Ημερομηνία Πέμ Μάιος 08, 2025 1:32 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Κιθαιρώνας by night ...

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Κιθαιρώνας by night ...

Δημοσίευσηαπό papakostis » Δευτ Σεπ 19, 2005 10:38 am

Οτι και να πω δε φτάνει ... η επάνοδός μου στις πτήσεις έγινε με τον καλύτερο τρόπο.
Σε 2 συνεχόμενα σαβ/κα έκανα τις πρώτες πτήσεις στον Αττικό αέρα με την χτεσινή ...νυχτερινή (πρώτη μου φορά !) να ξεπερνάει κάθε προσδοκία.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που με υποδέχτηκαν και με βοήθησαν να επανενταχθώ. Ακολουθούν μερικές φωτό από χτές (κορυφή Κιθαιρώνα - πόρτο γερμενό απογείωση στις 23:00 με πανσέληνο !)

ιμάντες , αρντάνες ... κι ένα φεγγάρι !
[ img ]

Φλασιά στο θόλο.
[ img ]

Εγώ σε νιρβάνα και στο βάθος ο κιθαιρώνας (α ναι δε φαίνεται ...)
[ img ]

Τσουλούφης landed ! σόρρυ Δημήτρη για το flou
[ img ]

guru landed !
[ img ]

κουίζ ! μπορείτε να διακρίνετε τον πιλότο που έρχεται για προσγείωση ?
αν ναι ποιός είναι , με τι πετάει , τι νούμερο παπούτσι φοράει κλπ ...
[ img ]

και είναι ... o georgex !
[ img ]

Ας με συγχωρέσει ο Βαγγέλης (κατα κόσμον vantsouk - γνωστός κινέζος φιλόσοφος) μιας και προσγειώθηκε λίγο πιο πέρα και δεν πρόλαβα να τον αποθανατίσω.

Παίδες να 'στε όλοι καλά μου χαρίσατε μια μαγική πτήση , που σίγουρα θα επαναληφθεί !

Κωστής Παπαδάκης

papakostis
EN A

Δημοσ.: 7

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Σεπ 19, 2005 11:07 am

Να σημειώσω οτι είχαμε την πιό εύκολη απογείωση από κάθε άλλη φορά. 15χλμ φάτσα, έκανες και control όση ώρα ήθελες.

Ο καιρός όσο αφορά την πρόβλεψη και τι είχε τελικά, λίγο αλλοπρόσαλος. Η πρόβλεψη έδειχνε σταθερά νοτιοδυτικό 20-25χλμ.
Πιό νωρίς (8:00) βλέπαμε σύννεφα πάνω από τις Πλατεές να πηγαίνουν βορειοδυτικά. Το αγνοήσαμε αυτό και αφήσαμε αυτοκίνητο στο Πόρτο. Τελικά ο αέρας ήταν ιδανικός για νότια-νοτιοδυτική απογείωση, αλλά όταν ξανα-ανεβήκαμε στις 1:00 να πάρουμε τα αυτοκίνητα, είχε 30-35χλμ νοτιοανατολικό!

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Δευτ Σεπ 19, 2005 11:44 am

Κωστή,
συγχωρεμένος.
Πάντως παιδιά, δεν υπάρχει μέσο να αποτυπώσει αυτό που έβλεπες και που ένιωθες εκεί πάνω εχθές. Ούτε υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις ακριβώς. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα βλέμμα, μιά όψη, μια φάτσα, που αν τη δεις απλά καταλαβαίνεις.
Αντε , πάντα τέτοια νυχτερίδες μου. Γιώργο πότε θα ξαναβγούμε για αίμα;Περιμένω sms.
Καλή εβδομάδα.
Βαγγέλης

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Σεπ 19, 2005 1:07 pm

η πτήση από το google earth

[ img ]
[/url]

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Σεπ 19, 2005 4:44 pm

Η πτήση ήταν όντως μαγική.

Πολύ καλή παρέα, όμορφη βραδιά και τέλειες συνθήκες…

Πανεύκολη απογείωση με κοντρόλ, φεγγαροδυναμικό νοτιοδυτικά του Κιθαιρώνα, πτήση ψάχνοντας τους υπόλοιπους στο μαύρο σκοτάδι μη γίνει καμιά στραβή και μας βρούνε αγκαλιά στην παραλία (και παρεξηγηθούμε), χαλάρωση όταν οι μπροστινοί έδιναν σήμα ότι προσγειωθήκανε οπότε το πεδίο ήταν ελεύθερο, και προσγείωση πάνω στα βότσαλα και δίπλα στα φωτάκια του δρόμου που λαμπύριζαν σαν διαμαντένιο περιδέραιο ενώ η σελήνη καθρεπτιζόταν στην γαληνεμένη θάλασσα απλώνοντας ένα ασημένιο πέπλο έως το βάθος του ορίζοντα. Οι λιγοστές βάρκες λικνίζονταν λες και χόρευαν κάτω από τους ήχους μιας αόρατης ορχήστρας, ενώ το τελευταίο μέλος της μικρής μας ομάδας προσγειώθηκε με μάτια υγρά από την συγκίνηση της βραδιάς.

Μα τι λέω τώρα? Με παρέσυρε ο van-tsouk με τον ρομαντισμό του. Στην πραγματικότητα το τελευταίο μέλος ήταν ο georgex που έβριζε επειδή μπήκαν βότσαλα στις μπούκες του Σ6 ενώ ένα αγριόσκυλο πολύ ευχαρίστως θα μας έκανε μια χαψιά και λυσσούσε πίσω από τον φράκτη.

Τέλος πάντων…

Τι άλλο θέλεις? Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα gadget μου, που λέει και το τραγούδι.
Leonardo Νυκτερινή Πόρτο
[ img ]

Τελευταία επεξεργασία απο guru την Τρί Σεπ 20, 2005 12:40 am, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό capricorn » Δευτ Σεπ 19, 2005 11:41 pm

ελπίζω κάποτε και εγώ να καταφέρω να έχω την ικανότητα να σας ακολουθήσω μια και έχω αρχίσει μόλις πριν δύο μήνες να εκπαιδεύομαι. Ένα από τα όνειρά μου είναι αυτό νυχτερινή πτήση και προσγείωση στο Γερμενό μια και είναι η "βάση" μου και το πιό αγαπημένο μου μέρος στη γη.

Ένας μικρός (σε εμπειρία) :lol: G.P (GAU - PILOT) :lol:

capricorn
EN A

Δημοσ.: 1

Re: Κιθαιρώνας by night ...

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Ιαν 17, 2006 1:03 pm

papakostis έγραψε:κουίζ ! μπορείτε να διακρίνετε τον πιλότο που έρχεται για προσγείωση ?
αν ναι ποιός είναι , με τι πετάει , τι νούμερο παπούτσι φοράει κλπ ...
[ img ]

Τελικά μετά από αρκετούς μήνες και επίπονη επεξεργασία της εικόνας,
κατάφερα να λύσω το μυστήριο…

[ img ]

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τετ Ιαν 18, 2006 5:17 pm

Mε κατάλληλη επεξεργασία της εικόνας πάντως κάτι πάει να φανεί.
Vangelis Tsoukas
[ img ]

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Ιαν 18, 2006 6:20 pm

και αν πιεις και 2-3 μπύρες…
[ img ]

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Ιαν 18, 2006 10:31 pm

Τώρα συνέρχομαι από το ΣΟΚ. Δεν είχα δει το thread ποτέ και δεν πρόσεξα ημερομηνίες.... !

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Ιαν 19, 2006 2:50 pm

Έπρεπε να βάλω το avatar σου μαυρισμένο πάνω αριστερά για να τσιμπήσεις?

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Ιαν 20, 2006 4:55 pm

This is not the Bat man, it is the (Very) Bad man

tsoukasvaggelis
Competition

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση