Ημερομηνία Παρ Μάιος 02, 2025 3:13 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Θέματα Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

"pins" εφεδρικού

Τεχνικά και πρακτικά θέματα - Ανακοινώσεις

Συντονιστής: Moderators

"pins" εφεδρικού

Δημοσίευσηαπό pichon » Τρί Απρ 07, 2009 4:44 pm

Να 'μαι πάλι με τις τεχνικές μου απορίες :)

Συγγνώμη για τον τίτλο, αλλά δεν ξέρω πώς λέγεται το "pin" στα ελληνικά :oops:

Η καινούρια μου απορία είναι η εξής. Έχω ένα κάθισμα Sky Wish2 με ένα εφεδρικό Sky System. Όταν το πήρα, ήθελα να τραβήξω το εφεδρικό (στο σπίτι μου!) για να δω πώς είναι. Βάζοντάς το όμως στη θέση του, βρήκα αυτά τα λαστιχάκια στα pins (φωτό) και δεν ήξερα πώς έπρεπε να συνδεθεί το όλο σύστημα. Υπέθεσα ότι η θηλιά του καθίσματος, από την οποία πρέπει να περάσει το pin, πρέπει να περάσει πρώτα από το λαστιχάκι, ίσως για να είναι πιο σταθερό και να μην φύγει κατά λάθος.

Ρώτησα ένα φίλο (εκπαιδεύομενο) εκπαιδευτή (!) και μου είπε ότι δεν τα έχει ξαναδεί και το καλύτερο είναι τα βγάλω, γιατί το μόνο που προσφέρουν είναι περισσότερη αντίσταση...όταν και αν έρθει η στιγμή να το τραβήξω. Ούτως ή άλλως το όλο σύστημα της λαβής είναι αρκετά σταθερό και δύσκολα θα ανοίξει κατά λάθος.

Και η ερώτηση : τα έχετε ξαναδεί; σε τι χρησιμεύουν και όντως προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια ή θα κοστίσουν κάποιο πολύτιμο δευτερόλεπτο την ύστατη στιγμή;;;

Δυστυχώς το κάθισμα δεν έχει οδηγίες. Θα ρωτήσω βέβαια και τον προμηθευτή...αλλά προτιμώ πάντα εσάς πρώτα :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Άκης

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
pichon
EN B

Δημοσ.: 53

Re: "pins" εφεδρικού

Δημοσίευσηαπό sot » Τρί Απρ 07, 2009 5:31 pm

φαίνεται να είναι επιπλέον ασφάλεια για την περόνη.
ίσως και να μην χρειάζεται
δες το manual http://www.sky-cz.com/n/en/get/12663-Skywish2_manual_CZ%26ENG.pdf

sot
EN D

Δημοσ.: 165

Δημοσίευσηαπό pichon » Τρί Απρ 07, 2009 5:42 pm

σ'ευχαριστώ για το manual...για κάποιο λόγο δεν το έβλεπα!

pichon
EN B

Δημοσίευσηαπό stavros » Τρί Απρ 07, 2009 6:46 pm

Το pin εκτός από περόνη που σωστά το ανάφερε ο Σωτήρης μπορείς να το αποκαλείς και ως 'ασφάλεια εφεδρικού'.
Το σύστημα αυτό που έχει η ασφάλεια του εφεδρικού σου είναι πραγματικά ένα έξυπνο εύρημα για να κρατά τις ασφάλειες στην θέση τους, γιατί ορισμένες φορές είτε από μετακινήσεις,είτε γιατί έχει μαζέψει το εφεδρικό επειδή έχει καιρό να συσκευαστεί 'μαζεύει' και χαλαρώνουν και οι ασφάλειες με κίνδυνο να βγούνε από την θέση τους.
Δε νομίζω ότι η αντίσταση από αυτό το λαστιχάκι θα σε εμποδίσει να το ανοίξεις, μου φαίνεται εντελώς απίθανο.
Ίσως αυτή την έξυπνη προσθήκη θα έπρεπε να την ακολουθήσουνε και άλλοι κατασκευαστές.
Τυχεράκια :wink:

stavros
Competition

Δημοσ.: 266

Δημοσίευσηαπό achim » Τρί Απρ 07, 2009 8:47 pm

Στις θηλιές αυτές περνάει μια απλή βαμβακερή κλωστή ραψίματος και δένεται ή στη βασική θηλιά που περνάει η περόνη ή μεταξύ των δύο θηλιών που μας δείχνεις στη φωτογραφία.

Η τεχνική αυτή λέγεται "cotton threat secure" και διασφαλίζει (κατα ένα ποσοστό) το να μή γλυστρίσει κατα λάθος η περόνη απο τη βασική θηλιά οπότε έχουμε ακούσια ανάπτυξη εφεδρικού.

Απο την άλλη για να σπάσει η κλωστή αν χρειαστεί να τραβήξεις το εφεδρικό σου, χρειάζεται μόνο 1,5 εως 2 κιλά δύναμη που σημαίνει ότι θα σπάσει πρίν μπούμε στα βασικά όρια δύναμης απελευθέρωσης του pin ( 3 έως 6,5 κιλά ).

φιλικά
Ιωακείμ

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό stavros » Τρί Απρ 07, 2009 9:09 pm

Παρατήρησε τα λαστιχάκια αυτά Ιωακκείμ, (παραθέτω φωτο) στην ουσία λύνουν το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί η τεχνική με την κλωστή "cotton threat secure".
Νομίζω ότι είναι έξυπνη και απλή προσθήκη, είναι αυτό που λένε θέλει τρόπο και όχι κόπο :)
Από ότι φαίνεται αυτή η προσθήκη είναι απλή, και μπορεί να γίνει ίσως παντού με ένα απλό λαστιχάκι σαν αυτό της φωτογραφίας.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
stavros
Competition

Δημοσ.: 266

Δημοσίευσηαπό Arvanitis Spyridon » Τρί Απρ 07, 2009 9:34 pm

to kanoun kai i ekpedeftes apo tin DHV mporei na gini se kathe Gurtzeug apo oti eida .

Arvanitis Spyridon
EN A

Δημοσ.: 27

Δημοσίευσηαπό pichon » Τρί Απρ 07, 2009 9:38 pm

Να γιατί ρωτάω εδώ!

Ευχαριστώ πολύ.

Τώρα κατάλαβα πώς πρέπει να μπουν και θα τα ξαναβάλω. Το λάθος μου ήταν ότι δεν είδα από την αρχή πώς ήταν και πίστεψα ότι πρέπει να περάσω τη θηλιά μέσα από το λαστιχάκι και μετά να βάλω την περόνη, που σίγουρα θα ήταν έξτρα αντίσταση.

Να 'στε καλά και καλές πτήσεις σε όλους :D

pichon
EN B

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τετ Απρ 08, 2009 8:37 am

Ειναι οντως επιπλεων ασφαλεια τα λαστιχακια,το βασικοτερο ομως ειναι ο ελεγχος του εφεδρικου και τον υπολυπων σημειων πριν την απογειωση :wink:

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό nina » Τετ Απρ 08, 2009 8:58 am

Πιστευω οτι ειναι συγκεκριμενο λαστιχακι για συγκεκριμενη δουλεια.
Δεν ειναι -εαν και μοιαζει-το λαστιχακι τυπου o ring που κραταει τις αρντανες στη θεση τους ,στα quick links των ιμαντων,γιατι δεν τεντωνει το ατιμο ,ουτε και σπαει παρα μονο οταν ξεραθει απ τον καιρο και την χρηση.

nina
EN D

Δημοσ.: 130

Δημοσίευσηαπό achim » Τετ Απρ 08, 2009 11:20 am

Ενοείται οτι δεν είναι ένα οποιδήποτε λαστιχάκι.
Πρέπει να έχει την κατάλληλη ελαστικότητα για να μήν πολλαπλασιάσει τη δύναμη απελευθέρωσης του pin.

Ιωακείμ

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Επιστροφή στην Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες