Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 1:40 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Θέματα Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

New Mentor2 just arrive !!!

Τεχνικά και πρακτικά θέματα - Ανακοινώσεις

Συντονιστής: Moderators

New Mentor2 just arrive !!!

Δημοσίευσηαπό freedom » Τετ Οκτ 27, 2010 7:11 pm

New Mentor2 just arrive .

Το νέο 1-2 της Nova θα είναι το Σαββατοκύριακο στις Πλαταιές .
Πολλά θετικά σχόλια έχουν ακουστεί στην παγκόσμια κοινότητα του χώρου , δεν μένει πια να τα δούμε και από κοντά.
Το Mentor2 είναι ένα πολύ δυναμικό 1-2 αλεξίπτωτο για τους απαιτητικούς πιλότους αυτής της κατηγορίας αλά και ένα πολύ φιλικό αλεξίπτωτο για αυτούς που θέλουν να πετούν με ένα ήσυχο 2αρι 8) πάνω από το κεφάλι τους.
Ίσως το Mentor2 να έφερε τα πάνω κάτω στην κατηγορία 1-2 :shock: αφού η κατηγορία του είναι 2-1 :oops: , η 2-2 :roll: :roll: με τις επιδώσεις και συμπεριφορά που το διακρίνει :D .

Περισσότερα σε λίγες μέρες από την ιστοσελίδα της Freedom.

Καλή σας διασκέδαση!!

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Re: New Mentor2 just arrive !!!

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Τετ Οκτ 27, 2010 11:47 pm

...

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
antonisk6
Competition

Δημοσ.: 236

Δημοσίευσηαπό JohnPistikos » Πέμ Οκτ 28, 2010 1:28 pm

Υπαρχει περιπτωση να το στειλεις για κανενα test drive;

JohnPistikos
EN D

Δημοσ.: 198

Δημοσίευσηαπό freedom » Πέμ Οκτ 28, 2010 8:10 pm

Γιατι οχι φτανει να ξερω οτι θα ειναι σε καλα χερια. Παρε τηλ.

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό Γραναζης » Τρί Νοέμ 02, 2010 11:53 am

Τι εγινε τελικα ρε παιδια θα μας πει καποιος από αυτους που δοκιμασαν
το Μentor2 πως τους φανηκε? πρωτες εντυπωσεις!!
Απο οτι ειδα ενδιαφερον υπηρχε μεγαλο και ο καιρος-καλός?- (ειδα κατι φωτο στο αλλο
thread )

Γραναζης
EN A

Δημοσ.: 27

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Τρί Νοέμ 02, 2010 1:37 pm

Χωρίς να έχω εμπειρία από πτήσεις με διαφορετικά πανιά (εχω πετάξει με Epsilon5, Sigma6 και μια τσουλήθρα με Gin Sprint) θα προπαθίσω να περιγράψω τις εντυπώσεις μου από τις πρώτες μου πτήσεις με τον Μέντορα!!!

MENTOR2 πρώτη εντύπωση:
Σάββατο πρωί ώρα 11:40 έτοιμος στην απογείωση του Κιθαιρώνα με χαμηλή αναστροφή, άπνοια και πολύ μικρές ριπές βορειουανατολικού ανέμου. Στην πρώτη μικρή ριπή σκέφτομαι να κάνω ένα φούσκωμα και έκπληκτος βλέπω ότι το πανί έχει έρθει αμέσως από πάνω μου έτοιμο για απογείωση! Γιατί όχι; σκέφτομαι και γυρνάω τρέχοντας για την πρώτη μου πτήση. Κάνω 4-5 βήματα και νιώθω ότι έχω αφήσει το έδαφος και με ταχύτητα απομακρύνομαι από το βουνό. Το βάριο δείχνει +0.1, όμορφα... ας κάνω μερικές στροφές και πάω για προσγείωση. Δεξί φρένο... ώχ... άκουσε αμέσως... μικρή διαδρομή ... ώχ... θέλει δύναμη (γαμώτο), αριστερό φρένο η ίδια αίσθηση γρήγορη στροφή μικρή διαδρομή αλλά θέλει δύναμη...(θυμήθηκα το Epsilon). Ας πάω για προσγείωση και φεύγω βόρεια. Ξαφνικά νιώθω να αναπτύσω ταχύτητα, ώχ κάπου παίζει θερμικάκι και το vario δείχνει +0.1, αρχίζω να κυκλώνω απαλά και να διατηρώ το ύψος μου, πολύ όμορφη αίσθηση κυκλώνει χωρίς να χάνει ύψος. Το αφήνω και πάω προς το χωριό όπου συνήθως δίνει κάτι φουσκίτσες. Παίζω για κάποια ώρα και απόφασίζω να πάω για προσγείωση. Αποτέλεσμα πρώτης πτήσης: εκέι που πιστευα πως θα έκανα μια τσουλίθρα 5 λεπτών αυτή κράτησε 20 λεπτά!!!
http://www.sky.gr/leonardo/flight/17580

2η πτήση
Ώρα 14:00 της ίδιας μέρας.
Την στιγμή που 15 παραπεντάδες φίλοι πηγαίναν για προγείωση εγώ έπερνα φουσκα-θερμικό έφτασα 1200 μέτρα και το vario έδειχνε +1.5. Το άφησα γιατί είχα μπεί πλέον στο σύννεφο και δεν έβλεπα. φούλ επιτάχυνση για να βγώ από το σύννεφο και το vario έδειχνε πλέον αρνητικό νούμερο. Ας δοκιμάσω το glide. Με άνεμο εκέι ψηλά βόρειο πατάω φούλ επιτάχυνση και παρατηρώ ότι ο ρυθμός καθόδου δεν είναι μεγάλος. Ξαφνικά αισθάνομαι Lift, αφήνω την επιτάχυνση και κυκλώνω, ωπ θερμικάκι, πόσο όμορφα κυκλώνει...ξαναπέρνω το ύψος που έχασα και φέυγω με σκοπό να φτάσω το Μελισσοχώρι, σίγουρος ότι θα βρώ και άλλο θερμικό. Αποφασίζω να πατήσω φουλ την επιτάχυνση για να βγώ γρήγορα από τα καθοδικά. Ταχύτητα στο gps περίπου 45 km/h με ελαφρά κόντρα άνεμο. Δεν βρίσκω ίχνος θερμικού. Το glide με φτάνει να προσγειωθώ στο Μελισσοχώρι άλλα εκεί γύρω έχει πολλά οργωμένα χωράφια και με τις λάσπες θα λερώσω το "μωρό μου" σκέφτομαι. Ξαφνικά lift παλι και το vario δείχνει +0.1 με +0.2 υψόμετρο 500 μέτρα (+200 περίπου από το έδαφος). Μπορεί να είμαι τυχερός και να συνεχίσω. Κυκλώνω κυκλώνω κυκλώνω το vario +0 κυκλώνω κυκλώνω κυκλώνω -0 ύψος 495. Πάω για προσγείωση, ψάχνω κάπου κοντά στο δρόμο και να είναι καθαρά. Πλησιάζω το χωράφι με ταχύτητα και με ύψος ώχ είμαι ακόμα ψηλά, ας κάνω "εσάκια" να χάσω ύψος. Τελική ευθεία λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος και τα χόρτα περνάγαν με ταχύτητα κάτω από τα πόδια μου. Τώρα θα το στολάρω φρένα τέρμα κάτω...Πολύ δύναμη αυτό δεν στολάρει με τίποτα!
Προγειώθηκα αλλά ακόμα πετάω από την χαρά μου.
http://www.sky.gr/leonardo/flight/17581

Έμεινα πανευτυχής από την συμπεριφορά του στο θερμικάρισμα σε φούσκες, πανευτυχής από το glide του, πανευτυχής από την ταχύτητα του, πανευτυχής από τα μηνύματα που μου έδεινε, κουρασμένος από τα φρένα :wink:

Οι συνθήκες ήταν ψόφιες και η συμπεριφορά του ήρεμη. Για δυνατές συνθήκες θα σας πώ την άνοιξη :D

antonisk6
Competition

Δημοσίευσηαπό cleo » Τρί Νοέμ 02, 2010 1:59 pm

antonisk6 έγραψε:Πολύ δύναμη αυτό δεν στολάρει με τίποτα!

antonisk6 έγραψε:Για δυνατές συνθήκες θα σας πώ την άνοιξη :D

Δε ξεκινάς τις ασκησούλες με τα βάρη σιγά σιγά; :mrgreen:

cleo
EN D

Δημοσ.: 141

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Τρί Νοέμ 02, 2010 3:20 pm

cleo έγραψε:Δε ξεκινάς τις ασκησούλες με τα βάρη σιγά σιγά; :mrgreen:

Την άνοιξη θα έχω πέτρα τους τρικέφαλους :lol: :lol: :lol:

antonisk6
Competition

Δημοσίευσηαπό Rainbowalker » Τρί Νοέμ 09, 2010 9:21 pm

Στο μπροστινό τα τεστάκια του δίνουν Β. Βουτάει δηλαδή 30-60 μοίρες. Μήπως πρέπει να μας προβληματίζει αυτό?
Και μπαίνει και σε στροφή λιγότερο από 90 μοίρες. Στο minimum 100 κιλά.

Λέω εγώ τώρα... :evil: :evil: :evil:

Ακόμα και δυάρια EN-C στη συγκεκριμένη δοκιμάσία παίρνουν Α, 0-30 μοίρες.

http://www.guido-reusch.de/gstechnik/detail.php?id=264

Το Parapente είναι ένα ομαδικό χόμπυ για μοναχικούς ανθρώπους...

http://www.ad-gliders.com
http://www.ritas-drivingschool.gr
Rainbowalker
EN D

Δημοσ.: 136

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Νοέμ 10, 2010 12:59 am

Πράγματι με προβληματίζει το ότι υπάρχουν ΕΝ-C που βουτάνε 0-30 μοίρες, φλωρέψανε και τα ΕΝ-C. Με το R10 φλωρέψανε και τα competition, άστα, σιγά σιγά δε θα μείνει σώα καμιά κατηγορία.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό vagos » Τετ Νοέμ 10, 2010 1:15 pm

RAINBOWALKER έγραψε:Στο μπροστινό τα τεστάκια του δίνουν Β. Βουτάει δηλαδή 30-60 μοίρες. Μήπως πρέπει να μας προβληματίζει αυτό?
Και μπαίνει και σε στροφή λιγότερο από 90 μοίρες. Στο minimum 100 κιλά.

Λέω εγώ τώρα... :evil: :evil: :evil:

Ακόμα και δυάρια EN-C στη συγκεκριμένη δοκιμάσία παίρνουν Α, 0-30 μοίρες.

http://www.guido-reusch.de/gstechnik/detail.php?id=264

,,,,,,,,Επισης ακομα και 2-3 στο ιδιο μεγεθος , το Μantra m3... το Οmega8..... το Triton,,,, και το Βοοm GTO,,,,,εχουν αυτες τις 0-30 μοιρες μετα το μπροστινο!
αλλα εισαι σιγουρος οτι σου αρεσει αυτη η ελλειψη ενεργειας μετα απο ενα μπροστινο συμμετρικο κλεισιμο???? :roll:

αντιθετα το Delta,,,Atis3,,,και διαφορα αλλα ιδιας κατηγοριας εχουν τις μοιρες που δεν σε ευχαριστουν στο συγκεκριμενο τεστ!
........προσωπικο μου γουστο ειναι χιλιες φορες να εχει ενεργεια το πανι, να μπαινει σε πτηση γρηγορα,,να κοβει καλα τα θερμικα ,,,και να μου δινει το δικαιωμα να φτιαχνω εγω τα υπολοιπα δινοντας μου περιθωρια να μπορω να φρεναρω αρκετα καποιες "δυσκολες" στιγμες ,,,παρα να περιμενω με τα χερια ψηλα να μπει σε πτηση απο μονο του !,,,αλλα εδω παω πασσο ,,,γιατι αυτα ειναι γουστα και τα γουστα διαφερουν συνηθως!

αναλυτικοτερα περι επιδοσεων δεν γραφω ,,,εχω πετυχει πολλους απο δω στις διεθνεις καφετεριες ,,αρα λιγο πολυ οι περισοτεροι τα ξερουν πλεον .

πεταξα το πανι στο Large μεγεθος στα 128-130 κιλα
.μια μεγαααλη τσουληθρα με πολλα κλεισιματα που προκαλεσα μονος μου,,,και αλλη μια για τεστ (πολεμικη) σε συνθηκες με εντασεις και αναταραξεις ( foehn winds.. καμια δεκαρια πεταξαμε μονο αυτη τη μερα και ας ειχε καμια 150αρια πιλοτους στην απογειωση του Mayrhofen-AT)
,,,,,,,,το πιεσα ,,το τακαρισα :P ,,το συγκρινα
,,,οχι το πανι δεν ειναι για εναν παθητικο αρχαριο ,,ισως ο ορισμος του Διονυση (2-1 αντι 1-2) ειναι ο πιο σωστος !
απ την αλλη ομως σιγουρα δεν ειναι δυσκολο. Οποτε και οπως και να το 'κλεινα, με η χωρις επιταχυνση, ανοιγε γρηγορα χωρις παρατραγουδα και δυσκολιες.... αν το βοηθουσα κιολλας ηταν ολα παιχνιδι ! κατα την γνωμη μου ο οποιοσδηποτε "μη τρομαγμενος" πιλοτος που εχει καμποση εμπειρια με ενα αλλο πιο χαλαρο 1-2 καβαλαει το Μ2 χωρις κανενα προβλημα 8)

εμενα δεν μου αρεσαν μονο τα βαρια του φρενα (,,και ας ακουγε με μικρες διαδρομες) και τα πολυ λιγα κρεμασματα του ,,,αλλα αυτο βλεπεις μετα το R10 γινεται αναγκαιο κακο ,,,η καλο (,,οχι σιδεροφαγε Τσουλουφη ουτε αυτο δεν σου κανει ρε :lol: )
,,σε καποιους αλλους μπορει να μην αρεσει επισης οτι δινει αρκετα μηνυματα για το πως ειναι και κινειται, ο αερας και τα θερμικα γυρω τους ....κουναει κοινος για 1-2 ,ναι μεν ολο μαζι σε μορφη μασιφ και ακινδυνη ,,αλλα ειμαι σιγουρος οτι αυτος που του αρεσει η βαρκαδα θα θελει τον χρονο του να το συνηθησει αυτο .
Στο θεμα αυτο, κατι παρομοιο αλλα αρκετα πιο εντονο απο το Μentor2,,,,,ειχε το Ο7 για οσους το εχουν πεταξει.
,,,,, τωρα για οσους εχουν ηδη πεταξει με το Mentor1,,,απο αποψεως κουνηματος αλλα και χειριστικων απαιτησεων... ο διαδοχος του ειναι στο ιδιο επιπεδο και λιγο πιο ευκολος και πιο σταθερος απο οσα μας ειπαν οι δημιουργοι και εξελικτες του.

(οταν εκατσα διπλα με ενα νουμερο μικροτερο Τriton ,πηγαινα το ιδιο με αυτο ,,και σιγουρα ανεβαινα καλυτερα!)

,,,δεν ηθελα να ξαναγραψω για πανια τις εταιριας που πεταω (τωρα) και να γινω γραφικος παλι,,, αλλα καποιος με τσιγκλισε λεγοντας μου οτι με το να μην απαντησω ..ειναι κατι σαν να τρεπομαι σε φυγη :shock: , και στην τελικη 'σχωρα με αλλα μαλλον ειμαι ο μονος εδω που εχω πεταξει αυτο το μεγεθος στο πανι που σκαλιζες !

ΥΓ : αααα,,,ξεχασα να γραψω οτι δεν ειμαι ο τυπος που εμπιστευεται τα τεστ των αλεξιπτωτων,,,,,,,,, επιδη ο ρολος του αψυχου ,κρεμομενου και παθητικου τσουβαλιου δεν μου αρεσει και πολυ :)

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό yannis » Σάβ Νοέμ 13, 2010 1:55 pm

Σας πήρανε χαμπάρι..... :lol: :lol: :lol:

http://www.paraglidingforum.com/viewtop ... sc&start=0

http://www.cretanparagliding.gr

After all,its all about having fun!
yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Δημοσίευσηαπό vagos » Σάβ Νοέμ 13, 2010 2:34 pm

yannis έγραψε:Σας πήρανε χαμπάρι..... :lol: :lol: :lol:

http://www.paraglidingforum.com/viewtop ... sc&start=0

"Σας"......????? :?

......αλεπουδες και κρεμασταρια Γιαννημμμμμμμ :lol:
,,οπως λεγανε/λεγαμε και για το R10... κοντος ψαλμος αλληλουια !
ο χρονος θα τα δειξει και παλι 8)
αλλα επιδη ξυνεσαι παλι και εχεις παραξενες φαγουρες ,,,,,κατσε διπλα σε ενα και θα σου περασει και σενα :mrgreen: ,,,δοκιμασμενο !
(,,,αν εχει και αναταραξεις κιολλας ,,θα μελανιασεις απ' το ξυσιμο νομιζω )

ΥΓ: παντος μαζι σου και εγω ρε φιλε ,,,αυτο το λινκ:

http://paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=24784

,, με τα συγκριτικα video και τις κριτικες που εχει απο οσους ανεξαρτητους το δοκιμαζουν τωρα τελευταια,καταντησε ..........ΑΗΔΙΑ !

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Σάβ Νοέμ 13, 2010 7:10 pm

vagos έγραψε: αλλα επιδη ξυνεσαι παλι και εχεις παραξενες φαγουρες ,,,,,κατσε διπλα σε ενα και θα σου περασει και σενα :mrgreen: ,,,δοκιμασμενο !
(,,,αν εχει και αναταραξεις κιολλας ,,θα μελανιασεις απ' το ξυσιμο νομιζω )

Μην μου τους τρομάζεις βρε Βαγγέλη, δεν θα πετάει κανένας μαζί μου :cry:

antonisk6
Competition

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Σάβ Νοέμ 20, 2010 7:27 pm

antonisk6 έγραψε: Για δυνατές συνθήκες θα σας πώ την άνοιξη :D

Ήρθε η Άνοιξη:
http://www.sky.gr/leonardo/flight/17836
με τα σχόλια της

antonisk6
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Νοέμ 22, 2010 6:28 am

vagos έγραψε:με τα συγκριτικα video και τις κριτικες που εχει απο οσους ανεξαρτητους το δοκιμαζουν τωρα τελευταια,καταντησε ..........ΑΗΔΙΑ !

Ετοιμάσου να αηδιάσεις. Κυριακή πηγαίνοντας για προσγείωση στους Δελφούς στήσαμε το λαχανοντολμά του Αντώνη (μα τι χρώμα πήγε και πήρε αυτό το παιδί) με το Stratus. Η απόσταση μικρή αλλά ό,τι προλάβαμε τεστάραμε. Αττατσάρω οθονοπυροβολισμό (screenshot) από Google Earth του σχετικού τμήματος από τα εξής tracks:

http://sky.gr/leonardo/flight/17849
http://sky.gr/leonardo/flight/17872

καθώς και kml των tracks μαρκαρισμένα (στο περίπου) τα σημεία όπου βάλαμε επιτάχυνση (ελικοπτεράκι και αεροπλανάκι). Τα tracks βγαίνουνε και τα δύο κόκκινα οπότε αν τα ανοίξετε θα πρέπει να αλλάξετε χρώμα στο ένα με το χέρι.

Έχουμε και λέω.

Ξεκινήσαμε περίπου μαζί από τα βράχια των Δελφών. Σε τριμ το Stratus ήθελε λίγο φρενάρισμα για να μη φέυγει μπροστά. Σε glide δεν είδαμε αισθητή διαφορά στο λίγο χρόνο που δοκιμάσαμε.

Μισή επιτάχυνση του λαχανοντολμά και όσο χρειαζότανε στο Stratus για να πηγαίνουνε μαζί. Σχεδο αμελητέα πλην όμως αισθητή διαφορά ύψους μετά από λίγο.

Τέρμα επιτάχυνση στο λαχανικό, μεταξύ μέση και τέρμα στο Stratus. Ενώ θα έπρεπε, ασσόδυο γαρ να πέσει σαν πέτρα όχι μόνο δεν έπεφτε αλλά η αισθητή διαφορά ύψους έγινε ακόμα πιο αισθητή.

Στο τέλος του glide (περίπου 2 χιλιόμετρα) το λάχανο ήταν 1 με 1.5 αλεξίπτωτο πάνω απ' το Stratus.

Αν και η απόσταση ήταν πολύ μικρή για σίγουρα συμπεράσματα, το προφανές ήταν ότι το Stratus είναι πιο γρήγορο αλλά έχει λιγάκι χειρότερο glide. Το γεγονός ότι ασσόδυο κρατάει τέτοιο λόγο με τέρμα επιτάχυνση είναι πολύ ενδιαφέρον.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Νοέμ 22, 2010 1:12 pm

adreas έγραψε:Κυριακή πηγαίνοντας για προσγείωση στους Δελφούς στήσαμε το λαχανοντολμά του Αντώνη (μα τι χρώμα πήγε και πήρε αυτό το παιδί)

Η επιλογή του χρώματος προφανώς ήταν συνειδητή και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. :)

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Δευτ Νοέμ 22, 2010 1:46 pm

Speaking of colours... περιμένω με ενδιαφέρον πότε οι κατασκευαστές parapente θα συνειδητοποιήσουν ότι η μόδα πηγαίνει προς το yo!-graffiti-culture και θα ακολουθήσουν, όπως έγινε και με τα ski. :mrgreen:

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Δευτ Νοέμ 22, 2010 4:27 pm

badder έγραψε:
adreas έγραψε:Κυριακή πηγαίνοντας για προσγείωση στους Δελφούς στήσαμε το λαχανοντολμά του Αντώνη (μα τι χρώμα πήγε και πήρε αυτό το παιδί)

Η επιλογή του χρώματος προφανώς ήταν συνειδητή και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. :)

Είστε όλες ΤΡΕΛΕΣ!!!

[ img ]

antonisk6
Competition

Δημοσίευσηαπό Rainbowalker » Παρ Δεκ 03, 2010 9:35 pm

Το Parapente είναι ένα ομαδικό χόμπυ για μοναχικούς ανθρώπους...

http://www.ad-gliders.com
http://www.ritas-drivingschool.gr
Rainbowalker
EN D

Δημοσ.: 136

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Δεκ 07, 2010 11:15 pm

test απο το ΓΑΛΛΙΚΟ parapente mag

1.
NOVA_MENTOR2_Test_ParapenteMag_133.pdf

2.
NOVA_MENTOR2_Test_ParapenteMag_133_EN.pdf

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό frog » Τετ Δεκ 08, 2010 9:35 am

Το δικό σου πότε έρχεται :D και με τέτοιες επιδόσεις το πρωτάθλημα είναι δικό σου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μην πετάς πιό γρήγορα από τον φύλακα άγγελο σου
frog
Competition

Δημοσ.: 349

Δημοσίευσηαπό vagos » Τετ Δεκ 08, 2010 10:37 am

frog έγραψε:Το δικό σου πότε έρχεται :D και με τέτοιες επιδόσεις το πρωτάθλημα είναι δικό σου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

μπα Μητσομ μια απο τα ιδια εγω με βλεπω τη γερολεμονια μου δλδ .
Αλλα για παντρεμενακια που δεν βαζουν τις ωρες που βαζανε παλιοτερα,,, delta, mentor, και σια, ειναι σωτηρια λυση :mrgreen:
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ :D

καλοπεταχτο ρε!,,,,,,,,, το νεο σου mantra m4 :lol:,,,,,σκιστη γατα και πατα ποδι μην παρεις Δυαρι :twisted:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό Tornado » Τετ Δεκ 08, 2010 11:43 am

Βγαίνει και σε αετό?
http://www.sky.gr/leonardo/flight/17981

Tornado
EN D

Δημοσ.: 128

Επιστροφή στην Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Μελη σε συνδεση