως σε βοηθάει η επιλογή της πραγματικότητας σου;
θέλεις να με βοηθήσεις κι εμένα, κάνοντας τον κόπο να μου εξηγήσεις για ποιό λόγο κάνεις αυτή την επιλογή;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό Agelos » Τρί Ιαν 04, 2011 12:05 am

αυθαίρετη οπτική που επιλέγουμε να βλέπουμε τον κόσμο, ορίζει την πραγματικότητά μας...
jolly είσαι μέσα :D

Agelos
Competition

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Τρί Ιαν 04, 2011 1:12 am

JollyRoger έγραψε:H αυθαίρετη οπτική που επιλέγουμε να βλέπουμε τον κόσμο, ορίζει την πραγματικότητά μας...

I rather like that! :D

Τελευταία επεξεργασία απο Chris Lappas την Τρί Ιαν 04, 2011 1:33 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Chris Lappas
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιαν 04, 2011 1:23 am

ε ανέπτυξε λίγο ντε... :P ... (αν θες φυσικα :P)

γιατί προτιμάς αυτή την οπτική;
πως καθιστά κατ εσένα καλύτερη τη γήινη εμπειρία σου;
με τι κριτήρια την έχεις επιλέξει;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Τρί Ιαν 04, 2011 2:26 am

Η δική μου οπτική δεν καθιστά την εμπειρία καλύτερη απαραίτητα. Ούτε καν πιο ευχάριστη :roll: . Απλά είναι η μόνη που θεωρώ αληθινή.

Άλλοι μπορεί να είναι ευτυχισμένοι με την ελπίδα ότι ένα υπέρτατο Ον θα τους βρει λύσεις και θα τους χαρίσει αυτό που πιστεύουν ότι λείπει απ' την ζωή τους. Άλλοι πάλι, όπως ο φίλος μας ο Νίκος μπορεί να θεωρούν ότι με την εμβάθυνση σε αρχαίες φιλοσοφίες και τεχνικές μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με μια μεριά του εαυτού μας με την οποία έχουμε αποξενωθεί, ότι έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας. Όμορφο ακούγεται...

Θα ήθελα πολύ να μπορώ να τα πιστέψω αυτά. Ειλικρινά.

Chris Lappas
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιαν 04, 2011 3:07 am

Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ θα προτιμήσω να πιστέψω ότι ήταν απλά σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή. :wink:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η δική μου οπτική δεν καθιστά την εμπειρία καλύτερη απαραίτητα. :!: Ούτε καν πιο ευχάριστη. Απλά είναι η μόνη που θεωρώ αληθινή. :roll:
χμμ.. έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τα κριτήρια αυτής της "αληθινής θεώρησης", ποιά είναι, και με ποιούς τρόπους τα επιλέγουμε;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τρί Ιαν 04, 2011 3:13 am

μπορειτε να τα πειτε και σε προσωπικα μνμ αυτα
δεν σας φταιμε σε τιποτα εμεις
ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΜΑΑΑΑΑΑΣ

δουλεια δεν ειχε ο διαολος γαμουσε τα παιδια του

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιαν 04, 2011 3:18 am

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιαν 04, 2011 3:25 am

JollyRoger έγραψε:[ img ]

sorry about that... μου ξέφυγε :P

tsouloufis έγραψε:μπορειτε να τα πειτε και σε προσωπικα μνμ αυτα
ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΜΑΑΑΑΑΑΣ

για πες, πως θα μπορούσαμε να σε εξυπηρετήσουμε, ωστε να είμαστε όλοι happy...? ...

στην πραγματικότητά σου, δεν υπάρχει η επιλογή του να μην διαβάσεις ενα thread που έχεις ήδη κρίνει οτι δεν σου αρέσει;

ποιές λύσεις θεωρείς εσύ υπαρκτές; ...

το να σταματήσει κάθε άποψη που δεν σου αρέσει, για παράδειγμα?

υγ.
να υποθέσω οτι όταν παίζει εκπομπή που δεν σου αρέσει στην tv, δεν έχεις διανοηθεί να χρησιμοποιήσεις το τηλεκοντρολ? ...
κατεβάζεις πλακατ έξω απο τον τηλεοπτικό σταθμό και απαιτείς να σταματήσει η μετάδοση?

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τρί Ιαν 04, 2011 10:51 am

JollyRoger έγραψε:
JollyRoger έγραψε:[ img ]

sorry about that... μου ξέφυγε :P

tsouloufis έγραψε:μπορειτε να τα πειτε και σε προσωπικα μνμ αυτα
ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΜΑΑΑΑΑΑΣ

για πες, πως θα μπορούσαμε να σε εξυπηρετήσουμε, ωστε να είμαστε όλοι happy...? ...

στην πραγματικότητά σου, δεν υπάρχει η επιλογή του να μην διαβάσεις ενα thread που έχεις ήδη κρίνει οτι δεν σου αρέσει;

ποιές λύσεις θεωρείς εσύ υπαρκτές; ...

το να σταματήσει κάθε άποψη που δεν σου αρέσει, για παράδειγμα?

υγ.
να υποθέσω οτι όταν παίζει εκπομπή που δεν σου αρέσει στην tv, δεν έχεις διανοηθεί να χρησιμοποιήσεις το τηλεκοντρολ? ...
κατεβάζεις πλακατ έξω απο τον τηλεοπτικό σταθμό και απαιτείς να σταματήσει η μετάδοση?

Το τηλεκοντρόλ δεν έχει μπαταρία και βαριέμαι να σηκωθώ να αλλάξω κανάλι

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιαν 04, 2011 7:01 pm

Χρήστος Λάππας έγραψε:Θα ήθελα πολύ να μπορώ να τα πιστέψω αυτά. Ειλικρινά.
JollyRoger έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ θα προτιμήσω να πιστέψω ότι ήταν απλά σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή. :wink:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η δική μου οπτική δεν καθιστά την εμπειρία καλύτερη απαραίτητα. :!: Ούτε καν πιο ευχάριστη. Απλά είναι η μόνη που θεωρώ αληθινή. :roll:
χμμ.. έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τα κριτήρια αυτής της "αληθινής θεώρησης", ποιά είναι, και με ποιούς τρόπους τα επιλέγουμε;

so? :) ...

πως αποφασίζουμε αν:
υπάρχει αγάπη
υπάρχει θάνατος
υπάρχει καλό/κακό
υπάρχει ήλιος
υπάρχω εγώ
υπάρχεις εσύ
υπάρχει χριστός
υπάρχουν αστέρια
η γή είναι επίπεδη
οι ακρίδες είναι νόστιμες
το νερό εξατμίζεται
η διάσπαση του ατόμου προκαλεί πυρηνική έκρηξη
υπάρχει τύχη
κλπ κλπ...

δεδομένου οτι συμβαίνει η ίδια διαδικασία (λήψη απόφασης), απο το ίδιο ατόμο(εμένα, εσένα, κλπ), τι κοινό υπάρχει σε όλα;

με πιο τρόπο αποφασίζουμε τι θα επιλέξουμε να πιστέψουμε;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Τρί Ιαν 04, 2011 7:59 pm

Για τα περισσότερα πράγματα, υπάρχει πάντα η επιστημονική μέθοδος. Αν κάτι μπορεί να αναπαραχθεί/εξομοιωθεί από επιστήμονες, τότε είναι αληθές.

Βγαίνει ο Λάππας και ισχυρίζεται ότι κατάφερε να παράγει ενέργεια από ένα ποτήρι νερό. Μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό στο εργαστήριο; Αν ναι, το δεχόμαστε (μπράβο μου, μόλις έγινα πλούσιος). Αν όχι, μπορούμε να κάτσουμε να αναλύουμε τους λεξάριθμους της φράσης "πως να κάνεις το νερό χρυσάφι" και να διαολίζουμε τον Τσουλούφη που μας διαβάζει.

