Ημερομηνία Παρ Μάιος 02, 2025 2:59 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Θέματα Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Προσοχή στον ιμάντα στήριξης ποδιών

Τεχνικά και πρακτικά θέματα - Ανακοινώσεις

Συντονιστής: Moderators

Προσοχή στον ιμάντα στήριξης ποδιών

Δημοσίευσηαπό stavros » Τετ Απρ 08, 2009 3:45 am

Ένα θέμα ασφάλειας αρκετά σημαντικό
http://www.epirus-airsports.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=266&Itemid=1

stavros
Competition

Δημοσ.: 266

Re: Προσοχή στον ιμάντα στήριξης ποδιών

Δημοσίευσηαπό achim » Τετ Απρ 08, 2009 11:40 am

Καιρός να πάρουνε όλοι κάθισμα - κουκούλι. http://www.sky.gr/forum/index.php?mode= ... v=posting#

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Απρ 08, 2009 5:22 pm

Αν και δεν είμαι υποστηρικτής των κουκουλιών (γούστα είναι αυτά)... τώρα με βάλατε σε σκέψεις.

Κύριε Σταύρο μας ως ειδικός επί των GIN γίνεται καμιά μετατροπή στο footrest σε Genie κάθισμα???

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό RIHAS » Τετ Απρ 08, 2009 6:09 pm

badder ότι λέει η υπογραφή σου
αφαιρείς το footrest και την επιτάχυνση και το πρόβλημα λύνεται :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BLOW UP,NOVA PHÖNIX,UP KENDO,NOVA XENON,EDEL SECTOR,AIRWAVE TEN,AIRWAVE FR2,AIRCROSS U4,OZONE ENZO.AIRCROSS-U6 SWING-CORE 3,BOOMERANG 10FLOW-SPECTRA
RIHAS
Competition

Δημοσ.: 241

Δημοσίευσηαπό stavros » Τετ Απρ 08, 2009 7:29 pm

badder έγραψε:Αν και δεν είμαι υποστηρικτής των κουκουλιών (γούστα είναι αυτά)... τώρα με βάλατε σε σκέψεις.

Κύριε Σταύρο μας ως ειδικός επί των GIN γίνεται καμιά μετατροπή στο footrest σε Genie κάθισμα???

Η Gin έχει βγάλει ήδη από αρχές Σεπτεμβρίου του περασμένου χρόνου, ιμάντα ποδιών με σύστημα ταχείας απελευθέρωσης, οπότε μπορείς να τον αλλάξεις και είσαι οκ.
Με τον νέο ιμάντα αλλάζεις και τη λαβή του εφεδρικού,(αυτά τα δύο πάνε σετ).
Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς και δεν υπάρχει λόγος να πας σε κουκούλι, βέβαια μπορεί και να μην χρειάζεται να κάνεις την προσθήκη, δυστυχώς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είμαι κάτω με την μέση και δεν μπορώ να τσεκάρω αν το genieIII χρειάζεται την νέα προσθήκη.
Κάνε έναν έλεγχο να δεις αν ο ιμάντας ποδιών όταν είναι ελεύθερος υπάρχει περίπτωση να πάει προς το χώρο απελευθέρωσης του εφεδρικού.
Εάν φθάνει τότε το μόνο που έχεις να κάνεις μέχρι να αλλάξεις τον ιμάντα, είναι να έχεις πάντα τα πόδια σου πάνω στον ιμάντα, οπότε αν ποτέ χρειαστεί να τραβήξεις εφεδρικό να μην υπάρχει περίπτωση μπλεξίματος :) , η να τον αφαιρέσεις.
Επίσης πολύ σημαντικό να έχεις την μπάρα της επιτάχυνσης πιασμένη στα λάστιχα επαναφοράς ώστε να μην κρέμεται από κάτω, και εδώ τσεκάρισε σε περίπτωση που την έχεις ελεύθερη αν υπάρχει περίπτωση να μπαίνει στο χώρο απελευθέρωσης . Εάν μπαίνει φρόντισε να την βάλεις στα λάστιχα επαναφοράς για να κρατιέται πάνω.
Αυτά μπορείς να τα δεις εύκολα αν κρεμάσεις τη ζώνη κάπου και κάνεις τις παραπάνω δοκιμές, θα το δω και εγώ εν καιρό μόλις γίνω καλύτερα, αλλά δεν είναι κάποιος ιδιαίτερος έλεγχος μπορείς εύκολα να το καταλάβεις και μόνος σου.

stavros
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Απρ 09, 2009 11:28 am

Πολύ ωραία

Την επιτάχυνση την έχω μόνιμα στο λάστιχο επαναφοράς και είναι πάρα πολύ βολικό ειδικά λόγω ύψους.

Το footrest θα το δοκιμάσω, αν και το χρησιμοποιώ μόνιμα στη πτήση και ακόμα και όταν το αφήνω λίγο για να ξεμουδιάσω το έχω πάνω από τα πόδια για μπορώ να το χρησιμοποιήσω αμέσως χωρίς να το ψάχνω.

Πάντως αν υπάρχει σύστημα απελευθέρωσης με το εφεδρικό, με ενδιαφέρει.

badder

Δημοσίευσηαπό coppertone » Πέμ Απρ 09, 2009 11:56 am

… ρίξτε και μια ματιά στις ζώνες της skywalk … τελευταία πήρα την cult-xc (χωρίς κουκούλι) και είχε το σύστημα απελευθέρωσης του τεμπέλη σε περίπτωση χρήσης του εφεδρικού ...

... τώρα για την περίπτωση εμπλοκής της επιτάχυνσης ... βλέποντας κι άλλους να πετάνε με την επιτάχυνση πάνω στα πόδια (κι όχι να κρέμεται κάτω) ζήλεψα και το υιοθέτησα ... συμφωνώ με τον badder ... νομίζω ότι είναι ένας καλός τρόπος να κρατάς μακριά την επιτάχυνση από τους ιμάντες του εφεδρικού ...

coppertone
EN A

Δημοσ.: 25

Δημοσίευσηαπό german-akis- » Πέμ Απρ 09, 2009 2:03 pm

gia sas pedia, gia perisoteres plirofories gia oti ehi na kani me skywalk products

akis
6941415801
www.flymania.info

greeds from epirus

german-akis-
EN A

Δημοσ.: 32

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Απρ 09, 2009 2:56 pm

RIHAS έγραψε:badder ότι λέει η υπογραφή σου
αφαιρείς το footrest και την επιτάχυνση και το πρόβλημα λύνεται :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τώρα το είδα

Επίσης η αφαίρεση του εφεδρικού θα έλυνε το πρόβλημα μια για πάντα :P

badder

Δημοσίευσηαπό cumulidis » Πέμ Απρ 09, 2009 11:00 pm

Skywalk έχει επιλέξει για κατασκευαστή των καθισμάτων και πολλών άλλων προϊόντων της, την AVA. To Cult XC είναι πανομοιότυπο και έχει εξελιχτεί από το Sprinter. Η ουσιαστική διαφορά είναι απλός στο design και πιθανότατα και στην τιμή.

http://www.avasportcentral.com/eng/pr_sprinter.html

cumulidis
EN A

Δημοσ.: 16

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Παρ Απρ 10, 2009 11:51 am

ρε παιδια δε ξερω αν κανω καλα παντως εγω αμα σκοπευω να μη χρησιμοποιησω επιταχυνση την τραβαω επανω να μαζευετει κοντα στις τρυπες.Δε ξερω αμα κανει κατι αυτο αλλα τουλαχιστον δε κρεμετε χυμα.

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό stavros » Παρ Απρ 10, 2009 1:47 pm

cloud_constructor έγραψε:ρε παιδια δε ξερω αν κανω καλα παντως εγω αμα σκοπευω να μη χρησιμοποιησω επιταχυνση την τραβαω επανω να μαζευετει κοντα στις τρυπες.Δε ξερω αμα κανει κατι αυτο αλλα τουλαχιστον δε κρεμετε χυμα.

Λογικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα, γιατί εκεί είναι η σωστή θέση που πρέπει να βρίσκεται όταν δεν την χρησιμοποιείς. Εάν κρέμεται κάτω τότε πολύ πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα.

stavros
Competition

Επιστροφή στην Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες