από achim » Πέμ Μάιος 27, 2010 12:49 am
Κάτι μου θυμίζει αυτή η κατάσταση. Εδώ στην Αυστρία 11 χρόνια πριν.
Περιμέναμε με χάλια καιρό να σταματήσει η βροχή για να πετάξουμε τάσκ.
Τελικά αυτό και έγινε και σήμερα. Βγήκε μια ευθεία για γκόλ ανατολικά από το Dachstein (ρωτήστε τον Μπούρα, είναι εκεί που ξεκινάει το X-alps).
Ο Γιάννης απογειώθηκε νωρίς από μια άλλη απογείωση η οποία δεν έχει βοηθούς.
Εγώ περίμενα τη σειρά μου στη κανονική και απογειώθηκα με το προτελευταίο μπουλούκι.
Ο Γιάννης έκανε κάτι μαγικά στην τακτική και προσγειώθηκε νωρίς.
Ο γράφων αφού έπεισε τον εαυτό του να χαλαρώσει, αφού σιχαίνεται την αναμονή στις απογειώσεις, ενώ οι άλλοι είναι στον αέρα αλλά, και τα Elapsed time task, κέρδιζα με χαρακτηριστική άνεση παντού ύψος (δεν ξέρω τι θα κάνουν του χρόνου αλλά φέτος τα Top Gun gliders υστερούν σε αναρρίχηση) και μπόρεσα να προλάβω τα μπροστινά μπουλούκια μέχρι που έφτασα τους πρώτους. Και σε αυτό το μπουλούκι βγήκα ψηλά και μπροστά μας πλέον ήταν το επιβλητικό Duchstein ακόμα χιονισμένο και άγριο.
Εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα και χάθηκε η μπάλα.
Ένας δυνατός ανατολικός μπήκε αποτέλεσμα δημιουργίας δύο καταιγίδων μια στα δεξιά μας και μία μπροστά. Επίσης μετέτρεψε τη νοτιοδυτική πλαγιά του βουνού σε υπήνεμη και άρχισε ένα απίστευτο Rock n’ Roll. Ο Luka Donini πέρασε γλιστρώντας από κάτω μου και κόλλησε στο βουνό. Κάποιοι τον ακολούθησαν. Πιο μπροστά ο Yassen φώναζε “Level 3 –Level 3” το ίδιο και ο Valic, η Krausova (Slivova) και πολλοί άλλοι και ανοίχθηκαν προς την κοιλάδα όπου και προσγειώθηκαν. Στάθηκα λίγα λεπτά μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω.
Τελικά οι βροχές πλησίαζαν απειλητικά ενώ ο δυνατός άνεμος παρέμενε και τα υπήνεμα βράχια φαινόταν η μοναδική περίπτωση για να συνεχίσει κανείς. Ανοίχτηκα και προσγειώθηκα λίγο πριν να έρθει η βροχή γιατί η υπόθεση υπήνεμο Dacstein μου φάνηκε «ρωσική ρουλέτα».
Και όντως ήταν. Μπορεί να έκαναν γκόλ μετά από αυτό αλλά άφησαν πίσω τους πολύ ξύλο (όλοι), πολλά κλεισίματα (όλοι), τρία εφεδρικά και έναν τραυματισμένο ευτυχώς ελαφρά, ο οποίος εγκατέλειψε κι αυτός τον αγώνα.
Τελικά μετά από αρκετή καθυστέρηση ο Δ.Α. σταμάτησε τον αγώνα. Μέχρι τότε ο Martin Brun και ο Luka Donini είχαν κάνει γκόλ. Μετά πήγαν και οι υπόλοιποι.
Αφού λοιπόν ήταν Elapsed ο αγώνας δεν μέτρησε.
Γυρίσαμε βράδυ από την περισυλλογή και ακόμα κάποιοι πιλότοι δεν έχουν μαζευτεί από το βουνό.
Και όλα αυτά σε τάσκ 45 χιλιομέτρων!!!
Δεν μπορώ να αδικήσω τη διοργάνωση, η οποία είναι πολύ καλή, αλλά φαντάζομαι ότι πετά από πάνω της το φάντασμα του Bramberg (παγκόσμιο πρωτάθλημα 1999) στην Αυστρία με δυο βδομάδες άσχημο καιρό και κάνουν υπερβολές για να μην ξανασυμβεί η ακύρωση όλου του event FAI 1.
Αυτά για τώρα. Ο Γιάννης ήταν βιαστικός και δε μου έδωσε φωτογραφίες και εγώ δεν βρίσκω χρόνο (τα πάντα είναι κλειστά όταν γυρνάμε πίσω) για να πάρω κάρτα για τη GoPro………….