Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 4:32 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ?

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ?

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τρί Ιούλ 12, 2005 9:37 pm

ΤΑ μαθηματα ελευθερης πτωσης τα εκανα στην λαμια με την αερολεσχη θεσαλονικης. τωρα αυτοι θα ξανακατεβουν στην λαμια τον επομενο απριλιο . εαν λεει θελω να κανω αλματα να ανεβαινω θεσαλονικη. και εγω δεν εχω καμμια διαθεση να κανω 1000 χιλιομετρα για 2-3 αλματα καθε φορα. ισως ειναι λιγο ασχετο με το φορουμ αλλα θα ηθελα να με ενημερωσετε για το που μπορω να βρω καποια ρημαδα σχολη ελευθερης πτωσης στην αθηνα. καποια σχολη που ειχα βρει μεσω ιντερνετ ακομα περιμενω να με παρουν ( απο το πασχα περιμενω )

μπορειτε να με βοηθησετε? 8O 8O 8O

T@KIS
EN B

Δημοσ.: 122

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Ιούλ 12, 2005 10:26 pm

Ερωτευμένε ΤΑΚΙ θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την ΕΛΑΟ www.elao.gr και να ρωτήσεις για σωματεία στη περιοχή που ασχολούνται με ελεύθερη πτώση. Λογικά στο Μέγαρα είναι οργανωμένοι.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τετ Ιούλ 13, 2005 11:38 am

badder έγραψε:Ερωτευμένε ΤΑΚΙ θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την ΕΛΑΟ www.elao.gr και να ρωτήσεις για σωματεία στη περιοχή που ασχολούνται με ελεύθερη πτώση. Λογικά στο Μέγαρα είναι οργανωμένοι.

1.000.000.000.000.000.000 ευχαριστω. ελπιζω να βρω καποια ακρη νασαι καλα :D :D :D

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τετ Ιούλ 13, 2005 12:07 pm

Taki
www.skydive.gr Einai aerolesxi Thessalonikis Ypeuthinos Lukakis Giannis TEL 2310 473747

Kelly

Life is too smell to complian..
Enjoy every moment of life
www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσ.: 262

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τετ Ιούλ 13, 2005 12:08 pm

TAKI έγραψε:
badder έγραψε:Ερωτευμένε ΤΑΚΙ θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την ΕΛΑΟ www.elao.gr και να ρωτήσεις για σωματεία στη περιοχή που ασχολούνται με ελεύθερη πτώση. Λογικά στο Μέγαρα είναι οργανωμένοι.

1.000.000.000.000.000.000 ευχαριστω. ελπιζω να βρω καποια ακρη νασαι καλα :D :D :D

μμμμμ.....τα νευρα μου. πηρα τηλεφωνο και με εστειλαν σε καποιον ο οποιος ειναι αυτος που περιμενω να με παρει αποατο πασχα.... :cry:
σε ελευθερη μεταφραση θα ξαναπεταξω τον επομενο απριλιο ..... ουφ κουραστηκα. ευτυχως που υπαρχει το παραπεντε :D

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τετ Ιούλ 13, 2005 12:10 pm

Nemeton έγραψε:Taki
www.skydive.gr Einai aerolesxi Thessalonikis Ypeuthinos Lukakis Giannis TEL 2310 473747

Kelly

αμ εδω ειναι τα δυσκολα. τα μαθηματα τα εκανα με τον λυκακη. αλλα δεν θα κατεβουν λαμια πριν τον επομενο απριλιο. :cry:

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τετ Ιούλ 13, 2005 12:30 pm

Amesi epikininisi sto Skydive 6944984312

www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τετ Ιούλ 13, 2005 12:34 pm

Nemeton έγραψε:Amesi epikininisi sto Skydive 6944984312

το εχω το κινητο τους. εχτες μιλησα μαλιστα με την μαρια και αυτα ακριβως λεγαμε. ισως πεταχτω μετα τις 20 αυγουστου να κανω κανενα αλμα αλλα απο εκει και περα τι γινεται?

T@KIS
EN B

Re: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ?

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τρί Νοέμ 22, 2005 8:55 pm

TAKI έγραψε:ΤΑ μαθηματα ελευθερης πτωσης τα εκανα στην λαμια με την αερολεσχη θεσαλονικης. τωρα αυτοι θα ξανακατεβουν στην λαμια τον επομενο απριλιο . εαν λεει θελω να κανω αλματα να ανεβαινω θεσαλονικη. και εγω δεν εχω καμμια διαθεση να κανω 1000 χιλιομετρα για 2-3 αλματα καθε φορα. ισως ειναι λιγο ασχετο με το φορουμ αλλα θα ηθελα να με ενημερωσετε για το που μπορω να βρω καποια ρημαδα σχολη ελευθερης πτωσης στην αθηνα. καποια σχολη που ειχα βρει μεσω ιντερνετ ακομα περιμενω να με παρουν ( απο το πασχα περιμενω )

μπορειτε να με βοηθησετε? 8O 8O 8O

καποια στιγμη ειχα ακουσει οτι εαν πεταχτεις μεχρι την γαλλια εκει μπορεις να κανεις τις διακοπες σου και ταυτοχρονα να κανεις και αλματα ελευθερας αλλα και παραπεντε και παραμοτερ και οτι αλλο γουσταρεις.
εαν...
λεω εαν μπορεσω τα χριστουγενα να την κοπανησω ισως την κανω για κατι τετοιο.
εχετε κατι υποψην σας?
καπου για να ρωτησω πληροφοριες? :?:

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Νοέμ 22, 2005 9:21 pm

Μην κανεις εξοδα εχει πιο κοντα ιδανικο για ελευθερας
Στο ΖΑΛΟΓΓΟ

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τρί Νοέμ 22, 2005 10:24 pm

GEORGE29041 έγραψε:Μην κανεις εξοδα εχει πιο κοντα ιδανικο για ελευθερας
Στο ΖΑΛΟΓΓΟ

ειναι εκει που κανανε το χορο και μετα κανανε τα αλματα?

η ασχετο? :D

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Νοέμ 23, 2005 11:27 am

TAKI έγραψε:καποια στιγμη ειχα ακουσει οτι εαν πεταχτεις μεχρι την γαλλια εκει μπορεις να κανεις τις διακοπες σου και ταυτοχρονα να κανεις και αλματα ελευθερας αλλα και παραπεντε και παραμοτερ και οτι αλλο γουσταρεις.
εαν...
εχετε κατι υποψην σας?

Είχα τελειώσει την εκπαίδευση στο la Ferte Gaucher, λίγο πιο έξω από το Παρίσι πριν χ χρόνια. Καταπληκτική οργάνωση, εγώ και ένας φίλος μου είχαμε πάρει το solo και το hand-deploy δίπλωμα σε μία εβδομάδα.

Εκεί θα μπορέσεις και εσύ να πάρεις κάποιο πτυχίο στο ίδιο χρονικό διάστημα (κάνουν την μέθοδο AFF), που θα σου επιτρέπει να κάνεις άλματα σε οποιοδήποτε κέντρο.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τετ Νοέμ 23, 2005 11:33 am

guru έγραψε:
TAKI έγραψε:καποια στιγμη ειχα ακουσει οτι εαν πεταχτεις μεχρι την γαλλια εκει μπορεις να κανεις τις διακοπες σου και ταυτοχρονα να κανεις και αλματα ελευθερας αλλα και παραπεντε και παραμοτερ και οτι αλλο γουσταρεις.
εαν...
εχετε κατι υποψην σας?

Είχα τελειώσει την εκπαίδευση στο la Ferte Gaucher, λίγο πιο έξω από το Παρίσι πριν χ χρόνια. Καταπληκτική οργάνωση, εγώ και ένας φίλος μου είχαμε πάρει το solo και το hand-deploy δίπλωμα σε μία εβδομάδα.

Εκεί θα μπορέσεις και εσύ να πάρεις κάποιο πτυχίο στο ίδιο χρονικό διάστημα (κάνουν την μέθοδο AFF), που θα σου επιτρέπει να κάνεις άλματα σε οποιοδήποτε κέντρο.

σε ευχαριστω πολυ. :D
εδω στην ελλαδα ειναι μπαχαλο τα πραγματα και δεν βγαζεις ακρη.
αυτο που λες πως μπορω να το βρω? εχεις καποιο λινκ να ριξω μια ματια?
αυτο το solo και το hand-deploy τι ακριβως ειναι?

και παλι thanks.

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Νοέμ 23, 2005 11:45 am

Δεν έχω link ούτε άλλα στοιχεία, πιθανόν να κοιτάξω τα log-book για να τα βρω.

Ελλάδα δεν έχω κάνει ούτε ένα άλμα ελευθέρας, και ούτε και θέλω να κάνω…

Οι ζώνες ρίψης που έχω εμπειρία είναι:

1. La ferte, Παρίσι (no 1 οργάνωση, 2 αεροπλάνα, μας άλλαξαν 4 τύπους αλεξιπτώτου όσο προχωρούσαμε).
2. Κάποιο χωριό 2 ώρες από Λονδίνο, να το βρω και αυτό, καλούτσικη οργάνωση, ψιλομάπα εξοπλισμός.
3. Δεκέλεια Κύπρος (Αγγλική Βάση). Καλή οργάνωση, μέτριος εξοπλισμός.
4. Kanzaluk Βουλγαρία. Μακριά – λίγο καλύτερα από Ελλάδα, αλλά και πάλι μακριά.

Πάντως όλα αυτά κλείνουν το Χειμώνα και αν θες κάτι για Χριστούγεννα, θα πρέπει να ψάξεις στην Νότιο Αφρική ή κάτι αντίστοιχο…

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τετ Νοέμ 23, 2005 11:48 am

guru έγραψε:Δεν έχω link ούτε άλλα στοιχεία, πιθανόν να κοιτάξω τα log-book για να τα βρω.

Ελλάδα δεν έχω κάνει ούτε ένα άλμα ελευθέρας, και ούτε και θέλω να κάνω…

Οι ζώνες ρίψης που έχω εμπειρία είναι:

1. La ferte, Παρίσι (no 1 οργάνωση, 2 αεροπλάνα, μας άλλαξαν 4 τύπους αλεξιπτώτου όσο προχωρούσαμε).
2. Κάποιο χωριό 2 ώρες από Λονδίνο, να το βρω και αυτό, καλούτσικη οργάνωση, ψιλομάπα εξοπλισμός.
3. Δεκέλεια Κύπρος (Αγγλική Βάση). Καλή οργάνωση, μέτριος εξοπλισμός.
4. Kanzaluk Βουλγαρία. Μακριά – λίγο καλύτερα από Ελλάδα, αλλά και πάλι μακριά.

Πάντως όλα αυτά κλείνουν το Χειμώνα και αν θες κάτι για Χριστούγεννα, θα πρέπει να ψάξεις στην Νότιο Αφρική ή κάτι αντίστοιχο…

δεν θα θελες να κανεις στην ελλαδα?
ΩΧ κατι ξερεις που δεν ξερω ? :roll:
κλεινουν για χριστουγεννα ? γμ την τυχη μου...

στο google βρηκα αυτην την σελιδα

http://www.veloce-skydive.com

εχει καποια σχεση με αυτο που λες?

υ.γ. πω πω μπες να δεις τι ωραια πραγματα που κανουν. εγω μπηκα και φρικαρα. ηδη κατεβαζω καποια βιντεο που βρηκα.

καλα λες. οργανωση , οχι μπ....

Τελευταία επεξεργασία απο T@KIS την Τετ Νοέμ 23, 2005 11:54 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Νοέμ 23, 2005 11:52 am

TAKI έγραψε:αυτο το solo και το hand-deploy τι ακριβως ειναι?

Το solo είναι το πρώτο δίπλωμα που παίρνει κανείς, και σου επιτρέπει να κάνεις άλματα ελευθέρας οπουδήποτε χωρίς την επίβλεψη εκπαιδευτή.
Το hand-deploy είναι ένα επόμενο στάδιο που μπορείς να χρησιμοποιείς εξοπλισμό με το πιλοτάκι κατευθείαν στο χέρι και όχι με κορδόνι και ελατήριο. Έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο στο άνοιγμα, αλλά θα πρέπει να είσαι έμπειρος γιατί αν δεν πάρεις την στάση γίνεσαι κοκορέτσι (τυλίγετε το πιλοτάκι γύρω σου).

Οποιοδήποτε κέντρο βρεις σε οργανωμένες χώρες (Γαλλία / Αγγλία / Ισπανία / Νότια Αφρική) είναι καλό, εκεί δεν επιτρέπουν ινδιάνους.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τετ Νοέμ 23, 2005 12:01 pm

guru έγραψε:
TAKI έγραψε:αυτο το solo και το hand-deploy τι ακριβως ειναι?

Το solo είναι το πρώτο δίπλωμα που παίρνει κανείς, και σου επιτρέπει να κάνεις άλματα ελευθέρας οπουδήποτε χωρίς την επίβλεψη εκπαιδευτή.
Το hand-deploy είναι ένα επόμενο στάδιο που μπορείς να χρησιμοποιείς εξοπλισμό με το πιλοτάκι κατευθείαν στο χέρι και όχι με κορδόνι και ελατήριο. Έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο στο άνοιγμα, αλλά θα πρέπει να είσαι έμπειρος γιατί αν δεν πάρεις την στάση γίνεσαι κοκορέτσι (τυλίγετε το πιλοτάκι γύρω σου).

χμμμ... το λεγομενο αλογοπεταλο ειναι αυτο?
ασχημη εμπλοκη. 8O 8O 8O
οκ θα τα κοιταξω μαλλον για γαλλια.

Οποιοδήποτε κέντρο βρεις σε οργανωμένες χώρες (Γαλλία / Αγγλία / Ισπανία / Νότια Αφρική) είναι καλό, εκεί δεν επιτρέπουν ινδιάνους.

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Νοέμ 24, 2005 1:22 pm

TAKI έγραψε:δεν θα θελες να κανεις στην ελλαδα?

Κοίτα ΤΑΚΙ, δεν θέλω να κάνω και αυτό το θέμα σαν το παραμοτέρ, μάλιστα μετά την απειλή του badder για δημόσιο λιθοβολισμό[ img ].

Ο δικός μου Έλληνας «εκπαιδευτής» μας έλεγε τουλάχιστον ο άνθρωπος ότι αυτά ξέρουμε αυτά κάνουμε.

Βέβαια αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοτωθεί ο ίδιος και να σκοτώσει και μία κοπέλα (με tandem).

Έτσι απλά.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Πέμ Νοέμ 24, 2005 4:05 pm

www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Παρ Νοέμ 25, 2005 11:45 am

guru έγραψε:
TAKI έγραψε:δεν θα θελες να κανεις στην ελλαδα?

Κοίτα ΤΑΚΙ, δεν θέλω να κάνω και αυτό το θέμα σαν το παραμοτέρ, μάλιστα μετά την απειλή του badder για δημόσιο λιθοβολισμό[ img ].

Ο δικός μου Έλληνας «εκπαιδευτής» μας έλεγε τουλάχιστον ο άνθρωπος ότι αυτά ξέρουμε αυτά κάνουμε.

Βέβαια αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοτωθεί ο ίδιος και να σκοτώσει και μία κοπέλα (με tandem).

Έτσι απλά.

α ετσι απλα. πως τι καταφερε κατι τετοιο ρε γαμωτο???
να ρωτησω κατι. στο εξωτερικο γινονται ατυχηματα η ειναι μονο ελληνικο προνομιο?
στατιστικα που γινονται πιο πολλα? εδω η εξω?

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Νοέμ 25, 2005 12:07 pm

TAKI έγραψε:α ετσι απλα. πως τι καταφερε κατι τετοιο ρε γαμωτο???

Αν δεν κατάλαβες το πόσο εύκολο είναι στον αεραθλητισμό να καταφέρεις κάτι τέτοιο, τότε βγάλε από την υπογραφή σου το «γνώρισα την ελεύθερη πτώση» και βάλε «έκανα και ελεύθερη πτώση». Δεν στο λέω για να σε κοντράρω, αλλά τέτοια πράγματα πρέπει να τα λες με το όνομά τους και όχι να χαϊδεύεις τον άλλο.

Τότε που ψάχναμε τις στατιστικές με τον φίλο μου, είχαμε δει ότι στο La Ferte το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο κέντρο τις Ευρώπης, σε μία χρονιά είχε 200.000 άλματα με 4 θανατηφόρα. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ καλό και είναι και συγκρίσιμο με μία έξοδο ΣΚ στην Ελλάδα με αυτοκίνητο. Σημειωτέων ότι το ποσοστό που αντιστοιχεί σε εκπαίδευση ήταν 0 (όλοι ήταν έμπειροι).

Οι Έλληνες «εκπαιδευτές» το πόσα θανατηφόρα έχουν ανά πόσα άλματα, δεν το συζητάμε.

Αλλά νομίζω ότι η συζήτηση αποπροσανατολίζεται, γιατί τα παραπάνω δείχνουν το αποτέλεσμα που μπορεί και να είναι τυχαίο (ή ατυχές).

Σημασία έχει το σύστημα, η ποιότητα εκπαίδευσης / εξοπλισμού, η γνώση που υπάρχει στο χώρο κλπ. Δηλαδή η πορεία που τελικά οδηγεί στο αποτέλεσμα.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Παρ Νοέμ 25, 2005 12:14 pm

kai edo ginonte arketa atiximata (Thanatifora). auto to xrono exoun skotothi 3 ,se eleutheri ptosi. Kai oxi Axarioi.
kamia fora h poli empistosini ston eauto sou se prodidi .Taki Den pezi rolo an eisai palios sto xoro, Alla to na min exoun pari ta miala sou aera.
Kai oti kanis na to kanis me asfalia kai sigouria

kales Bouties
Kelly

www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Δευτ Νοέμ 28, 2005 12:35 am

Nemeton έγραψε:kai edo ginonte arketa atiximata (Thanatifora). auto to xrono exoun skotothi 3 ,se eleutheri ptosi. Kai oxi Axarioi.
kamia fora h poli empistosini ston eauto sou se prodidi .Taki Den pezi rolo an eisai palios sto xoro, Alla to na min exoun pari ta miala sou aera.
Kai oti kanis na to kanis me asfalia kai sigouria

kales Bouties
Kelly

μμ... δεν εχεις και αδικο. οπως ειπε και ο guru ετσι θα συμφωνησω και μαζι σου.

ειναι αυτο που ειπα και πιο πριν. η κακια η ωρα σε συνδιασμο με απροσεξια και βεβαια η στιγμη που θα ''γραψεις'' ολα οσα σε εχουνε μαθει και θα κανεις τα δικα σου.

σχετικα με την ελευθερη πτωση καπου καπου τα ακουω και εγω αυτα σχετικα με τα ατυχηματα.

ετσι και αλλιως δεν το βλεπω να ασχολουμε με το σπορ αυτο. με το παραμοτερ την εχω βρει πολυ καλα και μαλλον εκει θα παραμεινω.
μετα τα χριστουγεννα και μονο οταν εχει βορια και εχω χρονο θα πεταχτω κανενα κιθαιρωνα να κανω καμμια ''δουλεια'' με το ελευθερο αλλα απο εκει και περα την ελευθερη πτωση μαλλον δεν...

τελικα μαλλον μου αρεσει η μεγαλη διαρκεια πτησης και οχι η μεγαλη ταχυτητα πτωσης. :D

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό frog » Τετ Νοέμ 30, 2005 10:33 pm

TAKI μαλλον βρήκα κάτι για ελεύθερη πτώση ριξε μια ματιά σ'αυτό

Ο φθηνότερος τρόπος για ελεύθερη πτώση

http://meltingclocktimes.com/turkeyparachuting.htm

frog
Competition

Δημοσ.: 349

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Τετ Νοέμ 30, 2005 10:37 pm

frog έγραψε:TAKI μαλλον βρήκα κάτι για ελεύθερη πτώση ριξε μια ματιά σ'αυτό

Ο φθηνότερος τρόπος για ελεύθερη πτώση

http://meltingclocktimes.com/turkeyparachuting.htm

χα χα χα . εισαι φοβερος. ουτε κλεισιματα ουτε τιποτα. αρκει βεβαια να μην πιασει κοψιμο τα πουλια και σε κανουν......
χα χα το φανταζεσαι?
και για εφεδρικο τι εχουν? γαλοπουλες συμπιεσμενεσ στην τσεπη?
χμμμ... γαλοπουλες zip. τις κανεις unzip μαι πετας. :D

T@KIS
EN B

Επόμενο

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες