Ημερομηνία Παρ Μάιος 02, 2025 3:06 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Νέος κανονισμός ΙΑΣ και κανονισμός εκπαίδευσης

Ανακοινώσεις από τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Ελλάδα

Νέος κανονισμός ΙΑΣ και κανονισμός εκπαίδευσης

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Απρ 11, 2008 2:01 pm

[img=left]http://sky.gr/spaw/lib1/eap2.gif[/img]Η ΕΑΠ ανακοίνωσε τον νέο κανονισμό ΙΑΣ που έχει κατατεθεί στην ΥΠΑ καθώς και τον σχετικό κανονισμό εκπαίδευσης.

Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με σωματεία και εκπαιδευτές για περαιτέρω ενημέρωση και συζήτηση.

Δείτε περισσότερα σχετικά στην ιστοσελίδα της ΕΑΠ. www.hellenic-paragliding.gr

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Re: Νέος κανονισμός ΙΑΣ και κανονισμός εκπαίδευσης

Δημοσίευσηαπό orck » Παρ Απρ 11, 2008 5:10 pm

ενα μικρο σχολιο στον απαιτουμενο εξοπλισμο (σελιδα 4 στο τελος)

λεει οτι οι ΠΛ πρεπει να εχουν και βαριο ενω οι Π πρεπει να εχουν εκτο απο βαριο και GPS
μηπως ηθελε ο συγγραγεας να το γραψει αναποδα;

το GPS ειναι εξοπλισμος ασφαλειας (βλεπεις την ταχυτητα ως προς το εδαφος) ενω το βαριο ειναι εξοπλισμος για οποιον θελει να ανεμοπορησει, το κακο που μπορει να παθεις μη εχοντας το ειναι να κανεις τσουληθρα

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Απρ 11, 2008 5:13 pm

Ο ΠΛ δεν πρέπει να πετάει σε συνθήκες που απαιτούν GPS για ασφάλεια.

:)

norad

Δημοσίευσηαπό adreas » Παρ Απρ 11, 2008 11:30 pm

Έτσι από περιέργεια, αυτό τον κανονισμό τον φτιάχνουμε επειδή μας ζητήθηκε από πάνω και οφείλουμε να έχουμε για να μη μας κόψουνε τον κώλο ή μόνοι μας πήραμε την πρωτοβουλία;

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό norad » Σάβ Απρ 12, 2008 11:20 am

Σταμάτα εσύ! μαμούνι, ε μαμούνι

norad

Δημοσίευσηαπό adreas » Κυρ Απρ 13, 2008 10:48 pm

Kαλά ντε να σταματήσω. Αλλά επειδή τον ψιλοδιάβασα (είχα να κάνω δουλειά και έψαχνα απεγνωσμένα να το καθυστερήσω) με έπιασε κρύος ιδρώτας. Δεν πρέπει να υπάρχει σελίδα που να μην παρανομώ και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος. Εάν δε τον εφαρμόζουμε κατά γράμμα το κουμ καν θα γίνει μακράν πιο ενδιαφέρον από το παρα5 (βέβαια έχω μια θεία που σκίζει στο κουμ καν και σίγουρα το θεωρεί πολύ αξιόλογο). Δε λέω, καταλαβαίνω ότι στην ελληνική πραγματικότητα λογικό είναι να λέμε 5-10 παπαριές για να μη μας πολυενοχλεί κανείς και να κάνουμε στην πράξη ό,τι γουστάρουμε. Αλλά αν βγει κάνας καλοθελητής και θέλει να μας γίνει στενός κορσές τώρα θα μπορεί να έχει και πάτημα. Γι αυτό αυτός ο κανονισμός μου φαίνεται λίγο σα να πλέκουμε μόνοι μας σκοινί για να μας κρεμάσουνε.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Τρί Απρ 15, 2008 12:19 am

Η συζήτηση αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αν ακουστούν αναλυτικότερες απόψεις και προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε, ανεπίσημα, κάποια τρωτά σημεία, θα είναι προς όφελός μας. Δεν ξεχνάω οτι πρόπερσι που πρωτοζητήθηκαν απόψεις των σωματείων για την βελτίωση του ΙΑΣ, φάγαμε τέτοια χοντρή "πόρτα" για τις προτάσεις που κατάθεσε το σωματείο μου-ήμουν τότε στο ΔΣ- που εξεπλάγην -ευχάριστα- οταν είδα οτι κάποιες απο αυτές είχαν βαρύτητα στον κανονισμό που κατατέθηκε τελικά.Είχαμε δουλέψει πολύ, τότε. :roll:
Συμπέρασμα; Όλα πρέπει να ακούγονται και να λέγονται, και πολλές ιδέες να κυκλοφορούν, αυτό βοηθάει στον σχηματισμό απόψεων και ολόπλευρων κανονισμών. Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι "ειδικοί" μπορεί να μην τα εντοπίσουν και η γνώμη των εμπλεκομένων στην πράξη- όπως τα σωματεία και οι αθλητές- μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. :lol: :lol:

GiotaR

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Επιστροφή στην Ανακοινώσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες