Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 4:35 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

GOLDILOCKS

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

GOLDILOCKS

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Σεπ 30, 2010 4:47 pm

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Re: GOLDILOCKS

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Οκτ 01, 2010 11:41 am

Μπουρδες αμερικανικες :roll:

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Οκτ 01, 2010 4:03 pm

Σε ποιές αναφέρεσαι? Στις μετρήσεις wobble του αστερίου? Στη θερμοκρασία και τη διάρκεια του αστεριού? Στους υπολογισμούς των πλανητών? Στις αποστάσεις των πλανητών και τα μεγέθη τους? Ή στις θερμοκρασίες των πλανητών?

Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν βγει κάποιο λάθος στους υπολογισμούς(που πίστεψέ με όλοι αυτό ψάχνουν τώρα και όχι μόνο Αμερικάνοι) είναι μια συγκλονιστική ανακάλυψη πιθανότατα η πιο σημαντική εδώ και δεκαετίες. Βεβαίως εδώ και μια δεκαετία αυτή η ανακάλυψη ήταν σχεδόν αναμενόμενη είτε στον gliese 581 είτε σε 2-3 άλλα πολύ καλά αστέρια. Γνώμη μου πάντα απλά θα ήθελα και τη γνώμη σου μιας και δεν θέλω να κοινοποιώ μπούρδες (πολύ περισσότερο Αμερικάνικες) σε φίλους παραπεντιστές.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Οκτ 01, 2010 4:42 pm

Η "ζώνη της Χρυσομαλλούσας" είναι παλιά ιστορία και παγκόσμια επιστημονική προσπάθεια για εξεύρεση συνθηκών παρόμοιων με της γης σε εξωπλανήτες (πλανήτες εκτός ηλιακού συστήματος). Αυτό δεν πάει να πει οτι θα βρεθεί και ζωή.

Όπως επίσης δεν πάει να πει οτι η ζωή χρειάζεται αποκλειστικά συνθήκες παρόμοιες με της Γης. Σε αυτό το τομέα τώρα αρχίζουν να στρέφουν τη προσοχή τους οι επιστήμονες.

Οι Αμερικάνοι έχουν τόση σχέση όση και η τεχνολογική τους υπεροχή στο διάστημα, αλλά δεν είναι μόνοι στην έρευνα γενικά.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Οκτ 01, 2010 5:21 pm

Οσο αφορα το αστερι συμφωνω για τον πλανητη εχω σοβαρες επιφυλαξεις και θα ηθελα μια αναλυση φασματος της ατμοσφαιρας του(αν εχει ατμοσφαιρα) ως προς τα αερια που περιεχει, τα ποσοστα τους συν πιεση επιφανειας γιατι τη θεωρω απαραιτητη για την υπαρξη νερου σε υγρη μορφη στην επιφανεια και για τον καθορισμο της θερμοκρασιας επισης.
Συμφωνεις πιστευω χωρις οτι ατμοσφαιρα η κουβεντα σταματαει εδω.
Δεν γνωριζω κανενα τηλεσκοπιο που να μπορει να "δει" πλανητη η αλλο εταιροφωτο σωμα 20 ετη φωτος μακρια και εφοσον δεν υπαρχει εικονα του πλανητη δεν υπαρχει και απτη αποδειξη για τα παραπανω.(εκτως και υπαρχουν αλλες εγκυρες μεθοδοι που δεν γνωριζω και ξερεις εσυ ,θα σε ακουσω με μεγαλο ενδιαφερον)
Η υπαρξη τωρα πλανητων και αλλων σωματων σε τροχεια γυρω απο αστρα σε μακρινους κοσμους γινετε οχι με την απευθειας παρατηρηση του σωματος λογο της φωτεινοτητας του αστρου αλλα μαθηματικως με τις διαταραχες που προκαλει η βαρυτητα του υποτιθεμενου σωματος στην τροχια του αστρου.
Μπορουν ετσι να καθορισουν οι επιστημονες το μεγεθος την αποσταση απο το αστρο και τη συσταση των σωματων αυτων με "σχετικη"ακριβεια.
Για τον καθορισμο βασικων στοιχειων για την υπαρξη ζωης εστω και στην αρχικη της μορφη οπως τα βακτηρια χρειαζετε πιστευω κατι παραπανω απο μαθηματικες εξισωσεις και αυτο ειναι το να μπορεσουμε να δουμε τους πλανητες αυτους με καποιο τροπο στο μελλον.ωστε να αναλυσουμε τουλαχιστον την ατμοσφαιρα τους.
Αν μου πεις τεκμηριωμενα οτι ο εν λογο πλανητης εχει ατμοσφαιρα στη σωστη συσταση παχος και πυκνοτητα ,εχει νερο σε υγρη μορφη στην επιφανεια οποτε θα εχει και σωστη θεμοκρασια και η ακτινοβολια του αστρου δεν ψηνει σαν φουρνος μικροκυματων οτιδηποτε οργανικο ζει στην επιφανεια θα συμφωνησω οτι πιθανοτατα υπαρχει περιπτωση να εχει καποια μορφη ζωης.
Ελπιζω στο μελλον να καταφερουμε να βρουμε τις αποδειξεις αυτες μεχρι τοτε μενω επιφυλακτικος. :wink:
Η μηπως τα βρηκαμε ολα και ειμαι βαθια νυχτωμενος :oops:

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Οκτ 01, 2010 6:59 pm

GEORGE29041 έγραψε: :

Ναι βρε απλά ο τίτλος του threads είναι goldilocks. Το θέμα είναι η ύπαρξη πλανητών της η οποία αποδείχθηκε (μέχρι αποδείξεως χοντρής πατάτας) στην ζώνη. Εάν υπάρχουν η ύπαρξη ατμοσφαίρας δεν θα αποδειχθεί για καιρό αλλά...δε σε νοιάζει. Τα νούμερα είναι υπερ των...μούφών.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι στο μοναδικό δείγμα από νορμάλ αστέρια που έχουμε μελετήσει έχουμε ένα γκολ και δύο δοκάρια(Γη, Άρης, Ευρώπη). Άσε που τα δοκάρια μπορεί και να είχαν μπει ή ακόμα να είναι γκολ. Και από νορμάλ τύπου "άσπρους" ήλιους αφθονία άσε που σιγά σιγά όλα έχουν από έναν "Δια" σαν γενική τάση.

Ξαφνικά έχουμε δει αρκετούς κόκκινους νάνους που έχουν όλοι "Διες" να έχουν στο goldilocks "αποδειδειγμένα" πλανήτες έστω σε ένα δείγμα προς το παρών. Άντε να τα χάσεις τόσα σουτ χωρίς φυσικά να μπορώ να εκφέρω γνώμη, εκτός από αισιοδοξία ότι αφού το goldilocks τείνει να γίνει κανόνας τα άλλα είναι εύκολα.

Μακάρι μια μέρα να μάθουμε (Εσύ στο Area 51 μη μιλάς)

Πάντως ξαφνικά τα νούμερα του Dreik (ή πως τον λένε) μοιάζουν πολύ πάνω από το 1 αν και πρέπει να πέθαναν σε πυρηνικό πόλεμο, από κάρβουνο και μεταλλαγμένα καρκινογόνα φαγητά μέχρι τωρα οι πιο πολλοί αν κρίνω από τα δικά μας χάλια.

Και μη ξεχνάμε πόσο συγκινητικό είναι το 20 έτη φωτός που ουσιαστικά είναι στα πολύ κοντινά.

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Παρ Οκτ 01, 2010 8:36 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Παρ Οκτ 01, 2010 7:04 pm

το σύμπαν είναι ζωντανό;

jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Οκτ 01, 2010 7:18 pm

Ελα τωρα JollyRoger φυσικα και ειναι ,ποιο ζωντανο και με με μορφες ζωης που ισως δεν φανταζωμαστε.
Θα ηταν πολυ εγωιστικο να πιστευουμε οτι ειμαστε ο μονος πλανητης που συντηρει ζωη.
Λογικα υπαρχουν εκατομμυρια αλλοι "ζωντανοι" πλανητες.
Το προβλημα ειναι οι τεραστιες αποστασεις μεταξυ των κοσμων.
Μεχρι να πετυχουμε ταχυτητες πολλαπλασιες του φωτος εν ολιγης ταξιδι στο χρονο εχουμε πορεια μπροστα μας ως τοτε καλλο ειναι να φροντιζουμε το δικο μας πλανητη για να μας φροντιζει και αυτος .:wink:

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Παρ Οκτ 01, 2010 7:27 pm

αν είναι ζωντανό και με μορφές ζωής που δε φανταζόμαστε, τότε

πως ξέρουμε οτι αυτές οι μορφές ζωής βρίσκονται σε άλλους πλανήτες?

και πως συμπεραίνουμε οτι οι "κόσμοι" απέχουν "τεράστιες αποστάσεις"?

jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Οκτ 01, 2010 7:53 pm

JollyRoger έγραψε:αν είναι ζωντανό και με μορφές ζωής που δε φανταζόμαστε, τότε

πως ξέρουμε οτι αυτές οι μορφές ζωής βρίσκονται σε άλλους πλανήτες?

και πως συμπεραίνουμε οτι οι "κόσμοι" απέχουν "τεράστιες αποστάσεις"?

Δεν το ξερουμε το ικαζουμε βαση πιθανοτητων.
Συμπεραινουμε το μεγεθος των αποστασεων βαση μετρησεων και παρατηρησεων.
Με τις αισθησεις μας αντιλαμβανομαστε το περιβαλον μας το συμπαν τις αποστασεις και το χρονο το με ενα συγκεκριμενο τροπο.που ισως ειναι πλασματικος.
Παντως σιγουρα δεν μπορω να απαντησω παραπερα με τις περιορισμενες γνωσεις αστρονομιας που διαθετω.
Πιστευω ομως οτι οι νομοι της φυσικης λογικα ισχυουν για ολο το συμπαν,αν εχουμε κανενα φυσικο,μαθηματικο η καλυτερα αστροφυσικο παραπεντα να μας φωτησει θα ηταν καλυτερα...μη λεμε π*π*ριες για πραγματα που δεν γνωριζουμε καλα.

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό yannis » Παρ Οκτ 01, 2010 7:55 pm

Καλά,τι απίστευτους επιστήμονες πιλότους έχουμε?Ψάρωσα λέμε!!!
Εγώ ένας courier είμαι,ξέρω και ένα τεμπέλη βιβλιοπώλη,ένα βενζινά και μερικούς δασκάλους!!Ρε εσείς δεν παίζεστε!!! :shock:
Ξεχάσατε το πιό σημαντικό για να είναι κατοικήσιμος ο πλανήτης...ΠΕΤΑΕΙ???Αν δεν πετάει,να πάτε εσείς.Εγω θα μείνω εδώ!!!!!! :mrgreen:

http://www.cretanparagliding.gr

After all,its all about having fun!
yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Παρ Οκτ 01, 2010 8:00 pm

yannis έγραψε:Καλά,τι απίστευτους επιστήμονες πιλότους έχουμε?Ψάρωσα λέμε!!!
Εγώ ένας courier είμαι,ξέρω και ένα τεμπέλη βιβλιοπώλη,ένα βενζινά και μερικούς δασκάλους!!Ρε εσείς δεν παίζεστε!!! :shock:
Ξεχάσατε το πιό σημαντικό για να είναι κατοικήσιμος ο πλανήτης...ΠΕΤΑΕΙ???Αν δεν πετάει,να πάτε εσείς.Εγω θα μείνω εδώ!!!!!! :mrgreen:

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Οκτ 01, 2010 8:15 pm

Γιατι αν πεταει θα πας :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό yannis » Παρ Οκτ 01, 2010 8:22 pm

GEORGE29041 έγραψε:

Γιατι αν πεταει θα πας :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πετώντας!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.cretanparagliding.gr

After all,its all about having fun!
yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Οκτ 01, 2010 8:44 pm

yannis έγραψε: Ξεχάσατε το πιό σημαντικό για να είναι κατοικήσιμος ο πλανήτης...ΠΕΤΑΕΙ???Αν δεν πετάει,να πάτε εσείς.Εγω θα μείνω εδώ!!!!!! :mrgreen:

Mάνο ξεκινάς με δεδομένη τη τριπλάσια βαρύτητα. Επίσης ο πλανήτες δεν έχει μέρα νύχτα αλλά βλέπει πάντα η ίδια πλευρά τον ήλιο. Το οποιό άντε βγάλε άκρη για τις πτητικές συνθήκες αλλά μάλλον μιλάμε για σταθερές συνθήκες σε κάθε σημείο με εκπαίδευση αρχαρίων προς τη σκοτεινή πλευρά, sunset team κάθε "μέρα" όλη "μέρα" και pwc με τασκ χωρίς χρονικό τέλος κάπου προς τη φωτεινή πλευρά του ησημερινού. Πιθανό τη διάρκεια πτήσης να τη προσδιορίζει η αντοχή του πιλότου και όχι η διάρκεια της μέρας.

Λογικά θα πετάει κάλά αν έχει ατμόσφαιρα με μεγάλα αλεξίπτωτα. Αν δεν έχει ατμόσφαιρα δε θα σε νοιάζει πάντως πολύ καθώς θα έχεις πιο βασικά προβλήματα.

http://www.space.com/scienceastronomy/e ... 00930.html

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό antonism » Σάβ Οκτ 02, 2010 10:46 pm

Εκτός απο τις αχανείς αποστάσεις στο χώρο, αυτό που κάνει επίσης απίθανη τη "συνάντηση" δύο πολιτισμών, είναι και οι τεράστιες χρονικές αποστάσεις.

Αν το σύμπαν είχε δημιουργηθεί πριν από ένα χρόνο τότε τα πρώτα δείγματα ζωής εμφανίστηκαν στη Γη πριν από μία ώρα, ενώ όλη η γνωστη ανθρώπινη ιστορία είναι περίπου 13 δευτερόλεπτα ... Kαι άντε να κρατήσει το πολύ άλλα δυο, αφού ήδη το πάμε για διάλυση.

Συνεπώς, ο υποψήφιος πλανήτης, εκτός από τα σωστά χαρακτηριστικά θα πρέπει να είναι και στο σωστό "timing" ... δύσκολο .

antonism
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό Agelos » Τετ Οκτ 13, 2010 5:26 pm

http://www.skai.gr/news/technology/arti ... eyteri-gi/
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αμερικανοί αστρονόμοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του πρώτου εξωπλανήτη που μοιάζει πολύ με τη Γη και θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος, μια είδηση που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση διεθνώς.

Τώρα, όμως, σε συνάντηση αστρονόμων ειδικών στην αναζήτηση πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας, ευρωπαίοι αστρονόμοι ανέφεραν ότι δεν μπορούν να βρουν κανένα ίχνος για τον συγκεκριμένο εξωπλανήτη, παρόλο που έκαναν προσεκτικές παρατηρήσεις στο ίδιο ηλιακό σύστημα γύρω από το άστρο Gliese 581.

Το συγκεκριμένο άστρο-ήλιος απέχει περίπου 20 έτη φωτός από τη Γη και βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ζυγού.

Μια ομάδα συνεργαζόμενων ερευνητικών ινστιτούτων με επικεφαλής το Αστεροσκοπείο της Γενεύης είχε πρώτο ανακαλύψει προ καιρού τέσσερις πλανήτες σε τροχιά γύρω από αυτό το άστρο, μέσω των αδιόρατων βαρυτικών επιδράσεων που οι περιφορές τους έχουν στην τροχιά του μητρικού ήλιου τους. Κανείς από αυτούς τους εξωπλανήτες δεν θεωρήθηκε ότι μοιάζει με τη Γη και μπορεί να φιλοξενεί ζωή.

Όμως στις 29 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα αμερικανών ερευνητών υπό τον αστρονόμο Στίβεν Βογκτ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σάντα Κρουζ ξεσήκωσε διεθνή «θόρυβο», όταν ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα πέμπτο πλανήτη γύρω από το ίδιο άστρο, που ονομάστηκε Gliese 581g. Αυτός ο εξωπλανήτης υπολογίστηκε ότι έχει μάζα σχεδόν τριπλάσια της Γης, δηλαδή αρκετά μεγάλη για να διατηρήσει ατμόσφαιρα και νερό στην επιφάνειά του, άρα θα μπορούσε να φιλοξενεί και ζωή, γι’ αυτό -κάπως πρόωρα- χαρακτηρίστηκε «δεύτερη Γη».

Όμως στη διεθνή συνδιάσκεψη Αστροφυσικής Πλανητικών Συστημάτων του Τορίνο, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το “Science”, ο αστρονόμος Φρανσίσκο Πέπε του αστεροσκοπείου της Γενεύης και οι ελβετοί ερευνητές, που είχαν κάνει την αρχική ανακάλυψη του εξωπλανητικού ηλιακού συστήματος, ανέφεραν ότι, παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να βρουν κανένα ίχνος του πέμπτου «γήινου» πλανήτη στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή σε απόσταση τέτοια από το άστρο, ώστε η τροχιά του εξωπλανήτη να μην είναι ούτε πολύ κοντά σε αυτό, ούτε πολύ μακριά, όπως συμβαίνει περίπου με τη Γη.

Agelos
Competition

Δημοσ.: 271

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες