Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 4:53 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

Αττικόν Ημερολόγιον

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

Αττικόν Ημερολόγιον

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Παρ Δεκ 31, 2010 1:27 pm

Η Ελληνική πρωτοχρονιά σύμφωνα με το ημερολόγιο των Ελλήνων, ήταν 11 Ιουλίου. Ο ετήσιος qύκλος των Ελλήνων ξεκινούσε με την νέα σελήνη, ή αλλιώς νουμηνία. Από αυτήν τη λέξη πήρε κι το όνομά του ο μήνας. Κάθε νουμηνία λοιπόν του βαρβαρικού Ιουλίου, είναι η Ελληνική πρωτοχρονιά. Το σημερινό ημερολόγιο που έχει επιβληθεί παγκοσμίως είναι του βατικανού, η αλλιώς το παπικό. Όσοι ανήκουν στην κατηγορία των αναζητητών της αληθείας και δεν είναι πιστοί παπαγάλοι των κακομοίρων γιαγιάδων με την κλασική ατάκα ‘’ ε, τι να κάνουμι πηδίμ, έτσι τα βρήκαμι έτσι θα τ’ αφήσουμι’’ ας ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.scribd.com/doc/10040350/-

Η ζωή ξεκινάει εκεί που ο φόβος πεθαίνει.
OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσ.: 970

Re: Αττικόν Ημερολόγιον

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Παρ Δεκ 31, 2010 2:07 pm

καταρχήν ενδιαφέρουσα άποψη...

προς το τέλος όμως μπερδεύτηκα...

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία των αναζητητών της αληθείας και δεν είναι πιστοί παπαγάλοι των κακομοίρων γιαγιάδων με την κλασική ατάκα ‘’ ε, τι να κάνουμι πηδίμ, έτσι τα βρήκαμι έτσι θα τ’ αφήσουμι’’ ας ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο.
το παραπάνω τι ακριβώς σημαίνει δλδ; :P

τι σχέση έχουν οι γιαγιάδες, και τι θα κάνουμε δλδ αν δεν είμαστε γιαγιαδοπαπαγάλοι; θα αλλάξουμε ημερολόγιο μόνοι μας, για να δίνουμε ραντεβού και να μη μας καταλαβαίνει κανείς; :mrgreen: ? ...

δλδ αν δεν 'τ αφησουμι' έτσι, πως θα τ' αφήσουμι; Το όνομα του μηνός θα κάνει τη διαφορά; :P ...

εκτός αν μου πεις οτι λειτουργεί ως 'mantra' κατα κάποια έννοια, και θα ήταν πιο εποικοδομητικό το να επαναλαμβάνονται μερικά εκατομμύρια φορές το χρόνο, κάποιοι άλλοι ήχοι, με άλλες επιδράσεις... αλλά δεν είδα στη σελίδα να λέει τπτ τέτοιο...

μάλλον κόλλημα της μορφής: "οχι, το δικό μας είναι καλύτερο απο το δικό σας, απλώς επειδή είναι ελληνικό" μου φάνηκε...

ίσως βέβαια δεν είδα καλά... είδες εσύ κάποιο λόγο για τον οποίο εξυπηρετεί καπου/κάπως καλύτερα απο το τρέχον;

jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Δημοσίευσηαπό steliosm » Παρ Δεκ 31, 2010 3:08 pm

Εγώ προτείνω να μαζευτούμε για πτήση/control και να τα συζητήσουμε από κοντά.
Έχω να πετάξω 2 μήνες!!!

steliosm
EN B

Δημοσ.: 55

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Παρ Δεκ 31, 2010 3:35 pm

εγω με την επεμβαση που εκανα στην κηλη και δεν θα πεταω για 3 ΝΟΥΜΗΝΙΕΣ !!! τι να πω :cry: :cry: :cry:

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Παρ Δεκ 31, 2010 5:15 pm

ίσως βέβαια δεν είδα καλά... είδες εσύ κάποιο λόγο για τον οποίο εξυπηρετεί καπου/κάπως καλύτερα απο το τρέχον;
Ναι. επειδή τα πάντα στο σύμπαν είναι μαθηματικά, είναι καλό να γνωρίζουμε τις μονάδες μετρήσεως ώστε να ξέρουμε να υπολογίζουμε σωστά. Και οι κινήσεις των πλανητών, ο χρόνος έτσι όπως μετριέται έιναι καθαρά, απλά, ευκλείδια μαθηματικά. Φυσικά και δεν μπορείς να ασχοληθείς με τόσα δισεκατομύρια παπαγάλους. Μπορείς όμως να φωτίζεις τα σκοτεινά σημεία μέσα σου έτσι ώστε η πίστη σου να μην είναι μια απλή συνήθεια από τα ήθη και τα έθιμα, αλλά μια μεγάλη απόδειξη που δεν μπορεί να σου την ανατρέψει κανείς.

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Παρ Δεκ 31, 2010 5:18 pm

tsouloufis έγραψε:εγω με την επεμβαση που εκανα στην κηλη και δεν θα πεταω για 3 ΝΟΥΜΗΝΙΕΣ !!! τι να πω :cry: :cry: :cry:

Περαστικά φίλε. Με 20.000 ώρες πτήσης δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από εμάς. :D :D :D

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Παρ Δεκ 31, 2010 6:52 pm

να σου πω την αληθεια, εδώ και κάποια χρόνια την είχα την απορία αυτή... το γιατί δηλαδη δεν μετράμε φεγγάρια, αλλά μήνες...

πάντως, όπως και το φαινόμενο της επιλογής ήχων για τη δημιουργία γλώσσας, έτσι και η επιλογή ημερολογίου κλπ... νομίζω οτι έχει τεράστια σημασία απο μαθηματική άποψη, όπως σημειώνεις... (με οτι επεκτάσεις θα μπορούσε να έχει αυτό, αφου ολα μαθηματικά είναι..)
πιστεύω δηλαδή οτι ο εγκέφαλος έχει άπειρες δηνατότητες να κάνει "multitasking", αλλά εκπαιδεύεται σχολαστικά (απο τους γονείς, έως το σχολειο, πανεπιστήμιο, στρατό, και εν τελη χώρο εργασίας) στο να λειτουργεί γραμμικά και με συγκεκριμένη νοοτροπία...

όμως τη σήμερον, προκειμένου να καταφέρεις να συνεννοηθείς με άλλους, είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις τον κοινό τρόπο συννενόησης, (γλωσσα/ημερολόγιο/κλπ) με αποτέλεσμα πιθανότατα, το να υποχρεώνεσαι να 'συντάξεις' τον εγκέφαλό σου στα επιθυμητά πρότυπα, και να καταλήξεις να βλέπεις τα πράγματα "όπως είναι" ;)

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Σάβ Ιαν 01, 2011 7:06 am

Εγώ που είμαι χαζό δεν καταλαβαίνω. Και τι καλύτερο έχουνε δηλαδή τα φεγγάρια; Ούτε τα φεγγάρια, ούτε οι μέρες διαιρούν ακριβώς το μήκος του χρόνου, που είναι το ζητούμενο για να μη σου πηγαίνουνε οι εποχές αλλού γι αλλού μετά από κάποια χρόνια. Ό,τι μονάδα μέτρησης και να χρησιμοποιήσουμε, αν βασίζεται σε μέρες κάθε τόσο θα θέλει σουλούπωμα.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Σάβ Ιαν 01, 2011 3:06 pm

ε, καλύτερα δε θα ήταν να χρησιμοποιούμε μονάδες που καπου αντιστοιχούν;

για φαντάσου ας πούμε να φτιάχναμε 20άωρο, αντί για 24ώρο, και να το διορθώνουμε όλη την ώρα, αφού την ίδια ώρα, άλλη μέρα, δεν θα ήταν ίδια μέρα!!

ε, αντίστοιχα, προσωπικά γιαυτό είχα την απορία με τα φεγγάρια...
θα προτιμούσα δλδ να κοιτάω το φεγγάρι για να δώ πόσο του μηνός είναι, απο το να ψάχνω ημερολόγιο :)

πχ θα λέγαμε... ραντεβού με σε 2 φεγγάρια, με τη νέα σελήνη, στην απογείωση, και θα μπορούσε να το τηρήσει, και κάποιος χωρίς ρολόι/ημερολόγιο κλπ...

μικρή φαινομενικά διαφορά δλδ...
αλλά ο μήνας τι καλύτερο έχει, που δεν αντιστοιχεί σε τίποτα; :)

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Σάβ Ιαν 01, 2011 3:38 pm

adreas έγραψε:Εγώ που είμαι χαζό δεν καταλαβαίνω. Και τι καλύτερο έχουνε δηλαδή τα φεγγάρια; Ούτε τα φεγγάρια, ούτε οι μέρες διαιρούν ακριβώς το μήκος του χρόνου, που είναι το ζητούμενο για να μη σου πηγαίνουνε οι εποχές αλλού γι αλλού μετά από κάποια χρόνια. Ό,τι μονάδα μέτρησης και να χρησιμοποιήσουμε, αν βασίζεται σε μέρες κάθε τόσο θα θέλει σουλούπωμα.

Σίγουρα πέφτουν διορθώσεις. Σε αυτά τα σουλουπώματα όμως προτίμησα να εμπιστευτώ αυτούς που έφτιαξαν την ακρόπολη και τον παρθενώνα, οχι με computer αλλά με κανόνα διαβήτη και αστρολάβο, παρά την γιαγιά μου που ήταν φυλακισμένη με το βελονάκι φτιάχνοντας ατελείωτα τετραγωνικά σεμεδάκια για κάποια προίκα γάμου που ποτέ τελικά δεν γινόταν γιατί δεν καθόταν το προξενιό. :roll: :) Η κοινωνία και γενικά ο όχλος, κατάπινε μια ζωή ότι του έδινε η θρησκεία, και αυτό σηνήθως ήταν μια κασέτα υπαγόρευσης τρόπου ζωής, κουλτούρας, που διαδιδόταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η γνώση ήταν πάντα για λίγους εκλεκτούς και δυστυχώς παρέμενε κλεισμένη μέσα σε μασονικές στοές.

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Σάβ Ιαν 01, 2011 4:39 pm

ps. @andreas...

ίσως το "καλύτερο" που έχει ο μήνας, με δεδομένο οτι προέρχεται απο το χώρο της "χριστιανικής θρησκείας" (που απ οτι μας λένε κατακρεούργησε τα περι παγανισμού κλπ, που υποτίθεται ήταν πιο "γήινη" θρησκεία), είναι ακριβώς το οτι χαλάει την αίσθηση, του σε ποιά φάση είναι η σελήνη, στο μέσο άνθρωπο, πόσο μάλλον αστό κλπ...

και η σκέψη αυτή προέκυψε μετά το εξής googleάρισμα:
http://www.google.gr/search?q=moon+phase+significance

θέλω να πω, σήμερα... αν κάτι συνέβαινε κάθε φορά στις 2 η ώρα το μεσημέρι... πχ έβρεχε, θα το παρατηρούσαμε....

αν ήταν πιο αποδοτικό το να πετάξεις το καλοκαίρι, αντί για το χειμόνα, θα το παρατηρούσαμε...

αν όμως, (λέμε τώρα) είσαι πιο κολόφαρδος, όταν η σελήνη είναι πχ στην 5η μέρα, θα το παρατηρούσαμε;
αν μετράγαμε με φεγγάρια, θα το παρατηρούσαμε;

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Σάβ Ιαν 01, 2011 4:45 pm

Δεν την πας καθόλου τη γιαγιά σου, τι σου έχει κάνει; Γιατί τη βάλανε φυλακή; Αφού δεν της έκατσε το προξενιό εσύ πώς προέκυψες;

ΟΚ, δεκτό ότι ο Θεοδόσιος ήτανε παπάρας αλλά δε βλέπω και πιο το τρομερό στο από που και πώς θα μετράς. Οποιοδήποτε σοβαρό ημερολόγιο πρέπει να πετύχει σωστά το μήκος του ηλιακού χρόνου. Το πώς θα το πετύχει είναι θέμα γούστου. Μπορείς να μετράς μέρες και να κάνεις κωλοτούμπες να σουλουπώσεις το 1/4 που περισσεύει. Μπορείς να μετράς φεγγάρια, να χρονομετράς μήκος μέρας νύχτας για να βρέπεις τις ισημερίες ή τα ηλιοστάσια, να στηθείς μ' εναν εξάντα κι ένα χρονόμετρο και να μετράς πώς αλλάζουν οι γωνίες μακρινών αστεριών, όρεξη να 'χεις και τεχνικές θα βρεις. Η σελήνη κόβει βόλτες εδώ δίπλα και είναι εύκολο να την κοιτάμε και να μας βοηθάει στο μέτρημα αλλά η περίοδος περιστροφής της είναι αυθαίρετη, έτυχε να είναι περίπου 12 σβούρες και σουλουπώνουμε ό,τι δε χωράει ακριβώς. Αν οι αρχαίοι έλληνες είχανε τηλεσκόπια μπορεί να μέτραγαν περιστροφές του Γανυμήδη έτσι για σπάσιμο.

Πέραν του θέματος της πολιτιστικής επιβολής (με το οποίο συμφωνώ, όπως συμφωνώ και με το του Jolly ότι τα χριστιανόφερτα έθιμα γενικά μας αποξενώνουνε από το φυσικό κόσμο αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα), είναι σα να μου λες ότι είναι καλύτερο να μετράς τα χιλιόμετρα της Εθνικής από τη Θήβα παρά από την Αθήνα. Το ότι οι αρχαίοι Έλληνες φτιάξανε τον Παρθενώνα με κανόνα και διαβήτη μπράβο τους αλλά δεν αλλάζει κάτι. Είναι σα να σου πω κι εγώ ότι ο Feynman ήτανε και γαμώ τους φυσικούς και όταν έγραφε ολοκληρώματα έβαζε διαφορετικό σύμβολο δικής του έμπνευσης (όντως, αλλά μετά το άλλαξε γιατί δε μπορούσε να συνεννοηθεί με κανέναν) οπότε κι εγώ θα βάζω του Feynman. Μην ακούω μπούρδες, το σημαντικό είναι να ξέρεις να λύνεις ολοκληρώματα, όχι να το παίζεις μάγκας επειδή αντιγράφεις κάποιον που ήταν όντως μάγκας.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Σάβ Ιαν 01, 2011 10:28 pm

Υολόγισε το άθροισμα σύμφωνα με τις αριθμητικές αξίες των γραμμάτων.
Η + ΝΕΑ + ΣΕΛΗΝΗ = (365)
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ = (365)
Τυχαίο? Δεν νομίζω.! :?

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Κυρ Ιαν 02, 2011 11:50 am

Τυχαίο δεν ξέρω αν είναι αλλά άσχετο σίγουρα. Επειδή η νέα σελήνη δεν έχει σχέση με το 365. Αν τη χρησιμοποιήσεις ως έχει για να φτιάξεις ημερολόγιο θα χάνεις γύρω στις 10 μέρες το χρόνο. Άρα θέλει σουλούπωμα επειδή ακέραιος πολλαπλασιασμός από νουμηνίες 365 ΔΕΝ σου βγάζει (που κι αυτό λάθος είναι, αντί να χάνεις δέκα μέρες το χρόνο θα χάνεις μια μέρα κάθε τέσσερα χρόνια). Άρα, αν το πάμε έτσι οτιδήποτε και να χρησιμοποιήσεις θα θέλει σουλούπωμα (εκτός αν διαιρεί τέλεια το μήκος του χρόνου, χλωμό).

Σεληνιακά ημερολόγια (με τα προβλήματά τους) χρησιμοποιούσε πολύς κόσμος, όχι μόνο οι δικοί μας. Όσο για τους λεξάριθμους, αντίστοιχες τεχνικές χρησιμοποιούν και οι Εβραίοι με τα δικά τους γράμματα (κι εκείνοι ήτανε τεμπέληδες και βαρόντουσαν να βγάλουνε αριθμούς).

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Κυρ Ιαν 02, 2011 4:34 pm

Όσο για τους λεξάριθμους, αντίστοιχες τεχνικές χρησιμοποιούν και οι Εβραίοι με τα δικά τους γράμματα (κι εκείνοι ήτανε τεμπέληδες και βαρόντουσαν να βγάλουνε αριθμούς).
Οι Καμπαλιστές είναι οι μόνοι εκτός από τους Έλληνες που γνωρίζουν ότι ο λόγος έχει σχέση με τα μαθηματικά. Είναι αυτοί που πήραν από τους Πυθαγορείους την ''ΙΕΡΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ'' (η γεωμετρία που μελετά το φ= 1, 618… ), και στη συνέχεια έκλεψαν και το σύμβολο ''κανών - διαβήτης.
Πέρα από τον γραφικό τύπο του ''τυχαίο δε νομίζω'' που λέει ότι να’ναι για να βγει η διαφήμιση, υπάρχει ένας θησαυρός γνώσεων στα Ελληνικά, που σε οδηγεί σε άλλες σφαίρες. Ασχολούμαι με την Αριθμοσοφία 15 χρόνια. Έχω προγράμματα που δεν υπάρχουν στο εμπόριο επειδή έχουν φτιαχτεί από φίλους ερευνητές. Έχω όλο τον Όμηρο την καινή διαθήκη καθώς και όλα τα λεξικά που qυκλοφορούν σε ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Η μεγαλύτερη απόδειξη μετά από όλο αυτό το ψάξιμο τώρα πια για μένα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, δεν είναι οι εκατομμύρια εγγραφές σε data base λέξαρίθμων και φράσεων που έχω, αλλά ότι το Σύμπαν είναι ζωντανό και σου μιλάει. Απλώς πρέπει να ανοίξεις τα αυτιά να το ακούσεις. Όπως ακούς τον άνεμο σε κάθε σου πτήση.

Τελευταία επεξεργασία απο Sprayman την Δευτ Ιαν 03, 2011 12:51 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό lovedoctor » Δευτ Ιαν 03, 2011 12:47 am

Μετά απο όλα αυτά που διάβασα θυμήθηκα αυτό που έλεγαν για τους δίδυμους πύργους:
ο κωδικός της πτήσης που έπεσε πάνω στους δίδυμους πύργους ήταν Q33NYC. Αν αυτό τον κωδικό τον μεταφράσουμε στην γραμματοσειρά Wingdings ή Wingdings2 του MSoffice xp η οποία γραμματοσειρά εφευρέθηκε πολύ πριν το 2001 τότε το αποτέλεσμα κάποιοι δεν θα το θεωρήσουν καθόλου τυχαίο.Πάντως είναι εντυπωσιακό...

don't leave your dreams on the cemetery
lovedoctor
Competition

Δημοσ.: 252

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Δευτ Ιαν 03, 2011 12:57 am

lovedoctor έγραψε:Μετά απο όλα αυτά που διάβασα θυμήθηκα αυτό που έλεγαν για τους δίδυμους πύργους:
ο κωδικός της πτήσης που έπεσε πάνω στους δίδυμους πύργους ήταν Q33NYC. Αν αυτό τον κωδικό τον μεταφράσουμε στην γραμματοσειρά Wingdings ή Wingdings2 του MSoffice xp η οποία γραμματοσειρά εφευρέθηκε πολύ πριν το 2001 τότε το αποτέλεσμα κάποιοι δεν θα το θεωρήσουν καθόλου τυχαίο.Πάντως είναι εντυπωσιακό...

Κάντε το. Πολυ καλό.!!

OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Δευτ Ιαν 03, 2011 5:23 am

Η ζωή είναι γεμάτη από τυχαία συμβάντα, συμπτώσεις και ανεξήγητα γεγονότα. Όχι ανεξήγητα με την Χαρδαβέλεια έννοια του υπερφυσικού. Ανεξήγητα με την έννοια του ότι δεν συμβαίνουν για κάποιο ιδιαίτερο λόγο.
Έχετε ακούσει το "everything happens for a reason?" (τρίχες) Shit happens and that's just the way it is.

Speaking of shit happening... Μια νεροποντή πνίγει κόσμο. Παλιά θα λέγαμε ότι έχουμε θυμώσει τους θεούς και θα θυσιάζαμε μια παρθένα για να τους εξευμενίσουμε. Τώρα δεν το κάνουμε πια αυτό, πάλι όμως θεωρούμε ότι με κάποιο τρόπο εμείς το προκαλέσαμε. "Η καταστροφή του περιβάλλοντος φταίει", "ο άνθρωπος που θύμωσε την φύση", "εμείς που δεν ακολουθούμε τα σημάδια που μας δίνει η φύση (ανθρωπομορφισμός στο κόκκινο BTW με την κυρία :mrgreen: )", "εμείς που κάψαμε τα δάση"...

Λοιπόν, σας έχω νέα! Είμαστε πολύ μικροί και ασήμαντοι μπροστά στα φαινόμενα που επηρεάζουν πράγματα όπως ο καιρός. Οι κύκλοι που έχει κάνει η γη ανάμεσα σε θερμές και ψυχρές περιόδους, άμεσα εξαρτώμενοι από την ηλιακή δραστηριότητα και τις ανωμαλίες στην τροχιά της, υπήρχαν πολύ πριν έρθουμε εμείς και κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν και χιλιετίες μετά από εμάς. Και είναι τόσο ασύλληπτα μεγάλοι σε κλίμακα και τόσο αδιανόητα απομακρυσμένοι από την δυνατότητα μας να επέμβουμε, που είναι τουλάχιστον αστείο να νομίζουμε ότι έχουμε με κάποιο τρόπο καταφέρει να τους επηρεάσουμε. Ναι λοιπόν, η νεροποντή ήταν τυχαία είτε το νομίζεις είτε όχι.

Το 2004 ένα μάρμαρο πέφτει στο κεφάλι ενός φουκαρά (link) που περπατούσε στην Ερμού και τον σκοτώνει. Τυχαίο. Δεν νομίζεις; Και όμως, εντελώς τυχαίο με την έννοια ότι δεν υπήρχε δόλος, δεν υπήρχε προμελέτη, δεν υπήρχε κανένα απολύτως συμφέρον, υπήρχε μόνο αμέλεια και κακή τύχη. Και φυσικά πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων. Ας δούμε όμως ένα σενάριο λίγο πιο ενδιαφέρον. Φανταστείτε αυτός ο φουκαράς να ήταν ένας διαδηλωτής με κουκούλα που πετούσε πέτρες εκείνη την στιγμή σε αστυνομικούς. Πόσοι από εσάς θα πίστευαν ότι σκοτώθηκε σε ατύχημα; Πόσες εκατοντάδες σελίδων θα είχαν γραφτεί που θα μιλούσαν για δράση μυστικών υπηρεσιών, για παρακράτος, για ομάδες εκτελεστών και ότι μπορεί να βάλει ο νους; Πόσα μηνύματα σε fora θα μας προέτρεπαν "να ανοίξουμε τα μάτια μας;" :lol:

Ομοίως, αν βάλουμε κάτω όλους τους πιθανούς συνδυασμούς με τα wingdings, τους ρούνους και το φοινικικό αλφάβητο, μπορούμε να βγάλουμε όλων των ειδών τα συμπεράσματα. Και δίδυμους πύργους θα δούμε (αλήθεια, ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτό; Ότι όλα είναι γραμμένα σε κάποιο τεφτέρι και ακολουθούν προδιαγεγραμμένη πορεία; ) και την αγία γραφή όλη θα διαβάσουμε, και τις διαστάσεις του Παρθενώνα θα βρούμε κρυμμένες, και τις διαστάσεις του parapente μου και όλη την ανθρώπινη γνώση άμα λάχει. Τυχαίο; Absolutely. Με αυθαίρετους συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών, είναι εύκολο να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Και αναπόφευκτο.

Αν πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε κάτι από όλη αυτή την αριθμολαγνεία και την θρησκευτική προσήλωση σε απαρχαιωμένες και εντελώς ξεπερασμένες πρακτικές, είναι τρια πράγματα:

1) Το να αποδίδουμε υπερφυσικό ή και συνωμοσιολογικό υπόβαθρο σε συμπτωματικές ή 100% φυσικές (και απόλυτα εξηγήσιμες) αιτίες, είναι στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων λάθος.

2) Όλοι οι συνδυασμοί αριθμών του κόσμου μαζί με όλα τα απόκρυφα αλφάβητα δεν πρόκειται να μας αποκαλύψουν μια μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή που μαθαίνει ένα παιδί που κατανοεί φυσική, χημεία, μαθηματικά και γλώσσα στο σχολείο του. Ασφαλώς, κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν σημαντικές γνώσεις για την εποχή τους. Όμως είναι τραγικό στην εποχή των υπολογιστών να νομίζουμε, να ελπίζουμε, ότι οι αρχαίοι κατείχαν γνώσεις που χάθηκαν και ότι πρέπει να τις βρούμε για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε, ότι με αυτόν τον μαγικό τρόπο θα βρεθούμε μπροστά από λαούς που κατάφεραν να κυριαρχήσουν με τον βασανιστικά αργό τρόπο της επιστήμης και της σκληρής δουλειάς.

(νταξ, κρατήστε 2 πράγματα, βαριέμαι να γράψω και τρίτο :mrgreen: )

Πωωω ρε φίλε, πήγε 4:23 (4+23=27, ο αριθμός των πτήσεων που θα έπρεπε να είχα κάνει από τον Σεπτέμβρη).

Τυχαίο; Δεν νομίζω! :mrgreen:

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Ιαν 03, 2011 3:52 pm

τι πινετε και δεν μας λετε ρε παιδια ?????

Competition

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Δευτ Ιαν 03, 2011 4:36 pm

Γιατί... χικ... ρωτάς, Δημήτρη; :mrgreen:

Chris Lappas
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Ιαν 03, 2011 4:54 pm

Σε μια σπηλιά κάτω από τη γη, που έχει την είσοδό της ανοιγμένη στο φως, ζουν από παιδιά άνθρωποι αλυσοδεμένοι από τα πόδια και τον τράχηλο.

Πίσω τους, ψηλά και σε απόσταση, υπάρχει φωτιά αναμμένη και στο ενδιάμεσο ένας δρόμος, κατά μήκος του οποίου βρίσκεται ένας μικρός τοίχος, όπως τα παραπετάσματα των θαυματοποιών. Πίσω απ΄ τον τοίχο περνούν άνθρωποι μεταφέροντας πάνω από το ύψος του κάθε λογής αντικείμενα, καθώς και ομοιώματα ανθρώπων και ζώων. Οι σκιές τους προβάλλονται χάρη στο φως της φωτιάς στο βάθος του σπηλαίου, το μοναδικό οπτικό πεδίο των δεσμωτών. Ανήμποροι να κινηθούν και περιοριζόμενοι στη φυσική τους όραση οι έγκλειστοι νομίζουν πως οι σκιές είναι τα ίδια τα αντικείμενα και ο αντίλλαλος από τις ομιλίες εκείνων που κινούνται πίσω από το τοιχίο, η φωνή των σκιών.

Ο κόσμος του σπηλαίου και όσα διαδραματίζονται εντός του είναι τόσο δεδομένος, ώστε να μη γεννά την παραμικρή αμφιβολία για το αν είναι αληθινός.

Καθηλωμένοι στην ίδια θέση οι έγκλειστοι βλέπουν μόνο σκιές και, ελλείψει άλλων ερεθισμάτων, θεωρούν αυτονόητη την αυθεντικότητά τους. Τα δεσμά τούς στερούν κάθε δυνατότητα κίνησης, αυτενέργειας και διεύρυνσης του οπτικού τους πεδίου. Προσωπική δράση δεν υφίσταται. Υπάρχει μόνον όρασης αλλά και αυτή δεν είναι άλλο από παθητική παρατήρηση των συμβάντων, αναντίρρητη αποδοχή των δεδομένων των αισθήσεων, άγνοια, πλάνη.

Στον κόσμο του σπηλαίου επικρατεί απόλυτη ομοιομορφία. Κανένας δεσμώτης δεν ξεχωρίζει από τους άλλους, γιατί κανένας δεν έχει συναίσθηση της μοναδικότητας του. Η αυτογνωσία και η ετερογνωσία απουσιάζουν, καθώς δε βλέπουν τίποτε άλλο εκτός από τις σκιές του εαυτού τους και των συνανθρώπων τους.

Κάποια στιγμή όμως, ένας από αυτούς κατορθώνει να ελευθερωθεί και να ανέβει στον κόσμο του φωτός. Σηκώνεται, στρέφει το λαιμό του, περπατά, κοιτάζει προς το μέρος της φωτιάς και εν συνεχεία προς τα αντικείμενα που περιδιαβαίνουν το παρατείχισμα. Το πέρασμα από τη σκιά στο αισθητό είναι το πρώτο βήμα, η αρχή μιας επίπονης και κοπιώδους πορείας προς τη γνώση και την αλήθεια.

Ο δεσμώτης έρχεται πιο κοντά στο ον και σε αντικείμενα περισσότερο πραγματικά. Πλάι του βρίσκεται κάποιος που διακριτικά τον καθοδηγεί, συζητώντας και ρωτώντας τον σχετικά μ΄ αυτά που πρωτοαντικρίζει.

Ο δεσμώτης τότε περιέρχεται στην κατάσταση του απορείν, βρίσκεται σε αμηχανία και αδυνατεί να δώσει μιαν απάντηση, όταν αυτός που είναι δίπλα του τον ρωτά τι βλέπει. απορείν δεν εκφράζει μόνον την πνευματική του σύγχυση, αλλά και τη συνειδητοποίηση της αγνοίας του. Η ύπαρξη των ομοιωμάτων θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα σύγκρισης με τις σκιές τους, αναφορικά με το βαθμό αυθεντικότητας. Ο δεσμώτης καλείται ν΄ αποφασίσει ποιο από τα δύο δεδομένα είναι αληθέστερον.

Η πορεία προς τον κόσμο του φωτός σηματοδοτείται από ένα πλήθος δυσχερειών και από οδύνη.

Κοιτάζοντας προς το μέρος της φωτιάς ο πλατωνικός ήρωας αλγοι και αδυνατεί να διακρίνει εκείνα ων τότε τάς σκιάς εώρα. Στρέφοντας το βλέμμα του λίγο αργότερα προς την έξοδο του σπηλαίου υποφέρει κι ο πόνος του μεγιστοποιείται όσο περισσότερο πλησιάζει στον κόσμο των νοητών.

Αυτομάτως ο δεσμώτης αντιδρά, αμύνεται, επιμένει να θεωρεί τις σκιές αληθέστερες των ομοιωμάτων και προσπαθεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Αυτό που προκαλεί την αντίστασή του, είναι παραδόξως αυτό που τον παρακινεί να εξέλθει από το σπήλαιο είναι το απορείν, που το τοποθετεί στο μεταίχμιο, ανάμεσα στο παρόν του κόσμου των σκιών και στο άδηλο μέλλον ενός καινούργιου κόσμου. Ο δεσμώτης δε θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια της ψευδαίσθησης για μιαν αλήθεια που δεν του εγγυάται εξαρχής κάτι καλύτερο. Η απάρνηση της ζωής του σπηλαίου και το ξεκίνημα μιας καινούργιας πορείας, η οποία, ώσπου να περατωθεί, τον αφήνει μετέωρο στο άγνωστο, συνεπάγεται αναμφίβολα οδύνη, ένα μεγάλο ψυχικό κόστος που δικαιολογημένα θα προσπαθήσει να αποφύγει.

Η αντίσταση θα καμφθεί σταδιακά, όταν αρχίσει να συνηθίζει την καινούργια κατάσταση, να εξοικειώνεται με τις νέες συνθήκες. Σταδιακά λοιπόν, ανεβαίνοντας στον κόσμο του φωτός, θα μπορέσει να διακρίνει τις σκιές των νοητών και τα είδωλα τους στις υδάτινες επιφάνειες, έπειτα αυτά τα ίδια και τέλος, τον ήλιο , την υπέρτατη ιδέα του αγαθού επίτροπο του ορατού κόσμου και αιτία ύπαρξης των πάντων.

Κάθε βήμα του δεσμώτη μεταβάλλει την ποιότητα της όρασής του. Η φυσική όρασις, η συνυφασμένη με την κατ΄αίσθησιν αντίληψιν, μετατρέπεται από παθητική παρατήρηση των σκιών σε ενεργητική κίνηση του βλέμματος, σε αμφιβολία τη στιγμή που αντικρίζει τη φωτιά και τα ομοιώματα των αντικειμένων. Κατόπιν, στο πρώτο στάδιο του νοητού, ισοδυναμεί με την διά του προσωπικού συλλογισμού απόπειρα σύλληψης των όντων ενώ στο τέλος της πορείας, λαμβάνει την έννοια της ενορατικής αποκαλύψεως: ο δεσμώτης θεάται το Αγαθόν, το βλέπει με τα μάτια της ψυχής του, το βιώνει.

........
πηγή: http://www.inpsy.gr/Articles/Bousiou%20ChaidoGR.htm

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Ιαν 03, 2011 4:55 pm

jolly σταματα να πινεις ρε αλλαξε ο χρονος !!!!

Competition

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Δευτ Ιαν 03, 2011 5:10 pm

Εγώ πάντως σήμερα τελείωσα μισό μπουκάλι σαμπάνιας που είχε ξεχαστεί κάτω από ένα τραπέζι! :lol:

Jolly, είναι αυτό;

Chris Lappas
Competition

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Ιαν 03, 2011 5:21 pm

χαλαρωστε λιγο ρε θα το καψετε δεν το καταλαβαινετε ..
πειτε κατι ασχετο και πιο ευκολο να το καταλαβουμε
οπως πχ. πως κανει καμακι ο πεταλουδος στην πεταλουδιτσα, η πως κατουραει το σαλιγκαρι ,,,
τετοια πραγματα :)

Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Ιαν 03, 2011 5:26 pm

yep, αυτό...

τώρα που το έβλεπα, μου θύμισε και την ιστορία του χριστού, εκτός απο του σωκράτη προφανέστατα....

jollyroger
Competition

Επόμενο

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 0 επισκέπτες