Chris Lappas
Competition

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Τρί Ιαν 04, 2011 8:26 pm

[quote= τι κοινό υπάρχει σε όλα;[/quote]
;; μα τι άλλο θα υποκινούσε τις αποφάσεις-επιλογές;;; Η ΑΝΑΓΚΗ.
Η ικανοποίηση κάθε λογής αναγκών,,,,, σωματικών.... ψυχικών..."θυμικών",,,, αυθόρμητων παρορμητικών.... κατασκευασμένων.... παρεξηγημένων...επιβεβλημένων...ασυνείδητων... συνειδητών...κοκ Η ικανοποίηση των αναγκών ισοδυναμεί με την ίδια την επιβίωση, σαν διατήρηση της βιωσιμότητας αλλά και σαν ανθρώπινη αξιοσύνη. Οι ανάγκες μεταβάλλονται άρα μεταβάλλονται και οι θεωρήσεις μας, οι αποφάσεις μας, ο προσωπικός και κοινωνικός κόσμος, η διανόηση, οι επιστήμες.

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιαν 04, 2011 8:33 pm

Χρήστος Λάππας έγραψε:Για τα περισσότερα πράγματα, υπάρχει πάντα η επιστημονική μέθοδος. Αν κάτι μπορεί να αναπαραχθεί/εξομοιωθεί από επιστήμονες, τότε είναι αληθές.
ναι όμως αυτό δεν απαντά το προηγούμενο :P

δηλαδή:
υπάρχει αγάπη - επιστημονες; ποιος ήρθε; :lol: άρα μάλλον δεν υπάρχει;
υπάρχει θάνατος - τι πείραμα; το σκοτώσαμε-ψόφησε... :lol:
υπάρχει καλό/κακό - τι είδους πείραμα;
υπάρχει ήλιος - πως θα το τεστάρουμε;
υπάρχω εγώ - πως θα το μάθουμε; πως μπορείς να διαχωρίσεις αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως εμένα, απο εμένα τον ίδιο;
υπάρχεις εσύ - τι πείραμα?
υπάρχει χριστός - πειραμα; μαλλον δεν υπάρχει κι αυτό
υπάρχουν αστέρια - πειραμα ε;... χμμμ...
η γή είναι επίπεδη - κι εδώ δυσκολεύομαι να σκεφτώ το πείραμα που θα κάνω για να με πείσει...
οι ακρίδες είναι νόστιμες - χαχαχααχ αυτό το πείραμα έχει άποψη :D
το νερό εξατμίζεται - ναι εδώ το πείραμα θα βγάλει κάποια συμπεράσματα που μετά θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα πιστέψουμε, σωστά;
η διάσπαση του ατόμου προκαλεί πυρηνική έκρηξη - δεν έχω κανένα μέλλον για τέτοιο πείραμα αχχαχαχα
υπάρχει τύχη - χμμμ ...

δε ξερω, δε βλέπω να με καλύπτει η ιδέα που έχω στο κεφάλι μου, που ονομάζεται: επιστημονική μέθοδος, ως προς την απόφαση μου σχετικά με το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κάποια πράγματα... εσένα;

για παράδειγμα, μπορεί να με βολεύει στους υπολογισμούς μου, και να επαληθεύεται με πείραμα, οτι ο ήλιος γυρνάει γύρω απο τη γή, αλλά στην τελική να είναι δική μου η απόφαση αν θα θεωρώ οτι η γή γυρνάει γύρω απο τον ήλιο, κι όχι το αντίστροφο... σωστά;

γιώτα... με ποιά κριτήρια ταξινομείται η αντίληψη της ανάγκης;
πχ μπορεί να θεωρείς οτι το να σκοτώσεις κάτι για να φας είναι δολοφονία...
μπορεί αυτό το κάτι να το αντιλαμβάνεσαι ως μαρούλι
ή ως το παιδί σου...
ποιός αποφασίζει ποιά αντίληψη θα διαλέξεις;

κι αφού η αίσθηση της ανάγκης που λες, είναι αυτή που θα ορίσει τι θα κάνεις, τότε πως ορίζεται η ελεύθερη βούληση;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Τρί Ιαν 04, 2011 8:54 pm

Jolly, για τα περισσότερα από αυτά που γράφεις υπάρχει επιστημονική μέθοδος επιβεβαίωσης. Η μη αποδοχή επιστημονικά επιβεβαιωμένων φαινομένων είναι διαφορετική συζήτηση.

Τα μεταφυσικά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα. Το "υπάρχω" το αντιλαμβάνομαι ως μια σειρά από εμπειρίες που βιώνω όσο είμαι στη ζωή. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί μετά, και νομίζω ότι το ερώτημα είναι χωρίς νόημα. Οι άνθρωποι πάντα ήθελαν να μάθουν το πριν και το μετά της ζωής όταν θα έπρεπε να τους απασχολεί πρώτα απ' όλα η βελτίωση της ίδιας της ζωής.

Το τι είναι καλό και τι κακό είναι εξίσου μεγάλη κουβέντα. Εν συντομία θα έλεγα ότι καλό είναι ότι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, δεν βλάπτει τους άλλους και δεν υπονομεύει τις πιθανότητες να συνεχίσουμε να περνάμε καλά μακροπρόθεσμα. Εξυπακούεται ότι ο καθένας προσδιορίζει διαφορετικά τον βαθμό του αποδεκτού κινδύνου.

Chris Lappas
Competition

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Τρί Ιαν 04, 2011 8:54 pm

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελεύθερη βούληση, αυτό είναι μύθος, τουλάχιστον όπως μοιάζει να το εννοείς εδώ, ως δράση χωρίς καμιά σύμβαση.
Αν υπάρχει, νομίζω θα υπακούει στην τυχαιότητα ή σε κάτι άλλο που θα υπέθετα οτι μπορεί να συναντήσουμε σε ιδιαίτερα αποκλίνοντα άτομα. Αλλά και η απόκλιση είναι κατασκευή, εε;;;
Τώρα οι λέξεις, κριτήρια, δολοφονία, παιδί ...γονική σχέση...κτλ είναι κοινωνικά αποκτήματα, δεν μπορούν να μπουν στην συζήτηση περι ελεύθερης βούλησης.
Δεν αποφασίζει κανείς 100%, είναι συχνά θέμα τύχης, εξαρτάται αν είσαι (ή βρέθηκες..χαχαχαχα)μέσα (κέντρο ..άκρη...)ή έξω (λίγο... πολύ... πιο πολύ.... :wink: ) από το "κουτί" (του κοινού αποδεκτού σε γενικές γραμμές νου!!)
Αν είσαι μέσα όλα καλά αν βγεις έξω, πελαγώνεις, όπως τώρα δα κι εμείς που συζητάμε!!!! :D :D

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιαν 04, 2011 9:06 pm

Χρήστος Λάππας έγραψε:Jolly, για τα περισσότερα από αυτά που γράφεις υπάρχει επιστημονική μέθοδος επιβεβαίωσης. Η μη αποδοχή επιστημονικά επιβεβαιωμένων φαινομένων είναι διαφορετική συζήτηση.
δε διαφωνώ... απλά οι επιστημονική μέθοδος ποτέ δεν αρκεί για να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση...

Χρήστος Λάππας έγραψε:Τα μεταφυσικά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα. Το "υπάρχω" το αντιλαμβάνομαι ως μια σειρά από εμπειρίες που βιώνω όσο είμαι στη ζωή.
τι άλλο αντιλαμβάνεσαι εκτός αυτού;

τι άλλο μπορείς να βεβαιώσεις οτι είναι αληθές;

GiotaR έγραψε:Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελεύθερη βούληση, αυτό είναι μύθος, τουλάχιστον όπως μοιάζει να το εννοείς εδώ, ως δράση χωρίς καμιά σύμβαση.
κι αν χάρην συζήτησης, υποθέσουμε οτι υπήρχε ελεύθερη βούληση, τοτε μήπως θα ήταν πιθανό, να εκφραζόταν με την αυθαίρετη επιλογή οπτικής γωνίας, σύμφωνα με την οποία ορίζεται η ανάγκη, σύμφωνα με την οποία ορίζεται η αναγκαστική επιλογή;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό Agelos » Τρί Ιαν 04, 2011 9:33 pm

Jolly δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνεις, την αλήθεια? την αντικειμενικότητα? την θέση μας στο σύμπαν?

Agelos
Competition

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης