Ημέρα 6.
87 χιλιόμετρα τασκ, Χουακινίτο 55 θέση goal, εγώ πάτωμα στα 27 χλμ, θέση 111.
Απογείωση ως συνήθως στο πρώτο δεκάλεπτο, ύψος, glide στο μενιρ (pennon), ύψος, glide στο wall, ύψος, glide στο crazy thermal, ύψος, χαλάρωση με αναταράξεις και 1:00 ώρα αναμονή για το start με τους πιλότους όλο να πυκνώνουν και η αρχική χαλάρωση να πλησιάζει τα πρόθυρα της νευρικής κρίσης στα τελευταία λεπτά πριν το start.
Αυτή τη φορά μετά το start θα έπρεπε να ξαναπάμε για πυλώνα στην απογείωση, κάτι που ήταν ξε-αγχωτικό διότι η περιοχή ανεβάζει μονίμως και είναι πολύ καλύτερο από το να βρεθούν μετά από glide 150 πιλότοι χαμηλοί και σε mode αγενούς επιβίωσης στα δέντρα της απέναντι κοιλάδας.
Τα θερμικά όμως στην απογείωση θέλουν κάποια υπομονή οπότε με όλους τους πιλότους τιγκαρισμένους στην επιτάχυνση τα καταφέραμε πάλι να βρεθούμε χαμηλοί στο πολύ άσκημο τερέν του μενιρ. Οι πιλότοι πήγαιναν από όλες τις μεριές ασχέτως υπήνεμων, προσωπικά παρασύρθηκα και έκανα λίγο δυναμικό στα υπήνεμα αλλά μετά το κούνημα εγκατέλειψα και πήγα στο σημείο που είχα πιάσει το χθεσινό θερμικό πριν τελειώσει η ημέρα.
Πράγματι το θερμικό ήταν εκεί και μας πήγε στην βάση για glide προς τον επόμενο πυλώνα. Εκεί κάπου ακούσαμε μια κοπέλα με κλάματα να προσπαθεί να δώσει συντεταγμένες στην συχνότητα ασφαλείας, νόμιζα ότι είχε κτυπήσει η ίδια.
Τον επόμενο πυλώνα τον πήραμε πολύ άνετα και αρχίζαμε να γυρίζουμε με την βάση των συννέφων. Γενικά η άνεση μας ξεχείλιζε από τα μπατζάκια. Υπήρχε μία απόφαση όμως που έπρεπε να πάρουμε. Ή θα πηγαίναμε κατ’ευθείαν σε άλλη κοιλάδα που στην άκρη της ήταν ο πυλώνας (πιο σύντομη διαδρομή), ή θα επιστρέφαμε στην κοιλάδα της απογείωσης, θα την τερματίζαμε και μετά θα πηδάγαμε στην κοιλάδα του επόμενου πυλώνα (διαδρομή πιο ασφαλής, την έχουμε κάνει πολλές φορές).
Μαζί με τον Χουακινίτο και εφόσον ήμασταν κοντά στο πρώτο μπουλούκι, τραβήξαμε πορεία απ’ευθείας για τον πυλώνα. Στα μισά και πριν αρχίσουμε να πιάνουμε τους λόφους, φάνηκε ότι είχε ισχυρό κόντρα άνεμο. Πολύ αργά για να αλλάξουμε απόφαση, συνεχίσαμε να χαμηλώνουμε προς τους λόφους από την υπήνεμη πλευρά τους. Μερικοί κατάφεραν και βγήκαν οριακά στην προσήνεμη πλευρά. Εγώ με άλλους δύο πιο μπροστά μου πιάσαμε την δασωμένη πλευρά χαμηλοί με τον άνεμο 90 μοίρες και με τρομερές σούζες στο αλεξίπτωτο. Τα παιδιά μπροστά μου κατάφεραν και έξυσαν τα Μεξικάνικα πεύκα και πέρασαν μπροστά. Εγώ δεν ήμουν τόσο σίγουρος γιατί το θέμα παιζόταν στο μέτρο και σε τι φούσκα θα σε βρει, οπότε εγκατέλειψα διαλέγοντας ένα ξέφωτο το οποίο κατάπιε άλλους πέντε πιλότους. Συνολικά καμιά 40ριά πιλότοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον κόντρα άνεμο και προσγειωθήκαμε πολύ νωρίς στην διαδρομή.
Ωραία, στο Μεξικό αν δεν πιάσεις γκολ αρχίζει η περιπέτεια. Viva la Mexico!!!
Τα αρχικά συναισθήματα είναι χαρά που πατάμε έδαφος και την γλυτώσαμε από τα πανύψηλα δέντρα και τα υπήνεμα. Μετά είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσει η απορία «και τώρα πως φεύγουμε από την μέση του πουθενά και το δάσος», και αργότερα αφού φτάσουμε με ασφάλεια στην διοργάνωση, η απογοήτευση για το κακό αποτέλεσμα της ημέρας. Βέβαια μετά το τραγικό συμβάν δεν είχε πια για εμένα καμία σημασία το πάτωμα και φαντάζομαι ότι και οι επόμενες ημέρες θα είναι το ίδιο.
Αλλά ακόμη είμαστε στην φάση της χαράς.
Βρε βρε για κοίτα, στο τσακ δεν την πέρασα την πλαγιά.
[ img ]Και τα Μεξικάνικα πεύκα, ότι πρέπει για να σε περιποιηθούν. 10 – 15 μέτρα ύψος, και αραιά κλαριά ίσα ίσα για να σταματήσουν την πτήση και όχι την πτώση (μας είχαν ενημερώσει γι αυτό στα briefing).
[ img ]Λοιπόν παιδιά προς τα πού θα πάμε? Καλύτερα όχι από το δάσος, μου κράτησαν στο αεροδρόμιο το μαχαίρι του Indiana Jones, και το poison ivy δεν είναι συμβατό με το PH μιας υγιούς επιδερμίδας. (σοβαρά: τα δάση είναι πολύ πυκνά και δεν περπατούνται).
Αν περάσουμε το ρυάκι, νομίζω ότι έχει κάτι σαν δρόμο.
[ img ]Εεε παιδιά που πάτε? Ξέρετε εχθές μου ήρθε κάτι παρόμοιο και μου έκανε Μουου με τέτοιο τρόπο που καταλαβαίνεις ότι τα subwoofer δεν θα πιάσουν ποτέ την πιστότητα του live performance με το συνοδευόμενο γαργαλητό και μούδιασμα στο στομάχι (και στις φτέρνες).
[ img ] Τελικά παρόλο που έχουν μεγαλύτερα κέρατα από το χθεσινό, είναι πιο όμορφα και οι προθέσεις τους είναι αγαθές.
[ img ]Όχι μόνο έχει φοβερό δρόμο, αλλά βρήκαμε και οτοστόπ. Βρισκόμαστε ακριβώς στην μέση της διαδρομής μεταξύ vilariba και vilabacho. Το φορτηγάκι πηγαίνει προς το vilariba. (Τα ονόματα είναι τυχαία, δεν θυμάμαι τα πραγματικά και ούτε νομίζω ότι θα σας λένε και τίποτα).
Βραζιλιάνα: Εεεεπ, γιατί κάθεσαι και βγάζεις φωτογραφίες και δεν ανεβαίνεις να φύγουμε. Guru: ξέρεις έχω τους amigos de Grecia και θέλω να τους γράψω. Βραζιλιάνα: Hoder.
[ img ]Αααα σας τσάκωσα!!! Νομίζατε ότι τα πράγματα ήταν τόσο απλά εεε???
[ img ]Πάλι τυχεροί ήμαστε!!! Πάνω που χάλασε το φορτηγό μας, ήρθε άλλο και μάλιστα με Ρενάτα εκ Τσεχίας (χμ καλό όνομα για να πατώσεις).
[ img ]Μα τι είναι αυτό το πράσινο που βγαίνει από το μπροστινό μέρος του υποτιθέμενου σωτήριου φορτηγού? Radiator caput, machina mui caliente, hoder!!!
[ img ]Τι έγινε, tienes problema amigos con mi coche?
[ img ]Όχι όχι, καλά αφήστε μας εδώ, ευχαριστούμε, χαρήκαμε, encantado, Buena suerte. Είναι και το φαράγγι picturesque όπως αγγίζουν τις κορυφές του οι ηλιαχτίδες (εντάξει, το κόβω, παρασύρθηκα).
[ img ]Ουφ ευτυχώς ήρθε το 6Χ6 της διοργάνωσης πριν φύγουν οι ηλιαχτίδες που λέγαμε.
[ img ]Στο δρόμο έχουμε και Ισπανία,
[ img ]Και Αμερική παγκόσμια αετού (vago τι νέα? όλα καλά?).
Χμ να θυμηθώ το βράδυ που θα βάλω πάλι τα κλάματα, ότι την πάτησαν και καλοί πιλότοι.
[ img ]Αυτά τα νέα, σήμερα είναι rest day και αποφάσισα να μην κάνω τίποτα μέχρι να βαρεθώ. Τα λέμε μετά την αυριανή αγωνιστική.