Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 5:55 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Καλαμάκι Κρήτηs Φεβ.2010

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Καλαμάκι Κρήτηs Φεβ.2010

Δημοσίευσηαπό blackhawk » Τετ Μαρ 03, 2010 1:49 pm

Για πιλότουs παραλίαs και όχι μόνο
Αφιερωμένο στον Condor
http://www.youtube.com/watch?v=h7mQDpDUNKA

blackhawk
EN B

Δημοσ.: 44

Re: Καλαμάκι Κρήτηs Φεβ.2010

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τετ Μαρ 03, 2010 3:16 pm

Ωραίος,.. Η μουσική πολύ relax (αν και στην αρχή "κριτσανάει"... :? - αγρινιώτικο- σημαίνει : κάν' κριτς, κριτς...).
Η παραγγελία θα γίνει σήμερα..

Με την ευκαιρεία, επειδή έχω δει και άλλους που βάζουν μόνο το link από το βίντεο
στο youtube, ένα ταχύρρυθμο μάθημα για το πως μπαίνει το βίντεο στο Sky.gr. Είναι
πολύ απλό: Απλώς αντιγράφεις από το link μόνο την ταυτότητα του βίντεο που βρίσκεται
μετά το v= Στην περίπτωση εδώ, είναι το : h7mQDpDUNKA
Μετά το τσεκάρεις με το ποντίκι, και πατάς το κουμπί : youtube , που βρίσκεται μαζί με τα άλλα κουμπιά πάνω από τη φόρμα που γράφεις το κείμενο.
Το αποτέλεσμα :

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό paramick » Τετ Μαρ 03, 2010 4:51 pm

Μπραβο blackhawk,ωραιο............πολυ ωραιο.
Τι ταχυτητα ανεμου ειχες?
Και το σκαλι που σε απογειωσε τι υψος ειχε? :?

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό condor » Τετ Μαρ 03, 2010 8:40 pm

Καλό το βίντεο Χρήστο και σε ευχαριστώ για την αφιέρωση.

Στο σημείο 6:30 η απογείωση είναι εξερετικά ακρέα! Ενώ έχω πετάξει τριψήφιο νούμερο ωρών πτήσεων στο Καλαμάκι απο εκείνο το σημείο δεν έχω τολμήσει να φύγω ποτέ!

Ο αέρας να υποθέσω οτι πρέπει να ήταν πάνω απο 35-40χλιμ. κρίνοντας απο το οτι (εκτός τα κύματα που φαίνωνται) δεν τρυπάει με επιτάχυνση το αλεξ. αν και είναι 2-3 ???

Θα σε περιμένουμε και πάλι να σε δούμε στην Κρήτη με χαρά.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Flying is serious business
paraglidingcrete.blogspot.com
condor
Competition

Δημοσ.: 254

Δημοσίευσηαπό paramick » Πέμ Μαρ 04, 2010 1:38 am

Condor καταλαβαινω οτι πρεπει να φυσαει αρκετα,αλλα δεν νομιζω τοσο οσο λες.
Θα επρεπε να λυγιζουν τα δεντρα με 40 χλμ............. :!:

paramick
Competition

Δημοσίευσηαπό george29041 » Πέμ Μαρ 04, 2010 9:50 am

Οι κατασκευαστες πιστευω δινουν ταχυτητες πτερυγας για 1000μ ASL υψομετρο συγκεκριμενη θερμοκρασια και υγρασια.
Μια μερα με αρκετη υγρασια και κοντα στο επιπεδο της θαλλασας η ταχυτητες μειωνοντε σιγουρα,τωρα το ποσο μαλλον θελει μαθηματικα :oops: που δεν σκαμπαζω.

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό condor » Πέμ Μαρ 04, 2010 2:48 pm

Condor καταλαβαινω οτι πρεπει να φυσαει αρκετα,αλλα δεν νομιζω τοσο οσο λες

όπως μπορείς να δείς στην φωτογραφία της πτήσης: http://www.sky.gr/leonardo/flight/12697 η ταχύτητα τριμ του αλεξ. μου σε πτήση είναι 36χλμ. (πετάω στο πάνω όριο βάρους) αρα με την επιτάχυνση και να μην τρυπάει εκεί γυρο στο 40 είναι. Στην συγκεκριμένη πτήση του Χρήστου δεν είμουν παρόν, πάντως στο βίντεο βλέπουμε οτι με φούλ επιτάχυνση τον πηγαίνει πίσω.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
condor
Competition

Δημοσίευσηαπό paramick » Πέμ Μαρ 04, 2010 4:42 pm

Κατατοπιστικότατος :P

paramick
Competition

Δημοσίευσηαπό andread » Πέμ Μαρ 04, 2010 7:02 pm

Καλό είναι να είμαστε ακριβείς σε ότι αφορά την ταχύτητα του ανέμου και να μην εκτιμάμε αβίαστα οτι πετάμε με 40χιλ αέρα γιατί όταν ο αέρας είναι πράγματι 40 χιλ θα τα δούμε όλα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω του ανάγλυφου ο αέρας αποκτάει μεγαλύτερη οριζόντια ταχύτητα και ελάχιστη κάθετη ίσως και λίγο καθοδική με αποτέλεσμα να μας 'πατάει' . Είναι όντως 40+ αλλά ΜΟΝΟ για το συγκεκριμένο σημείο!

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό kswift » Πέμ Μαρ 04, 2010 8:29 pm

..... ολα καλά αυτά, αλλα οταν αρχίσεις να πηγαίνεις όπισθεν, (που σημαίνει ότι βρέθηκες λαθος στιγμη σε λαθος σημείο), η αλήθεια είναι οτι η όποια θεωρητική ταχύτητα έχει το πανί μπορεί να μην είναι αρκετή (..αν είσαι και λίγο χαμηλότερα απ'οσο θαθελες, τοτε αυτό που λέει ο andread κανει την κατάσταση χειρότερη....) :|

kswift
Competition

Δημοσ.: 316

Δημοσίευσηαπό cumulus » Παρ Μαρ 05, 2010 11:55 am

Ωραία πτήση, ωραίο video, πρέπει να ομολογήσω ότι ζηλεύω ! 8)
Αλλά ρε παιδιά διακρίνω μονίμως μια δόση υπερβολής στα γραφόμενα μας κατά καιρούς, :twisted: όπως και στο συγκεκριμένο post, όπως ακραία απογείωση :shock: ! 40 χλμ αέρα :shock: ! πίσω με επιτάχυνση :shock: ! συγνώμη τα φρένα που τραβάει κατά διαστήματα ο πιλότος δεν τα βλέπετε … :oops:
συμφωνώ με τον Adread, μπορεί να έχει και 40 και 45 χλμ. αλλά στιγμιαία σε συγκεκριμένο σημείο.

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν τα γράφω για να μειώσω την ικανότητα του πιλότου, αντιθέτως … εύγε ! από εμένα, κουβέντα να γίνετε …

Ο καλυτερος πιλοτος ειναι αυτος με το μεγαλυτερο χαμογελο μετα την πτηση ! :lol:

http://www.youtube.com/profile?user=manoskyriakakis

http://www.o2paragliding.gr/
cumulus
Competition

Δημοσ.: 213

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Μαρ 05, 2010 1:07 pm

Δεν ειναι συνετο να πεταει κανενας με τετοιες εντασεις ακομα και σε παραλια ,οσοι εχουν εγκλωβιστει απο ενταση ξερουν οτι δεν ειναι καθολου ευχαριστο :roll:

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό andread » Παρ Μαρ 05, 2010 3:50 pm

cumulus έγραψε:Για να μην παρεξηγηθούμε δεν τα γράφω για να μειώσω την ικανότητα του πιλότου, αντιθέτως … εύγε ! από εμένα, κουβέντα να γίνετε …

και γω σε αυτό το πνεύμα το είπα, για να μην παρεξηγηθούμε !

Το πρόβλημα αρχίζει από την λάθος ερμηνεία των συνθηκών (που όλοι κάνουμε κάποια στιγμή) με αποτέλεσμα σιγά - σιγά παγιώνονται στο μυαλό μας λάθος εντυπώσεις για τις δυνατότητες του πτητικού μας μέσου.

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό paramick » Παρ Μαρ 05, 2010 10:00 pm

paramick
Competition

Δημοσίευσηαπό condor » Σάβ Μαρ 06, 2010 8:43 pm

Λοιπόν, για να λυθεί το θέμα, περί των υπερβολών, δυνατού αέρα κλπ, εκλείθη ειδικά για το sky.gr, γνωστός πιλότος ακροβατικών, εκ Νορβηγίας, να πετάξει στο Καλαμάκι και να μας πεί.
Ο πιλότος είναι ο Luis ή mikey http://www.youtube.com/watch?v=qvPjrjHFje8
απολάυστε τον.

condor
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Σάβ Μαρ 06, 2010 10:41 pm

Kύριε κύριε έχω και εγώ ωραία σημερινή ιστοριούλα να τη πω?

ΧΚΠ κορφή Ηρακλη 60-100 χλμ, κορφή Περικλή 30-60χλμ καταιγίδα έρχεται. Ηρακλής, Ερμής, Οδυσσέας κλειστoί ξεκινάω για κορφή Ηρακλή από το fun park. Gin Nano 12.5. Ανοδικά ακόμα και 10m/sec από πουλιά. Snowkite μια χαρά γιουπιγιάγια ασφαλέστατο κοιτάω αντιθετα με τον αέρα. Χωρίς να κοιτάξω πίσω μου ας πετάξω λίγο. Βζιιιιν μέσα στο σύννεφο. Υπήνεμα mode ορατότης 0. Χάσε ύψος. Ορατότης 0. Υπήνεμα σκέτο mode. Πάρε όσο ύψος μπορείς. Περίμενε ορατότητα mode. Ηρακλής ορατός. Γρήγορα κάτω mode. Πλαγια Ηρακλή για προσγείωση. Ο αέρας τη βλέπει κάθετα πάτα την έχει χιόνι, πατάω, φεύγω 10 μέτρα πάνω. Ελαχιστοποίηση τραυματισμού mode. Εναλλακτική προσγείωση προς Οδυσσέα. Πάτα χιόνι mode. Δεν έχει χιόνι. Ένα πέδιλο έστω mode. Δεν έχει ούτε για μισό πέδιλο. Βρες χιόνι mode. Πάτησε χιόνι το αριστερό. Μείνε όρθιος και σβήσε το πανί mode. Έσβησε κατέβα να κεράσεις τον Στάθη και πάμε για σκι mode. Περνάτε στην επόμενη πίστα χωρίς να χάσετε κανονάκι. Καραμήτρο ρίξε και μια ματιά στο πέδιλο.

To πέδιλο μας αποχαιρετησε. Το γόνατο κάτι μουρμουράει αλλά δεν έχει πρηστεί.
Δεν έχω τη παραμικρή ιδέα πόσο κράτησε ούτε από που απογειώθηκα.

Δεν υπάρχει μικρό ανοδικό. Υπάρχει μικρό αλεξίπτωτο. Λιγο μεγαλύτερο να είχα την Λιβαδειά την έπιανα με ένα glide :(

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό cumulus » Σάβ Μαρ 06, 2010 11:10 pm

Αχχχχχ …..
mode απόγνωσης : Μιχαλακη τα θέλει ο κολος σου … :?
Mode δεν αντέχω άλλο : μονίμως off topic … :twisted:
Mode πειρασμός : μετά φταίμε εμείς για το δούλεμα? :lol:

Ο καλυτερος πιλοτος ειναι αυτος με το μεγαλυτερο χαμογελο μετα την πτηση ! :lol:

cumulus
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Κυρ Μαρ 07, 2010 12:44 am

κυριε κυριε ,,,αποριες !!

1.το πουλι τι μπαταριες φοραγε ?? η βαρομετρικη του ηταν σωστα ρυθμισμενη ?
,,,σε μετρα η σε ποδια βλεπατε την ανοδο ??? :roll:

2 ειναι δυνατο να ριξετε μια ματια εδω Κυριε,,, να δειτε τι θα πει 100κμ αερα ????
http://www.unc.edu/~rowlett/units/scales/beaufort.html γιατι απο προσωπικη εμπειρια (λογο καιτ) νομιζω (εως στοιχηματιζω 8) ) οτι δεν θα τολμαγατε καν να ανοιξετε κανενα πανι σας με πανω απο 30 το πολυ 35 knots

3 κανατε μετρησεις ανεμου στο σημειο αυτο,,,,???? ειναι αιολικος παραδεισος το χιονοδρομικο !? :idea: :mrgreen:

4 και μια βοηθεια ,,,,,,, στο περιβοητο βιντεο τον τελευταιων ημερων ,,,πρωταγωνιστει μια σαμπανια και μια "βουρτσα" ,,, η κατι αλλο??? γιατι τα 'χω μπερδεμενα ! OFF TOPIC ,,,εχει σημασια ?

εγω εκανα τουμπεκι αλλα ,,,ο Μανος που το σκαλισε με παρασυρε :twisted: ,, ε και εκφρασα και εγω τις απορειες μου :oops:
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ blackhawk,,condor,,andread,,paramick,,kswift,, κτλπ που χαλασα το ποστ :oops: αλλα με το να μπερδευουμε τα κμ εντασης αερα με στραγαλια ολο και καποιος θα βροντηξει ,,,,γιατι ο γνωστος του πεταγε με κατι λιγοτερο απο τυφωνα (120κμ/ω=τυφωνας) !

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Μαρ 07, 2010 12:32 pm

Έχουν ανεμόμετρα στις κορφές των λιφτ παιδιά ξέρω ότι αν γράψω μούφα μπορεί να βρεθεί, και ξέρω και στο χιονοδρομικό πως έχει ταυτόχρονα 100χλμ, 30 χλμ κάπου και ακριβώς αντίθετο αέρα κάπου αλλού. Χτες την έφαγα καθαρά από το καταιγιδοφόρο που ρούφηξε επειδή δεν το κοίταζα. Μεταφέρω την εμπειρία μου μπας όλοι μας από εδώ και πέρα τα κοιτάμε.

Όπως το λέει ο Μανώλης είναι ο μετεορολογικός μπορεί να είναι 30χλμ, στην κορφή λόγω συμπίεσης να είναι 100χλμ και 10 μέτρα παραπάνω ή παραδίπλα να είναι 50χλμ. Σημασία έχει αν υπερβάλλουμε ή το πως να μείνουμε ασφαλείς και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τα λάθη των άλλων?

Αν θέλει ο Γιώργος ας γράψει για τη μέρα που έκανε control με 20 χλμ Δυτικό στο Βάκχο για να ανακαλυψει ότι απλά έτρωγε τη στροφή του αέρα από 40 χλμ Βοριά.

Αν θέλετε τεκμηρίωση το ότι στα τελευταία 100 μέτρα της πίστας του Οδυσσέα κάνω kite άνετα με 30-40 χλμ και στην κορφή του Ηρακλή έχει 60-100χλμ αέρα θα χαρώ να την κάνω να σας κοπεί κάνα γελάκι.

Ναι δάσκαλε Μάνο σαφώς και τα ήθελε ο κώλος μου, δε πιστεύω ότι ήταν off topic και φυσικά φταις εσύ για το δούλεμα. Παρόμοια ιστοριούλα με γειτονική καταιγίδα έχω και με κοινούς μας φίλους με παραπέντε οπότε θεωρώ ότι αυτές είναι προς γνώσιν και συμμόρφωση και καλό είναι να γράφονται και ο καθένας να λέει την άποψή του. Μακάρι επειδή το διάβασε αυτό ένας μια μέρα να μαζέψει όταν δει κοντά την καταιγίδα. Υπάρχουν βίντεο με snowkite και kitesurf που τους ρούφηξε και χτύπησαν σε ολόιδια φάση με τη δικιά μου. Ευτυχώς πέταγα κάτι που έχει φτιαχτεί να πετάει και μόνο ένα σπασμένο πέδιλο έχω ενθύμιο.

Ναι δάσκαλε Βαγγέλη ανέβαιναν κοράκια περίπου 10m/sec συνέχισε να δουλεύεις όταν έχεις να μεταφέρεις με την αναμφισβήτητη εμπειρία σου συμβουλές και επιχειρηματα θα χαρώ να διαβάσω και αυτά. Μαζί αν δεν κάνω λαθος μια μέρα συζητάγαμε τι θερμικά έχει κοιτώντας κόράκια, εκείνη τη μέρα είχε +3. Eσύ μου έμαθες ότι σε αντίθεση με τα γεράκια θέλουν προσοχή για να εκτιμήσεις τις συνθληκες. Ξέρω πάνω κάτω το τριπλάσιο να το εκτιμήσω. Μια βόλτα στην τράκα σε περιμένει ακόμα.

Μάνο και Βαγγέλη αν θέλετε μόνιμα σε ότι γράφω(και γραφουν πολλοί άλλοι) να συνεχίσετε να βλέπετε αρνητικά keep up.

Απλά ήθελα όπως και πολλοί άλλοι σε αυτό και άλλα thread να πω ότι ο μοναδικός παράγοντας που κάνει επικίνδυνο το άθλημά μας είναι το μυαλό μας. Είναι μια γνώση που απέκτησα the hard way και σαφώς και εσείς το ίδιο. Την μεταφέρω όπως χαίρομαι όταν μεταφέρουν τέτοιες γνώσεις άλλοι εδώ μέσα. Και προσυπογράφω:

"Το πρόβλημα αρχίζει από την λάθος ερμηνεία των συνθηκών (που όλοι κάνουμε κάποια στιγμή) με αποτέλεσμα σιγά - σιγά παγιώνονται στο μυαλό μας λάθος εντυπώσεις για τις δυνατότητες του πτητικού μας μέσου."

Συμφωνείστε, διαφωνήστε και γράψτε τις προτάσεις σας. Αλλά είναι πολύ εύκολη η γενική αντίρηση και ο χλευασμός και έχει και πλάκα. Κρίμα γιατί η σωστή ερμηνεία των συνθηκών είναι πολύ πιο σημαντική όπως έμαθα χτες και έχω πολλά να μάθω από εσάς ακόμα.

Αν θέλετε το Μεσανατολικό να είναι αν είχε στην Κρήτη 32χλμ και όχι 35χλμ και αν στον Παρνασσό έχει κάπου ταυτόχρονα 100χλμ και 30χλμ καλό θέμα είναι αλλά θεωρώ πιο σημαντικό τις συμβουλές από τους παθόντες προς μελλοντικούς παθόντες προς αποφυγίν. Και τα δύο μπορούν να συζητηθούν χωρίς Τζούλια(την οποία απορώ γιατί δεν έχουμε αναλύσει ξεχωριστά ακόμα).

Eντάξει Μάνο το άνοιξα σε νέο thread αν θες δούλεψέ με εκεί αλλά καλή θα ήταν και η συμβουλή από την εμπειρία σου

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό cumulus » Κυρ Μαρ 07, 2010 2:24 pm

Φίλε Μικ ...
ο σκοπός δεν είναι ο χλευασμός αλλά η πλάκα, τώρα αν θέλεις να σε παίρνουμε σοβαρά και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας τότε γράφε και εσύ σοβαρά και όχι σαν τον souperMik που γαμάει και δέρνει στα βουνά με το καινούριο του παιχνίδι ….. και εμείς σαν μαλάκες θα πρέπει να διαβάζουμε και να τα παίρνουμε σοβαρά … αυτό εννοούσα όταν είπα ότι τα θέλει ο κόλος σου.
Ελπίζω να μην ανοίξουμε εδώ συζητησούλα … από εμένα τέλος και sorry από τους αναγνώστες του forum.

cumulus
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Κυρ Μαρ 07, 2010 3:21 pm

Μικ επειδη σε θεωρω εξυπνο , ειμαι σιγουρος οτι ξερεις οτι σε χλεβαζουν αρκετοι αλλοι οσον αφορα την επιμονη στην επιδειξη των σουπερ ξερων andrenaline sports,,απλα εμεις ειχαμε το θαρος ,,,η δεν ειχαμε την υπομονη αν το θελεις ετσι ,, και γραψαμε εδω !...εχεις αναρωτηθει ομως τι θα επρεπε να γραφει μετα απο καθε καλη πτηση ο slav ,, o everest και ο gus εδω αν το δεις αναλογικα με τις εμπειριες τους ?

Δηλαδη αυτοι εχουν την ταση να κρατανε μυστικες τις γνωσεις τους, οι απλα δεν το κανουν για επιδηξη και show off ?? ,,,,,, τους ρωτησες κατι και δεν στο ειπαν ??

μηπως εισαι λιγο υπερβολικος και εσυ ?

-------------------------------------------------------------------------------------------
"Απλά ήθελα όπως και πολλοί άλλοι σε αυτό και άλλα thread να πω ότι ο μοναδικός παράγοντας που κάνει επικίνδυνο το άθλημά μας είναι το μυαλό μας."

ΣΩΣΤΟΟΟΟΣΣΣΣ 8)

Αυτο ειναι σωστο κατα 95% (5% ειναι ο παραγωντας τυχη ) ,,,,αλλα αυτο με το μυαλο μας εχει να κανει και με το γιατι το κανουμε οπως το κανουμε,,,,,,, με το να θες να αποδειξεις/επιδειξεις "οτιδηποτε" πιστεψε με χανεις το μεγαλυτερο ποσοστο ευχαριστησης σε οποιδηποτε αθλημα!!!!!
......... by the hard way και αυτο ,,,, και το θεωρω το συμαντικοτερο ολων τωρα πια !!!!!!

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Μαρ 07, 2010 4:36 pm

Μπα όπως θα είδες τις δυο πατάτες μου ανέφερα ενώ θεωρώ ότι αν έχω ένα ωραίο βιντεάκι ή μια φωτογραφία καλό είναι να την μοιραστώ. Μακάρι να ήξερες για πόσες πτήσεις δεν έχω γράψει και κρατάω την ευχαρίστηση για μένα αν και όταν τις μοιραστώ το ίδιο ευχάριστες είναι.

Από την άλλη όλοι χαιρόμαστε με τις περιγραφές ή τα βίντεο όλων και λυπόμαστε πχ που ο gus δεν έχει γράψει εδώ και καιρό ή ο slavek δεν έχει τη διάθεση να μοιραστεί κάθε πτήση μαζί μας με γνώσεις και συμβουλές? Αν κάνω λάθος σε αυτό διόρθωσέ με όπως επίσης διορθώστε με αν έχουν μειωθεί οι δημοσιεύσεις για δυνατές ή έστω καλές ή έστω απλές πτήσεις. Καλό ή κακό?

Το να γράφω ότι το speedriding είναι ωραίο και ασφαλές και μπορεί να γίνει στην Ελλάδα μια χαρά θα μου επιτρέψεις να το θεωρώ χρέος μου μιας και οι πιο πολλοί ήταν πεπεισμένοι για το αντίθετο. Όπως και τα παιδιά από τη Κρήτη υποθέτω νιώθουν χρέος τους να βάλουν βίντεο με παραλίες και οριακό αέρα και εσύ Μάνο να βάλεις βίντεο με σύννεφο που του κάνεις δυναμικό. SuperManos.

Το ξέρεις πολύ καλά ότι ο ιντερνετικός χαρακτήρας δεν έχει σχέση με τον πραγματικό και ειλικρινά αδιαφορώ για το τι με θεωρείτε ιντερνετικά. Από την άλλη δεν αδιαφορώ καθόλου για την "συνταγή σας" να "κράζουμε" ότι και να γράφει ο άλλος ειδικά από την στιγμή που εδώ μέσα ανεβαίνουν πολύ ωραία βίντεο, πολύ ωραίες περιγραφές και χρήσιμες πληροφορίες.

Δηλαδή ο Μάνος το βίντεο με το δυναμικό στο σύννεφο δεν έπρεπε να το βάλει? Τα παιδιά από τη Κρήτη να μην ανεβάσουν αυτό το βίντεο? Ο guru να μη γράψει για τη πτήση με το congestus? Ο τσουλούφης να μη προτείνει να κάνουμε control? Ο φίλος να μη βάλει το βίντεο με το opel? Ο everest να μη γράψει για το πανελλήνιο ρεκόρ? Τα παιδιά με το πανελλήνιο ρεκόρ παραμοτέρ να μη γράψουν? Ο Άλεξ το βίντεο του Τσουλούφη να μη το βάλει?

Η γνώμη μου είναι ότι κακώς δεν γράφουν και πιθανολογώ ότι δεν γράφουν γιατί φοβούνται ότι κάποιοι σαν εσάς πιαστούν από κάτι και θα αρχίσει τσακωμος. Πιθανό να κάνω λάθος.

Ίσως το καλύτερο για όλους να είναι από εδώ και πέρα κόντεψα να σκοτωθώ...τουμπεκί ψιλοκομένο...έκανα μια πρώτη κατάβαση κάπου...τουμπεκί ψιλοκομένο...slav πέταξες τη νέα γενιά hpp...τουμπεκί ψιλοκομμένο μη σε πουν super slav...σύννεφο Μάνος supermanos...τουμπεκί ψιλοκομένο...πανελλήνιο ρεκόρ gus...τουμπεκί ψιλοκομένο supergus...έφυγες υπήνεμα Κιθαιρώνα Άλεξ superalex...τουμπεκί ψιλοομένο...fairy 100km με γλέντια superfairy...τουμπεκι ψιλοκομμένο...πέταξες εφεδρικό/κινδύνεψες/σου άρεσε μια πτήση/έβγαλες ωραία φωτογραφία...τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Σας ευχαριστώ για τις φιλικές συμβουλές σας για στιλ αν το μύνημα που λαμβάνεται είναι για supermik και όχι για νέου τύπου φτερά και νέους τρόπους πτήσης παρόλο που ήδη αυτά τα φτερά τα έχουν 5-10 Έλληνες θα το λάβω σοβαρά υπόψιν στο μέλλον αν γράφω να γράφω με άλλο στιλ. Πιθανό και να έχτε απόλυτο δίκο εδώ. Από την άλλη τα super που λες εσύ εγώ τα έχω διδαχθεί σε πλήρη προγράμματα εκαπίδευσης σαν ασφαλής τρόπος πτήσεις μικρών φτερών καθόλου super και εντελώς normal που (ισως λανθασμένα) θεωρώ ότι θα τα διαβάσουν με χαρά οι άλλοι κάτοχοι μικρών φτερών που κανένας τους από όσο ξέρω δεν έχει εκπαιδευτεί για αυτά. Όταν βγήκα εκτός normal το τόνισα.

superkarmanioles βοηθήστε(ή εξαφανιστήκατε ή σας εξαφάνισαν?). Θα τα γράφω στο στιλ σας από εδώ και μπρος.

Aυτό που δέχομαι επίσης Μάνο είναι για το σοβαρά που ίσως φταίει ότι μαλλον όπως λες ο στόχος είναι η πλάκα και...δεν συνδυάζονται. Επίσης άλλο θεωρώ εγώ σοβαρή περιγραφή άλλο εσύ και άλλο θεωρώ εγώ πλάκα άλλα εσύ και άλλο προφανώς ο Αντρέας.

Απλά θα έλεγα να δεχτείτε και εσείς την ανάγκη εξωστρεφειας των υπόλοιπων πιλότων όσο άσχετοι και να είναι και όσο περίεργη να σας φαίνεται μια περιγραφή τους και όσες υπερβολές και να εντοπίσετε. Κάποιος μου ειχε πει κάποτε"καλά κάτι γελοίοι στο sky γράφουν ακόμα και για μια τσουλήθρα λες και έκαναν πανελλήνιο ρεκόρ. Ο άλλος έγραψε κείμενο για 5χλμ απόσταση". Μα παιδιά ο καθένας μια τσουλήθρα και τα 5χλμ μπορεί να την νιώσει Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και να μη τα νιώσει τι σημασία έχει? Kαι όσο κάνεις θέμα την μη ακρίβειά του στον αέρα στην απογείωση και την περιγραφή του superpilotx θα χαρώ να υποστηρίζω την εξωστρέφεια του και τη δικιά μου άλλου όσο υπερβολικός και να είναι/είμαι και ας με χλευάζεις. Θεωρώ λάθος το χλευάζεις όχι την εξωστρέφεια.

Παιδιά από τη Κρήτη και από εμένα σόρρυ. Για να είμαστε στο ιντερνετ Κυριακάτικα και να μη γράφουμε για τη Τζούλια κάτι δε πάει καλά.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό blackhawk » Δευτ Μαρ 08, 2010 12:50 am

Geia sas paidia , signomi gia ta griklish alla eimai sthn Gallia kai den mporw na grapso allios .
Gia nan mhn legontai yperboles kai anakribies i mesi entasi toy anemoy itan 30 km/h me ripes 35_50. To meros einai poli oraio gia pthseis dynamikou _ control
Einai poly kalo pantos o kathenas me ton tropo toy na moirazetai tis empiries toy
Thn alli fora elpizo na ta katafero me to pc ton Gallon

blackhawk
EN B

Δημοσ.: 44

Δημοσίευσηαπό paramick » Δευτ Μαρ 08, 2010 6:24 pm

Ευχαριστώ blackhawk ._ :wink:

paramick
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Δευτ Μαρ 08, 2010 7:42 pm

Mικ παντα διαβαζουμε με ενδιαφερον και οταν γραφεις και οταν ανεβαζεις βιντεακια. :D
Keep walking οπως ειπε και ο πρωθυπουργος!!

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Επόμενο

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 0 επισκέπτες