Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τις δυνατότητες του νέου Delta, αλλά πολύ περισσότερο της Ozone, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει κατά πόσο έγκυρα είναι αυτά τα περιοδικά και αν όντως γράφουν την αλήθεια. Υπάρχουν περιοδικά αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας, ηχοσυστημάτων κτλ, που πιθανόν εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς. Κυρίως σε εταιρείες που διαφημίζονται εντός των σελίδων του περιοδικού. Έτσι, μπορούν μια μέτρια εταιρεία να την προωθούν και να γράφουν τα καλύτερα σχόλια, αφού συνήθως πληρώνει για την διαφήμισή της και κάποια καλή να την χαντακώνουν. Στο τεστάκι που παραθέτω,
http://www.thermik.at/tests/gleitzahlen.htmlβλέπουμε πανιά Low End ½ πάνω από High End ½. Εντάξει, προοδεύει η τεχνολογία, τα σημερινά πανιά είναι πολύ καλύτερα από τα παλαιότερα, αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτια (δεν θέλω να αναφερθώ σε εταιρείες).
Τώρα θα μου πεις γιατί τα γράφεις αυτά και δεν πας να ρωτήσεις κάποιον που πετά το πανί που ενδιαφέρεσαι ή δεν πας να κάνεις ένα test flight? Γιατί οι περισσότεροι θα σου πουν τα καλύτερα για το πανί τους. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…… που λέει και ο λαός. Και μετά από ένα χρόνο πάνε και το αλλάζουν. Γιατί ρε Ηλία π.χ. το άλλαξες το πανί? Δεν πετούσε καλά?
- Ε, να μωρέ δεν έστριβε, δεν έμπαινε καλά στο θερμικό δεν είχε καλό glide, δεν ήταν γρήγορο, δεν είχε μπανέλες, ήταν μπλε και τα λοιπά και τα λοιπά.
Πέρυσι δεν τα έκανε αυτά? Φέτος το επηρέασε η κρίση ε?
Να ρωτήσεις τον αντιπρόσωπο? Τι θα σου πει, μην παίρνεις το δικό μου πάρε του γείτονα?
Τελοσπάντων, είμαστε δυστυχώς σε τέτοια θέση που να επηρεαζόμαστε από τον Τύπο και κυρίως τον Κίτρινο Τύπο σε όλους τους τομείς.
Μεγάλη επιρροή οι εφημερίδες και η τηλεόραση. 1,30 θα πάει το πετρέλαιο έλεγαν, αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι ήταν εκφοβισμός για να το πάνε κοντά στα 80 λεπτά και να μην πει κανένας τίποτα. Να λες μετά Δόξα το Θεό που πήγε τόσο.
Διάβαζα ένα τεστ για το πανί μου από έναν Άγγλο εκπαιδευτή και αντιπρόσωπο της εταιρείας. Πολλά θετικά αυτό το πανί. Στα αρνητικά? Τίποτα.
Περίεργο ε? Τι πετάω ο π….ς? Ferrari? Μπα, Ferrari πετάει ο Νίκος.
Άλλο τεστ από τον ίδιο για άλλη εταιρεία (που αντιπροσωπεύει), πολύ καλά σχόλια για το πανί, το μόνο αρνητικό ότι πρέπει να κάνεις 3 πτήσεις για να το συνηθίσεις.
Άσε μας ρε μπάρμπα, δηλαδή στις 2 δεν μπορώ?
Καλά τα περιοδικά όσον αφορά τα άρθρα για να βελτιωθούμε και να πετάμε καλύτερα. Τα τεστάκια όμως?
Υ.Γ. Με επηρέασε η κρίση. Δεν έχω δουλειά και κάθομαι στη Σχολή και μ…..αι!
Άσε που δεν πετάμε λόγω καιρού.