Ημερομηνία Τετ Ιουν 18, 2025 12:34 am
Text Size

Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Να οργανωθούμε..

Που θα πετάξουμε, πότε και πως θα πάμε εκεί

Συντονιστής: Moderators

Να οργανωθούμε..

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Πέμ Μάιος 01, 2008 8:10 pm

Η πρώτη μου πτήση στην Αττική, επιτέλους, είναι γεγονός. Το Μ.Σάββατο στον Κιθαιρώνα. Είχε πολύ ένταση αέρα και μετά από 4 άκυρες και λίγες κωλοτούμπες πέταξα και "ξαναζεστάθηκα" πτητικώς...
Με αφορμή τις 2 πτήσεις που βλέπω πρωτομαγιάτικα (Καλό μήνα!), ήθελα να ρωτήσω όσους γνωρίζουν, τι παίζει με την Αγία Μαρίνα-Σαρωνίδα ? Φαίνεται καλή περίπτωση για καθημερινές...
Εντάξει, είδα το μήκος και ύψος της στο google earth και φαίνεται να πετάει με Ν, ΝΔ.
Πόσο συχνά βγαίνει τέτοιος αέρας εκεί? Από ένταση τι γίνεται? Παίζει νότια αύρα εκεί ή έχει τον συνήθη βόριο επικρατών της Αττικής? Πείτε καμμιά πληροφορία...
Παρεπιπτόντως, όποιος θέλει να συννενοούμαστε μέσω msn messenger για καμμιά πτήση, το mail για επαφή είναι : agrodoc-1@ath.forthnet.gr

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό norad » Πέμ Μάιος 01, 2008 10:45 pm

γιατί δεν ήρθες καντήλι σήμερα;

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Re: Να οργανωθούμε..

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Πέμ Μάιος 01, 2008 11:25 pm

Διότι σήμερα το απόγευμα γύρισα από Αγρίνιο που είχα πάει
για Πάσχα... :lol: και δεν πέταξε καμμία μέρα εκεί...
Αλλά το Κανδήλι, δεν το έχω πάρει με καλό μάτι... Θες από
τις κλοπές που αναφέρθηκαν εκεί, θες από το λοφάκι που είναι
μπροστά από τον λόφο πτήσης... Χωρίς να το έχω δει "live" κάτι δεν
μου κάθεται για εκεί...

agrodoc
Competition

Δημοσίευσηαπό left76 » Πέμ Μάιος 01, 2008 11:49 pm

Καλό μήνα...
Για δες αυτό το άρθρο:
http://www.sky.gr/viewtopic.php?t=1791
νομίζω είναι κατατοπιστικότατο.

left76
EN B

Δημοσ.: 59

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Παρ Μάιος 02, 2008 9:18 am

Ok, thnx, ωραίο μέρος και μόνο 1/2 ώρα από το σπίτι μου, αλλά
είναι λίγο καρμανιόλα... ή απογείωση απ'ότι καταλαβαίνω... :roll:

agrodoc
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Μάιος 02, 2008 10:11 am

Χρήστο δεν είμαι ιδιαίτερος υποστηρικτής του Καντήλιου και πολλές φορές έχω πάει και αν είναι νοτιοδυτικός δεν ανοίγω καν αλεξίπτωτο, αλλά και η απογείωση μια χαρά είναι, χωρίς κανένα πρόβλημα, και για πτήσεις όταν έχει νοτιά μια χαρά είναι... το λοφάκι απέναντι δεν σε απασχολεί καθόλου διότι έιναι χαμηλότερα από εσένα και αν δεν πάρεις ύψος μπροστά απο την απογείωση την κάνεις ανατολικά οπού πλέον δεν έχει τίποτα να σε απασχολεί.

Απλά κάποιες φορές έχει κούνημα, και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα από το να πηγαινοέρχεσε πέρα δώθε σε μια κορυφογραμμή, δεν βγάζει συχνά ψηλές βάσεις.

Αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις.

Χθες έβαζες μια ωρίτσα εύκολα και κάποιοι ρίξανε 2ωρα και 3ωρα.

Αλλά αυριο και Κυριακή Κιθαιρώνα...

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Μάιος 02, 2008 11:38 am

Φοβερή πρωτομαγιά ε!!!Αρκεί να πήγαινες σε καμιά απογείωση...

Σλάβεκ πάλι γύρο Παρνασσού(Καλή αρχή στο PWC by the way)

http://www.sky.gr/modules.php?name=leon ... ghtID=6333

Kαρμανιόλες αντίστοιχη διάρκεια πτήσης παραλιακά
http://www.sky.gr/modules.php?name=leon ... ghtID=6307

Και στα Γιάννενα καλά πετάξανε

http://www.sky.gr/modules.php?name=leon ... ghtID=6332

Και στη Θεσσαλονίκη...

Ένώ άλλοι έχουν κατεβάσει 10 τόνους αντιβιωτικά μπας προλάβουν το ΣΚ :cry:

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό georgex » Παρ Μάιος 02, 2008 12:10 pm

agrodoc\";p=\"11335 έγραψε:Η πρώτη μου πτήση στην Αττική, επιτέλους, είναι γεγονός. Το Μ.Σάββατο στον Κιθαιρώνα. Είχε πολύ ένταση αέρα και μετά από 4 άκυρες και λίγες κωλοτούμπες πέταξα και "ξαναζεστάθηκα" πτητικώς...
Με αφορμή τις 2 πτήσεις που βλέπω πρωτομαγιάτικα (Καλό μήνα!), ήθελα να ρωτήσω όσους γνωρίζουν, τι παίζει με την Αγία Μαρίνα-Σαρωνίδα ? Φαίνεται καλή περίπτωση για καθημερινές...
Εντάξει, είδα το μήκος και ύψος της στο google earth και φαίνεται να πετάει με Ν, ΝΔ.
Πόσο συχνά βγαίνει τέτοιος αέρας εκεί? Από ένταση τι γίνεται? Παίζει νότια αύρα εκεί ή έχει τον συνήθη βόριο επικρατών της Αττικής? Πείτε καμμιά πληροφορία...
Παρεπιπτόντως, όποιος θέλει να συννενοούμαστε μέσω msn messenger για καμμιά πτήση, το mail για επαφή είναι : agrodoc-1@ath.forthnet.gr

Είναι 2 πτήσεις, μία Αγία Μαρίνα και μία Ανάβυσσο. Και οι 2 πετάνε με νότιο - νοτιοδυτικό. Καθημερινή μετά τις 5:00 μπορώ και εγώ. Μιλάμε στο MSN. Νότιες αύρες έχει συχνά, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.
Υπάρχει επίσης βόρια πτήση στην Κερατέα, και νότια πάλι στην Κερατέα. Επίσης ανατολική - νοτιοανατολική στην Κακιά Θάλασσα.

Το Κανδήλι μην το φοβάσαι είναι μια χαρά, μόνο που μπορεί μεσημέρι να είναι πολύ δυνατά. Έχεις περισσότερες δυνατότητες με θερμικά, από το δυναμικό της Αγίας Μαρίνας ή Αναβύσσου.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Παρ Μάιος 02, 2008 1:14 pm

Την Κερατέα την έψαξα και εγώ...Ανέβηκα στη βόρια απογείωση, ψηλά στο βουνό, σε ένα εγκατελημένο στρατόπεδο...αλλά από κάτω περνάνε κάτι θερίοι πυλώνες της ΔΕΗ και ενώ έχει πολλά χωράφια για προσγείωση, περνάνε πολλά καλώδια χαμηλά...
Το απέναντι ψηλό βουνό με νότια απογείωση φαινόταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και έχει ένα ραντάρ στην κορυφή. Αλλά δεν μπορείς να την προσεγγίσεις γιατί είναι restricted area της αεροπορίας υποθέτω...Κρίμα γιατί φαίνεται πολύ καλή περίπτωση...
Το πέρα-δώθε, ουδόλως με χαλάει, αρκεί να κρατάει πάνω από 1 ώρα! :lol: Οτιδήποτε με κρατάει στον αέρα για τουλάχιστον 1 ώρα, είναι για 'μένα ικανοποιητικό... Το xc είναι κάτι που ελπίζω να το "δουλέψω" φέτος, που έχω και την εμπειρία και το πανί...
Η αλήθεια είναι ότι πριν πετάξω στον Κιθαιρώνα (και μια δύσκολη μέρα λόγω έντασης), είχα τους ενδοιασμούς μου ακόμα και για τον Κιθαιρώνα, αφού στην Αιτωλ/νία πετάμε σε νότιες και δυτικές απογειώσεις που "δουλεύουν" κλασσικά με την απογευματινή αύρα. Σκεφτόμουν λοιπόν, πως να πετάει μια βόρια "σκιασμένη" το απόγευμα πλαγιά, που χρειάζεται βόριο μετεωρολογικό για να πετάξει (από πλευράς στρωτής ροής αέρα). Στις δικές μας απογειώσεις, ο Β ή ΒΔ σημαίνει αναταράξεις και κοπάνημα και είναι η επικρατούσα αύρα που μπαίνει αργά το απόγευμα προς δειλινό, οπότε την "κάνουμε" για προσγείωση.
Στον Κιθαιρώνα μου άρεσε η πτήση και είναι ένα μέρος να δουλέψεις θερμικά σε πεδιάδα, αλλά ακόμη το έχω απορία πως θα είναι στον αέρα σε μια λιακάδα με βόριο.

agrodoc
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Μάιος 02, 2008 6:06 pm

agrodoc\";p=\"11355 έγραψε:Στον Κιθαιρώνα μου άρεσε η πτήση και είναι ένα μέρος να δουλέψεις θερμικά σε πεδιάδα, αλλά ακόμη το έχω απορία πως θα είναι στον αέρα σε μια λιακάδα με βόριο.

Αν δεν έχει δυνατό βοριά και χαμηλή αναστροφή... ημέρα για τρελές βόλτες. Δες τι έγινε την Μ. Πέμπτη για παράδειγμα...

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό georgex » Παρ Μάιος 02, 2008 7:13 pm

agrodoc\";p=\"11355 έγραψε: Την Κερατέα την έψαξα και εγώ...Ανέβηκα στη βόρια απογείωση, ψηλά στο βουνό, σε ένα εγκατελημένο στρατόπεδο...αλλά από κάτω περνάνε κάτι θερίοι πυλώνες της ΔΕΗ και ενώ έχει πολλά χωράφια για προσγείωση, περνάνε πολλά καλώδια χαμηλά...

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα καλώδια αυτά, είναι μόνο για να σε αγχώνουν μέχρι να πετάξεις 1-2 φορές. Θα πάμε μαζί. Στην Κερατέα υπάρχει πιλότος που πετάει συνέχεια το μέρος.
Η απογείωση είναι αριστερά και έξω από το στρατόπεδο.

agrodoc\";p=\"11355 έγραψε: Το απέναντι ψηλό βουνό με νότια απογείωση φαινόταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και έχει ένα ραντάρ στην κορυφή. Αλλά δεν μπορείς να την προσεγγίσεις γιατί είναι restricted area της αεροπορίας υποθέτω...Κρίμα γιατί φαίνεται πολύ καλή περίπτωση...

Ναι αυτό είναι η "Μερέντα" και το ξεχνάμε. Το ραντάρ πρέπει να είναι του αεροδρομίου.

Υπόψη οτι και η Κερατέα είναι μέσα στο όριο των 10νμ από το Βενιζέλος. Πάντως δεν είναι στο "πέρασμα" των αεροπλάνων.

agrodoc\";p=\"11355 έγραψε: Σκεφτόμουν λοιπόν, πως να πετάει μια βόρια "σκιασμένη" το απόγευμα πλαγιά, που χρειάζεται βόριο μετεωρολογικό για να πετάξει (από πλευράς στρωτής ροής αέρα).
...
Στον Κιθαιρώνα μου άρεσε η πτήση και είναι ένα μέρος να δουλέψεις θερμικά σε πεδιάδα, αλλά ακόμη το έχω απορία πως θα είναι στον αέρα σε μια λιακάδα με βόριο.

Δεν σκιάζει εύκολα το καλοκαίρι, απλώς ο ήλιος την χτυπάει με μεγάλη κλήση οπότε μπορεί να μην είναι δυνατά τα θερμικά.
Αν υπάρχεις βόριος μετεωρολογικός, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν πιάνει κάποια αύρα από νοτιά ή δυτικό. Το πρόβλημα σε τέτοιες μέρες στον Κιθαιρώνα είναι η δυνατή βοριοανατολική αύρα, που σε συνδιασμό με κάποιο βοριά ψηλά, δεν σε αφήνουν να βγεις εύκολα στον κάμπο.
Αλλά υπάρχουν και οι καλές μέρες.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Μάιος 04, 2008 8:44 pm

Πτησάρες και σήμερα.

Μπράβο Βαγγέλη πολύ καλή πτήση.

:P :P :P :P :P :P

[ img ]

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK