Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 1:17 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

World Championships 2009 Mexico

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Re: World Championships 2009 Mexico

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Φεβ 06, 2009 8:41 am

Τα διαβάσατε τα νέα από Χουακινίτο. Μάλιστα, ήρθε η ώρα για να γευθεί και η Ελληνική ομάδα την γραβάτα, που τόσοι φοράνε γύρω μας.

Αφού θαύμασα τον Χουακίν που τον παίδεψε η γραβάτα αλλά ανέκαμψε πολύ καλύτερα και από εμάς που δεν είχαμε, έπρεπε να κάνουμε ένα δύσκολο πέρασμα από υπήνεμα βράχια προς την μεριά που ο άνεμος ήταν απλά πλάγιος.

Συνηθισμένες σούζες το αλεξίπτωτο από τα θερμικά που κοβόντουσαν και παρασυρόντουσαν στα υπήνεμα. Εκεί τα νεύρα είναι τεντωμένα, αλλά επειδή το έχουμε κάνει ψωμοτύρι τόσες ημέρες, ξέρουμε ότι αν κρατήσουμε το αλεξίπτωτο θα βγούμε στην καλή πλευρά της πλαγιάς (η καλή πλευρά είναι κακή για τα Ελληνικά δεδομένα).

Και ξαφνικά … γραβάτα. Πως δέθηκε κόμπος? Ούτε που κατάλαβα το κλείσιμο… Σίγουρα ξεχνάμε το πέρασμα στην καλή πλευρά, και χάνουμε ύψος στα καρα-υπήνεμα. Η πρώτη προσπάθεια ήταν να βγω από το βουνό για να βάλω όσο δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από εμένα και το έδαφος. Παρόλο που δεν φαίνεται μεγάλη η γραβάτα, το αλεξίπτωτο στρίβει έντονα, με αποτέλεσμα για να το κρατήσω στην ευθεία, προχωρώ με wing-over. Αφήνω να στρίψει λόγω γραβάτας δεξιά, και αφού πάρει φόρα, κάνω αριστερή στροφή. Έτσι περίπου μπορώ να καθορίσω που θα είναι η πορεία μου.

Ωραία, απέκτησα λίγο απόσταση από το έδαφος ας κάνω την πρώτη δοκιμή να την βγάλω με την αγαπημένη μου μέθοδο που είναι το ασύμμετρο κλείσιμο από δεξιά. Ωραία, με το mercury δεν έχω τραβήξει ποτέ ιμάντα, και θα το κάνω τώρα πρώτη φορά στα Μεξικο – υπήνεμα. Μετά την τρίτη φορά πείστηκα ότι ο κόμπος δεν θα λυθεί με το ασύμμετρο. Τι άλλη μέθοδο έχουμε ακούσει? Α ναι, να τραβήξουμε το στάμπιλο. Τζίφος και αυτό.

Ο Χουακίν μου είχε πει ότι η Αμερικάνικη σχολή λέει να το βάλεις σε σπιν για να βγει η γραβάτα, κάτι σαν ομοιοπαθητική. Δεν θυμάμαι από πια μεριά όμως πρέπει να το βάλεις, οπότε άστο και αυτό. Πιάνω μία με το χέρι μου την λαβή του εφεδρικού για να έχω την κίνηση πρόχειρη τώρα που άρχισα να σκέφτομαι πιο άτσαλα πράγματα για το λύσιμο της γραβάτας.

Πάμε για στολ. Φρένα και μόλις σταματάει να με φυσά ο σχετικός άνεμος το αφήνω σιγά σιγά να βουτήξει. Αν δεν πιάσει και αυτό, πάμε για το φουλ πρόγραμμα. Ευτυχώς όμως η γραβάτα έφυγε όταν σταμάτησε να την πιέζει ο σχετικός άνεμος και υπερίσχυσε η εσωτερική πίεση της πτέρυγας. Ουφ, το στόμα μου έγινε σαν τσαρούχι από την προσπάθεια και αγωνία, ας πιούμε λίγο νερό και ξανά την προσοχή στην συνέχεια του αγώνα ευτυχώς με θερμικό αμέσως μετά την φάση.

Κατά τα άλλα η ημέρα κύλησε ως συνήθως, με Χουακίν γκολ, εμένα να έχω χάσει το μπουλούκι και να προσγειωθώ ενδιάμεσα, παιδάκια στην προσγείωση, και δείπνο στο συνηθισμένο μέρος.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Φεβ 06, 2009 11:07 am

Χθες λοιπόν ο Ιωακέιμ τερματισε 57ος και ο Αποστόλης 109ος.

Και βέβαια μετά από τετοια κούραση με τις γραβάτες έπρεπε να φάνε. Δεν ξέρω τι ώρα τελειώσανε όμως με τόσο κόσμο στο τραπέζι...

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό focman » Παρ Φεβ 06, 2009 11:12 am

να το βάλεις σε σπιν για να βγει η γραβάτα, κάτι σαν ομοιοπαθητική.
Πολύ καλό :lol: :lol: :lol:
Αυτά θα πρέπει να τα συγκεντρώσουμε ώστε να γίνονται οδηγίες στην εκπαίδευση νέων πιλότων

:lol:

Κοίτα να χαρείς το ταξίδι ,δεν υπάρχει επιστροφή .
focman
Competition

Δημοσ.: 256

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Φεβ 06, 2009 12:25 pm

Sorry για την παρέμβση αλλά σερφάροντας στα blogs του παγκοσμίου πέτυχα την παρακάτω εικόνα. Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω οικογενειακές τριβές, νιώθω υποχρέωση μου να δείξω την αλήθεια. Αποστόλη δεν μπορείτε να κρυφτείτε πλέον....
P.S. Guru δεν ήξερα ότι έχεις γίνει τόσο καλός στο photoshop! άλλαξες το "Girls" σε "Pilotos" χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα!

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό emily1976 » Παρ Φεβ 06, 2009 1:04 pm

norad έγραψε:Sorry για την παρέμβση αλλά σερφάροντας στα blogs του παγκοσμίου πέτυχα την παρακάτω εικόνα. Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω οικογενειακές τριβές, νιώθω υποχρέωση μου να δείξω την αλήθεια. Αποστόλη δεν μπορείτε να κρυφτείτε πλέον....
P.S. Guru δεν ήξερα ότι έχεις γίνει τόσο καλός στο photoshop! άλλαξες το "Girls" σε "Pilotos" χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα!

ok ok ok
δηλώνω ήττα - είστε πολλοί για να τα βγάλω πέρα!!!

emily1976
EN A

Δημοσ.: 7

Δημοσίευσηαπό fotis paramithi » Παρ Φεβ 06, 2009 1:52 pm

μπραβο και στους δυο σας

fotis paramithi
EN A

Δημοσ.: 29

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Φεβ 06, 2009 4:27 pm

Καλά δεν ντρέπεστε να παραποιείτε την πραγματικότητα με τέτοιο τρόπο και να αναγκάζεται την emily να παραδεχθεί ήττα????

Εδώ θα δείτε τις πραγματικές φωτογραφίες που μου έστειλε ένας "πατριώτης" από την κορεάτικη ομάδα. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε την πραγματική κράτηση μετά το χθεσινό τασκ και αμέσως απο κάτω μια φωτογραφία που μου έστειλε κατα λάθος από το ίδιο εστιατόριο που μάλλον θα πρόκειτε για σύμπτωση και συνωνυμία. (Alex αλήθεια έχω κάτι μέρες να σε δω και να σε ακούσω)

badder

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Φεβ 06, 2009 8:52 pm

Stop the press...

Σε αποκλειστικότητα η ιστορία που προηγήθηκε της φωτογραφίας της κράτησης... μια ιστορία γεμάτη έρωτα, ίντριγκες και πάθη...

Μήν τη χάσετε....

το σημερινό τασκ ήταν 85 χλμ. περίπου. Ακυρώθηκε λόγω προσγείωσης ελικοπτέρου στο χώρο της προσγείωσης για να μεταφέρει έναν Γιαπωνέζο πιλότο που τραυματίσθηκε.

Ο αγώνας λοιπόν τελείωσε μετά από 10 τασκ. Πρωταθλητής ο Andy Aebi. Συγχαρητήρια στους δυο εκπροσώπους μας για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα.

H Ewa δεν κατάφερε τίποτα το σπουδαίο, λογικό αφού το μυαλό της είναι αλλού αυτή την εποχή.

badder

Δημοσίευσηαπό skipper » Παρ Φεβ 06, 2009 9:34 pm

έλεος. . .

skipper
EN A

Δημοσ.: 11

Δημοσίευσηαπό art » Σάβ Φεβ 07, 2009 3:58 am

Μπραβο και παλι. Συγχαρητηρια και στους δυο σας. Απιστευτη εμφανιση, πολλα υποσχομενη για το μελλον. Τοσα γκολ, τοσα χιλιομετρα, ατελειωτες συγκινησεις, αξεχαστες εμπειριες, πανεμορφο ταξειδι. Σας ευχομαι χιλιους τετοιους αγωνες ακομα! :D
Χουακινιτο, φευγοντας προεβλεψα και σου ευχηθηκα την 51η θεση. Με διεψευσες ευχαριστα μπαινοντας στην 50αδα με 9/10 γκολ! ΕΥΓΕ ρε μαγκα.
Σε λιγο αρχιζει η τελετη απονομης και η γιορτη σας. Περαστε ομορφα, γλεντηστε, πιεστε τον αμπακο, χορεψτε, αφεθειτε... Αυριο δεν πετατε (με πανι). :lol:
Καλη επανοδο. Σας περιμενουμε να μας τα πειτε απο κοντα, να δουμε υλικο και να μιλησουμε για τους επομενους αγωνες....

!Hasta la vista, amigos!
!Gracias por todos!

art
EN A

Δημοσ.: 26

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Σάβ Φεβ 07, 2009 12:03 pm

Ναι, συγχαρητήρια στα παιδιά που επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους στο Μεξικό την άνοδο του επιπέδου του αθλήματος στη χώρα μας, την δυνατότητά τους να ανταγωνίζονται με "εργοστασιακούς" πιλότους του εξωτερικού και κρίμα που την εθνική δεν την στελέχωσαν (για τον οποιοδήποτε λόγο) και άλλοι κατά τεκμήριο "αγωνιστικοί" έλληνες πιλότοι...
Βέβαια θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τα αποτελέσματα του αντιντόπινγκ...(γιατί στην Ελλάδα συνηθίσαμε να γυρίζουμε τα μετάλια πίσω...) :lol: :lol: Βέβαια η πτήση είναι ντόπα από μόνη της, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης...
Για να συνεχίσω εκεί που το άφησε ο Art, δηλαδή να οργανωθούμε για τους φετεινούς αγώνες αλλά και fun συναντήσεις που τυχόν θα μπορέσουν να διοργανώσουν τα σωματεία με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος (fun αγώνες, χωρίς πολλά -τρίγωνα ή ανοιχτές αποστάσεις με απλή υποβολή στο leonardo και την από αυτό βαθμολόγηση - έτσι για να μαζευόμαστε και να πετάμε...). Ακόμη επανάληψη της πολύ καλής, αλλά άτυχης λόγω καιρού, περσινής προσπάθειας για σχολείο xc στην Κόνιτσα και τον Εμπεσό.
"Βαρύ το φορτίο..." που λένε και στους λόγους, για τους πιλότους με διακρίσεις γενικότερα, των οποίων την εμπειρία η νέα ΕΑΠ θα πρέπει να εκμεταλευτεί, για την άνοδο του γενικότερου επιπέδου του αθλήματος στην Ελλάδα και τη "διοχέτευση" της γνώσης και εμπειρίας τους προς τα "κάτω", με τη συγγραφή (προτείνω) βιβλίου για "xc και αγωνιστικό parapente στην πράξη". Η ΕΑΠ θα μπορούσε να απευθυνθεί σε εν λόγω πιλότους προκειμένου να καθοριστεί η θεματολογία ενός τέτοιου βιβλίου, κατόπιν οι πιλότοι να υποβάλλουν ανεξάρτητα ο καθένας επί κάθε θέματος σχόλια με τον τρόπο που σκέφτεται, δρα, αποφασίζει, τεχνική που χρησιμοποιεί (δηλαδή τι συνεπάγεται η ως τώρα εμπειρία του στην πράξη) και το υλικό αυτό από κάποιον άλλο/άλλους (έμπειρους) πιλότους, να οργανωθεί και να γίνει η τελική επιμέλεια του βιβλίου και η "αρμολόγηση" των διαφόρων απόψεων επί του ίδιου θέματος, ώστε να μην υπάρξει μεγάλος φόρτος εργασίας.
Μιας και έχω ξεφύγει εκτός θέματος, προτείνω επίσης τη δημιουργία με αντίστοιχη λογική, ενός μικρού εγχειριδίου βασικών γνώσεων για την εκπαίδευση των νέων πιλότων, που θα εκδίδεται από την ΕΑΠ και θα παρέχεται στους εκπαιδευόμενους από τις σχολές, ώστε να υπάρξει τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο "ενιαιοποίηση" της εκπαίδευσης.
Καλή επάνοδο...άντε τώρα μετά το Μεξικό να πας για δυναμικό στην Αγιά Μαρίνα ή στο Βγέθι... αλλά εγώ ευτυχώς δεν έχω τέτοια προβλήματα!... :lol: (αν δε βρέξει...)

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό badder » Σάβ Φεβ 07, 2009 12:38 pm

Και επειδή υπήρξαν διαμαρτυρίες για το pdf ορίστε το έπος και σε jpg

badder

Δημοσίευσηαπό dimitrisky1 » Σάβ Φεβ 07, 2009 3:16 pm

:( :( :( :( The End ?:( :( :( :(

ευχαριστουμε κατα αλφαβητικη σειρα τους:

:mrgreen: Bravo!!

dimitrisky1
EN D

Δημοσ.: 128