Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 4:33 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

Είμαι μπερδεμένος. Τυχαίο????

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

Είμαι μπερδεμένος. Τυχαίο????

Δημοσίευσηαπό Rainbowalker » Σάβ Ιούλ 24, 2010 3:24 pm

Είμαι μπερδεμένος. Τυχαίο? Για να δούμε.

Θέλω πανί. Τι να πάρω? Έλεγα να πάρω Advance. Αλλά για γιατί να πάρω Advance και να μην πάρω Gin, αφού o Graham έφυγε από την Advance και κάνει παρέα τον κορεάτη? Αλλά και ο Nef έφυγε από την Advance και πήγε στη Niviuk. Πήγε για ταυρομαχίες στην Ισπανία. Μήπως πρέπει να πάρω Niviuk? :cry:

Είχα υπόψιν και την Axis. Αλλά γιατί να πάρω Axis, αφού ο Pavlousek έφυγε και πήγε στη Up? Μάλλον θα πάρω Up. Άσε που το πετάει και ο Ηλίας και θα είμαστε συνεταιριοπιλότοι. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ωπ! Ο Stieglair έφυγε από την Up και πήγε στην Airwave. Να πάρω Airwave? Το ίδιο δεν θα είναι? Αλλά γιατί να πάρω Airwave και να μην πάρω Advance αφού ο Bruce έφυγε από την Airwave και πήγε στην Advance? Φτου και πάλι από την αρχή!!! :( :(

Μάλλον θα πάρω Pro Design. Αλλά γιατί να πάρω Pro Design και να μην πάρω Sky, αφού ο Paux δουλεύει και για τις δυο εταιρείες? Πολύ μπέρδεμα ρε παιδί μου. Αυτές οι αλλαξοκωλιές μεταξύ των εταιριών με έχουν προβληματίσει αρκετά. :roll:

Πηγαίνοντας ο ένας σχεδιαστής από την μια εταιρεία στην άλλη, δεν μεταφέρει και τις γνώσεις της μιας εταιρείας στην άλλη? Πάνω κάτω δεν θα είναι τα πανιά ίδια μεταξύ τους?
Δεν ξέρω τι να πάρω!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Είμαι μπερδεμένος. Τυχαίο?
Δεν νομίζω.
Άρα δεν παίρνω τίποτα και πετάω με αυτό που έχω!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Το Parapente είναι ένα ομαδικό χόμπυ για μοναχικούς ανθρώπους...

http://www.ad-gliders.com
http://www.ritas-drivingschool.gr
Rainbowalker
EN D

Δημοσ.: 136

Re: Είμαι μπερδεμένος. Τυχαίο????

Δημοσίευσηαπό adreas » Σάβ Ιούλ 24, 2010 4:11 pm

Φτηνό και μπλε. Απλά είναι τα πράματα.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό Rainbowalker » Πέμ Αύγ 12, 2010 11:21 am

κόκκινο μωρέ! δεν πληρώνεις και το μεταλλικό χρώμα!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rainbowalker
EN D

Δημοσίευσηαπό achim » Πέμ Αύγ 12, 2010 9:08 pm

Αν αυτός είναι ο μόνος σου προβληματισμός στην αγορά πτέρυγας τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι στη MacPara (εδώ ευλογάμε τα γένια μας) οι δύο σχεδιαστές είναι εκεί εδώ και 18 χρόνια τώρα. Και είναι και τα αφεντικά συγχρόνως.

Λοιπόν.... λέγε........... μοντέλο, μέγεθος, χρώμα..............

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό vagos » Πέμ Αύγ 12, 2010 10:13 pm

achim έγραψε:Αν αυτός είναι ο μόνος σου προβληματισμός στην αγορά πτέρυγας τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι στη MacPara (εδώ ευλογάμε τα γένια μας) οι δύο σχεδιαστές είναι εκεί εδώ και 18 χρόνια τώρα. Και είναι και τα αφεντικά συγχρόνως.

Λοιπόν.... λέγε........... μοντέλο, μέγεθος, χρώμα..............

υπαρχει και αλλη η οποια ειναι μια απο τα ιδια η κατασταση , αλλα για 21 ΧΡΟΝΙΑ :P

( :mrgreen: ...δεν φταιω εγω παλι απλα τυχαινει να ειναι γεγονος να μην το πω ??? :lol: :lol: :lol: )

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Αύγ 13, 2010 1:02 am

vagos έγραψε: υπαρχει και αλλη η οποια ειναι μια απο τα ιδια η κατασταση , αλλα για 21 ΧΡΟΝΙΑ :P
( :mrgreen: ...δεν φταιω εγω παλι απλα τυχαινει να ειναι γεγονος να μην το πω ??? :lol: :lol: :lol: )

Προφανώς μιλάς για τον Herbert στην Pro Design ε; :D :D :shock: :shock: :D

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Αύγ 13, 2010 1:51 am

norad έγραψε:
vagos έγραψε: υπαρχει και αλλη η οποια ειναι μια απο τα ιδια η κατασταση , αλλα για 21 ΧΡΟΝΙΑ :P

εισαι σιγουρος οτι ειναι/ηταν σχεδιαστης ο Herbert ? :D

τον Ουρανιοτοξοπεριπατητη δεν τον διαβασες, μαλλον διαβασμενος ειναι : "αφού ο Paux δουλεύει και για τις δυο εταιρείες? "

καποιες αλλες πολυ παλιες κλεισαν η ψυχοραγουν με αναλαμπες αλλα απο τις υγειης σημερινες εταιρειες , απο την ιδρυση τους δεν εχουν αλλαξει αφεντικα και σχεδιαστες ακομα οι :

1 NOVA 21 χρονια
2 MAC 18 χρονια (εδω καπου πρεπει να ειναι και η SWING αλλα χρονια ? )
3 GRADIENT 14 χρονια
4 WINDTECH 14 χρονια
5 GIN 13 χρονια
6 SOL ?? χρονια
7 SKYWALK ?? χρονια
8 AIRCROSS 6 χρονια (...ισως να εχει αλλαξει αφεντικο :roll: )
9 NIVIUK 5 χρονια

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Αύγ 13, 2010 10:06 am

norad έγραψε:

O Herbert δεν είναι σχεδιαστής, πιθανόν να ασχολείται βοηθητικά, αλλά δεν είναι.

Όταν η Pro ήταν στα πάνω της (και παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1995) μέχρι το 2001-02 ο σχεδιαστής ήταν ο Armin Graf, επαγγελματίας αεροναυπηγός και από τα δυνατότερα μυαλά στην έρευνα και εξέλιξη τότε. Κάποια από αυτά που σήμερα έχουμε δεδομένα στα αλεξίπτωτα εκεί δημιουργήθηκαν.

Μετά βέβαια εξαφανίστηκε και η ιστορία είναι γνωστή.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό loxagos » Παρ Αύγ 13, 2010 10:08 am

vagos έγραψε:υπαρχει και αλλη η οποια ειναι μια απο τα ιδια η κατασταση , αλλα για 21 ΧΡΟΝΙΑ :P

1 NOVA 21 χρονια
2 MAC 18 χρονια

Οκ Βαγγέλη αλλά σκέψου ότι κι εσένα 18 χρονιά σου πηρέ μέχρι να εκτιμήσεις αυτή την «σταθερότητα» της NOVA :P

:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Αύγ 13, 2010 11:54 am

loxagos έγραψε:Οκ Βαγγέλη αλλά σκέψου ότι κι εσένα 18 χρονιά σου πηρέ μέχρι να εκτιμήσεις αυτή την «σταθερότητα» της NOVA :P

XAXAXAXAXAXAXAXA λοχαγέ έγραψες :P:P:P

norad

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Αύγ 13, 2010 11:59 am

vagos έγραψε:εισαι σιγουρος οτι ειναι/ηταν σχεδιαστης ο Herbert ? :D

Το ξέρω ότι δεν είναι σχεδιαστής... κάποτε το έπιανες το χιουμοράκι μου πιο εύκολα - τώρα τελευταία είσαι λίγο... "στη τσίτα" και τσιμπάς στα πάντα :) :P :D :shock:

norad

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Παρ Αύγ 13, 2010 12:13 pm

δεν ειναι στη τσιτα
ειναι στα γκαζια !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Αύγ 13, 2010 1:10 pm

,,,η ADVANCE τσιμπησε Goldsmith
,,, η GIN τον Graham
,,, η UP τον Franta
,,,,και η PRO τον Paux
ποιος σου ειπε εσενα οτι αυτες οι ασταθειες κατα την γνωμη μου μπορουν να κανουν κακο στις αντιστοιχες εταιριες ??? Καλες, γατισιες και βαρβατες μεταγραφες τις βρισκω Λοχαμ ,,, να εισαι σιγουρος για αυτο ! 8)
Εγω απλα εγραψα καποια νουμερα και καποιες χρονολογιες που ειχα υπ' οψιν μου , βασιζομενος απο το ποστ του Ιωακιμ ,που καλα κανει και υπερηφανευεται για μια MAC PARA ,,,Εταιρεια με τοσο μεγαλο και σοβαρο βεληνεκες και ιστορικο !!

Μερικες πληροφοριες τωρα που ισως βοηθησουν να πιστεψεις οτι δεν εκτιμησα καμια "σταθεροτητα" και δεν εχω κανενα κοληματακι να πεταξω οτιδηποτε με κανει να νιωθω καλα εχωντας το πανω απο το κεφαλι μου (ακομα και ας μην ειναι tredy , μετραει ππολυυυυυ αυτο για καποιους :P )

Να σου πω οτι κατα τυχη εγω πεταω NOVA τα τελευταια δυο χρονια, και αυτο συνεβηκε απλα επιδη οταν ηρθε η ωρα να παρω ενα νεο 2-3 ημουν σιγουρος οτι αυτη θα καλυπτε το σοβαροτερο προσωπικο μου κριτηριο ,,να εχει πολλες επιδοσεις για την κατηγορια του ! το πληρωσα κανονικοτατα στην χοντρικη του τιμη ,,οπως θα πληρωνα και οποιασδηποτε μαρκας πανι θα αγοραζα τοτε απο οποιονδηποτε αντιπροσωπο + φιλο...
Πετωντας 12 χρονια τωρα (-3 αποχη), πιστευω οτι εχω το πιο μεγαλο μενου εν Ελλαδι απο ποικιλια κατασκευαστων σε πανια που ειχα στην κατοχη μου, κατι που με κανει να εχω σαφως πιο αντικειμενικη και ξεκαθαρη αποψη για το πως μπορει να ειναι το πανι της καθε μαρκας απο καποιον που απλα τον ταισε φουμαρο ο εκπεδευτης + εμπορος του ,,η ακομα χειροτερα του παρουσιαζε δρακους που βγαινουν απο τις κυψελες ο στενομυαλος και ασχετος κολητος του :lol:
(για να μην σου πω την μανεια που εχω να δοκιμαζω οσα μπορω περισσοτερα πανια οποιασδηποτε κατηγοριας ετσι ωστε να εχω προσωπικη και ρεαλιστικοτερη αποψη... )

:lol: ΕΓΩ ΤΣΙΤΩΜΕΝΟΣ ???
ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΖΑΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ MAX PERFORMANCE ΜΕΧΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,,,,,, ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ :mrgreen: ! (αμοιβαιο humor, πιο κατανοητο και πιο ευθυ μαλιστα :wink: )

Ο κολημενος και σταθερος με μαρκα/μαρκες προην κατοχος PRO, 3 Χ ADVANCE, GRADIENT, APCO, 2 Χ UP, AXIS και NOVA , που ευτυχως ακομα αγοραζει οτι θεωρει καλυτερο ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ , διχως εμπαθειες και περιορισμους.

ΥΓ: ειμαι σε ενα μαγαζι που δεν εχει και πολυ δουλεια τωρα απο τις 06.00 μεχρι τις 22.00 καθημερινα ,,πιο χαλαρος δεν γινεται εξου και τα κατεβατα :mrgreen:,,,

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό achim » Παρ Αύγ 13, 2010 6:04 pm

Φίλε Βαγγέλη, με έπεισες ότι πλέον είσαι αρκετά ώριμος (αεραθλητικώς) για να πετάξεις και Magus (γιατί απ' ότι φαίνεται μόνο αυτό σου ξέφυγε!!!!!)

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Αύγ 13, 2010 7:45 pm

achim έγραψε:Φίλε Βαγγέλη, με έπεισες ότι πλέον είσαι αρκετά ώριμος (αεραθλητικώς) για να πετάξεις και Magus (γιατί απ' ότι φαίνεται μόνο αυτό σου ξέφυγε!!!!!)

,,,,,καθαρα θεμα τυχης Μακη !

,,δεν αμφεβαλα ποτε για το ποσο ολοκληρωμενο ειναι/ηταν οποιοδηποτε Magus 8)

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό GPapapetrou » Παρ Αύγ 13, 2010 8:44 pm

RAINBOWALKER δεν πιστευω να εισαι ακομα μπερδεμενος :?: :lol: :lol: :lol:

τυχαιο :?:

GPapapetrou
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό Rainbowalker » Σάβ Αύγ 14, 2010 1:48 pm

Ευχαριστώ όλους που απάντησαν και εδωσαν χρήσιμες πληροφορίες.

Εμείς στην επαρχία τυχαίνει να μην γνωρίζουμε πολλά όσον αφορά τα παρασκήνια των εταιριών. Το ιντερνετ δεν είναι αρκετό.

Η ερώτηση μου που πηγάζει μέσα από αυτό το χιουμουριστικό κειμενάκι, έχει να κάνει με τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις πτέρυγες της ίδιας κατηγορίας.

Βέβαια, ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις πώς πετά μια πτέρυγα, είναι να την δοκιμάσεις. Αλλά, όπως προείπα, στην επαρχία είναι λίγο δύσκολο σε σχέση με την Αθήνα όπου υπάρχει πλήθος πιλότων και μοντέλων και μπορεί καποιος να ρωτήσει ή ακομη και να δοκιμάσει το πανί που τον ενδιαφέρει.Και όλα αυτά σε ένα Σ/Κ στον Κιθαιρώνα (μήπως πρέπει να κατεβούμε Πλαταιές?) :lol:

Πιστεύω πως αρκετοί συναθλητές προβληματίζονται σχετικά με την αγορά μιας νέας πτέρυγας, ειδικά σήμερα με την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη (ελέω BBHPP), και τις νέες μορφές πτέρυγας με μπανέλες αντί για Mylar. Οι επιδόσεις βελτιώνονται συνεχώς, ταυτόχρονα με την αύξηση και της ενεργητικής αλλά και της παθητικής ασφάλειας. Το παραπέντε περνά σε μια άλλη εποχή, μια εποχή που ο όρος "πετάω" γίνεται πραγματικότητα τεραστίων διαστάσεων, καλύπτοντας αποστάσεις που οι παλιότεροι του χώρου ούτε καν είχαν φανταστεί.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ότι και να πάρεις σήμερα θα μείνεις ικανοποιημένος. Υπάρχουν καλά πανιά, αλλά υπάρχουν και ακόμη καλύτερα. Κακά πανιά λίγα θα είναι και από εταιρείες που πιθανόν να μην γνωρίζουμε. :D

Rainbowalker
EN D

Δημοσίευσηαπό Rainbowalker » Δευτ Αύγ 16, 2010 10:17 am

badder μπορουμε να μαθουμε περισσοτερες λεπτομερειες για τον αrmin graf και την απομακρυνση του?

Rainbowalker
EN D

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 16, 2010 11:25 am

RAINBOWALKER έγραψε:badder μπορουμε να μαθουμε περισσοτερες λεπτομερειες για τον αrmin graf και την απομακρυνση του?

Λεπτομέριες δεν ξέρω, το μόνο που είχαμε μάθει τότε ήταν οτι μια ωραία πρωία δεν πήγε στη δουλειά και ποτέ ξανά. Αν θυμάμαι καλά δεν τον βρίσκανε κιόλας για κάπιοοι διάστημα, μετά δεν ξέρω τι έγινε αλλά με σχεδιασμό αλεξιπτώτων δεν ξαναασχολήθηκε.

Επειδή τον είχα γνωρίσει και από κοντά σε κάποιο ταξίδι ήταν λίγο εκκεντρικός τύπος αλλά ευγενικός άνθρωπος.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό andread » Δευτ Αύγ 16, 2010 12:14 pm

badder έγραψε:... ήταν λίγο εκκεντρικός τύπος αλλά ευγενικός άνθρωπος.

χαχα αυτό μου θυμίζει τις δηλώσεις που κάνουν οι γείτονες για αυτόν που έσφαξε την γυναίκα του με τον νυχοκόπτη ...

andread

Δημοσ.: 725

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης