Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 9:07 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

,,,πληροφοριακα ενα ενδιαφερον link :)

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

,,,πληροφοριακα ενα ενδιαφερον link :)

Δημοσίευσηαπό vagos » Πέμ Απρ 15, 2010 2:51 pm

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Re: ,,,πληροφοριακα ενα ενδιαφερον link :)

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Οκτ 08, 2010 8:01 am

..... νεoτερα :o

http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htm

.,,,σε καποιο αασπροπυργιοτικο απο αυτα βαζουν πολλοι παραπενταδες θεωροντας το σιγουρακι clear :lol: :lol: :lol:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Οκτ 08, 2010 3:21 pm

145 Στ. Πετρόγιαννος & Σία Ε.Ε. ELPETROL Θρασυβούλου 1
Ασπρόπυργος Πετρέλαιο
Κίνησης 1307/07 300.000 2408,0%

Ποσοστό ανάμειξης 2408% ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τι σκατά πουλούσε αυτός ;;;;

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Οκτ 08, 2010 9:34 pm

norad έγραψε:145 Στ. Πετρόγιαννος & Σία Ε.Ε. ELPETROL Θρασυβούλου 1
Ασπρόπυργος Πετρέλαιο
Κίνησης 1307/07 300.000 2408,0%

Ποσοστό ανάμειξης 2408% ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τι σκατά πουλούσε αυτός ;;;;

θερμανσης στο κινησης ,,,προφανως ! μεγαλη διαφορα στην τιμη Αλεξανδρε :mrgreen:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό paramick » Παρ Οκτ 08, 2010 9:52 pm

Μήπως το % έχει χάσει το νόημα του ?
Τι παει να πει 2408,0%............?

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Παρ Οκτ 08, 2010 10:17 pm

χμμ... μάλλον γύρω στα 23λίτρα νοθείας, για κάθε 1λίτρο καυσίμου :lol:

jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Δημοσίευσηαπό focman » Σάβ Οκτ 09, 2010 10:45 am

Βαγγέλη
Στον Ασπρόπυργο γενικά βλέπω για να βρεις καθαρό πρατήριο πρέπει να έχεις πολύ τύχη.
Έχω δυο απορίες
Η ποσότητα καυσίμου που μας βάζουν ελέγχεται;
Για πες μας ,τα πρόστιμα αυτά πληρώνονται;

Κοίτα να χαρείς το ταξίδι ,δεν υπάρχει επιστροφή .
focman
Competition

Δημοσ.: 256

Δημοσίευσηαπό vagos » Σάβ Οκτ 09, 2010 10:49 am

Focman έγραψε:Βαγγέλη
Στον Ασπρόπυργο γενικά βλέπω για να βρεις καθαρό πρατήριο πρέπει να έχεις πολύ τύχη.
Έχω δυο απορίες
Η ποσότητα καυσίμου που μας βάζουν ελέγχεται;
Για πες μας ,τα πρόστιμα αυτά πληρώνονται;

απο κοντα Σταυρο :)

(φαντασου οτι καποιοι απο τους παραπανω ειναι γνωστοι μου,,,,και τις συνεπειες αυτου του post μου)

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό paramick » Σάβ Οκτ 09, 2010 8:24 pm

Γιατί αγοράζουμε βενζίνη με το λίτρο και οχι με το κιλό?
Πληρώνουμε κυμαινόμενο όγκο με σταθερό(που λέει ο λόγος) νόμισμα,ενώ θα μπορούσαμε να αγοράζαμε σταθερή μαζα καυσίμου,άρα και συγκεκριμένη ποσότητα για τα λεφτά που δίνουμε.
Το λέω σωστά ή μου διαφεύγει κάτι?

paramick
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Σάβ Οκτ 09, 2010 9:08 pm

Λαθος τα λες Μιχαλη,,

ο ογκος δεν ειναι κυμαινομενος και μετριεται σε λιτρα,,,,, το βαρος του συγκεκριμενου αυτου ογκου ειναι κυμαινομενο σε σχεση με την θερμοκρασια του (λογο συστολης και διαστολης ) και μετριεται σε κιλα :wink:

εχεις φανταστει ποσο πολυπλοκη δουλεια ειναι να σου βαλω εγω στο αμαξι σου ακριβως 10 κιλα βενζινη ???
αστο δεν θες να ξερεις ,,, :lol: :lol: ,,φερε μια ζυγαρια ακριβειας και μετα τα κιλα που θα ζυγησουμε βαλτα μονος σου μεσα στο ρεζερβουαρ , εγω βαριεμαι τον κουβα και το χωνι :mrgreen:

πιστεψε με το να δινεις βαση σε αυτο το ειδικο βαρος του λιτρου αναλογα με την θερμοκρασια , ειναι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟ και δεν εχει καμια σημασια το οτι ποτε ειναι υπερ εμου και ποτε κατα εμου !

-------------μια αλλη συμβουλη τωρα :

μην κοιτας να βρεις την φτηνοτερη τιμη γιατι αυτο δεν λεει τιποτα ,,,,,,,,,,,,

πχ. : πας σε ενα βενζιναδικο και αγοραζεις 10 λιτρα με 1.450ευρω/λιτρο = 14.50 ευρω

επειδη εισαι ψαγμενος καταναλωτης ομως :P ,πας σε ενα αλλο και αγοραζεις αλλα 10 λιτρα με 1.420ευρω/λιτρο = 14.20 ευρω

,,,,,,,,,στο οποιο ομως ο μετρητης δινει 9 λιτρα αντι για 10 ,,,,
(ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΛΙΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ 8) )
,,,,,, εε απο 'δω και περα κανε τις πραξεις και βρες τα υπολοιπα μονος σου :twisted: !
-------------------------------------------------------------------------------------

OFF TOPIC BONUS ΥΓ : σε ενα παραπεντε οσο μεγαλο ρολο παιζει το ποσο καλο λογο εχει με σταθερη επιταχυνση ,,,,,αλλο τοσο μεγαλο ρολο παιζει το ποσο υψος χανει την ωρα που επιταχυνει . Δηλαδη το ποσο υψος χανει κατα την αυξομειωση της ταχυτητας του ,κατι που συμβαινει παρα πολλες φορες κατα την διαρκεια μιας πτησης σε συνθηκες θερμικων :),,,,,το γιατι ,,παλι βρες το μονος σου :mrgreen:

(πιο ενδιαφερον το link τωρα εεε ??? :lol: )

Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Δευτ Οκτ 11, 2010 3:10 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Σάβ Οκτ 09, 2010 9:53 pm

ftoy lathos lol edit: opoios exei to magiko kumpi delete, please as to patisi :p

Τελευταία επεξεργασία απο jollyroger την Σάβ Οκτ 09, 2010 10:00 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Δημοσίευσηαπό paramick » Σάβ Οκτ 09, 2010 9:58 pm

Δε νομίζω οτι κάτι αλλάζει βάρος επειδή διαστέλεται.................! :!:
Σχετικά με τα υπόλοιπα που λες,έχεις δίκιο :roll:

paramick
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Σάβ Οκτ 09, 2010 10:04 pm

paramick έγραψε:Δε νομίζω οτι κάτι αλλάζει βάρος επειδή διαστέλεται.................! :!:
Σχετικά με τα υπόλοιπα που λες,έχεις δίκιο :roll:

.,,,αλλαζει το βαρος του λιτρου (=ογκος) λογο της πυκνοτητας αυτου

(τα λιτρα ειναι μοναδα μετρησης ογκου, ενω τα κιλα μοναδα μετρησης βαρους)

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό paramick » Σάβ Οκτ 09, 2010 11:36 pm

Στα λόγια μου έρχεσαι,το αυτοκίνητο μου θέλει 2 κιλά καύσιμο για να πάει και να έρθει Καντήλι αύριο.................και μεθαυριο και κάθε φορά.
Ποτέ όμως σταθερό όγκο καυσίμου :)
Αρα (λέμε τώρα,για να λέμε) αν ανεφοδιαζόμουν πάνω σε γεφυροπλάστιγγα,θα αγόραζα πχ 30 κιλά καύσιμο,χωρίς υποψία ότι κάποιος με κλέβει.
Σωστά?

paramick
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Κυρ Οκτ 10, 2010 12:30 am

paramick έγραψε:Στα λόγια μου έρχεσαι,το αυτοκίνητο μου θέλει 2 κιλά καύσιμο για να πάει και να έρθει Καντήλι αύριο.................και μεθαυριο και κάθε φορά.
Ποτέ όμως σταθερό όγκο καυσίμου :)
Αρα (λέμε τώρα,για να λέμε) αν ανεφοδιαζόμουν πάνω σε γεφυροπλάστιγγα,θα αγόραζα πχ 30 κιλά καύσιμο,χωρίς υποψία ότι κάποιος με κλέβει.
Σωστά?

το αυτοκινητο σου θελει 2 ΛΙΤΡΑ αυριο ,,,τα οποια αν πχ. η θερμοκρασια ηταν -4 βαθμους κελσιου θα ζυγιζαν 1,8κιλα...και θα αποδιδαν πολυ καλυτερα (κανοντας ισχυροτερη καυση) απο αλλα 2 λιτρα που θα ειχαν βαρος 1.70κιλα αν η θερμοκρασια ηταν 30 βαθμους κελσιου,,,, !

,,πολλοι hi-tech βελτιωτες αυτοκινητων ,εκτος απο ψυγεια αερος (intercooler) τοποθετουν και ψυγεια βενζινης ,αυτο δεν σημενει οτι αλλαζει ο ογκος που ψεκαζουν τα μπεκ στον θαλαμο καυσης ανα sec. ,,,,,αλλα στον ιδιο ογκο αλλαζει αυξητικα το βαρος του καυσιμου με τις θετικες συνεπειες που εχει αυτο στην καυση κτλπ κτλπ

αλλο παραδειγμα ,,,1200 λιτρα πετρελαιο θερμανσης ζυγιζουν +/- 1000 κιλα
(μηπως σου λεει κατι αυτο στο οτι δεν εχει να κανει το κιλο με το λιτρο?? )

τελος παντων ολα τα καυσιμα παγκοσμιως και παντου και παντα μετριωνται σε λιτρα η γαλονια (μοναδες μετρησεως ογκου δλδ)

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό GPapapetrou » Κυρ Οκτ 10, 2010 12:54 am

d=m/v πυκνότητα=μάζα/όγκος

Σαυτο στηριζεται η αποδοση του κινητηρα,οταν η θερμοκρασια μεταβαλλει τον ογκο αλλαζει και η πυκνοτητα!

Βαγγελη το βαρος (μαζα) ειναι σταθερη μοναδα 1kg δεν αλλάζει με την ψυξη, η πυκνοτητα που οριζει το ποσο βαρια ειναι μια μαζα αλλαζει, βαση του ογκου του ο οποιος μεταβαλεται απο την θερμοκρασια.

Αυτο με τα ψυγεια ειναι παλια μεθοδος που εχει πλεον ξεπεραστεί γιατι δεν αποδιδει τα αναμενομενα, με εξαιρεση τα πετρελαια.Τωρα χρησιμοποιουνται αλλες μεθοδοι για την ψυξη του θαλαμου.
Ο εισερχομενος αερας ειναι ολο ζουμι παντως :twisted: :twisted:

Τελευταία επεξεργασία απο GPapapetrou την Κυρ Οκτ 10, 2010 3:03 am, επεξεργάστηκε 3 φορές συνολικά.
GPapapetrou
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό paramick » Κυρ Οκτ 10, 2010 2:13 am

Τα ίδια λέμε ρε γαμώτο........... :D :D :D
Απλά κάνουμε καθαρά υποθετική κουβέντα,και ξαναλέω οτι το κιλό σαν μάζα είναι σταθερό μέγεθος.
Ενα κιλό βενζίνη το καλοκαίρι έχει περισσότερο όγκο απ ότι το χειμώνα,το βάρος παραμένει το ίδιο σε κάθε περίπτωση.Το βάρος με τον όγκο τα συνδέει το μέγεθος που λέγεται ειδικό βάρος,΄και έχει τιμή για τη βενζίνη (0,68-0,74) ανάλογα την θερμοκρασία.
Εσυ λίτρα αγοράζεις,λίτρα πουλάς,ότι χάνεις το καλοκαίρι το ρεφάρεις, θεωρητικά παντα, τον χειμώνα(η εξάτμισή της είναι χασούρα για σένα).
Πέρα απ την παπαρολογία που με έπιασε σαβατόβραδο,αξίζει να πείς τις επιβαρύνσεις που πλήρωνουμε για κάθε λίτρο βενζίνης που κάνει 1,5 ευρώ(τιμη διυλιστηρίου,φόροι,μεταφορικά,κλπ).

paramick
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Οκτ 11, 2010 1:00 pm

paramick έγραψε:Τα ίδια λέμε ρε γαμώτο........... :D :D :D
Απλά κάνουμε καθαρά υποθετική κουβέντα,και ξαναλέω οτι το κιλό σαν μάζα είναι σταθερό μέγεθος.
Ενα κιλό βενζίνη το καλοκαίρι έχει περισσότερο όγκο απ ότι το χειμώνα,το βάρος παραμένει το ίδιο σε κάθε περίπτωση.Το βάρος με τον όγκο τα συνδέει το μέγεθος που λέγεται ειδικό βάρος,΄και έχει τιμή για τη βενζίνη (0,68-0,74) ανάλογα την θερμοκρασία.
Εσυ λίτρα αγοράζεις,λίτρα πουλάς,ότι χάνεις το καλοκαίρι το ρεφάρεις, θεωρητικά παντα, τον χειμώνα(η εξάτμισή της είναι χασούρα για σένα).
Πέρα απ την παπαρολογία που με έπιασε σαβατόβραδο,αξίζει να πείς τις επιβαρύνσεις που πλήρωνουμε για κάθε λίτρο βενζίνης που κάνει 1,5 ευρώ(τιμη διυλιστηρίου,φόροι,μεταφορικά,κλπ).

το εχω καταλαβει Μιχαλη οτι λεμε τα ιδια ,,,αλλα στην προσπαθεια να σου εξηγησω οτι πρακτικα δεν γινεται να σου βαζω στο αμαξι βενζινα με το κιλο ,,,,ξεφυγε το θεμα .
οκ στοπ εδω :)

αν ενα λιτρο το αγοραζεις 1,493 ευρω

τιμη διυλιστηριου ειναι 0.434

κερδος εταιριων ειναι 0,063

κερδος πρατηριου ειναι 0,055

φοροι κρατους ειναι 0,941 !!!!!!! (δηλαδη το 63% της τιμης του λιτρου :evil: )

vagos
Competition

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες