Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 5:02 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

magic mouse

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

magic mouse

Δημοσίευσηαπό aiva » Τετ Οκτ 21, 2009 9:16 am

egrapse pali h apple me to neo tis podiki
deite to video
:shock: :shock: :shock: :shock:

http://www.apple.com/magicmouse/

Πανί μου σύντροφε πιστέ εσύ μονάχα μένεις, αυτή τη ψεύτικη ζωή να μου την εγλυκαίνεις
aiva
EN B

Δημοσ.: 87

Re: magic mouse

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Τετ Οκτ 21, 2009 10:32 am

Καλα ξεφυγανε αυτοι παει...
μια φορα ειχα παει σε ενα μαγαζι που ειχε apple με ενα φιλο μου.Και σαν χρονια χρηστης pshit επιανα το mouse (αυτο με το ενα κουμπι) σαν ουνος.Ε τωρα θα το πιανω σαν νεατερνταλ

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό georgex » Τετ Οκτ 21, 2009 2:15 pm

Το νέο τους laptop όμως το είδατε; Χωρίς πληκτρολόγιο! Απίθανο!

http://www.youtube.com/watch?v=9BnLbv6QYcA

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό aiva » Τετ Οκτ 21, 2009 6:54 pm

min ksexname oti oi dimiourgoi tou "pontikiou" htan h apple.. episis tin othoni ston ypologisti h apple tin evale... tin epoxi pou ola litourgousan me kokkina labakia... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: kai na fadastite oti h IBM ekinin tin epoxi tous koroideve :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ola afta kai ales poles gargalistikes leptomeries stin istoria twn H/Y metaksi apple kai microsoft ta dixnei stin tainia :pirates of silicon valley
aksizei na tin katevasete kai na tin deite..

http://www.youtube.com/watch?v=lEyrivrjAuU

Πανί μου σύντροφε πιστέ εσύ μονάχα μένεις, αυτή τη ψεύτικη ζωή να μου την εγλυκαίνεις
aiva
EN B

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Οκτ 22, 2009 12:06 am

Προσπάθησε αν μπορείς να γράφεις ελληνικά...

επι του θέματος μιας και αναφέρθηκε:

Το ποντίκι είναι δημιουργία του Xerox PARC στο Palo Alto όπως και το GUI από την δεκαετία του '70 (αρχές). Απλά οι Wozniak και Jobs ήταν οι πρώτοι που τα διέθεσαν εμπορικά στο κοινό με τον Apple Macintosh και τον Lisa, ένα πραγματικά πρωτοποριακό μηχάνημα για την εποχή του.

Ένα πράγμα με βάζει σε σκέψεις για το magic mouse. Η κατανάλωση ρευματος.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό georgex » Πέμ Οκτ 22, 2009 10:11 am

Σε συνέχεια αυτών που λέει ο badder, πολύ σύντομα αυτά τα πραγματικά πρωτοπορικά μηχανήματα, έμειναν πίσω (μέχρι που βγήκε το OS X). Θεωρώ όλα τα προηγούμενα λειτουργικά της Apple κατώτερα ακόμα και από τα Windows 98, δεν συζητάμε για ΝΤ και 2000, που ήταν πολύ μπροστά ακόμα και από το ΟS 9.

Κατά την γνώμη μου πάντα, μετά από πολυετή εμπειρία υποστήριξης Mac στην εταιρία που δούλευα.

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Πέμ Οκτ 22, 2009 11:13 am

badder έγραψε:
Ένα πράγμα με βάζει σε σκέψεις για το magic mouse. Η κατανάλωση ρευματος.

Δε νομιζω να καταναλωνει περισσοτερο.Προφανως η επανω επιφανεια εχει καποιον αισθητηρα πιεσης πιεζοηλεκτρικο η μεσω επαγωγης.Ε μετα σε κανα Microcontroler οπως παλια ισα για την usb.Παιζει να καταναλωνει κ λιγοτερο.Ε λογικα θα εχει και accelometer για να καταλααινει κ την περιστροφη.

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό aiva » Πέμ Οκτ 22, 2009 11:41 am

Το ποντίκι ίσος να καίει λιγο παραπάνο λόγο της επιφάνεια αφής, αλλά δεν συγκρίνεται η κατανάλωση ρεύματος σε καμία περίπτωση ενός desktop της Apple με ένα συμβατικό pc της σχολής των windows που χρειάζεται 3-4 ανεμιστηράκια και δυο μπριζες για να λειτουργλήσει.
Συμφονώ οτι ήταν μια δύσκολη περίοδος εκείνη για την Apple, αλλά μιλάς για πολλά χρονια πριν και τα πράγματα έχουν αλλάξει. H microsoft πέρα ιούς, από την εποχή των XP πλασάρει την ίδια τεχνολογία.
Η ποιότητα και η σταθερότητα δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε μηχάνιμα και λογισμικό της mic.

aiva
EN B

Δημοσίευσηαπό georgex » Πέμ Οκτ 22, 2009 3:03 pm

aiva έγραψε:Το ποντίκι ίσος να καίει λιγο παραπάνο λόγο της επιφάνεια αφής, αλλά δεν συγκρίνεται η κατανάλωση ρεύματος σε καμία περίπτωση ενός desktop της Apple με ένα συμβατικό pc της σχολής των windows που χρειάζεται 3-4 ανεμιστηράκια και δυο μπριζες για να λειτουργλήσει.

το hardware πλέον είναι το ίδιο, πως αλλάζει η κατανάλωση ρεύματος; επίσης τα ανεμιστηράκια τι έχουν να κάνουν με την κατανάλωση ρεύματος; περισσότερο με την σχεδίαση του airflow μέσα στο κουτί έχουν να κάνουν... άλλωστε 99% των pc πωλούνται με 1 ανεμιστηράκι, που είδες εσύ τα 3-4 ;;;
aiva έγραψε:Συμφονώ οτι ήταν μια δύσκολη περίοδος εκείνη για την Apple, αλλά μιλάς για πολλά χρονια πριν και τα πράγματα έχουν αλλάξει. H microsoft πέρα ιούς, από την εποχή των XP πλασάρει την ίδια τεχνολογία.

λάθος, η apple από το 2001 που βγήκε το OS X την ίδια τεχνολογία πλασάρει (και καλά κάνει), η οποία βέβαια δεν ήταν δική της, το OS X "δανείστηκε" ένα Mach kernel και BSD
η microsoft μετά από τα windows 2000 του 2000 (τα xp είναι μικρή αναβάθμιση των 2000)άλλαξε αρκετά την τεχνολογία της με τα vista
aiva έγραψε: Η ποιότητα και η σταθερότητα δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε μηχάνιμα και λογισμικό της mic.

για το hardware εκτός από κάποια fancy κουτιά δεν έχω δει κάτι καλύτερο συγκριτικά με pc όσο αφορά την αξιοπιστία
pc κατασκευής microsoft δεν υπάρχει, πως τα μηχανήματα της apple είναι καλύτερα από αυτά της microsoft;
για το software δεν έχω δουλέψει OS X για να ξέρω, αλλά με microsoft λειτουργικά (desktop αλλά και server) μετράω uptime σε αρκετούς μήνες, οπότε δεν έχω κάτι αρνητικό να πω

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Οκτ 23, 2009 10:21 am

Θα υπερεθεματίσω... To OSX είναι στην ουσία βασισμένο σε Linux για αυτό και μπορεί κάποιος... με τις σχετικές μαστοριές να τρέξει OSX από PC (και το αντίθετο). Βέβαια είναι ένα λειτουργικό πολύ φιλικό στον απλό χρήστη , πιο φιλικό από όλα τα windows. Για τον power user όμως που θέλει να πειράζει τα πάντα και να παραμετροποιεί μέχρι και τα Pixels τα windows είναι σαφώς μπροστά. Αυτό είναι το τίμημα ενός λειτουργικού με τέτοια ευρεία διάδοση. Υπάρχουν προγράμματα και υποστήριξη για τα πάντα και από τους πάντες αλλά υπάρχουν και πολλοί κακόβουλοι που θέλουν να μας γεμίσουν ιούς, worms κτλ. Μην νομίζεις ότι τα mac δεν τσιμπάνε ιούς, απλά δεν έχουν ασχοληθεί αρκετοί ακόμα για να φτιάξουν.

Στο θέμα του hardware δεν υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια καμία απολύτως διαφορά... μα καμία. Τα ίδια μηχανήματα είναι με ακριβώς το ίδιο configuration και προδιαγραφές. Φυσικά και κατανάλωση ρεύματος (τα ίδια τροφοδοτικά χρησιμοποιούν). Θα έλεγα ότι οι χρήστες windows είναι και πιο εφευρετικοί γιατί έχουν δυνατότητες να πειράζουν και το harware configuration.

τον τελευταίο μήνα δουλεύω με windows 7 (τελική έκδοση). Αν και η εμπειρία μου από τα vista με είχε αφήσει με κάποιες αμφιβολίες (ειδικά για την κατανάλωση πόρων και τις απαιτήσεις του συστήματος), οφείλω να ομολογήσω ότι έχω αλλάξει άποψη με τα 7. Πολύ φιλικό περιβάλλον (πολύ κοντά στον OSX) και δεν χρειάζεται ο Blue Gene για να τρέξουν.

Και κάτι σχετικά με τις συσκευές της apple εκτός των Mac. Respect φυσικά για την οθόνη πολλαπλής αφής. Αλλά όλα τα άλλα είναι καλαίσθητες συσκευες, με κορυφαία ποιότητα και design που λειτουργικά όμως δεν έιναι καλύτερες. To ipod πχ. Είναι το μοναδικό mp3 player που χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα για να μεταφέρεις αρχεία σε αυτό. Όλα τα άλλα με ένα drag n drop καθάρισαν. Στην ουσία η Apple σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς το itunes (που εντελώς συμπτωματικά είναι και Online store με απευθείας link). Το λέω αυτό γιατί κάποιοι κατηγορούσαν την microsoft για την ύπαρξη του IE στα windows, και ας μπρούσαν οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν άλλον browser (με το ipod δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο πρόγραμμα). Το πρώτο iphone έκανε 2 χρόνια από την εμφάνιση του να πλησιάσει σε επιπεδο χαρακτηριστικών τα αντιστοιχα τηλέφωνα, παρά το ότι οι ανταγωνιστές του χρησιμοποιούσαν τεχνολογίες καλύτερες και πιο συγχρονες. Ακόμα και τώρα το iphone 3Gs είναι πολύ ωραίο αλλά του λείπουν πολλά.

Εν κατακλείδι η φιλοσοφία της Apple είναι "φτιάχνω ωραία εύχρηστα προϊόντα με πολύ καλή ποιότητα για να γουστάρει ο καταναλωτής να τα βλέπει και μετά να τα αγοράζει" Όποιος όμως ενδιαφέρεται πραγματικά για νέα τεχνολογία και θέλει να αλληλεπιδρά με τα προϊόντα υπάρχουν και καλύτερες (και φτηνότερες) λύσεις.

badder

Δημοσίευσηαπό adreas » Παρ Οκτ 23, 2009 5:47 pm

badder έγραψε:Θα υπερεθεματίσω... To OSX είναι στην ουσία βασισμένο σε Linux

Όχι Unix?

badder έγραψε:Όποιος όμως ενδιαφέρεται πραγματικά για νέα τεχνολογία και θέλει να αλληλεπιδρά με τα προϊόντα υπάρχουν και καλύτερες (και φτηνότερες) λύσεις.

Linux? BSD?

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Οκτ 23, 2009 6:52 pm

Οκ το "UNIX" είναι πιο σωστός σαν όρος αλλά και το Linux UNIX είναι. Στην ουσία αν το OSX είχε κάποιες αλλαγές στο αντίστοιχο API θα μπορούσε άνετα να είναι μια καλή διανομή Linux.

Linux και BSD δεν έχουμε δει ευρέως σε συσκευές. Πρόσφατα το Android της Google έκανε την εμφάνιση του σε κινητά με πολύ καλές κριτικές. Οψόμεθα...

και ένα link για όσους θέλουν να δικιμάσουν το OSX σε PC... http://www.psystar.com/rebel_efi

χρειάζεται καλές γνώσεις σε υπολογιστές...

badder

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες