ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΟΙ
Όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο VHF, Ζητάμε από τον αγαπητό μας dealer να μας το ξεκλειδώσει ΑΥΤΟΣ για να εγγυηθεί και την καλή λειτουργία του, άλλωστε γιαυτό τον πληρώνουμε.
Πολλά VHF ξεκλειδώνουν με συνδυασμό πλήκτρων χωρίς να χρειαστούν εγχείρηση για περισσότερες πληροφορίες και tips στο γνωστό Site
http://www.mods.dk/
Να πω και κάτι άλλο, όλες οι “αχρείαστες” υπηρεσίες και πολύ –πολύ χρήσιμες σε
όλους μας,(πυροσβεστική-ασθενοφόρα-αστυνομία-ομάδα διάσωσης, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) εκπέμπουν σε αυτό το φάσμα συχνοτήτων 137,000-175,000.
Ένας καλός Ραδιοερασιτέχνης (ερασιτέχνης = εραστής της τέχνης ) πάντα όλα τα μηχανήματα του είναι ξεκλειδωμένα, όχι για να “ενοχλεί” στις συχνότητες, το επαναλαμβάνω αυτό,
αλλά για να βοηθάει με τις υπηρεσίες του σε δύσκολες καταστάσεις,
πχ σε μια διάσωση, σε μια κατάσβεση πυρκαγιάς.
Θα μου πείτε τώρα ότι υπάρχουν τα κινητά τηλέφωνα (που ίσως να μην μας καλύπτει το δίκτυο σε εκείνη την περιοχή ) η τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτά τα πράγματα γι’ αυτά υπάρχουν άλλοι, “επαγγελματίες”.
Εμείς μια πτησούλα θέλουμε να κάνουμε.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά και εμείς στην πτήση το χρησιμοποιούμε περισσότερο για την ασφάλεια μας ,παρά να περικυκλώνουμε τα θερμικά, όπως οι κυνηγοί τα καημένα τα αγριογούρουνα.
Νιώθω υπερήφανος που το 1989 συνέβαλα με το μικρό μου φορητό VHF σε μια διάσωση 2 εντουράδων μέσα στα χιόνια .
¨Οταν οι επίγειες δυνάμεις του στρατού με τα άχρηστα PRC6 αδυνατούσαν να συντονιστούν με το ελικόπτερο τους, τότε ο μικρός Χιονάνθρωπος έβγαλε δειλά το FT-411 και ζήτησε από το κομάντο την συχνότητα του ελικοπτέρου και ως δια μαγείας ακούσαμε την φωνή του Κυβερνήτη.
Όταν όλα τελείωσαν αισίως και πίναμε τα τσίπουρα μας στο καφενείου του χωριού (Ριζώματα) όλοι ρωτούσαν τι είναι αυτό το μικρό πραματάκι που μιλάει με εκείνο το μεγάλο πράμα που πετάει……
Θα μου πείτε ότι τα χρόνια πέρασαν , η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και τέτοια, αλλά πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος όταν είσαι επάνω στα βουνά .
Στο Θέμα μας τώρα .
Εάν εκπέμπουμε μέσα στην ζώνη 144-146 και ενοχληθεί ένας amater radio
τότε έχει όλο το δικαίωμα να κινήσει νόμιμες διαδικασίες και εμείς να μην ξαναδούμε VHF για όλη μας την ζωή, αυτό θέλω να πω.
Η πιο απλά δεν τους πειράζουμε δεν μας πειράζουνε, και όταν λέω ¨τους¨ λέω όλους αυτούς που έχουν κατοχυρώσει νόμιμα μια συχνότητα.
SV2CUP
deBill